Excellente studenten DEM organiseren excellentiemarkt voor medestudenten

Op woensdag 30 mei organiseerden excellente studenten van domein Economie en Management/Hes (DEM) een excellentiemarkt voor medestudenten in de arena van het Kohnstammhuis. Er kwamen 200 geïnteresseerde HvA-studenten en docenten op af. Studenten konden zich inschrijven voor de programma’s en vragen stellen aan hun excellente medestudenten.

Studenten beste ambassadeurs excellentieprogramma’s Afdelingsmanager van de voltijdopleidingen van DEM, Gerard Dukker, benadrukt hoe belangrijk het is om jezelf uit te dagen en uit je comfortzone te treden. Dukker bedankt de meewerkende studenten voor het informeren en enthousiastmeren van de aanwezigen over de Excellentieprogramma’s van DEM. Excellentiemanager Irena van Nynatten, spoort de studenten aan om vooral veel vragen aan medestudenten te stellen. ‘Studenten zijn de beste ambassadeurs van de excellentieprogramma’s. Zij weten precies wat excellent onderwijs inhoudt en waar de zwaartepunten liggen.’ Jiri Bouhuizen volgt het Studium Excellentieprogramma Internationalisatie en is een van de organisatoren van de excellentiemarkt. Jiri: ‘Ik zocht meer uitdaging en wil later het internationale bedrijfsleven in. We kregen geweldige internationale gastsprekers, hele inspirerende mensen. (..) Ik raad dit mijn medestudenten zeker aan.’ Samen met twee andere excellentiestudenten organiseerde Jiri deze markt. Op de excellentiemarkt waren dit keer ook een aantal aspirant-studenten aanwezig die alvast info over excellentieprogramma’s wilden vergaren. De scholieren hebben via zittende HvAstudenten van de excellentieprogramma’s gehoord en wilden in het eerste semester vast met een Studium Excellentieprogramma starten.   HvA en excellentie Binnen de HvA is er een grote groep studenten die meer uitdaging aankunnen. De HvA heeft daarom in samenwerking met organisatie Sirius, excellentieprogramma’s ontwikkeld om talentontwikkeling van de studenten te stimuleren. Inmiddels hebben bijna alle domeinen een excellentieprogramma vormgegeven voor studenten. Studium Excellentieprogramma’s zijn toegankelijk voor alle eerste- en tweedejaars studenten, honoursprogramma’s zijn toegankelijk voor derde- en vierdejaars studenten. Als je extra uitdaging zoekt tijdens je studie, oriënteer je dan op excellentieprogramma’s en honourstrajecten.  

e meeste studenten van SE hadden nu vragen over honours‐ je ziet dat de studenten minder vak van  buiten komen maar HT worden geworven onder studium Excellentiestudenten‐ die stromen door  naar honours (nieuwe ontwikkeling).   

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful