UNIVERSITATEA DE VEST ’’ VASILE GOLDIŞ ’’ ARAD FACULTATEA DE MEDICINĂ, FARMACIE ŞI MEDICINĂ DENTARĂ SPECIALIZAREA FARMACIE

STUDENT : CIUREA Daniel-Ştefan FARMACIE AN V GRUPA III

Plantele sunt puternice atunci cand sunt cultivate în soluri mai sărace . . iar fructele au culoarea roşu-violet asemănătoare fructelor de pădure. Preferă un lut bun şi o poziţie semi-umbrită .ARALIA RACEMOSA Denumire comună : American spikenard Familia : Araliaceae Remediul Aralia racemosa este un extract de rădăcină de plante din acelaşi nume. Aralia ajunge la maturitate la aproximativ 3-5 m înălţime. atunci când multe dintre plantele de pădure au terminat de înflorit. în orice sol fertil . O plantă uşor de crescut. Planta creşte pe malurile râului stâncoase. Acest remediu homeopatic este folosit de botanişti pentru a trata boli pulmonare. cunoscut sub numele american ’’spikenard’’. Ea înfloreşte din iulie până în august. Substanţele extrase din rădăcina plantelor provin dintr-o instalaţie a plantelor adulte . ele nefiind comestibile. Pentru acest scop. cum ar fi infuzii şi siropuri. Necesită o poziţie adăpostită . viaţă-de-om şi care se găseşte de obicei în munţii din America de Nord. florile sunt verzi. în umbra soare sau parţial. boli ale capului şi gâtului. Aralia racemosa este diluat în conformitate cu standardele actuale. Habitat : Aralia racemosa este originară din munţiă împăduriţi ai Americii de Nord într-o zonă care se extinde de la centrala Canada până în Virginia. dar extrem de fertile.Tinctură este inclusă în componenţa diferitelor medicamente antitusive.

diluarea indicată este de 9 CH. Cu toate acestea. Pentru boli din sfera ORL. Un copil care tuşeşte în timpul nopţii ar trebui să fie tratat cu 3 granule de Aralia racemosa . de asemenea. inclusiv plămânii. astmul care apar atunci când pacientul este culcat pot fi tratat cu un remediu homeopatic. care are loc după prima etapă a somnului.Principalele indicaţii: Aralia racemosa este recomandată pentru tratamentul cazurilor de rinită alergică. la miezul nopţii. Aralia racemosa tratează tusea care apare de obicei la culcare şi ajută la îmbunătăţirea stării pacientului care suferă de febră şi strănut frecvent. Medicamentul este. Într-adevăr.Acelaşi lucru se aplică şi în cazul transpiraţii în timpul somnului. utilizat ca tratament în caz de alergii. Aralia racemosa ar trebui să fie administrată la fiecare două minute. 3 la 15 CH este alegerea cea mai potrivită în cazul în care pacientul suferă de rinită virală. poate fi. pacientului care acuză dureri de gât sau . care urmează să fie luate în 2 până la 4 ori pe zi. Ea are indicaţie şi pentru afecţiuni ginecologice. Doza recomandată : Aralia Racemosa este prescris în diluţie de 9 CH . care afectează nasul şi organele respiratorii. cel mai bine este de a se evita auto-medicaţia şi a se consulta medicul pentru cele mai bune rezultate. pentru a atenua atacul. de asemenea. Dacă atacul de astm. de asemenea. O tuse uscată. Remediul este. recomandat în cazul în care tusea se intensifică după somn sau în caz de rinofaringită. Ca parte a unui tratament pentru astm. cum ar fi : leucoreea urât mirositoare. cu 3 granule pe doza. Mai mult decât atât. tratată cu acest remediu homeopatic. acţiunea terapeutică atribuită Araliei racemosa este în principal de compensare a tractului respirator. şi. dacă se agravează atunci când pacientul este în poziţie de ducebit dorsal . este generat de o rinofaringită sau rinită alergică. prolaps uterin.7 CH.

org/content/aralia-racemosa // Centrul Naţional de Homeopatie 4. http://www. http://www. http://www. http://abchomeopathy.php/Aral 3.avogel.net/treatments/aralia-racemosa/ 5. http://www.homeopathyguide.homeopatie-srh.ca/en/plant-encyclopaedia/aralia_racemosa.nationalcenterforhomeopathy.ro/wp-content/uploads/2010/02/caiet-modul2-2.php .com/r.pdf // Societatea Română de Homeopatie 2.BIBLIOGRAFIE 1.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful