Oraşul Rio de Janeiro este situat în sud-estul Braziliei, fiind unul dintre cele mai importante oraşe ale ţării. A fost fondat la 1 martie 1565, în onoarea regelui Sebastian I al Portugaliei. A fost capitala Braziliei din 1764 până în 1960. În portugheză Rio de Janeiro înseamnă ,,Râu de Ianuarie”. Orașul este împărțit între centrul său istoric (Centro), Zona de Sud cu atracțiile ei turistice (plajele sale sunt cunoscute pretutindeni), Zona de Nord, dezvoltată industrială, Zona de Vest și regiunea nouă Barra da Tijuca.

. Pe malul său vestic se găsește orașul Rio de Janeiro. Locul cuprinde un număr foarte mare de insule și insulițe și beneficiază de un ecosistem bogat mai ales în delfini și țestoase marine.Golful Guanabara și cei 412 km2 ai săi este celebru din punct de vedere istoric pentru că a fost poarta de acces a primei expediții portugheze spre ceea ce avea să devină Rio de Janeiro.

Zilnic este traversat de circa 144.000 de automobile și aproximativ 400.836 metri trec peste apă. construit din beton armat. Lungimea podului este de 13. .000 de persoane. unind orașul Niterói de orașul Rio de Janeiro. iar în porțiunile cele mai înalte ajunge până la 72 metri.Podul Rio-Niterói. traversează Golful Guanabara.290 metri. din care 8.

Centro este zona istorică a orașului. . binecunoscut pentru viața de noapte. și se plimbă prin străzile abrupte ale cartierului învecinat Santa Teresa. un tramvai. Tot aici se află cartierul Lapa. trece printru-un fost apeduct în stil roman. Atracții turistice importante sunt Biserica Candelaria și catedrala modernistă. Centrul rămâne inima comunității de afaceri a orașului. „Bondinho”. pleacă din stația centrală. Teatrul Municipal și câteva muzee.

.

o capodoperă a timpului său.Biserica Candelaria este o lucrare majoră arhitecturală şi artistică al secolului al 19-lea. Construit de cele mai bune nume ale epocii sale. clădirea integrează arhitectura neoclasică. două turnuri şi frontoane clasice. . Fațada prezintă o mare armonie în contrastul dintre vopsea albă și granit întunecat. cu decoraţiuni interioare spectaculoase. precum şi cu variate ferestre. Efectul este dublat de fațada frumoasă.

.una dintre cele mai frumoase clădiri ale orașului.Teatrul Municipal . construit în anul 1909 și designul a fost inspirat din Opera de la Paris.

. Are o formă conică cu diametrul interior de 96 metri şi o înălţime de 75 metri. Seamănă cu o piramidă aztecă. Patru vitralii rectilinii ce au fiecare câte 64 de metri de la podea până la tavan.Catedrala din Rio de Janeiro a fost construită între 1964 şi 1979. Construcția are o cameră cu o capacitate de 20.000 de oameni în picioare.

codimentată de muzică live oferită de Rio Scenarium și Cairoca de Gema.Lapa . .Districtul central inspiră o viață de noapte excelentă.

.fostul sediu al monarhiei portugheze.Paco Imperial . in prezent un centru de artă contemporană cu expoziții temporare.

Prainha . Prainha dezvăluie un peisaj absolut încântător.Micuța plajă este adorată de surferi și de cunoscători. . Salbatică și ascunsă privirilor. în sudul orașului Rio.

Ipanema. . Arpoador. care oferă o priveliște spre muntele Corcovado. Leblon. În vârf se poate ajunge cu telecabina. care compun faimoasa linie de coastă a orașului. se află cartierul Urca. accesibilă de pe Dealul Urca („Morro da Urca”). în care se află Pão de Açúcar.Zona sudică din Rio de Janeiro este formată din mai multe cartiere. Copacabana și Leme. printre care São Conrado. După Copacabana și Leme.

clubbing și alte activități recreative. Ipanema va avea întotdeauna aerul unei vacanțe sofisticate. . Fie că vă lăsați absorbiți de mulțimea frenetică de pe străzi sau că preferați să vă relaxați pe plajele superbe. este locul ideal pentru shopping.Cunoscut ca cel mai stilat district al orașului.Ipanema .

cu 4 kilometri de plajă și cu servicii impecabile. situată în interiorul orașului Rio. Alături de Copacabana Palace Hotel. Perioada de grație. sezonul de vârf în Copacabana este în timpul verii braziliene. este o atracție deosebită mai ales pentru cei înstăriți.cea mai cunoscută plajă din lume. . adică între noiembrie și martie.Plaja Copacabana .

. iar piedestalul este înalt de 8 metri.se află pe vârful muntelui Corcovado (706 metri înălțime) și a fost construită între anii 1927 si 1931.Cristo Redentor . Statuia e înaltă de 38 de metri și are 30 de metri lățime.

parte a grădinilor care adăposteau palatul imperial.În Zona de Nord din Rio se află Stadionul Maracanã precum și parcul Boa Vista (în traducere liberă: Belvedere). .

000 de persoane. Mai târziu. . și au fost asigurate scaune pentru toți spectatorii. va ajunge la o capacitate de aproximativ 120. fiind construit inițial pentru a găzdui aproape 200. Aici se vor desfășura Jocurile Olimpice de vară din anul 2016.Stadionul Maracanã este stadionul de fotbal cu cea mai mare capacitate din lume.000 de persoane. În urma ultimelor renovări. capacitatea a fost redusă. în conformitate cu regulile de siguranță.

Finalizat în 1996. este mai bine cunoscut pentru clădirea sa fascinantă. care seamănă mai mult cu un OZN decât un muzeu la prima vedere. De fapt.Muzeul de Artă Contemporană nu este cunoscut doar pentru exponatele sale de artă interesante. Oscar Niemeyer . acest muzeu arată aproape ca o navă spațială și a fost proiectat de celebrul arhitect brazilian. .

carelor alegorice. cu 40 de zile înainte de Paște. care de multe ori nu au nici apă și nici curentul electric. Carnavalul este rezultatul unei munci titanice. dovada graitoare că pofta de viață nu se cumpără.Carnavalul de la Rio de Janeiro Pasiunea si entuziasmul ating cote maxime în fiecare an. Elevii școlilor de samba se pregătesc pentru ca spectacolul de pe Sambadrom să fie pus la punct. . pe care o prezintă prin intermediul costumelor mai mult sau mai puțin sumare. care își are originile în Rio și a fost inventată de afro-brazilienii săraci. muzicii și pașilor de dans. o muzică unică braziliană. Cei mai implicați sunt însă locuitorii cartierelor sărace ale metropolei. Fiecare școală își alege o temă. Din toate colțurile răsună acorduri de samba.

.

un cocktail cu lămâie verde.Mâncare tradițională Ajunși aici trebuie neapărat să gustați feijoada. zahăr brun și gheață și cachaca. o mâncare tradițională din fasole neagră și carne. Băuturile preferate de către locuitori sunt caipirinha. un lichior brazilian. .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful