Comunicare verbală şi nonverbală

Tema de semestru

Ile Anca Iulia Secţia: Publicitate An: I

Singura soluţie pentru acel tată este să aibă tenul fin.atingeri intense şi îmbrăţişări.Schimbul de atingeri . fapt care declanşează . pielea fină ca a bebeluşului. Reacţiile de furie a bebeluşului sunt vizibile prin strângerea barelor de la pătuţul acestuia.Bebeluşul ca să arate cui îi aparţine puterea face o faţă mai comică deschizându-şi gura şi mişcând mâna pe lângă cap. comunicarea tactilă este cea mai bine reprezentată..La sfârşitul reclamei .Analiză de reclamă Am ales reclama . când bebeluşul îl provoacă pe tatăl său la luptă . . acţiune ce semnifică.Toată atenţia şi iubirea se îndreaptă spre copil. Funcţiile comunicării tactile În această reclamă. Fight for kisses “. un război” între tată şi fiu.Pe când tatăl. Copilul îşi pune toate puterile şi gândurile în recuperarea mamei. găseşte soluţia în lamele Wilkinson care îi fac pielea fină ca a unui bebeluş. mama oferindu-i un număr de săruturi . Copilul găseşte soluţia în luptă. Un bebeluş şi tatăl său se luptă pentru a cuceri atenţia persoanei iubite. putere.Acesta foloseşte diverse obiecte (un dulap. superioritate. luptă. Tema reclamei este : lupta pentru sărut..de la Wilkinson deoarece prezintă o situaţie comică în promovarea unui produs. de exemplu mângâieri şi îmbrăţişări ale mamei către bebeluşul ei devin motivul de gelozie a tatălui.Mama foloseşte atingeri care transmit emoţii pozitive atunci când îşi exprimă afecţiunea (îşi duce capul foarte aproape de cel al copilului în momentul îmbrăţişării).provocare. Rezultatele obţinute prin folosirea lamelor Wilkinson sunt atenţia mamei către tatăl. un ursuleţ de pluş ) pentru a se antrena folosind atingeri de control. acesta îşi atinge nasul pentru o secundă. pregătirea fizică reprezintă modul în care acesta se pregăteşte şi se descarcă de tensiune. adică copilul atinge obiectele ca şi cum le-ar stăpâni ( atingerea în alt scop decât comunicarea propriu zisă ).

ba chiar foarte slab . care ar fi imposibilă datorită faptului că bebeluşii nu sunt capabili de a purta o conversaţie.Micşorarea distanţei faţă de cei care comunicăm este un semn de solidaritate clar. zâmbetul tatălui la . distanţa intimă apropiată” care permite un contact fizic foarte apropiat.atingerea nasului bebeluşului de acesta la sfârşitul reclamei.Apropierea aceasta nu permite un contact oculară bun.Exemplu în acest caz este strângerea în braţe a copilului de către mamă.Pe când. gesturile înlocuiesc cuvintele.Exemple în această reclamă regăsim în : antrenamentele copilului. comunicarea tactilă şi olfactivă ocupă aici un loc privilegiat datorită distanţei foarte mici.Distanţa personală apropiată” este de asemenea folosită. Un al doilea element de kinezică este expresia facială . Elemente de kinezică (tipuri de gesturi) În această reclamă este prezentă doar comunicarea nonverbală. dorinţele şi gândurile. însă existenţa bebeluşului este mai recentă şi este considerată de tatăl ca o invazie a teritoriului. mama având grijă de copil se apropie foarte mult de acesta distanţa dintre cei doi micşorându-se. prin care sunt exprimante sentimentele.Bebeluşul o consideră pe mamă doar al lui.Distanţa dintre personaje ne arată apropierea sau depărtarea unui personaj de altul. toată atenţia ei mergând spre copil.Emblema substituie o întreagă conversaţie.În acest caz exemple de embleme sunt : întinderea braţelor a copilului pentru a fi luat de mama lui în braţe. aceasta trecând foarte uşor pe lângă soţul ei.. la începutul folosirii tatălui lamei Wilkinson putem observa că acea reţinerea mamei a dispărut şi distanţa de dinainte a devenit apropiere. mângâierea pe faţă a tatălui când se barbereşte pentru a verifica fineţea pielii. pe când tatăl este ignorat. datul din cap al tatălui. În acestă reclamă putem identifica . Cele trei personaje ocupă împreună un spaţiu personal.Aceasta este distanţa dintre mamă şi bebeluş. îmbrăţişarea mamei.Elemente de proxemica Un alt mod de a comunica este modul în care folosim un anumit spaţiu. strâmbarea copilului la tatăl său.Gestul cel mai folosit este emblema. . faţa supărată al tatălui..

Link reclamă: http://www.com/watch?v=LuSBCIV1zuQ . folosirea unui fular. faţa surprinsă a tatălui la dărâmarea uşii de către bebeluş. folosirea lamelor de ras Wilkinson şi a spumei pentru a atrage-o pe mamă.descoperirea lamelor Wilkinson.jucăriile lego.folosirea oglinzii de către copil pentru a-şi spiona părinţii.ursuleţul de pluş.Acest element este bine definit în această reclamă deoarece copilul acţionează după starea lui emoţională iar tatăl acţionează la nevoia de afecţiune a mamei. expresiile copilului când se antrenează. fericirea tatălui când femeia îi acordă atenţie.Exemple pentru acest element sunt următoarele: manipularea obiectelor din jurul copilului pentru a se antrena (sutienul mamei. dispreţul copilului la vederea afecţiunii dintre părinţii lui. folosirea ziarului de către bărbat pentru a găsi un refugiu. ridicarea unei cărţi şi a unui cufăr) . tristeţea copilului când el nu mai este în centrul de atenţiei al mamei. dulapul. Al treilea element prezent în reclamă este adaptorul care constă în manipularea obiectelor legate de nevoile personale sau de starea emoţională a persoanelor.youtube.

una pe mână şi alta pe spate pentru a o îmbărbăta. mângâieri pe umăr şi aranjarea părului acesteia. o mulţime de oamenii au venit pentru a-şi lua rămas bun de la regele pop. Michael Jackson. iar toţi din jur îi sar în ajutor pentru a putea vorbi în public. alături de ea fiind întreaga familie Jackson. atingere de control.La o vârstă atât de fragedă nu este uşor a-ţi exprima sentimentele în public. doi membri ai familiei îi oferă nişte mângâieri. Cuprinsă de emoţii ce nu pot fi descrise. datorită incapabilităţii de a vorbi mai hotărât fata ia microfonul în mână. .În tot acest timp toată familia încercând să o liniştească prin atingeri care transmiteau mesaje de alin: mângâieri pe spatele fetiţei. Funcţiile comunicării tactile În acest discurs comunicarea tactilă este foarte bine reprezentată prin intensitatea atingerilor atât a fetei cât şi a celor din jur către fată.Un lucru de apreciat este că întreaga familie este împreună şi o susţin pe fetiţă. iar fata după câteva cuvinte bufnind în plâns este luată în braţe de către mătuşa ei Janet Jackson. Atingerile care transmiteau emoţii au fost cele mai vizibile. deoarece a fost un moment foarte emoţional şi de mare amploare. La începutul discursului.Pe urmă.Pe lângă emoţiile dobândite de pe urma decesului superstarului fetiţa a fost nevoită să ţină un discurs în faţa unui auditoriu destul de mare.Fiind un moment de omagiu pentru tatăl ei. Paris îşi atinge ceafa cu ambele mâini pe rând semn că este nesigură şi timidă. durerea pe care întreaga familie o simţea i-au determinat ca atingerile folosite să transmită tot ceea ce simţeau ei.Analiză de discurs Am ales discursul lui Paris Jackson la înmormântarea tatălui său. stresul fetiţei şi al familiei.

Sentimentele pentru tatăl său se pot observa din intensitatea cuvintelor şi prin gesturile ei care ne transmit emoţii pe întreaga durată a discursului. ea încercând să-şi stăpânească lacrimile care până la urmă au copleşit-o.. Funcţiile şi axiomele comunicării Comunicarea în acest caz îndeplineşte funcţia epideictică adică elogiază o personalitate. mângâierile de susţinere pe care le primeşte fata sunt gesturi de îmbărbătare şi alinare. În discursul acesteia apare funcţia emotivă cauzată de evidenţierea stărilor interne ale fetei. ea făcând gestul specific durerii.Unii membrii ai familiei fiind alături de ea când aceasta urmează să spună ce are pe suflet. un gest văzut des la o înmormântare (plânsul). relaţia dintre cei doi fiind foarte apropiată. Elemente de kinezică (tipuri de gesturi) Gesturile sunt elementele ale îndurerării.Elemente de proxemica Chiar dacă este pe scenă. un omagiu pentru ce a făcut pentru familie şi pentru fani. de parcă ar căuta un sprijin. aşa cum explică . tristeţii. Datorită faptului că ea este fiica celui decedat.Emoţiile îşi spun cuvântul atunci când Paris nu mai are puterea să scoată alte cuvinte. informaţia pe care o va da Paris va fi influenţată de relaţia pe care o are cu decedatul. Apropierea faţă de familia sa este evidentă în acest discurs şi se poate observa în distanţa mică faţă de fată. distanţa fiind una de câţiva centimetri.Axioma’’ a doua : comunicarea se desfăşoară la două niveluri: . Paris se apropie foarte mult de microfon. Gestul cel mai important pe care l-a făcut Paris a fost că a spus ceea ce a simţit întregii lumi. un spaţiu deschis. Modul în care prinde microfonul este un gest de autocontrol.Toată ceremonia în memoria lui Michael Jackson a fost un omagiu pentru întreaga carieră.

infomaţional şi relaţional.youtube. ci oferirea unor informaţii despre stările şi trăirile intime ale subiectului.com/watch?v=ZjmtWPsYPyk Bibliografie: Ştiinte ale comunicării . care nu mai are drept obiectiv comunicarea unor stări exterioare.Acesta presupune recurgerea la un cod personal.Cel de al doilea oferind indicaţii de interpretare a conţinutului celui dintâi.Limbajul folosit de fetiţă este unul cu o bogată încărcătură afectivă şi conţine semnale nearticulate (oftat). Stiluri ale comunicării orale În acest discurs Paris foloseşte stilul de vorbire intim. Link discurs: http://www.com .Note de curs Mihai Dinu – Comunicarea Septimiu Chelcea – Comunicarea nonverbală: gesturile şi postura www. Paris dezvăluie iubirea pe care o poartă tatălui său şi îi mulţumeşte considerându-l cel mai bun tată de pe lume.youtube.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful