Educ.Doina Dragomir. G.P.N.Nr.2.DUMBRAVA MINUNATA.CARACAL.OLT.

CRINUL. ORIGAMI

Materiale necesare. Coala Xerox colorata pe ambele parti –in culorile dorite si verde pentru frunze-,(se poate folosi si hartie glasata-dar e mai frumos din hartie colorata pe ambele parti),hartie creponata galbena sau portocalie,sarma putin mai groasa-pentru codita,aracet, indemanare si rabdare!.

N. Coltul deschis este indreptat in sus.Figura se va plia de-a lungul liniei mijlocii orizontale.Educ.OLT. 4…..De-a lungul liniilor ajutatoare.CARACAL.si se preseaza. .Latura superioara stanga si cea dreapta ale zmeului se vor plia pe linia mijlocie verticala si se vor deschide din nou..se va plia si se va intari indoitura . 3….. 2..Doina Dragomir.se deschide aripa. fomand figura unui zmeu.descrisa la VIOLETE.2.. 6.Nr..DUMBRAVA MINUNATA.astfel incit liniile mijlocii perpendiculare sa se suprapuna.P. 5. G.Aripa din fata dreapta se ridica perpendicular in sus….Se preseaza bine pliurile. 1.Se incepe cu forma de baza VI.

12.Obtinem patru parti egale in forma de romb .de-a lungul liniei mijlocii. 11.Se intoarce figura si se repeat etapele 2-12 cu cealalta jumatate a figurii.Se preseaza pliurile.Aripa mica… 7.Educ.Triunghiul mic se pliaza in sus . G. 8.CARACAL. 10.Se deschide putin figura in forma de zmeu.N. Etapele 2-11 se vor repeat si pentru partea din fata stanga.Nr.P. 9.astfel incat laturile hartiei sa se intalneasca exact pe linia mijlocie. se pilaza spre dreapta.OLT. 13.DUMBRAVA MINUNATA.Doina Dragomir.2.Colturile figurii de zmeu se preseaza in interior pe linia mijlocie.

de la varf spre exterior… 16.Nr. 20…se va obtine un CRIN Hartia creponata galbena o rulam pe un capat de sarma pe o portiune de 2-3 cm.Doina Dragomir. 18.DUMBRAVA MINUNATA. apoi o infasuram cu hartie . 14. 19. 15.OLT.Acesta este un IRIS.CARACAL.Daca toate cele patru petale vor fi indoite cu ajutorul unui creion.Varful din fata sic el din spate se vor trage cu grija spre exterior.. G.N.Se repeat etapa 14 cu celelalte trei aripi.De-a lungul liniei punctuate se va presa bine.2.latura dreapta sic ea stanga inferioara a partii din fata se pliaza la mijloc de-a lungul liniei punctate 17.Introducem sarma prin interiorul crinului.Varful superior drept sic el stang se vor trage usor in exterior.P.Educ.

OLT.Cu ajutorul unui creion sau pe muchia de la foarfeca.2.Nr.N. creponata verde.P. Hartia colorata verde o taiem in forma de triunghi isoscel .Doina Dragomir.pentru a-i da aspectul de codita verde. o rotunjim putin. pe care le lipm in partea de jos a florii.CARACAL. . La un crin putem atasa doua frunze.Educ.o indoim pe mijloc si o atasam la floare .cu laturile foarte lungi.DUMBRAVA MINUNATA. G. SPOR LA LUCRU.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful