P. 1
Upute KASDA aDSL modem

Upute KASDA aDSL modem

5.0

|Views: 12,566|Likes:
Published by anon-554898

More info:

Published by: anon-554898 on Jun 08, 2007
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

02/16/2013

pdf

text

original

Upute za podešavanje KASDA KD318-MUI aDSL modema (router mode

)
dolazi u sklopu akcije Net u školi Verzija 1.1 by CARNet – Net u školi tim www.CARNet.hr/skole/faq 04.04.2006

1. Spajanje na modem koristeći dobiveni UTP mrežni kabel spojite se na Vaš modem kako bi podesili potrebne parametre u konfiguratoru ureñaja i omogućili spajanje u router modu rada. IP adresu bi trebali dobiti automatski DHCPom, ukoliko to nije slučaj, potrebno je upisati ručno postavke TCP/IP veze za mrežnu karticu koju koristite za spajanje na modem. Postavke TCP/IP konekcije su slijedeće : 1. IP address : 192.168.1.200 2. Subnet mask : 255.255.255.0 3. Default gateway : 192.168.1.1 Nakon toga u web browser treba ukucati IP adresu 192.168.1.1, čime se ulazi u konfigurator modema gdje se podešavaju postavke ureñaja. Ukoliko upisivanjem IP adrese 192.168.1.1 u web pregledniku niste uspjeli ući u konfigurator modema, treba učiniti slijedeće : 1. u postavkama browsera izbrisati cookies, history, temporary Internet files, te isključiti Pop-Up blocker programe. 2. Provjeriti postavke antivirusnih i ostalih security programa, jer postoji mogućnost da oni spriječavaju pristup konfiguratoru modema. 3. provjeriti da li je mrežna kartica ispravna (ujedno ne smije biti disable), te takoñer treba provjeriti ispravnost fizičke konekcije UTP kablom izmeñu računala i modema.

-

-

-

2. Ulazak u konfigurator modema

Upisivanjem IP adrese 192.168.1.1 u web browseru pojavljuje se prozor za upisivanje lozinke koja omogućuje pristup konfiguratoru modema. Taj prozor je slijedećeg oblika :

Za ulazak u konfigurator ureñaja treba upisati slijedeće podatke : User name : admin Password : adslroot

Upisivanjem lozinke dolazite do sučelja za promjenu postavaka ureñaja koji ima slijedeći oblik :

S lijeve strane nalazi se izbornik preko kojega se može pristupiti pojedinim rubrikama u konfiguratoru. Na slijedećim slikama prikazan je izgled prozora pod rubrikom Device info u slučaju uspješno uspostavljene aDSL veze.

3. Podešavanje parametara za rad u router modu Za podešavanje ureñaja za rad u router modu potrebno je ući u rubriku Advanced Setup -> WAN koja izgleda na slijedeći način :

Ukoliko postoje već kreirane WAN stavke, treba ih sve izbrisati na slijedeći način: - označiti kvačicom sve stavke u polju Remove - kliknuti na opciju Remove kako bi se sve stavke obrisale

Kada su sve stavke obrisane treba kliknuti na opciju Add kako bi započeli kreiranje nove stavke koja će sadržavati sve postavke potrebne za rad vašeg ureñaja u router modu. Nakon toga otvara se prozor slijedećeg oblika u koji treba unijeti parametre prikazane na slici i kliknuti na Next :

Na slijedecem prozoru izabiru se prikazane opcije i nastavlja se sa konfiguracijom pritiskom na opciju Next :

Slijedeći prozor sadrži rubrike za upis korisničkog imena i lozinke potrebne za spajanje na Internet koje treba unijeti na slijedeći način i pritisnuti Next :

Na slijedećem prozoru trebaju biti ukljucene slijedece opcije :

Po završetku unosa svih spomenutih parametara otvara se prozor na kojemu je sažetak istih, a izgleda na slijedeći način (ukoliko je sve dobro uneseno kliknuti na opciju Save) :

Na slijedećem prozoru potrebno je samo klikom na opciju Finish potvrditi unesene postavke i pustiti ureñaj da se ponovo inicijalizira sa istima. To je prikazano na slijedeće dvije slike :

U LAN rubrici nalaze se postavke za podešavanje ureñaja prema vašoj lokalnoj mreži i taj prozor izgleda na slijedeći način :

U rubrici Routing-> Default Gateway treba biti označena opcija Enable Automatic Assigned Default Gateway. U rubrici DNS treba biti označena opcija Enable Automatic Assigned DNS. Nakon unosa svih spomenutih postavaka i pohranjivanja istih router bi trebao sam uspostaviti uspješnu konekciju aDSL linijom na Internet.

4. Diagnostic Test Nakon što unesete sve potrebne parametre, te se uspostavi uspješna konekcija na Internet, pod rubrikom Diagnostics možete vidjeti prikaz rezultata slijedećih testova koji bi (ukoliko je sve dobro podešeno) trebali izgledati na slijedeći način :

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->