UZINA HIDROCENTRALE CAMPULUNG Strada: Alexandru cel Bun nr. 55 Tel: 0248/511740 Fax: 0248/512232 Nr.M.857/30.07.

2009

CAIET DE SARCINI
ACHIZITIE ELECTROCOMPRESOR DE INALTA PRESIUNE CU PISTON

APROBAT : Director Adjunct Tehnic, Ing.Florian Octavian Oprea

VERIFICAT: Ing. Sef U.H. Câmpulung, Ing.Nicolae Herisanu AVIZAT: Inspector Mediu, Ing. Alexandru Gheorghiescu

AVIZAT: Inspector M.C, Ing. Sorin Popa ÎNTOCMIT: Compartiment Mentenanta, Ing. Ion Fintoiu

1/5

. .Debit de aer necesar pentru racire . .2 m3/h ) . 3.cu AMC. SCOPUL Scopul achizitiei este dotarea cu electrocompresoare de inalta presiune cu debit mic necesare atat pentru incarcarea initiala cu aer cat si pentru completarea automata cu aer in vederea mentinerei unui raport optim intre volumul de aer si de ulei precum si metinerea presiunii constante a pernei de aer din acumulatoarele de ulei a GUPurilor. avand urmatoarele caracteristici tehnice : .Debitul de aer comprimat conf.max : 150kg .Turatia nominala .Continutul uleiului rezident . DIN 1945/ISO 1217 .pe fiecare treapta .mai mic de 5 mg/m3 .Dimensiuni de gabarit (Lxlxh) . . Se impune dotarea cu aceste electrocompresoare din urmatooarele considerente : a) Compresoarele aer-ulei tip CAU nu mai functioneaza. nu mai pot fi reparate si sunt mari consumatoare de ulei respectiv energie . .Greutatea subansamblului .Q = 220 l/min ( 13.p = 42 bar. 2/5 .Supape de siguranta .cu aer . pentru mentinerea pernei de aer din acumulatoarele de ulei a GUP-urilor.2 kj/sec .1. b) Nu mai este necesar utilizarea compresoarelor de inalta presune cu debit mare existente.cu AMC.8 Kw. mari consumatoare de energie si greu de intretinut.Racire compresor . DATE GENERALE SI CARACTERISTICI TEHNICE Se va achizitiona doua electrocompresoar de inalta presiune cu piston. .750 m3/h .Controlul presiunii pe trepte . .n = 1450 rot/min.Puterea absorbita . .Controlul temperaturii pe trepte . .4.Presiunea nominala .Timpi/Cilindrii .Temperatura aerului ce iese . .T = 10 ºC.2/2 .Disiparea caldurii . OBIECTIVUL Caietul de sarcini are ca obiect achizitia unor electrocompresoare de inalta presiune cu piston cu debit mic. .P ≈ 3. . 2.

. Echipare compresor Filtru silentios pentru aer proaspat. . detasat . Racitor intermediar si racitor final . Ventilator de racire cu aer și volantă . Ualim = 220 V c.Dn10(8). Pn = (0÷45) bar. repornire automata la pana de curent.IP 55. Panou electric de comanda echipat complet cu Air Control.F.400V .Actionare Electromotorul de antrenare Tensiunea de alimentare Frecventa nominala Gradul de protectie Clasa de izolatie Putere electromotor Turatia nominala .Temperatura mediului ambiant . Robinet de retinere cu ventil Pn=160bar. Cuplare elastica dintre electromotor și compresor.(+5 ÷ +60) º C. .P = (4÷5. . Ungerea prin barbotarea uleiului în baie . Fixare pe suport elastic a electrocompresorului (de sasiu) . Indicator de presiune pe fiecare treapta .Racord G1/2 =2buc . Distribuitor pneumatic 3/2pozitii cu comanda electrica .84 dB(A). timp actionare 100%. comandă externă de pornire-oprire. comanda prin microprocesor Air Control pentru supravegherea tuturor fuctiilor. Furtun cu armaturi la ambele capete L=1000mm. contor ore de functionare . ± 10%.c.f = 50Hz. .Pn=160bar =2 buc/compresor necesare pentru evacuare a aerului si pentru drenaj . Releu de presiune comanda automata start/stop. .Nivelul maxim admisibil de zgomot la 1 m distanta .Actionare directa. Separator de apa si ulei in doi timpi. pentru drenajul automat al separatorului. Supapa de siguranta pe fiecare treapta . 3/5 .Conditii de exploatare: .5) kw. Dn13. .n = 1450 rot/min. comandat de senzori cu afisarea locala a parametrilor si posibilitatea transmiterii datelor la distanta (analogic si digital). Descarcare automata a presiunii dupa fiecare oprire (purjare automata).

3. Fisa tehnica de securitate a produsului în conformitate cu legislaţia valabilă pe teritoriul Uniunii Europene. 6. CONDITII DE CALITATE o Produsul trebuie sa corespunda tuturor conditiilor tehnice impuse de prezentul caiet de sarcini si a caracteristicilor tehnice din oferta prezentata. c) Posibilitatea furnizarii de piese de schimb aferente echipamentului pe o periopada de cel putin 10 ani. GARANTII Ofertantul trebuie sa asigure: a) Parametrii tehnico-functionali solicitati la Cap. VOLUMUL SI LIMITELE FURNITURII Volumul furniturii asigurate de ofertant va cuprinde: a) b) c) c) Eletrocompresor cu piston de inalta presiune Panou electric de comanda echipat complet cu Air Control Set accesorii Set piese schimb .30 de zile calendaristice de la data semnarii contractului. 7. d) Furnizorul va prezenta certificate de garantie pentru instalatia furnizata.1 buc .1 buc . Declaratia de conformitate cu normele UE .1 set. o Furnizorul trebuie sa asigure garantia legala pentru produsul achizitionat. .24 luni.4. instructiuni de montaj. Documentatia insotitoare va cuprinde urmatoarele : a) b) c) d) e) f) Cartea tehnica a instalatiei. exploatare si intretinere (in limba ramana). TERMEN DE LIVRARE Termenul de livrare va fi de max. Certificatele de calitate ale produselor si materialelor din furnitura . b) Perioada de garantie – min. 5. o Odata cu achizitia produsului se va pune la dispozitia beneficiarului intreaga documentatie necesara pentru utilizarea produsului si pentru execuria reparatiilor ulterioare perioadei de garantie. punere in functiune.1 buc . . Certificatul de garantie al furniturii. 4/5 . Certificatul de calitate al furniturii. .

CONDITII DE TRANSPORT.Curtea de Arges. Electrocompresorul va fi probata si receptionata la S. CONDITII DE PLATA Plata se face in max. Nu se acorda avans. b) pretul pe bucata. 5/5 . d) facilitati financiare 11.30 de zile de la receptia la S. datorita factorilor climatici.Curtea de Arges. c) specificatia furniturii cu precizarea masei si a gabaritului. o Consecintele oricarei poluari accidentale cauzata de defectiuni de fabricatie va fi suportata de furnizorul produsului. o Furnizorul va pune la dispozitia beneficiarului lista cu eventualele tipuri de poluare accidental ce poate fi cauzata de utilizare produsului.H. CONDITII DE MEDIU o Odata cu documentatie tehnica. 9. 10. AMBALARE SI LIVRARE Electrocompresorul cu piston de inalta presiune va fi astfel ambalata incat sa nu sufere detriorari pe timpul transportului si manipularii. CONTINUTUL OFERTEI Pe baza cerintelor din prezentul caiet de sarcini se vor preciza in cadrul ofertei urmatoarele: a) principalii parametrii tehnico-functionali ai electrocompresorului .H. furnizorul va pune la dispozitie lista materialelor periculoase utilizate la executia produselor si fisele tehnice de securitate ale acestora.8.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful