P. 1
Argument

Argument

|Views: 6|Likes:
Published by Ruxandra Lra

More info:

Published by: Ruxandra Lra on Jun 01, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/19/2014

pdf

text

original

Argument

Modalităţile de prezentare şi informare a produselor firmei constituie un mijloc eficient de a scoate în evidenţă produsul sau serviciul, pentru, a-i crea o imagine cât mai bună, firmele se preocupă în mod deosebit de o serie de elemente de identificare care au rolul de a le diferenţia de altele similare, întâlnite pe piaţă. În acet proect am încercat să evidenţiez unele dintre metodele de prezentare şi informare a produselor firmei. Proectul este structurat în patru capitole astfel: Capitolul I denumit „Produsul şi mixul de produse” Un produs este orice lucru care poate fi oferit pe piaţa pentru a satisface o dorinţă sau o nevoie. Produsele care se oferă pe piaţă includ bunuri fizice, servicii, experienţe, evenimente, persoane, proprietăţi, organizaţii,informaţii şi idei. O metodă elocventă de prezentare şi informare îl reprezintă numele produsului care este elementul esenţial de identificare. La alegerea numelui se impune respectarea anumitor cerinţe: să sugereze care sunt principalele avantaje ale produsului, să sugereze principalele caracteristici ale produsului, să fie uşor de pronunţat, de remarcat, de reţinut, să poată fi rostit cu uşurinţă în mai multe limbi. Capitolul II cuprinde o prezentare amănunţită a caracteristicilor mărcii. O marcă este un nume, un termen, un simbol, un design sau o combinaţie între toate aceste elemente, prin intermediul căreia se identifică producătorul sau vânzătorul unui produs. Consumatorii văd în marcă un element important al produsului, iar aplicarea unei mărci poate adăuga valoare produsului. Mărcile ca semne distinctive folosite de întreprinderi pentru a deosebi produsele sau serviciile lor de cele identice sau similare ale altor organizaţii, sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri. Marca are rolul de a identifica un bun material sau un serviciu propus cumpărătorului de către un producător sau un distribuitor, pe această bază el mărind valoarea ofertei alături de termenul de marcă mai apar şi altele cum mar fi: numele de marcă, vigneta, marca depusă.

În capitolul IV sunt prezentate unele dintre documentele necesare pentru a asigura clientul şi care însoţesc produsul. tranzacţiile erau cunoscute sub denumirea de troc. şi ambalajul de transport necesar pentru depozitarea identificarea şi transportarea produsului. eticheta îndeplineşte şi rolul de a cofirma calitatea şi calea de a promova produsul. calculatoare. Ambalajul poate să cuprindă recipientul primar al produsului. la început sub forma unor practici. imobile. Din . pe care sunt înscrise câteva informaţii esenţiale necesare identificării. care a determinat ca tranzacţiile să se efectueze în acest tip de monedă. ci de tranzacţii care se făceau pe baza unor anumite mărfuri. o formă de schimb reciproc care presupunea coincidenţa necesităţilor participanţilor la schimb. iar evoluţia acesteia a determinat apariţia şi perfecţionarea sistemului de plăţi ca un cadru organizat al transferurilor monetare în scopul finalizării tranzacţiilor economice. Eticheta este şi ea un element special realizat din material plastic. Tot mai mult astăzi ambalajul constituie un vânzător „mut” datorită extinderii autosevirii. acceptate de comunitate. şi deci a unor relaţii pecuniare. întrucât oferea incomparabil mai multe avantaje decât schimbul in natură. atunci când consumatorul se pregăteşte să utilizeze produsul. În perioada în care bunurile se schimbau în natură. şi în final de autorităţi monetare ca instituţii specializate ale statului. mulţi producători încearcă să obţină un avantaj concurenţial prin acordarea unor termene mari de garanţie (mai ales la produsele electrocasnice. Sistemul de plăţi este indisolubil legat de monedă. În aceasta epocă nu putem vorbi de o plată care presupune existenţa monedei. un ambalaj secundar care se aruncă. Certificatul de garanţie este unul dintre documentele care însoţesc produsul şi îi oferă cumpărătorului siguranţa de bună funcţionare a produsului pe o perioadă de timp.. Abstractizarea noţiunii de marfă intermediară general valabilă a dus la apariţia monedei metalice (moneda timpurie). Pe lângă rolul de a informa. Diversitatea bunurilor care fac obiectul circulaţiei (bunuri mobile.Capitolul III al proectului cuprinde conceperea şi producerea recipientului sau învelişului în care se vinde un produs. Aceste documente sunt prevăzute de reglementările legale. televizoare). În condiţiile unei oferte diversificate şi cu ritm rapid de înnoire. Sistemul de plăţi a apărut din cele mai vechi timpuri ca un set de reguli. corporale sau necorporale) determină o varietate a formelor juridice prin care se realizează circulaţia. autoturisme. mai târziu de bănci. apoi a unor reguli scrise emise de conducătorii statelor.

argintarii) care primeau spre păstrare moneda din metal preţios. care au creat un cadru organizat şi mai sigur pentru plata tranzacţiilor. Cam în aceeaşi perioadă apar şi băncile comerciale. Creşterea schimburilor comerciale si cantitatea limitată a metalelor preţioase au determinat apariţia in Evul Mediu a monedei de hârtie. treptat. . care se refereau la metalele de confecţionare şi forma monedei. şi în celelalte state. la început în Anglia (1708). putem vorbi de plăţi în monedă şi chiar de apariţia unor elemente de sistem de plăţi prin practici unanim acceptate. la început sub forma recipisei de depozit eliberate de custozii (aurarii.acest moment. Factorul hotărâtor în generalizarea plăţilor în noul tip de monedă îl reprezintă însă impunerea de către stat a folosirii monedei-hârtie (moneda fiduciară) pentru stingerea tuturor obligaţiilor publice si private. Această hârtie a devenit moneda-semn întrucât putea fi transmisă de purtător în schimbul mărfurilor pe care le cumpăra. Franţa (1716) şi Prusia (1765) şi apoi. cu promisiunea eliberării metalului celui care aducea recipisa.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->