Studiu de caz: Spiritul intreprenorial - o moştenire de familie la compania „FORD MOTOR”1

A. Prezentarea cazului Compania „Ford Motors” a intrat în lumea afacerilor la 16 iunie 1903, când Henry Ford împreună cu alţi 11 asociaţi, cu o încredere nelimitată, dar dispunând de doar 28000 de dolari, au pus bazele, în statul Michigan, la ceea ce urma să devină una dintre cele mai mari corporaţii ale lumii. La începuturile sale, Ford a fost o mică secţie a unei fabrici din Detroit, în care erau angajaţi 10 lucrători. Începuturile companiei au fost modeste, aceasta aflându-se chiar, în anumite momente, în pragul falimentului. Dar, la doar o lună de la înfiinţare, o rază de speranţă s-a arătat, atunci când, prima maşină a fost vândută la Chicago unui dentist numit Pfennig. În paralel cu dezvoltarea sa internă, Ford a început derularea unui program de expansiune externă care a demarat în 1904, la doar un an de la înfiinţarea companiei. În următorii cinci ani, Henry Ford, în calitate de inginer şef, iar mai târziu, de preşedinte a condus un program de producţie şi dezvoltare continuă. Între 1903 şi 1908, Henry Ford şi inginerii săi au folosit primele 19 litere ale alfabetului pentru a-şi desemna creaţiile, cu toate că unele dintre maşini erau doar experimentale şi nu au devenit niciodată publice. Modelul N a fost primul mare succes al companiei, ce a ieşit pe piaţă la un preţ de 500 de dolari. Eşecul modelului K, împreună cu insistenţele lui Henry Ford asupra faptului că viitorul companiei constă în producţia de maşini ieftine destinate unei pieţe largi, a dus la creşterea neînţelegerilor dintre acesta şi Alexander Malcomson, un important finanţator al companiei. Ca rezultat, Malcomson a părăsit compania, iar Ford a devenit acţionar majoritar, şi ulterior preşedinte, în 1906, înlocuindu-l pe John S. Gray.
1

Ion Popa, Studii de caz din managementul autohton şi internaţional, Editura Universitară, Bucureşti, 2009

care i-a urmat tatălui său ca preşedinte în 1919. o maşină îmbunătăţită din toate punctele de vedere. datorită pierderilor înregistrate. pe când programul său îşi atingea eficienţa maximă. tânăra companie şi-a continuat dezvoltarea. Mai mult de 4500000 de modele A. În timpul anilor premergători celui de-al doilea război mondial. . a devenit preşedinte al companiei la 21 septembrie 1945. Edsel. Începând din 1927 deja îi trecuse vremea modelului T.În ciuda hărţuielilor practicate de sindicatul Selden la adresa sa. Cu toate că el conducea producţia primei maşini postbelice. Ford a făcut un pas decisiv atunci când a devenit o companie publică. Edsel Ford a murit în anul 1943. dar de fapt neschimbat de atâţia ani. În 1956. Geniul lui Henry Ford II a constat în abilitatea sa de a găsi cei mai talentaţi oameni şi de a-i aduce în poziţii de conducere în rapida expansiune postbelică. . . când consumatorii au cerut mai mult lux şi mai multă putere. croindu-şi drum prin „alfabet” până la realizarea modelului T. Iniţiat de Edsel Ford. el pierdea teren în faţa mult mai luxoaselor şi puternicelor maşini oferite de competitorii lui Ford.a început producerea de camioane şi tractoare (1917). care a fost un succes imediat. compania Ford Motor: . Începând cu 1942 compania şi-a concentrat toate resursele în vederea sprijinirii efortului militar american. cu mai multe tipuri de caroserii şi într-o varietate de culori au fost vândute între 1927 şi 1931. Henry Ford II îşi făcea planuri de reorganizare şi descentralizare a companiei care.a cumpărat compania Lincoln Motor (1922).a construit primul avion Ford Tri-Motor 196. Reorganizarea postbelică şi planul său de expansiune au redat rapid eficienţa companiei. Dar chiar şi modelul A a devenit în cele din urmă depăşit. Îmbunătăţit. Henry Ford II.a devenit în întregime proprietatea lui Henry Ford şi a fiului său. Compania Ford le-a oferit pe amândouă prin următorul său model Ford V-8 (1 aprilie 1932). când a demisionat pentru a doua oară. 10200000 de acţiuni ale companiei Ford Motor au fost puse în . se afla într-o situaţie precară. Henry Ford II s-a dovedit a fi persoana potrivită în transformarea companiei Ford dintr-o afacere de familie într-o corporaţie pe acţiuni. Nepotul său. La 31 mai. El şi-a reasumat răspunderea de a clădi o companie producătoare de automobile. fabricile Ford şi-au închis porţile pentru şase luni pentru a se retehnologiza în vederea producerii Modelului A. amplul program de război a produs o gamă largă de piese de armament. Un Henry Ford îndurerat a revenit la conducerea companiei până la sfârşitul războiului. folosit de prima linie aeriană comercială Americană (1925).

Donald Petersen şi Harold Red Poling au adus contribuţii însemnate în aducerea Ford Motor pe poziţia de lider pe piaţa automobilelor în ceea ce priveşte calitatea. furnizorii au fost asaltaţi de mai mult de 22000 de comenzi încă din prima zi. Ford şi-a anunţat intrarea pe piaţa camioanelor grele şi extra-grele. pe când muncitorul american era criticat pentru proasta calitate a muncii sale. compania Ford Motor şi-a asumat responsabilitatea şi a devenit prima companie producătoare de automobile ce avea drept obiectiv principal calitatea. A urmat expansiunea globală a companiei Ford Motor. iar în 1980 apariţia modelului Ford Escort. compania Ford Motor a rămas fidelă crezului său în „munca în echipă”. Doi ani mai târziu. numită „maşina universală”. contra a 657 milioane de dolari. Henry Ford II afirma că: „nu există salariaţi neperformanţi. Subiecte pentru analiză şi dezbatere 1. În 1968. Noul Ford Mustang a produs o adevărată senzaţie ce a confirmat teoria companiei Ford conform căreia o maşină cu un aer tineresc va fi preferata bombardierelor războiului. ci management prost”. În acest context. Henry Ford II a extins angajamentul companiei în privinţa responsabilităţii sociale prin creşterea numărului de salariaţi angajaţi din rândul populaţiei minoritare şi crearea de programe de aprovizionare şi desfacere de la şi către aceste categorii de populaţie. Cu toate acestea. bazată pe ideea de a aduna la un loc specialişti din toate domeniile implicate şi de a le acorda după aceea autoritatea de a lua atâtea decizii câte consideră că sunt necesare. Caracterizaţi spiritul intreprenorial manifestat de Henry Ford şi de nepotul său Henry Ford II. la 17 aprilie 1964. direcţia industriei auto americane s-a schimbat definitiv atunci când. La sfârşitul anilor 1970. După retragerea lui Henry Ford II de la conducerea companiei. 20% din ceea ce până atunci fusese o afacere de familie. ce a înregistrat un imens succes. B. un foarte diferit tip de maşină a fost prezentat la Târgul Internaţional de la New York. În timp ce alţi lideri din industrie credeau că roboţii cei mai performanţi ar putea creşte calitatea produselor prin înlocuirea muncitorilor. Primul rezultat al „muncii în echipă” a fost apariţia modelului Ford Taurus.vânzare şi 250000 de investitori s-au grăbit să cumpere. . Drept consecinţă.

În ce categorie de întreprinzători poate fi inclus Henry Ford. cheia succesului în afaceri a companiei Ford Motor? . după opinia dumneavoastră. Care este.2. Dar Henry Ford II? 3.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful