În data de 20 aprilie 2010, are loc explozia catastrofală care a avut loc la platforma de foraj Deepwater Horizon a companiei

British Petroleum, situată în Golful Mexic la aproximativ 65 de kilometri sud de coasta statului american Louisiana în zona câmpului petrolifer cunoscut ca Macondo Prospect.( British Petroleum este o companie petrolieră din Marea Britanie, înființată în anul 1909, a 3-a cea mai mare companie producătoare de energie, a 4-a cea mai mare companie în funcţie de venituri şi una din cele 6 cele mai importante companii producătoare de gaz şi petrol din lume.) Exploziile, care s-au produs după ce o parte din țițeiul erupt datorită forajului fundului maritim nu a mai putut fi captat, au ucis 11 lucrători, rănind grav 17 și alți 98 ușor. De asemenea, exploziile au cauzat distrugerea, arderea și apoi scufundarea platformei petroliere Deepwater Horizon, evenimente urmate de o erupție masivă a țițeiului prin gaura forată în apele Golfului Mexic din vecinătatea coastei nord-americane. Catastrofa petrolieră golfmexicană este considerată cea mai mare din întreaga istorie a Statelor Unite și, în același timp, cauzatoare a unui enorm dezastru ecologic. Zilnic sute și sute de tone de petrol brut poluează apele golfului și coasta nord-americană. Doar o mică parte din petrolul erupt a putut fi captat. Se apreciază că un eventual succes nu poate fi obținut decât după alte săptămâni de încercări ale echipelor BP de intervenție. După aproape trei luni de neputință, după mici intermediare, dar prea neîndestulătoare succese, în sfârșit pe 15/16 iulie 2010, British Petroleum anunță astuparea găurii marine eruptive a Deepwater Horizon-ului. A fost reușită fixarea pe gura erupătoare de țiței, a unei pâlnii captante prevăzută cu ventile închizabile, astfel că, pentru moment, scurgerea de petrol în apele Golfului Mexican a fost stopată. Totuși, este discutabil dacă "dopul" astupător va rezista presiunii mari existente în zăcământul de petrol submarin, care ar putea crea alte fisuri de-a lungul "tubului" de foraj lung de aprox. 4km, sau găuri eruptive pe lângă cepul gurii de foraj defecte. Între timp, apar date privind împrejurările în care, pe Deepwater Horizon în noaptea de 20 aprilie sistemul de alarmă de necesitate ar fi fost intenționat seara dezactivat (cel puțin parțial), astfel că apariția maselor de gaze inflamabile de metan, ce a precedat explozia, a rămas nesemnalată. Motivul dezactivării alarmei ar fi fost, împiedicarea trezirii "nejustificate" a echipei platformei în timpul nopții, printr-o greșită alarmă. Ancheta BP cu privire la explozie a arătat că barierele de ciment de la fundul puţului Macondo nu conţineau hidrocarburile în rezervor, aşa cum ar fi trebuit, aşa că au permis ca gazul şi lichidele să iasă prin cadrul de producţie. Rezultatele negative ale unui test de presiune efectuat la Deepwater Horizen au fost acceptate de British Petroleum, şi Transocean, în mod eronat, chiar dacă nu fusese stabilită integritatea sondei.

Pata de petrol produsă în urma dezastrului de la platforma Deepwater Horizen a dus la poluarea severă a Golfului Mexic. chiar dacă a existat un flux de hidrocarburi în sonda care creştea rapid şi se îndrepta spre suprafaţă. prin sistemul de ventilaţie al platformei. Cercetări efectuate la Universitatea din Florida arată că petrolul a rămas pe fundul oceanului. Gazele care au ajuns în zona motoarelor. în loc să fie direcţionate peste bord. Organizaţia îşi recunoaşte vina şi cere în mod public iertare pentru faptele imputate. iar British Petroleum a fost nevoită să cheltuiască peste 40 de miliarde de dolari pentru a curăţa zona. pe suprafeţe de până la câteva mii de kilometri pătraţi pe fundul Golfului Mexic. Strategii de rezolvare a crizei:   Strategia umilirii în faţa publicului. în zone greu accesibile. au fost direcţionate către un separator de gaze şi noroi. mecanismul de sigilare a puţului nu s-a activat automat. Strategia corectării: dorim să refacem situaţia de dinainte de evenimentele reproşate. pentru că anumite componente-cheie nu funcţionau. promitem că ne vom lua angajamentul că organizaţia va lua măsurile necesare pentru a evita repetiţia evenimentelor amintite. . una dintre metodele folosite fiind introducerea unor bacterii care consumă hidrocarburi. au creat condiţii propice pentru o explozie.Echipajul care lucra la puţul Macondo nu a reacţionat timp de 40 de minute. După ce hidrocarburile au ajuns pe platformă. iar sistemul special pentru incendii ale platformei nu a putut preveni dezastrul. După ce explozia a dus la blocarea automată a comenzilor operate de echipaj.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful