You are on page 1of 9

Ana i Montse Hernndez

Motors
Motors Motor

elcrtics3
disel4

biodisel5 hbrids.6

Motors

Un motor elctric s una mquina que converteix l'energia elctrica en mecnica. Hi ha sis tipus de motors elctics:

Motor de corrent continu amb inducci permanent Motor de corrent continu amb inducci variable i corrent altern universal Motor de corrent altern asncron Motor de corrent altern sncron Motors pas a pas Motor lineal

Rudolf disel va posar en marxa els primers motors cap a lany 1897, sutilitza el gasoil i no la gasolina. Funcionament: es duu a terme en un cicle de 4 temps, durant els quals el pist tamb efectua 4 curses i el cigonyal fa dues voltes.

En ladmissi solament entra laire al cilindre i no la barreja, per la qual cosa, la compressi efectuada s noms de laire atmosfric. En la combusti la relaci de compressi s molt elevada i els gasos sescalfen quan es comprimeixen, es produeixen unes temperatures altssimes, quan sinjecta el gasoil dins del cilindre sinflama i es provoca la combusti. Diferncies importants entre motor de gasolina i de gasoil:

No porten bugia El carburador se substitueix per un injector de combustible. Els cilindres sn ms grans i en general tot el motor s ms robust i pesat.

El biodisel s un combustible obtingut a partir doli vegetal que funciona en qualsevol motor disel.

Avantatges 1. Es lnic combustible alternatiu que funciona en qualsevol motor disel, sense ser necessria una modificaci. 2. Estalvi de combustibles provinents del petroli . 3. Cont un 11% doxigen en pes y no cont sofre. 4. Es biodegradable. 5. Es la opci ms econmica de combustible alternatiu. 6. Aprofitament dels residus. 7. Es ms segur de transportar i emmagatzemar. Desavantatges 1. Punt de congelaci alt. 2. Menor contingut energtic. 3. Danya alguns components del motors. 4. Valor de la matria prima.

Utilitzen un motor elctric y un de combusti interna. Poden ser en srie o en parallel. El vehicle es mou finalment amb la potncia que subministra el motor elctric, el qual utilitza lenergia que produeix el generador.

Les bateries es poden carregar mitjanant una toma de corrent quan l'autombil est parat o be mitjanant el generador acoblat al motor de combusti interna quan est en funcionament. Avantatges El motor elctric pot rebre a la vegada energies de les bateries i el generador