P. 1
Raport de Sinteza Proiect

Raport de Sinteza Proiect

|Views: 41|Likes:
Published by Romeo-Vlad Groza

More info:

Published by: Romeo-Vlad Groza on Jun 12, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

02/26/2013

pdf

text

original

UNIVERSITATEA BABEŞ-BOLYAI FACULTATEA DE BUSINESS SPECIALIZAREA ADMINISTRAREA AFACERILOR

RAPORT DE SINTEZĂ PROIECT
Lansare de produs Vopseaua de par “Ana Aslan”

Master an II, AA, Gr.1 Groza Romeo-Vlad Cluj-Napoca

2012
1

atenuarea ridurilor si mentinerea unui nivel optim de hidratare. proaspat numit in functia de director al companiei in perioada respectiva. cu un tonus ridicat.1. printre cliente numaranduse Claudia Cardinale. Profesor Dr. care pe atunci se numea Flacara Cluj. cu ocazia Congresului International de Gerontologie. Staruri de cinema aflate in cautarea celor mai avansate potiuni de intinerire au raspuns pozitiv lansarii Gerovital H3. Pentru ca Gerovital H3 sa intre pe o linie de productie. Marlene Dietrich sau Jaqueline Kennedy. Crema contribuia la regenerarea epidermei si sustinea procesele metabolice specifice pielii tinere. insa in ultimii 60 de ani. motivatia fiind legata de alergiile sesizate. aceasta observandu-i efectele in special pe persoanele in varsta. Ana Aslan a preparat in anul 1952 primul podus anti-imbatranire. preocuparea pentru frumusete neconstituind una dintre prioritatile statului. Ana Aslan purtand mai multe discutii cu Liviu Turdean. au fost necesari 15 ani. In compozitia cremei. Inovatia Anei Aslan. desfasurat in Italia la Verona. Descrierea proiectului Romania nu se poate mandri cu o traditie in ceea ce priveste dezvoltarea formulelor cosmetice. De 15 ani. la persoanele in varsta. a fost prezentata 6 ani mai tarziu. crema fiind considerata o inovatie in materie de cosmetica anti-imbatranire. o crema a reusit sa beneficieze de recunoastere internationala si sa reziste testului pietii: Gerovital H3. a carui formula avea la baza procaina (cunoscuta pana atunci doar ca anestezic local) si pe care l-a denumit Gerovital H3. se angajeaza sa produca prima crema cosmetica Gerovital H3 in anul 1967. Mai mult decat atat. Farmec Cluj-Napoca. La momentul cu pricina se discuta despre formula in termeni medicali. conform normelor internationale. Ce anume promitea Gerovital H3 femeilor trecute de 40 de ani? O piele mai ferma. ph-ul procainei a fost scazut la o valoare cuprinsa intre 3-4. folosirea procainei ca ingredient in compozitia cremelor cosmetice a fost interzisa. Succesul Gerovital H3 a depasit cu mult granitele Romaniei. 2 . procainei i-au fost dedicati mai multi ani de studiu de catre Ana Aslan. numerosi cercetatori manifestandu-si interesul cu privire la efectele cremei pe termen lung asupra tenului ridat.

sa ne atragem cat mai multi clienti. blandete si placere. compania Gerovital fiind cunoscuta de catre consumatori ca un distribuitor de produse de calitate. Scopul companiei este de a face cunoscut pe piata acest produs. compania a hotarat sa intre pe piata si cu un alt produs in afara cremelor hidratante. . Datorita formulei sale atent cercetate in laboratoarele Gerovital: acopera parul alb in totalitate. Scopul proiectului Datorita faptului ca se bucura de o reputatie foarte buna. Pentru aceasta va fi nevoie de o cercetare riguroasa a pietei. lei pe luna. s-a hotarat penetrarea unei noi piete. Linia “Ana Aslan” Cu lecitina. Ne propunem ca in primul an de producere a noului sortiment de vopsea sa ne creem o clientela stabila. 3 . Gerovital crede in respectul fata de mediul inconjurator. Compania crede in puterea naturii. Am strans aceasta putere. sa ocupam un loc in frunte in ceea ce priveste cota de piata si sa realizam o cifra de afaceri lunara de cca 500mil.Pornind de la acesta imagine pozitiva pe care brandul Gerovital il are atat in tara cat si in strainatate. uniform de la radacina pana la varfuri. si de a-si pastra reputatia de producator de produse de calitate. eficacitate. Culoarea obtinuta este extrem de stralucitoare si durabila in timp. keratina si vitamina C disponibila în 15 culori originale de la negru albastrui la rosu intens si blond luminos. si anume crearea unei vopsele de par numita semnificativ dupa creatoarea brandului Gerovital “Ana Aslan”. Produsele noastre sunt intotdeauna testate de experti inainte de a fi puse pe piata. Un alt obiectiv urmarit este acela de a gasi un echilibru intre ceea ce ne propunem noi si ceea ce cauta consumatorul. firma urmareste ca in timp sa devina liderul incontestabil al pietii vopselelor – creme colorante. si anume cea a vopselelor de par pentru femei. vopseaua Ana Aslan infrumuseteaza culoarea naturala.are dubla actiune: vopseste si protejeaza in acelasi timp. Vrem sa oferim consumatorilor bunuri de cea mai buna valoare posibila. Am combinat experieţele stiintifice cu elemente ale naturii pentru a crea produse cu ingrediente naturale care sunt in acelasi timp eficiente si usor de folosit. care este o sursa de creativitate. De asemenea. lei si un profit brut de 150mil.

Promovarea mărcii se va realiza prin următoarele forme:  Anunţuri publicitare in reviste destinate femeilor în fiecare săptămână.Pro Tv. 50% din auditoriul ţintă să asocieze utilizarea vopselei produsă de firma noastră cu efectuarea de lucrări de calitate. Campania de marketing si comunicare a fost lansata in septembrie 2011 si comunicata pana in prezent. Contextul: Piaţa produselor de colorare a parului: vopsele. Din punct de vedere al 4 . tratament colorant direct. Majoritatea consumatorilor 62% prefera sa cumpere vopsele cu nume de marca impus pe piata. in timp ce restul consumatorilor. se caracterizeaza prin concentrare.plasate în centrele de distribuţie în dreptul rafturilor unde este amplasată vopseaua Ana Aslan  Reclamă televizată pe posturile: TVR 1. Se doreste atragerea a unui procent de 70% din totalul consumatorilor.19 octombrie 2012.  tipul de influenţă exercitat asupra auditoriului este:  la nivel cognitiv – să cunoască cel puţin 3 sortimente de vopsea. vopseaua Ana Aslan va utiliza reclama. Piata vopselelor nu este fragmentata si are niste marci majore care sa polarizeze vanzarile. Dimensiune: Proiectul va influenta femeile cu varsta intre 17-40 din Romania.Unde : Romania Cand: Proiectul a fost elaborat pentru perioada 28 mai 2011. Piata vopselelor a inceput sa se structureze. Ne propunem ca până la 31 decembrie 2005. pudrelor decolorante. urmărind să construiască cererea primară şi să informeze consumatorii asupra avantajelor pe care le pot obţine. Antena1 .  la nivel comportamental – să cumpere măcar o cutie de vopsea– 30% din auditoriul ţintă. atat straini. In prezent. dar dornice de a utiliza o vopsea de calitate cu proprietăţi unice. cat din tara.  Afişe A4 color . dar si importatori. Prima. Cum: Deoarece produsul se afla in faza de lansare. stabilitate si concurenta intensa. exista cativa mari producatori interni.Obiectivul campaniei de reclamă este următorul:  mesajul reclamei se adresează pieţii ţintă care se suprapune cu auditoriul ţintă-persoanele cu venit mediu. 38% prefera alte marci. treptat.

La randul lor. producatorii vor incerca sa ofere produse mai sofisticate care sa aduca un plus privind caracteristicile celorlalte categorii de vopsele . in cazul vopselelor este important atat pretul cat si calitatea si ambalajul. nuantei. chiar sa plateasca mai mult pentru a obtine un produs superior din punct de vedere al durabilitatii. totusi piata va pune din ce in ce mai mult accent pe calitate. Conform statisticilor criteriile care stau la baza cumpararii vopselelor sunt prezentate in urmatorul tabel: 30 25 20 15 Series1 10 5 0 A B C D E F G AB- au incercat si alta data si au fost satisfacuti – 23% pretul – 27% aspect ambalaj – 4% componente – 6% nume marca/producator – 11% mod folosire – 7% calitate – 22% 5 CDE- FG- .cererii. fiind dispusa in timp. protectiei. In continuare.

Totodata pretul acestui produs care este de 24. acest succes regasindu-se in cifrele pe care compania la inregistreaza la nivelul incasarilor in urma comercializarii acestui produs. Dar in urma strategiei de publicitate in care s-au folosit femei celebre din lumea spectacolelor si cea mondena de la noi din tara precum si prin strategia de vanzari directe si personalizate pe nevoile clientului acest produs a reusit sa se impuna pe piata si sa atraga un numar mare de consumatori. Participanţi: Managementul si angajatii companiei. Beneficiari: cumparatorii de produse cosmetice din Romania ( in general femeile). 1 2 3 4 5 FIRMA Wella Londa Gerocossen Garnier Schwarzkopf COTA DE PIAŢĂ (%) 28 20 14 12 26 Natura: proiectul face parte din domeniul produselor cosmetice. Starea actuala: proiectul a inceput in luna mai 2011 si se afla in curs de derulare. care reflecta calitatea deosebita a 6 . Trasaturile si caracteristicile proiectului Evaluarea Pana in momentul de fata lansarea vopselei de par Ana Aslan a fost un succes. Desi la inceput publicul tinta a fost destul de sceptic cu privire la lansarea acestui nou produs de catre Gerovital. Crt. compania fiind cunoscuta ca un lider pe piata cremelor de fata hidratante si nicidecum in domeniul vopselelor de par.9 ron este unul ridicat dar competitive.Ne propunem sa atragem cotele firmelor de piata concurente: Nr. firmele de publicitate si televiziunile contractate. de infrumusetare.

.Dezvoltarea continua a tehnologiei de obtinere a produsului.Aparitia noilor tentinde in materie de vopsire a parului (spuma coloranta.Dezvoltarea gamei de produse.sampon colarant) Organizarea Pregatirile pentru lansarea acetui produs pe piata din tara a inceput in data de 28 mai 2011. . . In cadrul strategiilor pe termen lung. Puncte slabe . . Puncte tari şi puncte slabe produsului nou lansat pe piaţă: Puncte tari . Amenintari: .Produsul nu este inca cunoscut pe piata.Compozitia vopselei este obtinuta din ingrediente naturale 100%. . clientilor sau concurentei. Consumatorii au constatat ca insusirile sale deosebite ating si chiar depasesc nivelul pretului.Acopera în totalitate firul de par.Rezistenta culorii. . El are o acoperire in costurile de productie si nu ar trebui să afecteze cererea acestui produs. care datorita calitatilor deosebite se spera a fi cel mai bine vandut dintre vopselele comercializate la noi in tara.Pret relativ ridicat. . anunturi publicitare in reviste destinate femeilor in fiecare 7 .Stralucire intensa.Patrundera pe noi segmente de piata. apar abateri temporare ale pretului pentru a-l adapta la presiunile pe termen scurt datorate modificarii pietei. Nivelul de baza al pretului poate fi redus prin acordarea de rabaturi si bonificaţii. .acestui produs.Concurenta. Promovarea produsului prin reclame.Lipsa mirosului de amoniac: Oportunitati: .

O alta modalitate de monitorizare a produsului a fost analizarea cifrelor obtinute in urma comercializarii produsului. afise A4 color . Majoritatea persoanelor chestionate au fost multumite de calitatea produsului. Adica daca un consumator folosea vopsea de par de la Wella sau Schwarzkopf e foarte greu sa ii schimbi preferintele.saptamana. multe persoane “alergand” inca intre branduri. probabil si ca urmare a comunicarii in media a unui intreg arsenal de noutati. particularitatii si beneficii pe care le prezinta un produs sau altul.000 euro pe an. 8 . acest fiind de 10. Deasemenea am organizat focus-grupuri pentru a strange informatii despre ce ar putea sa fie imbunatatit la produsul nostru. care este considerat a fi unul destul de ridicat dar pana la urma accesibil. Problemele-cheie ale proiectului Problemele intampinate de catre noi la inceput in campania de lansarea acestui produs a fost in general lipsa de flexibilitate a consumatorilor de a schimba produsul pe care il folosesc. Gerovital nu dispune de un buget de promovare foarte mare. Concluzii Piata produselor de colorare a parului se caracterizeaza prin concentrare. Monitorizare si Control Monitorizarea campaniei de lansare a produsului s-a facut prin aplicarea de chestionare si interviuri asupra unui esantion din publicul tinta. obiectandu-se in general asupra pretului. pentru a vedea cum a fost receptat produsul in randul consumatorilor care ne intereseaza.plasate in centrele de distributie in dreptul rafturilor unde este amplasata vopseaua. a inceput la mijlocul lunii august. In ceea ce priveste publicitatea. stabilitate si concurenta intensa. Loialitatea utilizatoarelor fata de o anumita marca este in stare incipienta. Planificarea Pana in momentul de fata desfasurarea campaniei de lansare a produsului s-a derulat conform planului.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->