Tugas Basa Sunda

Kelas: 8G Kelompok: Yasmin Nadia (29) Virdiniya Rahma A. (27) Mitha Naurah N. (20)

Ratusan agen penyalur TKI di Malaysia ogé baris dikaluarkeun pikeun mempekerjakan balik para TKI anu diputihkan. kabéhanana kudu legal alatan kalayan legalitas kasebut kabéhanana baris terjamin. TKI anu digawé di Malaysia engkéna baris meunangkeun libur sakali dina hiji minggu. paspor dicekel sorangan ku kituna lamun lumangsung nanaon moal jadi masalah. sanggeus ieu kabéh Désémber 2011 baris balik dibuka pengiriman TKI” écés Muhaimin. Muhaimin ngomong. Hasil kasapukan Menakertrans Indonésa jeung Menteri Asal Daya Manusia sarta Imigrasi Malaysia anu ngahulag TKI digawé ka Malaysia tanpa dokumén resmi. sarta Imigrasi. penerimaan duit gaji ngaliwatan transfer bank pikeun ngingkahan gaji anuheunteu di bayarkan. matak bisa penutupan identitas palsu ti para TKI. ayana hijian pancén anu baris mengawasi. “program pemutihan TKI Malaysia sahenteuna ditungkulan tilu instansi berwenang. Senen. Ku kituna kuring ogé geus ménta ka sakumna pamaréntah wewengkon ngajaga wargana ambéh henteu memalsukan identitas diri” kecap Muhaimin réngsé muka Lokakarya Integrasi sarta Sinkronisasi program Transmigrasi di Wewengkon Perbatasan di Pontianak. Kementerian dalam nagara” Kementerian Asal Manusa Malaysia. Saloba 640. Nurutkeun Muhaimin. pamakéan kartutanda kapandudukan éléktronik (E-ktp) bisa ngaheureutkeun prosés pangiriman tanaga kerja kaluar nagari.” écésna. Tijuma éta. Ayeuna.609 tanaga kerja Indonesia (TKI) teu legal di Malaysia ngadaptar pikeun nuturkeun program pemutihan TKI. di kucilkan.131 jelema. Kapala Awak Nasional Nempatkeun sarta Panangtayungan Tanaga Gawé Indonésia (BNP2 TKI) Jumhur Hidayat saméméhna ngomong. . “Pemutihan TKI urang masih terus maju. dina Désémber 2011 moal aya deui TKI Indonésia anu indit ka Malaysia tanpa ngagunakeun dokumén resmi atawa teu legal. “insyaallah. Di antara. Kitu ogé kalayan TKI anu digawé di Malaysia kudu écés hak sarta kawajibanana” écés Muhaimin. boh anu dipigawe sacara masal boh anu jumlahna kawates. “ayeuna pemutihan tanaga gawé di nagara Malaysia masih lumangsung”. mengawal sarta nangtayungan sakumna TKI. Manehna mastikeun. “Saprak diberlakukannya E-ktp.Pontianak (ANTARA) Menteri Tanaga Kerja sarta Transmigrasi Republik Indonésia Muhaimin Iskandar ngomong. “Hartina euweuh deui urang Indonésia anu ngabogaan resiko pikeun di deportasi. ayeuna anu minuhan katangtuan saloba 442.

Naha Indonesia ngalaksanakeun pamutihan TKI? Jawab : Ayana identitas palsu TKI . Dimana ayana pelaksanaan pemutihan TKI teh? Jawab : Indonesia jeung Malaysia 6.609 Jalma 4. Sabaraha jumlah TKI ayeuna? Jawab : 640. Iraha Muhaemin mastikeun moal aya deui TKI anu ka malaysia tanpa ngagunakeun surat resmi? Jawab : Desember 2011 5.5W1H 1. Naon anu dipermasalahkeun tina eta wacana teh? Jawab : masalah TKI anu di malaysia 2. Saha ari Muhaimin teh? Jawab : Menteri Tanaga Kerja Republik Indonesia 3.