You are on page 1of 7

PARTENERIAT

SCOLAR
NATIONAL

2008 – 2009

.

Pentru a avea un copac drept si frumos e necesar a-l uda si ingriji inca din stadiul de samanta. se invaluie in visuri si creeaza un nou univers…acestia din urma fac in asa fel incat un deseu pare mai valoros decat un diamant…. aparent mai putin norocosi. inconstienta fac din om cel mai mare inamic natural al planetei. omul este singura fiinta care isi distruge mediul in care traieste. deseurile pot deveni adevarate diamante. Omul inca nu a invatat sau mai bine spus a uitat cum sa traiasca in armonie cu natura. pentru a avea o constiinta ecologica: sa semanam de timpuriu in sufletul copilului educatia pentru mediu. pentru ca arta este primul cod care deschide inimile oamenilor…. insa.” ARGUMENT Cum bine au observat biologii. Sa fie oare asa de greu? In lume s-au tras si se trag zilnic milioane de semnale impotriva poluarii. pot transmite lumii mesaje mult mai puternice decat niste simple cuvinte puse pe o bucata de hartie. trecand prin mainile copiilor nostri. lipsa educatiei.. oamenii. De ce? Raspunsuri ar fi multe: nepasarea. . incultura. MOTTO: “Unii au lumea la picioare. Vrem sa demonstram ca. dar nu reusesc nici macar sa miste din loc o farama de pulbere…altii. Astfel trebuie sa procedam si noi. Dar oare cate dintre ele ajung cu adevarat sa modifice cat de putin constiinta umana? Acest raspuns vom incerca sa-l aflam si noi prin implementarea acestui proiect.

.dezvoltarea capacitatilor de comunicare si interrelationare intre elevii scolilor participante.stimularea imaginatiei. . creativitatii. Educatie morala.imbogatirea cunostintelor despre materiale si tehnici de lucru necesare realizarii lucrarilor. . . Pentru cadre didactice: .insusirea unor norme de comportament ecologic specifice asigurarii echilibrului dintre sanatatea individului.desfasurarea activitatilor prin folosirea de metode noi si atractive pentru stimularea elevilor. . sa interpreteze liber. . .utilizarea tehnologiei moderne in realizarea produselor finite de prezentare.sa descopere solutii de valorificare optima a materialelor refolosibile in combinatie cu alte materiale. Educatie estetica. a societatii si mediului si formarea unei atitudini dezaprobatoare fata de cei care incalca aceste norme. spiritului de competitie.sensibilizarea elevilor pentru protejarea mediului inconjurator.TIPUL DE PROIECT: PROIECT NATIONAL TIPURI DE EDUCATIE IN CARE SE INCADREAZA: Educatia pentru ocrotirea mediului. . nu aruncarea intamplatoare a deseurilor -educarea disponibilitatii de a participa la actiuni de ingrijire si protejare a naturii prin exersarea unui comportament ecologic OBIECTIVE: Pentru elevi: .atragerea si implicarea altor factori educativi in desfasurarea proiectului. . Educatie pentru comunicare SCOP: -transmiterea de mesaje privind protectia mediului inconjurator prin intermediul artei -indemnarea oamenilor spre reciclare. creativ lucrari plastice exprimand sentimente estetice.

este de 15 zile.Realizarea unor prezentari power-point cu actiunile desfasurate. parinti .Popularizarea proiectului in presa si televiziunea locala.Prezentarea proiectului la nivelul cercurilor pedagogice din scoli. sintetice.didactic.Publicarea proiectului. instrumente pentru realizarea lucrarilor DURATA: prezentul parteneriat se desfasoara pe perioada anului scolar 2008-2009.com . . .blogspot. . in data de 5 iunie 2009 .Inregistrari audio-video din timpul derularii proiectului. in conditiile producerii unor modificari ce provoaca dezacord in idei si actiuni comune. . impresii realizate in timpul desfasurarii proiectului pe blogul scolii coordonatoare: http://ivvblogscoala. DESFASURAREA ACTIVITATILOR .blogspot.deseuri. conducand la cresterea calitativa si cantitativa a acestor activitati RESURSE: .Organizarea unei expozitii cu lucrarile copiilor la Biblioteca Judeteana „Duiliu Zamfirescu”.umane: elevi. EVALUAREA PROIECTULUI se va realiza prin: .Portofoliul proiectului – cu lucrari artistico-plastice si practice realizate de copii.postare de fotografii.materiale: materiale din natura.Expozitii cu lucrari ale elevilor.ro precum si pe http://ivvblogscoala. in cazul revocarii parteneriatului. . DISEMINARE: .Acordarea de diplome celor mai reusite creatii. cadre didactice.atragerea efectiva a elevilor in organizarea unor activitati cu character extracurricular. . Preavizul. Fiecare dintre parti isi poate rezerva dreptul de reziliere.realizarea unei comunicari eficiente intre institutia scolara organizatoare a proiectului si scolile participante la proiect. . Focsani.com. a prezentarilor power-point pe www. .

Decembrie sarbatorilor materiale din Craciunului si natura Anului Nou . confectionarea . mac. ghinde.libera alegere trei scoli Aprilie-Mai . lipici. susan. sticla.cereale. piatra. felicitari cu ocazia materiale sintetice zilelor de Martisor nepoluante Martie ACTIVITATI -confectionarea .carton colorat. carbune. bauturi. sticla participante Aprilie SINTETICE aluminiu (cioburi sau POLUANTE SI intreaga). sfoara. (DESEURI) pixuri.carton colorat. unor lucrari cu castane.ACTIVITATI MODALITATI RESURSE LOCUL SI PERIOADA DE MATERIALE GRUPUL REALIZARE TINTA -confectionarea . derivate RECICLABILE din plastic (pungi.boabe ACTIVITATI de porumb. . Noiembrie soarelui. Octombrie natura seminte (floarea. trei scoli DIN NATURA fier. schimb de .frunze.ardei.lemn. sfoara Ianuarie ACTIVITATI de diferite Februarie CU grosimi si lungimi Elevii din cele MATERIALE trei scoli SINTETICE participante NEPOLUANTE . materiale din fructe.schimb de felicitari cu ocazia Elevii din cele sarbatorilor Sf.legume.PET-uri. fasole CU etc) uscate sau Elevii din cele MATERIALE verzi. participante hartie.schimb de felicitari cu ocazia . nasturi etc) . grosimi hartie. bolduri .hartie de diferite unor lucrari din marimi. si culori. doze de Elevii din cele CU unor lucrari din aluminiu de la trei scoli MATERIALE plastic.

Pasti participante Expozitie in fiecare scoala cu lucrarile realizate Iunie de copii cu ocazia zilei de 1 Iunie EXPOZITIE CU -expozitie dedicata Biblioteca LUCRARILE zilei de 5 iunie. Judeteana ELEVILOR „Ziua Mondiala a .lucrarile elevilor „Duiliu Iunie PENTRU CELE Mediului” Zamfirescu” TREI Focsani SECTIUNI .