P. 1
Analiza Concurentei Firmei Seytour

Analiza Concurentei Firmei Seytour

|Views: 510|Likes:
Published by emilia_raluca

More info:

Published by: emilia_raluca on Jun 12, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/02/2014

pdf

text

original

UNIVERSITATEA “LUCIAN BLAGA” SIBIU

FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE STRATEGII ȘI POLITICI DE MANAGEMENT ȘI MARKETING ALE FIRMEI

Analiza concurenţei în cadrul SEYTOUR INTERNATIONAL CORPORATION

Studente: Profesor: Mărginean Silvia

Anul I

3.1. 1. 6.4.1. Seytour Travel & Events Seytour Medical Tourism Seytour Educational Group 2. Definirea pieței relevante 5. Concurența 8. Jocul intrasectorial Intrarea noilor concurenți Puterea de negociere a clienților Puterea de negociere a furnizorilor Amenințarea produselor de substituție Identificarea cauzelor fragmentării 9. Specializarea pe tipuri de produse/servicii Specializarea pe tipuri de clienți . 1. Identificarea sectorului de activitate 4.1. 5. Strategia potrivită 9. Date despre industrie și piață 3.2. 5.Curpins: 1. 9. 5.3.2.5. 5. Economii de scop 7.2. Analiza concurenței conform modulului lui Porter 5. Descrierea firmei 1.

compania a primit Certificatul de Calitate “TQM –QC 100 Total Quality Management" dat de Business Initiative Direction cu sediul în Madrid.C. Turcia.15 Seytour International Corporation Page 1 .html. circuite. Premium şi PremiumPlus). Austria. Standard. Malta. dar şi pachete turistice cu destinaţii precum: Egipt. în anul 2011 Seytour a lansat prima franciză în turism medical urmând să deschidă noi birouri în franciză în vestul Romaniei. Italia. Grecia.L.R.United Federation of Travel Agents' Associations. În prezent. iar în 2008 şi 2010 a ocupat Locul I în Top Afaceri România2. 2 http://www. În anul 2007 Seytour a ocupat locul I în topul firmelor din judeţul Vâlcea. IATA . Grecia. ora 15.seytour. Marea Britanie. staţiuni balneare. UFTAA . 1 Seytour Medical Tourism (SMT) ANAT – Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România.11. Marea Britanie şi având birouri partenere în Elveţia. Croaţia. Spania și Maroc).1.ro/pagini/despre-noi-34. StandardPlus.Est. S. etc. Slovenia. China şi Asia de Sud . care fost înfiinţată în anul 1990 în România. Croația. Germania.2. Spania. 1. membru UFTAA şi IATA1. a primit trofeul de aur “International Quality Crown Award London 2003” pentru calitate şi excelenţă în turism. Pachete turistice (vacanţe pentru litoralul românesc. De asemenea. De asemenea. Asigurări medicale de calătorie (poliţe Economic. sejururi. munte. îşi desfăşoară activitatea pe plan naţional şi internaţional. dar şi bilete de autocar). Tunisia. StandardWork. site accesat în 12. Seytour Travel & Events (STE) Seytour Travel & Events este o companie de turism cu experienţă de peste 20 de ani. pachete exotice.International Air Transport Association. fiind membru fondator al ANAT. Aceast department oferă facilităţi cu privire la: • • • Transportul persoanelor (bilete de avion atât cu diverse companii low – cost. Descrierea firmei SC Seytour SRL este a o agenție de turism tour operatoare. Seytour S.1. La începutul acestui an Seytour a devenit Seytour International Corporation prin deschiderea de birouri în SUA.2011. • • • Seytour îşi împarte activitatea pe următoarele trei departamente: Seytour Travel & Events Seytour Medical Tourism Seytour Educational Group 1. cu numeroase companii aeriene cunoscute la nivel mondial. Franţa. Turcia. care este apreciată pentru multitudinea de contracte de parteneriat cu firme din Polonia. Tunisia.

respectiv la cliniciile specializate. viitorilor absolvenţi de liceu şi studenţiilor. care includ asistenţă atât înainte.eu/offers/pachete-medicale-63. Austria. Pe lângă tratamente şi investigaţii. Spania. • Operaţii chirurgicale estetice şi plastice (chirurgie facială. ora 15. De asemenea.În anul 2009 Seytour a lansat prima companie de turism medical din România. • Servicii spa / wellness3. adresânduse cu precădere liceenilor. Grecia. • Tratamente balneoclimaterice. în timpul cât şi după efectuarea tratamentelor sau a operaţiilor. Printre instituţiile reprezentate de SEG se regăsesc: • Institutul HTMI • Brooke House College • Cambridge Education Group • Americanos College Cipru • London School of Business & Finance • Study in the Business and Financial Capital of the World • Academia de film din New York • Queen Ethelburga’s College and Faculty. Ungaria. Belgia. • Turism dentar. sunt oferite servicii pentru familile şi prietenii care însoţesc pacienţii. adică realizând o punte de legătură între persoanele care caută servicii medicale în străinătate şi instituţiile medicale din diverse ţări. • Investigaţii în scop diagnostic. dentare şi de chirurgie plastică. tururi de oraş cu ghid autorizat şi tratamente de spa şi de relaxare.Leading College in the World 3 http://turism-medical. consumatorii beneficiază de consultanţă medicală. Seytour Educational Group a fost lansat în anul 2010 şi reuneşte instituţii de învăţământ din întreaga lume. • Transplanturi. traducerea documentelor medicale în engleză şi germană. Turcia. intermediând serviciile medicale.html. Seytour Educational Group (SEG) Sub motto-ul ''Creating Excellence through Top Quality Education''. există colaborări cu spitale. adică servicii medicale. Germania. chirurgia siluetei). Seytour intermediază servicii medicale în ţări precum: România. Bolivia şi Mauritius. site accesat în 12. chirurgia sânilor. Malta. Serviciile medicale fac referire la: • Consultaţii de specialitate.2011. Seytour Medical Turism oferă pachete all – inclusive. Franţa. clinici şi companii medicale din toată lumea care oferă tratamente specializate cu facilităţi de ultimă oră şi cu echipe medicale de renume.3. transport de la aeroport la hotel. SUA.11.25 Seytour International Corporation Page 2 . 1. Elveţia. Astfel. India.

şi bineînţeles cele din Sibiu. care sunt dispuse la un consum mai mare comparativ cu românii (nerezidenţii sunt dispuşi să cheltuiască de 12 ori mai mult). Datele despre idustrie şi piaț ă Piața agenţiilor de turism a avut de suferit după şocul produs de criza din 2008. site accesat în 12. față de aceeași perioadă a anului trecut. după majorarea TVA.2011. Potrivit ANAT agențiile de turism din România. S-a dovedit încă odată că actuala criză a adus suferinţa entităţilor mici şi le-a întărit pe cele mari. se arată într-un comunicat al asociației. în timp ce atragerea turiştilor străini s-a dovedit a fi în scădere. într-o continuă scădere". Pentru că în mare parte aceste servicii sunt personalizate pentru fiecare personă (grup de persoane) în parte.seytour. rămâne și după 1 iulie la 9%”. Totodată concurenţa în cadrul sectorului este foarte mare. dar şi de creşterea TVA a produselor şi a serviciilor cuprinse în pachete turistice. iar drept urmare ne-am potignit de imposibilitatea găsirii cifrei de afaceri pentru o 4 5 http://www. fără să majoreze tarifele pachetelor oferite. TVA la cazare. Această creştere a costurilor a survenit în mare parte din reducerea pachetelor turistice achiziţionate de către turişti.html.html. este greu să vorbim de agenţii de turism care să fie comparate în mod direct. Potrivit ANAT.40 http://anat. dar mai ales agenţiile de turism mai mici s-au resimţit sau și-au încetat activitatea.ro/pagini/seytour-educational-group-english-110.50 Seytour International Corporation Page 3 . cu micul dejun inclus. „Agențiile de turism membre ANAT nu vor crește prețurile la pachetele pentru sezonul estival.• • University of California. „în ultimele două luni vânzările pentru anumite destinații au scăzut cu circa 20-40%. în condițiile în care cererea din partea turiștilor a scăzut din cauza crizei.11. Din analiza tabelului următor putem afirma că în Romania agenţiile de turism cu activitate de vânzare au crescut în special activităţile de plasare a turiştilor în cadrul intern dar şi în strainătate. ora 15. fapt dovedit și de multitudinea de servicii care pot fi oferite în acest sector.11. pentru a se adapta puterii de cumpărare a turiștilor aflată. În mod contrar agenţiile de turism tour operatoare s-au axat pe atragerea de persoane nerezidente. 2.ro/presa/agentiile_de_turism_nu_vor_creste_preturile_in_sezonul_estival__dupa_majorarea_tva. Agențiile de turism membre ANAT vor face eforturi susținute de a proteja tarifele practicate de influența majorării TVA. site accesat în data de 12. deoarece oamenii au fost predispuşi să renunţe la voiaje şi la petrecerea timpului liber din lipsă de fonduri. Piaţa agenţiilor de turism din Sibiu este extrem de fragmentată.5 Momentan piaţa şi-a întărit poziţia după impactul crizei. pe fondul măsurilor de austeritate adoptate de Guvern. din păcate.Irvine English& Certificates for Internationals Universitatea de Medicina din Riga – Letonia4.2011. au fost nevoite să suporte creşterea costurilor. ora 16.

Activitatea de turism intern 2008 2009 416541 21203 129990 98076 Activitatea de outgoing2 2008 2009 712031 27744 334001 129174 148663 8526 172260 6210 Pentru turiştii străini care vin în România Pentru turiştii români care pleacă în străinătate 3. 11. 2.223 2.total 1. 12.157 9. crt.parte dintre competitorii de renume ai pieţei. 15. Tabelul 1: Numărul turiştilor participanţi la acţiunile turistice organizate de agenţiile de turism6 Activitatea de incoming1 2008 2009 Agenţii tour operatoare → Număr de turişti . 13. 3.total Agenţii cu activitate de vânzare → Număr de turişti . 10.226 53.068 30.884 1. 5. Institutul Naţional de Statistică. Tabelul 2: Cifra de afaceri a agențiilor de turism din Sibiu în 2010 (Lei) Nr. 6 Numele agenț iei de turism Paralela 45 Reky Travel Prima Ardeleana Vacanța de vis Carpathian Travel Center Happy Travel Extra Tour Dream Travel Crown Tours Anneliese Travel Alpha Tours Travel Specialist Simplu Turism Sibiu Reisen Eximtur Aerotravel Lufthansa Cifra de afaceri 627. 2. Identificarea sectorului de activitate Sectorul de activitate al agenţiilor de turism analizate se referă la grupul de agenţii de turism producătoare de produse şi servicii turistice care concurează direct şi care operează în spaţiul geografic sibian.482 88.857 42. capitolul Turism Seytour International Corporation Page 4 . acest lucru întărind gradul de fragmentare ridicat al pieţei. 6. 16. 14.589 215. 4.496 82.900 239. 7.634.754 Cifră de afaceri nedeclarată public Cifră de afaceri nedeclarată public Anuarul Statistic al României 2010.230 8. 8.293 15. 9. 1.300 20.

11. acesta este foarte greu de delimitat chiar dacă analiza noastră se axează pe spaţiul orașului Sibiu. putem spune că piaţa geografică relevanta a agențiilor de turism analizate este naţională (mai ales dacă ne referim la pachetele turistice care cuprind servicii medicale sau educaţionale). fiind stabilite deja contracte de colaborare.”7 5.2011. 4. ora 21.ro/2010/07/evolutia-serviciilor-turistice-online/. Un element care ne impiedică să delimităm acest spaţiu geografic este vânzarea pachetelor online. turismul suferă schimbări majore în ceea ce priveşte vânzarea prin faptul că serviciile online sunt tot mai vizibile în activitatea de comandă a unui pachet de servicii turistice.30 Seytour International Corporation Page 5 .mfin. Industria turistică europeană va fi marcată de un proces important de transformare. crt. turismul este sectorul cu cel mai mare ritm de creștere în cadrul economiei europene. Astfel. De aceea concurenţa acerbă se va ghida pe stabilirea unor preţuri concurenţiale care să ţină cont de tendinţele online ale pieţei. produse turistice medicale şi produse turistice educaţionale. Cele din urmă. Turiștii renunță la serviciile tradiționale oferite de companiile aeriene. Totalul a fost calculat fără a lua în considerare rezultatele obținute de agențiile de turism Eximtur și Aerotravel Lufthansa. de agențiile de turism sau de tour operatori. şi anume cele medicale şi cele educaţionale aduc un plus de noutate în piaţă prin faptul că intermedierea dintre întreprinderile specializate pe aceste domenii (medical și educaţional) și agenţia de turism analizată este mult mai strânsă. De asemenea. întrucât tot mai mulți clienți sunt interesați de ofertele atractive prezentate online. pentru a profita de prețurile mai mici aferente pachetelor disponibile pe Internet.ro.070. Referitor la piaţa geografică. Numele agenț iei de turism TOTAL Cifra de afaceri 3. Analiza concurenţei conform modelului lui Porter 7 http://www.trm-europe. Potrivit analizei Travel Reservation Mangement. site accesat în data de 16.Nr.459 Notă: Datele sunt colectate din bilanţurile anului 2010 publicate de agențiile de turism pe site-ul www. Definirea pieţei relevante În ceea ce priveşte piaţa produsului agenţia de turism Seytour se axează pe trei mari segmente de produse turistice: produse turistice de tip “Travel & Events”. „Turismul este unul dintre cele mai importante sectoare economice din cadrul Uniunii Europene.

Numărul mare de agenţii de turism este doar un factor care duce la intensificarea concurenţei în sectorul de activitate. 5. Pentru analiza lui Porter ne vom axa în principal pe ofertele agenţiei în ceea ce priveşte turismul medical. turismul medical fiind o nişă puţin exploatată de Seytour International Corporation Page 6 . unde este şi lider de piaţă datorită parteneriatelor cu numeroase clinici din străinătate. Seytour este lider de piaţă pe segmentul turismului medical în România. Acești concurenți dispun de o imagine bună și beneficiază de experiență în cadrul sectorului. Jocul intrasectorial Este vorba despre concurenţii care se poziţionează pe același sector de activitate ca și Seytour și care reprezintă o amenințare directă.Figura 1: Gradul de influențare ale celor cinci forțe ale lui Porter Intrarea noilor concurenț i: medie Puterea de negociere a clienț ilor: slabă spre medie Ameninț area produselor de substituț ie: medie spre puternică Sectorul agenţiilor de turism este foarte dinamic.1. acestea încercând să exploateze fiecare nişă existentă.

care nu se pot face în România şi pachete de chirurgie estetică de lux. însă pot alege prestatorul de servicii în funcţie de tipul serviciului şi locul prestării serviciului.agenţiile româneşti. Turiştii străini care vin în România pentru servicii medicale sunt mai numeroşi decât românii care pleacă în afară. În afară de Seytour. Din acest punct de vedere. jocul intrasectorial este slab. cu o rată de creştere de aproximativ 30% anual. care ar reprezenta pentru început un regres pentru noii intraţi pe piaţă. 5. piaţa ramâne foarte atractivă. Seytour Medical Tourism vinde vacanţe incluzând intervenţii chirurgicale complicate. deoarece riscă să bulverseze echilibrul pieței. puţine agenţii s-au mai specializat în acest tip de turism. deoarece potenţialul de creştere pe plan local al acestei nişe începe să atragă companiile de turism româneşti. chiar dacă barierele la intrare impun o anumită specializare în domeniu. am considerat că ameninţarea intrării noilor concurenţi pe piaţă turismului medical este medie. fiind cel mai dezvoltat sector la nivel global. Seytour International Corporation Page 7 . dar şi cu centrele medicale private. precum şi simple consultanţii de rutină în clinici private din străinătate.3. Străinii pot ajunge să plătească până la 40% din suma pe care ar platio în ţară de origine pentru servicii medicale în România. Consumatorii nu pot influenţa nivelul preţurilor.2. având în vedere faptul că aceștia nu au capacitatea de a alege între concurenţi de pe piață. care colaborează cu centrele medicale din judeţ pentru servicii de stomatologie. acest gen de servicii mai este oferit şi de Coraliatour. Chiar dacă de la intrarea pe piaţă a primei agenții românești. Intrarea noilor concurenţi Este vorba în principal de companiile susceptibile de a intra pe piața turismului medical și care au domeniul de activitate asemănător cu activitatea agenţiei de turism Seytour. ori pentru că vor servicii medicale premium. Puterea de negociere a clienţilor Puterea de negociere a clienț ilor este slabă spre medie. care au parteneriate cu clinici medicale din alte ţări. În acest sens. în insule exotice ca Mauritius. 5. Această piaţă reprezintă o oportunitate importantă de dezvoltarea pentru agenţiile de turism. Ele constituie o amenințare pentru concurenții actuali. deoarece există un singur concurent pe piaţă care oferă aceste tipuri de servicii. agenţie din Hunedoara. Românii pleacă pentru servicii medicale din două motive: ori pentru intervenţii care nu se pot realiza în România. iar infrastructura medicală din România este înca slab dezvoltată.

cât şi pe piaţa internaţională. a verificărilor medicale. iar 32% pentru a beneficia de asistenţă medicală mai bună. în funcţie de preferinţele sale. Turismul balnear reprezintă un substitut mult mai economic şi mai accesibil. Românii sunt din ce în ce mai bolnavi şi apelează de obicei când este prea târziu sau se mai poate face puţin. Puterea de negociere a furnizorilor Turismul medical impune stabilirea unor parteneriate puternice cu spitalele şi clinicile din străinătate. Produsele de substituţie reprezintă o ameninţare medie spre puternică. Nu avem o cultură a îngrijirii. pentru a acoperi nevoile consumatorilor. o scanare completă a funcţionalităţii organelor. consumatorul va dori să beneficieze de cel mai bun serviciu. datorită importanţei parteneriatelor. atât pe piaţa locală. Ameninţarea produselor de substituţie În acest sector produsele de substituţie pot fi de mai multe feluri. consumatorul nu mai este nevoit să recurgă la intermediari. am considerat că puterea de negociere a furnizorilor este puternică. Agenţia de turism trebuie să aibă o ofertă cât mai diversificată şi cuprinzătoare. Acesta poate să îşi planifice singur sejurul. A reuşi în acest sector înseamnă a explora la maxim potenţialul acestei nişe dar şi a se adapta la noile cerinţe ale pieţei şi de a obţine un avantaj competitiv. acum se impune o adaptare la noile tendinţe ale pieţei. 5.5.4.5. se pune accentul pe prevenirea bolilor. Când vine vorba de sănătatea sa. Turismul medical poate avea mai multe motivaţii. Seytour International Corporation Page 8 . Din acest motiv Seytour pune accent şi pe pachetele de check up şi investigaţii. Astfel. În al doilea rând. Dacă până de curând agenţiile de turism prezente pe piaţa turismului medical propuneau în principal pachete de îngrijire medicală. Un studiu al McKinsey&Company subliniază faptul că 40% din călătoriile cu scop medical se fac în căutarea unei tehnologii mai avansate. În primul rând.

Seytour concurează cu agenţii de turism foarte puternice. preţul este un factor competitiv foarte important. fiecare reprezentând concurenţa pentru fiecare dintre cele trei departamente ale agenţiei de turism. acest gen de servicii mai este oferit şi de Coraliatour. Seytour a fost prima agenţie de turism care a intrat pe această nişă. dar şi cu centrele medicale private. Pentru departamentul de turism medical. bucurându-se de renumele pe care acesta și l-a construit în timp și de multitudinea de parteneriate și colaborări pe care acesta le-a realizat dealungul acestei perioade. iar agenţia Icar Tours oferă excursii şcolare în ţără şi în străinătate. SUA şi Spania. în timp ce pe altele calitatea şi diversitatea serviciilor sunt cele care contează mai mult. existând numeroase agenţii care propun pachete turistice ce includ sejururi sau circuite. care au parteneriate cu clinici medicale din alte ţări. 7. Concurenţa agenţiilor de turim este acerbă. agenţii precum Eximtur şi Perfect Tour au avut afaceri în creştere anul trecut şi şi-au păstrat primele locuri în topul celor mai mari zece agenţii de turism de pe piaţa locală. De exemplu. Pe unele segmente ale pieţei. cu sediul în Constanţa.6. are un astfel de parteneriat cu instituţii din Franţa. agenţie din Hunedoara. oferta este foarte variată. În afară de Seytour. trebuie să ţinem cont de profilul firmei şi de serviciile oferite. b. Din acest punct de vedere. Concurenţa Turismul este o industrie dinamică ce a cunoscut o evoluţie importantă de-a lungul anilor. serviciile agenţiilor diferă destul de mult. De aceea. În timp ce Seytour oferă contracte cu instituţii de învățământ din străinătate. c. Spre exemplu. fiecare încercând să ofere un serviciu unic pentru a se diferenţia pe piaţă. Seytour International Corporation Page 9 . vom împărţi analiza în trei segmente. Pe segmentul Travel & Events. cu tradiţie în acest domeniu. Italia. care colaborează cu centrele medicale din judeţ pentru servicii de stomatologie. În cadrul companiei Seytour putem afirma că s-a realizat economie de scop la nivel de produs. au fost introduse cu mai mare ușurință pe piață ținând cont de faptul că Seytour Travel & Events își desfășoară activitatea cu succes încă din 1990. Economii de scop Sectorul agențiilor de turism este unul extrem de fragmentat. agenţia Titan Travel propune tabere cu profil sportiv sau artistic şi cursuri de limbă străină. Pentru a analiza concurenţa pentru agenţia de turism Seytour. economiile de scară și de scop fiind mult mai greu realizabile datorită faptului că fiecare beneficiar dorește servicii personalizate și individualizate. Pentru departamentul Seytour Educational Group. reţeaua de clinici Hera Body Care Center. Pachetele de servicii destinate turismului medical sau turismului educațional. a.

Specializarea pe tipuri de produse/servicii Această agenţie s-a specializat în oferirea pachetelor de servicii din mai multe domenii. Fiecare agenţie nou venită încearcă să valorifice avantajele unei nişe de piaţă în timp ce marile agenţii de turism vor sa profite de pe urma economiilor de scară. datorită flexibilităţii sale. În al doilea rând. 9. iar turismul este un domeniu care permite acest lucru. la servicii medicale. barierele la intrare sunt mici. Indentificarea cauzelor fragmentării Sectorul agenţiilor de turism este unul extrem de fragmentat. iar cheltuielile aferente promovării serviciului nu reprezintă un obstacol pentru intrarea pe piaţă. În linii mari. diversitatea pachetelor turistice a dus la o puternică fragmentare a sectorului. care să o preseze în reducerea preţurilor. specializată preponderent în domeniul turismului medical sau educațional şi neavând concurenţi pe masură. Strategia potrivită Pentru aşi dezvolta afacerea în condiţii de maximă eficienţă şi profit agenţia de turism Seytour a recurs la următoarele două strategii: specializarea pe tipuri de produse/servicii şi specializarea pe tipuri de clienţi. Barierele de intrare sunt adoptate de firmele deja existente pe piaţă pentru a împiedica accesul firmelor nou venite. 9. De asemenea. Agenţia se mândreşte cu un portofoliu foarte variat de servicii. Seytour se adresează consumatorilor cu venituri ridicate oferind produse de o Seytour International Corporation Page 10 . de la circuite sau sejururi în țară şi în străinătate.8. capitalul iniţial este scăzut. cum ar fi: travel & events. chirurgie plastică sau contracte cu instituţii de învățământ din străinătate. Fragmentarea sectorului se datorează în primul rând faptului că există multe nişe de piaţă care oferă numeroase avantaje jucătorilor de pe piaţă. Fiecare firmă doreşte să se diferenţieze pe piaţă şi să ofere un produs sau serviciu unic. dentare.2. Posibilele bariere sunt preţurile limită pentru diferenţierea produselor sau creşterea cheltuielilor cu publicitatea.1. turism medical şi servicii educaţionale. 9. Specializarea pe tipuri de clienţi Fiind o agenţie cu o experienţă de peste 20 de ani.

cu asistenţă atât înainte. de avantaje şi privilegii speciale precum: membru exclusiv Diamond Club. membrii clubului putând beneficia în schimbul unei taxe anuale de înscriere. primirea direct acasă a ofertelor exclusiviste de turism şi turism medical şi a revistelor partenerilor. În cadrul departamentului Travel & Events agenţia oferă pachete care se adresează atât clienţilor cu venituri modeste punând la dispoziţia lor sejururi sau circuite în destinaţii accesibile ca preţ dar şi clienților mai pretenţioşi având dedicat special acestora un club.calitate superioară cum ar fi pachetele de servicii medicale all – inclusive. Seytour International Corporation Page 11 . discounturi la oferte. în timpul cât şi după efectuarea tratamentelor sau a operaţiilor. 50% reducere la primul bilet de avion cumpărat în pachet indiferent de destinaţie şi reduceri la ofertele partenerilor agenţiei. membership card. Diamond Club este un club exclusivist. newsletter cu ultimele noutăţi din domeniu şi cu oferte. prezentarea ofertelor Seytour la domiciliu sau la birou.

ro/index. ora 16. ora 16.11. ora 15. ora 15.ro/2010/07/evolutia-serviciilor-turistice-online/. site accesat în 15.eu/offers/pachete-medicale-63.2011.infotravelromania.50 • • http://www.2011. site accesat în 12.2011.30 site accesat în http://www.ro/interviu223_turism_medical. ora 18. site accesat în data de 16.11.11.11.realitatea.11. ora 21.ro/articles-v/-66.html.11. capitolul Turism http://anat.seytour.2011. ora 16. site accesat în 15. ora 15.40 • http://www.ro/pagini/despre-noi-34.2011.05 • http://www.2011.ro/stiri-turism/vanzatorii-de-sanatate-turismul-medical-dinromania-ar-putea-valora-100-mil-euro-in-2015-31810/.trm-europe.ro/presa/agentiile_de_turism_nu_vor_creste_preturile_in_sezonul_estival__dupa _majorarea_tva. ora 17.touristica.evz.html.html.html.seytour.11.11.00 Seytour International Corporation Page 12 .15 http://turism-medical.html. ora 16.11. ora 22.2011. site accesat în 15. site accesat în 12. site accesat în 15. 15.php? option=com_content&view=article&id=4826%3A20000-de-romani-vor-beneficia-de-serviciituristice-medicale-dublu-fata-de-2010&catid=496%3Aromania&Itemid=1289.11. site accesat în 12.2011.html.net/tot-mai-multi-straini-fac-turism-medical-inromania_864884. Institutul Naţional de Statistică.2011.11.25 http://www.45 http://www.2011.dailybusiness.20 • • • http://www.Bibliografie • • Anuarul Statistic al României 2010.seytour. site accesat în 12.30 • • http://www.2011.html.ro/detalii/stiri/cati-bani-ar-putea-romania-castiga-din-turism-in-cinci-anide-zile-952920.ro/pagini/seytour-educational-group-english-110.html.10 • http://www. site accesat în 15.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->