You are on page 1of 10

NDEX

Saber qu s la web 3.0 Objectius: qu es pretn amb la Web 3.o ?

Conixer les seues caracterstiques


Conixer la seua dinmica de funcionament

QU S LA WEB 3.O ?
s i interacci de les persones en Internet
Transformaci de la Red en una base de dades

Moviment social per a crear continguts accessibles per mltiples aplicacions non-browser

Creada en 2006 per Tim Berners-Lee

Lespenta de les tecnologies dintelligncia artificial, la Web semntica, la web Geoespacial o la Web 3D.

OBJECTIUS DE LA WEB 3.0

Un terme referit a levoluci de la web en Internet que t com a objectiu:

Millorar lorganitzaci i accs a la informaci. Agilitzar les nostres recerques. Poder accedir a la informaci ms efica empleant el menor temps en la recerca.

Un altre objectiu que es busca amb la web 3.0 s l aparici dels agents intelligents que de forma autnoma puguen ser capaces de prendre les decisions.

Per aix s anomenada Web Semntica o Intelligent.

CARACTERSTIQUES
Llenguatge XML, que es pot entendre, interpretar i utilitzar per agents software Intelligncia : Classificaci de les pgines. Sistema detiquetat ( tags ) per temtica o categories. Sociabilitat: Mitjanants Xarxes Socials . Oberta : La informaci es distribueix lliurement per Internet en mltiples repositoris basats en XML, RDF i microformats, que propicien la conversi de qualsevol dada estructurada daquesta manera, en una pgina web. Recerques intelligents ja no apareixen milers d entrades al cercar; la

xarxa coneixer a cada persona i sadaptar a ella.


La consolidaci de la web semntica: tindra com a base l estandaritzaci de totes les seues dades, en un format unificat, el qual puga ser comprs per agents intelligents que classificaran (tags ) la informaci de manera ms eficient per a tornar resultats ms precissos davant la demanda d informaci de lusuari. Convertim informaci en coneixement.

CARACTERSTIQUES
Continguts accesibles a travs de mltiples dispositius: accedir a la informaci des de multiplicitat de dispositius: televisors,mbils, etc. La web geoespacial: combina la informaci geogrfica de lusuari, amb la informaci abstracta que predomina en la web, generant contexts que permeteixen realitzar recerques en base a la localitzaci. Ambient 3D transforma la web en espais tridimensionals inmersius, on els usuaris poden interactuar a travs de representacions. Noves formes de connectar-se i interactuar usant entorns collaboratius en 3D.

DINMICA DE FUNCIONAMENT WEB 3.0 BASE DE DADES


Primer pas envers la Web 3.0
Data Web

Formats XML, RDF la tecnologia SPARQL, que permeteix el llenguatge estandaritzat.


Permeteix un nou nivell dintegraci de dades i aplicacions, fent les dades tan accessibles i enllaables com les pgines web .

La Data Web s el primer pas cap a la completa Web Semntica.

WEB SEMNTICA I INTELLIGENT


"Web Semntica" ser l essncia de la nova generaci dInternet i proposa una frmula per a encapsar la web 3.0

Incorporaci de metadades semntics a la informaci que circula per Internet fent-la ms accessible.

La Web 3.0 com una web semntica de forma que les mquines seran capaces d interpretar texts, valorar la seua rellevncia, Web semntica i Intelligent extraure idees clau i assignar-les paraules clau. treballa per a crear un sistema de codificaci
que permetisca organitzar personalment la informaci establint ms relacions entre les coses, atenent al significat.

CONCLUSIONS
La web 3.0 es concreta en :

Web amb sentit semntic.


Dades a mesura de les necessitats de lusuari. Millor segmentaci i personalitzaci. Combina: Intelligncia artificial, Intelligncia collectiva, contingut semntic i gesti del coneixement.

Entendre el que diuen les persones s el gran repte de les mquines. Generar coneixement dels continguts disponibles en un repositori s una necessitat.

QESTIONS

Quins avantatges t la Web 3.0 respecte a la web 2.o? Penseu que seria possible una web 4.0 ? quines millores introduiria?