Sistemul de sanatate Olandez Sistemul de sanatate olandez a suferit o schimbare radicala in ultimii ani.

Din ianuarie 2006, guvernul olandez nu mai este responsabil de gestionarea de zi cu zi a functionarii sistemului de sanatate, cu toate acestea, el inca mai mentine controlul asupra calitatii de ingrijire si accesibilitatea acestuia la populatie. Asistenta medicala privata este obligatorie, sistemul fiind de asemenea privat. Olanda are un standard de prima calitate de asistenta medicala cu toate facilitatile excelente. Momentan este obligatoriu pentru toata lumea sa isi faca o asigurare de sanatate de baza, pentru evita riscul de a primi o amenda si un advertisment din partea autoritatiilor. Cu toate acestea, fiecare individ este liber sa isi aleaga propria companie de asigurari, avand optiunea sa o schimbe anual daca doreste. Sistemul sanitar Toti cetatenii si rezidentii inregistrati pe termen lung sunt obligati sa isi faca o asigurare de sanatate de baza, de la o companie olandeza de asigurari. Guvernul a elaborat cerintele pentru un pachet de asigurari de baza si asiguratorii sunt obligati prin lege sa propuna acest pechet ca cerinta minima pentru toate persoanele care aplica pentru o asigurare. Firmele de asigurari sunt de asemenea in imposibilitatea de a refuza pe cineva, care doreste sa isi faca o asigurare de sanatate, indiferent de riscurile medicale pe care le prezinta. Asigurarea de baza consta in tratament si ingrijire din partea medicilor, spitalelor, obstetricienilor, tratament stationar in spital, orice tratament dentar pentru persoanele sub 18 ani, si de ingrijire de specialitate si dinti falsi pentru cei peste 18 ani, o lista stabilita de aparate medicale, cum ar fi aparatele auditive, medicina bazata pe prescriptie medicala, ingrijire de maternitate, transport cu ambulanta si ingrijire paramedicala. Se pot face si asigurari suplimentare pentru a acoperii tratamentele care nu sunt incluse in asigurarea de baza, dar si asiguratorul isi rezerva dreptul de a refuza cererea unui aplicant, de asemenea ei au dreptul de a stabili pretul politei suplimentare. Multe companii olandeze au asigurari de sanatate colective, care sunt de multe ori mai ieftine decat cele normale, dar nici un angajat nu este obligat sa intre sistem daca nu doreste. Copii sub 18 ani sunt automat asigurati pentru pachetul de asistenta medicala de baza. Grupurile vulnerabile cum sunt, femeile gravide, veteranii de razboi, diabeticii, bolnavii de tuberculoza, sunt de asemenea scutiti de taxe. Subventiile de ingrijire sunt disponibile pentru persoanele cu venituri mici. Administratia Fiscala decide cine se incadreaza ca persoana cu venituri mici prin verificarea fiscala. Subventia nu este exclusiv pentru cetatenii olandezi, rezidentii straini pot si ei beneficia de aceste subventii daca se considera ca au venituri mici.

asistenta medicala de urgenta este gratuita pentru toti.000 euro. Majoritatea mediciilor lucreaza singuri in cabinetele lor. Cu toate acestea companiile de asigurari de sanatate decid si controleaza taxele suplimentare. incat asiguratul are usurinta sa isi schimbe compania de asigurari de sanatate cand doreste el. medicii au propriile lor farmacii. Medicii prescriu medicamente. Consultantii Consultantii sunt medici. pediatria si oncologia. iar medicii trebuie sa le faca trimitere pacientilor.Taxele Costurile pachetului de asistenta medicala de baza se invart in jurul sumei de 95 de Euro. Rezidentii straini trebuie sa isi achizitioneze daca sederea lor in tara este temporara. si ofera ingrijiri preventive si educatie sanitara.5% pentru primii 30. catre un consultant daca considera ca un pacient are nevoie de expertiza de specialitate. Noile legi sunt structurate in asa fel. Unii se specializeaza in tratarea afectiunilor specifice minore. Cetatenii angajati trebuie sa plateasca. trateaza boli acute si cronice. Ei se ocupa de tratamentul ambulatoriu in spitale. Daca starea de sanatate a pacientului nu permite acest lucru. indiferent de statutul de asigurare. Sederea temporara este considerata o perioada mai mica de un an. Exista numeroase domenii de specialitate in Olanda cum ar fi: dermatologia. Aceasta este zona in care companiile private concureaza pentru a face afaceri. si nici nu pot sa trateze pacientii dupa ce acestia au fost internati. Medicii si centrele de sanatate Medicii sunt primul contact cu sistemul de sanatate olandez. fac trimiteri pentru consultatii de specialitate. iar persoanele independente trebuie sa plateasca 4. iar in unele zone rurale.4%. de asemenea contributii suplimentare direct din salariile lor. In Olanda acestia lucreaza in spitale. taxa revizuita anual de catre Ministerul Sanatatii. Tratamentul de urgenta este asigurat de catre camera de urgenta a fiecarui spital. va fi nevoie de o dovada de asigurare medicala. Cetatenii au dreptul sa isi aleaga singuri doctorul. dar sunt si independenti. Doctorii in Olanda nu pot face trimiteri pentru internare. Acestea se ridica la 6. Asistenta medicala de urgenta In ciuda legislatiei pentru asigurarea medicala obligatorie. bolnavului ii este oferit termen de 2 saptamani sa se identifice. Pacientul trebuie sa prezinte o carte de identitate inainte de inceperea tratamentului. Farmaciile . care au absolvit un nivel mai ridicat de formare de specialitate. ginecologia. Serviciile medicale de urgenta sunt deschise 24 din 24 pe tot parcursul anului. Din moment ce starea pacientului este stabila.

Numai medicii pot prescrie medicamente in Olanda.Farmacistii cunoscuti si ca “apotheek” vand medicamente in Olanda. Drogheriile sunt cunoscute ca “drogist”.Acestea vand numai medicamente contra cost. ale caror costuri sunt rambursate de catre Casa de Asigurari. nonrambursabile. . iar nu toate produsele sunt rambursabile de catre casa de asigurari. pacientul trebuind sa verfice la doctor sau la farmacie. Ei elibereaza retete.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful