.

.

• • • • Dupa provenienta lor. care rezulta din utilizarea apelor in procesele tehnologice ale inteprinderilor industriale sau miniere. care au fost degradate prin folosirea lor in cladirile de locuinte si unele cladiri publice. in care se desfasoara activitati cu caracter gospodaresc. Ape meteorice. roua etc. topiri de zapezi. Ape reziduale publice. Ape reziduale industriale.) . apele murdare colectate sunt impartite in mai multe categorii: Ape reziduale menajere. bruma. care provin din precipitatiile atmosferice(ploi. care provin din apele utilizate pentru nevoile gospodaresti ale oraselor.

.

sunt canale care primesc apele de scurgere de la colectoarele secundare din amonte.sunt canalele care primesc apele de scurgere de pe suprafete mai mici. Ele au pante de scurgere mai mari decat colectoarele principale si dimensiuni mai mici decat acestea. .Reteaua de canalizare exterioara se compune din canale de mai multe feluri: Colectoare principale. pentru a le conduce la statia de epurare sau a le varsa direct in emisar Colectoarele secundare.

Canale de record.primesc apele de scurgere de pe suprafete reduse.sunt folosite in sistemul de canalizare pentru a descarca pe parcurs o parte din debitul colectoarelor principale intr-un emisar apropiat. Canalele de deversare. si anume de pe parcelele alaturate strazii pe care sunt asezate.   Canale de serviciu. evacuandu-se in canalele de serviciu.sunt canalele care aduc apele uzate din canalizarea interioara a cladirilor. .

in care se colecteaza atat apele reziduale cat si apele meteorice. Sistemul mixt.este sistemul care primeste scurgerea apelor fecaloide numai dupa o prealabila decantare.. Sistemul separativ sau divizor. . una pentru scurgerea apelor uzuale si alta pentru scurgerea apelor de ploaie si a celor rezultate din topirea zapezilor.     Dupa felul in care sunt colectate apele meteorice si cele reziduale se deosebesc mai multe sisteme de canalizare: Sistemul unitar.este sistemul care are doua retele de canalizare separate.are o singura retea de canalizare. Sistemul incomplet de canalizare. la locul prevazut pentru acestea. Scurgerea apelor din retelel celor doua sisteme se poate face separat sau in comun.este acela in care o parte din reteaua de canalizare se executa dupa sistemul unitar si o alta parte dupa sistemul divizor.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful