1.

Desert is to oasis as ocean is to Water Sand Sea Island I don't know

2. Which number should come next in the series? 1,4,9,16,25 27 34 36 45 I don't know

3. Choose the conclusion that validly follows from the argument below. All kittens are playful Some pets are kittens Therefore All kittens are pets Some kittens are pets All pets are playful Some pets are playful I don't know

4. When the shape below is folded at the dotted lines which shape does it produce?

A B C D I don't know

5. A rancher is building an open-ended (straight) fence by stringing wire between posts 25 metres apart. If the fence is 100 metres long how many posts should the rancher use? 2 3 4 5 I don't know

6. When the shape on the left is folded at the dotted lines which shape does it produce?

A B C D I don't know

7. Rearrange the following letters to make a single word and then choose the category in which it belongs. RASPI City Fruit Animal Vegetable I don't know

8. Which of the patterns completes the series?

A A B C D I don't know

B

C

D

9. Which is the odd one out?

A A B C D I don't know

B

C

D

10. Real Madrid is first in the league and Real Betis is fifth while Osasuna is right between them. If Barcelona has more points than Celta Vigo and Celta Vigo is exactly below Osasuna then who is second? Barcelona Osasuna Real Madrid Celta Vigo I don't know

11. If the day before yesterday is two days after Monday then what day is it today? Monday Tuesday Wednesday Friday I don't know

12. Which of the patterns completes the series?

A A B C D I don't know

B

C

D

13. Joe was both 5th highest and 5th lowest in a race. How many people participated? 8 9 10 11 I don't know

14. Aztecs is to Mexico as Incas is to Europe Peru Atlantis Babylon I don't know

15. Which is the odd one out?

A B C D I don't know

16. When the shape on the left is folded at the dotted line which shape does it produce?

A A B C D I don't know

B

C

D

17. Which pattern is missing?

A A B C D I don't know

B

C

D

18. Tiger is to stripes as leopard is to Spots Streaks Jungle Africa I don't know

19. Which number should come next in the series? 3, 9, 6, 12, 9, 15, 12, 18 11 14

15 21 I don't know

20. If two typists can type two pages in five minutes, how many typists will it take to type twenty pages in ten minutes? 8 10 11 14 I don't know

21. Rearrange the following letters to make a single word and then choose the category in which it belongs. FARE FIG City Animal Vegetable Person I don't know

22. Which of the patterns completes the series?

A A B C D

B

C

D

I don't know

23. Which is the odd one out?

A A B C D I don't know

B

C

D

24. Part is to trap as net is to Ten Whole Web Eleven I don't know

25. Which letter logically follows? T, Q, N, K, H, Y E M Z I don't know

26. Which of the shapes is represented by the three views on the left?

A B C D I don't know

27. How many triangles are in this diagram?

5-7 8-10 11-14 15-17 I don't know

28. Which number should come next in the series? 4,5,8,17,44, 84 98 114 125 I don't know

29. There are four equally spaced beads on a circle. How many straight lines are needed to connect each bead with every other bead? 5 6 7 8 I don't know

30.How many straight lines are needed to divide a regular hexagon into 6 identical triangles? 1 2 3 4 I don't know

Correct answers

1. Desert is to oasis as ocean is to

Correct Answer: Island

2. Which number should come next in the series?
1,4,9,16,25

Correct Answer: 36

3. Choose the conclusion that validly follows from the argument below.
All kittens are playful Some pets are kittens Therefore Correct Answer: Some pets are playful

4. When the shape on the left is folded at the dotted lines which shape does it produce?

Correct Answer: A

5. A rancher is building an open-ended (straight) fence by stringing wire between posts 25 metres apart. If the fence is 100 metres long how many posts should the rancher use?

Correct Answer: 5

6. When the shape on the left is folded at the dotted lines which shape does it
produce?

Correct Answer: C

7. Rearrange the following letters to make a single word and then choose the
category in which it belongs. RASPI

Correct Answer: City (PARIS)

8. Which of the patterns completes the series?

A

B

C

D

Correct Answer: C

9. Which is the odd one out?

A

B

C

D

Correct Answer: C

10. Real Madrid is first in the league and Real Betis is fifth while Osasuna is right between them. If Barcelona has more points than Celta Vigo and Celta Vigo is exactly below Osasuna then who is second?. Correct Answer: Barcelona

11. If the day before yesterday is two days after Monday then what day is it today? Correct Answer: Friday

12. Which of the patterns completes the series?

A

B

C

D

Correct Answer: B

13. Joe was both 5th highest and 5th lowest in a race. How many people
participated?

Correct Answer: 9

14. Aztecs is to Mexico as Incas is to Correct Answer: Peru

15. Which is the odd one out?

Correct Answer: C

16. When the shape on the left is folded at the dotted line which shape does it
produce?

A

B

C

D

Correct Answer: B

17. Which pattern is missing?

A

B

C

D

Correct Answer: A

18. Tiger is to stripes as leopard is to Correct Answer: Spots --------------------------------------------19. Which number should come next in the series?
3, 9, 6, 12, 9, 15, 12, 18

Correct Answer: 15

20. If two typists can type two pages in five minutes, how many typists will it take to type twenty pages in ten minutes?

Correct Answer: 10

21. Rearrange the following letters to make a single word and then choose the category in which it belongs. FARE FIG Correct Answer: Animal (GIRAFFE)

22. Which of the patterns completes the series?

A

B

C

D

Correct Answer: C

23. Which is the odd one out?

A

B

C

D

Correct Answer: D

24. Part is to trap as net is to Correct Answer: Ten

25. Which letter logically follows?
T, Q, N, K, H,

Correct Answer: E

26. Which of the shapes is represented by the three views on the left?

Correct Answer: A

27. How many triangles are in this diagram?

Correct Answer: 15-17

28. Which number should come next in the series?
4,5,8,17,44,

Correct Answer: 125
Explanation: Add incremental powers of 3 to each number in the series, starting from three to the power of zero. (4+3^0)=5, (5+3^1)=8, (8+3^2)=17, (17+3^3)=44 Or: Multiply the previous numeral by 3 and deduct 7 from the result. Example: 4 x 3 = 12; 12 - 7 = 5

29. There are four equally spaced beads on a circle. How many straight lines are
needed to connect each bead with every other bead?

Correct Answer: 6

30. How many straight lines are needed to divide a regular hexagon into 6
identical triangles?

Correct Answer: 3

Full analytical report for Nick Please bookmark this page; it will be available online for two weeks. You may also print a copy of each section for your records. General statistics Total number of questions: 30 Questions answered: 30 Questions not answered: 0

Questions answered correctly: 17 Questions answered incorrectly: 13 Percentage correct answers: 56 % Your age adjusted IQ score is 109 and the average score for all test takers is 100. Your Grade ** Higher Average ** Well done! Your performance on the test was above the population average which means that you have the ability to achieve success in life. Whatever you decide to do you have a powerful mix of skills and insight that can be applied in a wide variety of ways. You are able to think critically and communicate very effectively and you also have the ability to handle most academic challenges. If you think of intelligence as the ability to adapt easily to new situations then you are heading in the right direction.

Standard Deviation: 15 The bell curve (also called a "normal curve" or "normal distribution") is a graph that shows approximately how much of the population falls into each IQ range. In theory, if we tested everyone in the world with a traditional IQ test, most people would score in the "Average" range. A smaller number would score moderately below average and moderately above average. Very high and very low scores are rare.

The scores and percentiles above apply to tests that have a standard deviation of 15 points. The Stanford Binet Fourth Edition (Binet FE) has a standard deviation of 16 and the Wechsler scales (such as the WPPSI-R, the WISC-III, and the WAIS-III) have a standard deviation of 15. Therefore, for different scales the percentages may vary. Click here to convert your score to the Cattell and Stanford-Binet scale. Grade Statistics
Grade Genius Gifted Above average Higher average Lower average Below average Borderline low Low Range >144 130-144 115-129 100-114 85-99 70-84 55-69 <55 Percent 0.13% 2.14% 13.59% 34.13% 34.13% 13.59% 2.14% 0.13%

Mental abilities have the highest correlation with general intelligence of all objectively measurable abilities and they are the primary focus of this test. Furthermore the mental abilities targeted for measurement were specifically chosen because they have been shown to correlate highly with many other abilities. The graphs below show how you scored in various abilities such as pattern recognition and logical reasoning - skills which are all reliable predictors of academic achievement. Graphical representation of intelligence scores.
Intelligence score chart Verbal Mathematics Spatial Logic Pattern Recognition

General Knowledge Short Term Memory Visualization Classification

Percentiles chart Verbal Mathematics Spatial Logic Pattern Recognition General Knowledge Short Term Memory Visualization Classification

Strengths and weaknesses Your highest score was in Spatial Exceptional intelligence does not guarantee results -- to achieve excellence you must fully understand your strengths and learn to maximize your efforts. Knowing your greatest intellectual strength may give you insight into how you can improve your learning process, work better with others, or become more self aware of your abilities. According to this test your spatial skills are the most developed of all your intellectual capabilities - your capability to manipulate 3-D objects in space is your biggest strength.

Your lowest score was in Classification Weaknesses are the roadblocks we face when trying to achieve our goals. Awareness of your weaknesses allows you to predict problems and find solutions ahead of time, thereby alleviating future headaches.

According to this test your classification skills are the most underdeveloped of all your intellectual capabilities - your capability to discover the commonalities between words, pictures and objects is your biggest weakness.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful