FM_RU

O societate a Daimler AG

FleetBoard: Despre noi.
Societatea Daimler FleetBoard GmbH cu sediul în Stuttgart oferă servicii prin Internet cu asistenţă telematică pentru un management inteligent al transportului şi vehiculelor în autocamioane de orice fabricaţie. Societatea dispune de o experienţă îndelungată în domeniul telematicii autoutilitarelor şi este activă pe plan internaţional în peste 20 ţări. De la intrarea pe piaţă din anul 2000, FleetBoard şi-a extins şi perfecţionat continuu portofoliul ei de produse şi servicii. Prin satelit se poate stabili oricând poziţia vehiculului. Datele de la şi către vehicul sunt transmise cu cea mai modernă tehnică de telefonie mobilă. Calculatoarele înalt performante prelucrează toate datele şi le pun la dispoziţie pe Internet, cu protecţie prin parolă, societăţii, dispecerului sau şefului parcului auto. Şoferul este asistat în vehiculul său printr-o tehnică uşor de operat. Societatea este din luna aprilie 2004 o întreprindere verificată şi examinată de DEKRA conform DIN EN ISO 9001:2000.

Informaţii detaliate puteţi obţine la tel.+49 (0) 7 11 /17-9 19 99 sau pe internet: www.fleetboard.com

Daimler FleetBoard GmbH, 70546 Stuttgart 26/1008 Printed in Federal Republic of Germany/Imprimé en République fédérale d´Allemagne

O societate a Daimler AG Cu FleetBoard Managementul vehiculelor pentru mai multă rentabilitate în companie. Calculator de bord FleetBoard .

. prin acces protejat cu parolă. toate informaţiile esenţiale privind flota sunt puse la dispoziţie pe internet. ale cărui costuri de achiziţie sunt transparente. Presiunea costurilor. facilitând totodată o refinanţare în termen de 12 luni. În acest fel dispar costurile de achiziţie pentru o infrastructură telematică proprie. precum şi serviciile şi dispozitivele cu structură modulară garantează investiţia într-un instrument de lucru fiabil. FleetBoard accesează sistemul electronic al camionului şi transmite datele vehiculului.com puteţi calcula cu ajutorul calculatorului de rentabilitate. Pentru a nu rămâne în urmă în această competiţie acerbă. dintr-o singură sursă. prin GSM/GPRS. Calculaţi din nou — cu FleetBoard vă rămân la sfârşit mai mulţi bani. în condiţii-cadru competitive. soluţiile de viitor. ale cursei şi ale comenzii către serverul FleetBoard.Drum bun pentru flota dumneavoastră. Societăţile din toate branşele beneficiază de terminale standard de top şi servicii prin internet cu asistenţă telematică. De aici. Pe www. Tehnica Satelit GPS Prin intermediul CAN-Bus instalat în vehicul. Localizare GPS Transmisie de date GPRS Internet Vehicul Centru de service FleetBoard Programe de evaluare telematică ultramodernă. la reducerea costurilor pentru carburanţi şi la îndeplinirea cerinţelor legale privind timpul de lucru al şoferilor. câţi bani puteţi economisi pe lună pentru firma dumneavoastră de transport. FleetBoard vă ajută în întregul parc auto la optimizarea lanţului dumneavoastră de transport.fleetboard. timp de conducere şi de odihnă mai riguroase şi solicitări crescânde ale clienţilor — Companiile de expediţie şi transport trebuie să se afirme tot mai mult. certificat DEKRA.

în peste 50 de ţări ■ Portofoliu de servicii modular ■ Centru de service FleetBoard în centrul de calcul Daimler ■ Servicii telematice pentru vehicul.FleetBoard — serviciul prin internet cu asistenţă telematică pentru managementul flotei dumneavoastră. inclusiv costuri de comunicaţie ■ Utilizare facilă prin internet ■ Conectare vehicule prin tehnologie CAN-Bus Datorită localizării prin GPS. încărcătură şi şoferi ■ Certificare conform DIN EN ISO 9001:2000 ■ Flatrate pentru servicii. poziţiile vehiculelor şi decurgerea tururilor pot fi determinate în orice moment cu exactitate pentru fiecare vehicul şi reprezentate pe o hartă rutieră digitală. de pe tot globul. ■ Disponibil pentru autocamioane de orice fabricaţie. .

Analiza performanţei cu evaluarea stilului de conducere Reduceţi consumul. după un timp relativ scurt. specifică pentru fiecare şofer. Pe baza datelor obiective. supraturările. Practica arată că se poate reduce consumul cu până la 2 litri la 100 km per şofer.10 %. Deoarece în cadrul evaluării se iau în consideraţie factori relevanţi precum distanţa cursei.“ (Wimmer Transportdienst GmbH) FleetBoard Analiza performanţei evaluează stilul de conducere sub formă de note şi pregăteşte datele obţinute pentru întreaga flotă. Corectitudine există şi pentru că prin FleetBoard DriverCard este posibilă evaluarea sigură. . „Am putut reduce costurile pentru carburanţi cu 5 . măriţi motivaţia. împreună cu şoferul se poate lucra la un stil de conducere care economiseşte carburant şi reduce uzura. comportamentul de frânare. întreruperile cursei şi consumul mediu. acest serviciu reprezintă baza optimă pentru un sistem de prime corect pentru şoferi.

■ Scădere semnificativă a consumului de carburant ■ Uzură mai redusă printr-un stil de conducere preventiv ■ Şoferi motivaţi ■ Bază pentru sisteme de prime Diagramă Operare motor M/n Diagramă Utilizare frână de serviciu sau retarder Analiză şofer circuite individuale.Mai mulţi CP pentru controlling-ul Dvs. . şoferii lucrează în mod consecvent la un stil de conducere ce economiseşte carburantul. vedere detaliată sau Analiză în desfăşurare cronologică În ce măsură au fost utilizate retarderul şi frâna de serviciu? Câte putere s-a solicitat în ce plajă de turaţii? Prin intermediul analizelor stilurilor de conducere.

El poate folosi aceste informaţii pentru analiza circuitelor. Planificarea de service în funcţie de solicitare oferă în orice moment informaţii privind următoarele termene de service apropiate. În acest fel.Prognoza de întreţinere. şeful parcului auto obţine aceste şi alte informaţii privind piesele supuse uzurii şi mijloacele operaţionale ale vehiculelor sale. pentru a iniţia măsuri corespunzătoare. . Prin intermediul înregistrării electronice a curselor. Inspectarea stării tehnice a vehiculelor şi planificarea centrală a staţionărilor în service. în situaţii critice. astfel că acestea pot fi planificate în avans. Cât de uzate sunt plăcuţele de frână? Nivelul uleiului şi al lichidului de răcire sunt în regulă? Printr-un singur clic. şoferul nu trebuie să se asigure că. cantitatea de ulei este corespunzătoare sau nivelul lichidului de răcire este în regulă. iar şeful parcului auto poate interveni. controlul stării vehiculului şi înregistrarea curselor Transcrierea datelor de service din instrument? De domeniul trecutului! Camioanele dumneavoastră sunt acolo unde câştigă banii dumneavoastră: pe şosea. fiind informat cu privire la eficienţa parcului său auto. şeful parcului auto poate urmări unde şi cât de mult timp a staţionat fiecare vehicul.

precum şi a datelor tahografului. timpilor de deplasare şi de pauză (cu consum). . ■ Service preventiv al vehiculelor ■ Planificarea cea mai bună a intervalelor şi lucrărilor de service ■ Reducerea timpilor de nefuncţionare ■ Înregistrarea datelor operaţionale Interogarea poziţiilor.Exploatare optimă a intervalelor de service.

■ Date tehnice pentru orice camion cu interfaţă de vehicul ■ Montare în fanta standard DIN ■ Cu modem GSM/GPRS integrat şi receptor GPS ■ Identificarea şoferului prin cartela de şofer ■ Întreţinere de la distanţă (Remote-Update) Identificarea şoferului se realizează prin FleetBoard DriverCard.Un singur contract. care se introduce în fanta pentru cartelă a calculatorului de bord (în mod alternativ se poate utiliza şi cartela de şofer a tahografului digital) . Calculatorul de bord FleetBoard se potriveşte în orice autocamion. un singur preţ. potenţiale nenumărate de economisire.

serviciile de management al vehiculelor pot fi integrate în software-ul propriu al companiei de transport. * Cu sistem electronic de bord corespunzător (de ex.Pachet de servicii Managementul vehiculelor. Potrivit pentru toate mărcile de autoutilitare.* Premisa pentru utilizarea serviciilor de management al vehiculelor FleetBoard este montarea calculatorului de Tastă Service Call Tastă Event Call Tastă Home Call bord din fabrică sau echiparea ulterioară şi comandarea pachetului de servicii Managementul vehiculelor. astfel că se poate lucra în continuare în mediile de lucru familiare. Comunicaţia cu vehiculele este posibilă în timp real din aplicaţia proprie. ■ Mapping (toate mărcile) ■ Înregistrarea curselor (toate mărcile) ■ Informaţie service ■ Telediagnoză ■ Analiza performanţei (toate mărcile) ■ Mesaje ■ Managementul timpului (toate mărcile) ■ Servicii web (toate mărcile) Calculatorul de bord FleetBoard asigură schimbul de informaţii fără impedimente între vehicul şi sediul central al firmei. prin interfaţa de servicii web. La cerere. interfaţă FMS standardizată) .

Temperatura camerelor frigorifice este monitorizată în mod continuu. FleetBoard Managementul transportului: Schimb permanent de informaţii între vehicul & dispecerat Dispecerii sunt informaţi în orice moment cu privire la poziţia şi starea curentă a vehiculelor lor. îndeplinindu-se toate obligaţiile legale privind documentarea şi arhivarea. Datorită unei interfeţe standardizate. FleetBoard Managementul timpului: Reglementare totală! Cu soluţiile certificate DEKRA pentru download-ul cartelelor şoferilor şi a memoriei de masă. la nivel de vehicul. integrarea în software-ul de expediţie existent este posibilă fără probleme. circuit şi comandă. motiv pentru care soluţia este ideală pentru flote aflate în trafic la mare distanţă. Concomitent. FleetBoard Managementul datelor de păstrare la rece: Rămâneţi cool! FleetBoard Managementul datelor de păstrare la rece permite urmărirea fără întreruperi şi sigură a lanţului de frig. Astfel cursa obligatorie la sediul central devine inutilă. . Şoferul beneficiază de asemenea de asistenţă: comenzile se expediază direct în cabina şoferului către FleetBoard DispoPilot. pot înregistra comenzi. datele de pe cartelele şoferilor şi memoriile de masă ale tahografelor digitale pot fi citite direct în vehicul. Rapoartele FleetBoard (numai pentru camioane Mercedes-Benz) simplifică sub formă de rapoarte lunare clare manipularea datelor FleetBoard disponibile online. Dispecerii îşi planifică şoferii în mod optim pe baza timpilor de conducere rămaşi şi direcţionează confortabil timpii de lucru către software-ul de decontare a salariilor. mesajele de status îmbunătăţesc schimbul de informaţii dintre şoferi şi dispecerat. planifica circuite şi le pot expedia în cabina şoferului printr-un simplu clic.Doriţi mai multe servicii FleetBoard? FleetBoard oferă multe alte servicii care sunt rentabile şi economisesc timp. unde adresele de livrare şi încărcare se pot prelua în sistemul de navigaţie pentru întreaga Europă. pot comunica în timp real cu şoferii.

Beneficii în toate domeniile! ■ Asistenţă profesionistă pentru logistică şi şoferi ■ Download cartele şoferi şi memorie de masă ■ Monitorizare fără deficienţe a lanţului de frig ■ Rapoarte lunare clare transmise prin poştă sau e-mail „Rapoartele FleetBoard ne scutesc de cel puţin o zi de muncă. Lege.“ (Dr. pentru că datele curselor şi vehiculelor sunt centralizate în mod clar. Wiedmann & Winz) .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful