Kami Pembimbing Rakan Sebaya SK Tanjung Aru 1, Kota Kinabalu sesi persekolahan 2010, dengan ini berikrar akan:
Menerima tugas dengan penuh kesyukuran. Menerima rakan tanpa syarat.

6.

1.

Menjadi ahli masyarakat yang penyayang,prihatin serta mengambil berat terhadap rakanrakan yang memerlukan pertolongan. Amanah dan menyimpan rahsia. Menerima dan menghormati rakan dan orang lain.

7. 8.

2. 3.

4.

5.

Menjalankan tugas dengan 9. Sebagai khidmat sokongan dan dedikasi,komited dan memperbaiki membantu menggerakkan diri dari semasa ke semasa. perkhidmatan Unit Bimbingan dan Bersedia dan rela membantu rakan Kaunseling SK Tanjung Aru 1. tanpa mengira agama, bangsa, 10. Memahami batasan dan keupayaan kedudukan,perlakuan dan fizikal. diri sendiri. Menjadi rakan sebaya yang peka 11. Mematuhi peraturan kepada perasaan orang lain dan sekolah,norma masyarakat dan sekeliling. agama.

Giat berusaha mencapai bahagia, Jati diri dibina, Membantu rakan semasa sebaya, Pembimbing rakan sebaya. Kami bukan yang terbaik, Dikalangan terpilih, Kami sebagai modal insani, Faham erti sejati.

C/O Kami PRS seluruh negara Pembimbing Rakan Sebaya, Membina visi nan suci, PRS faham sejati, Etika kami amalkan, Rahsia tetap digenggam, Prinsip piagam jadi panduan, Maruah dipertahankan, Prinsip piagam jadi panduan, Maruah dipertahankan. Ulang semua rangkap (Ciptaan: Suarno Suardi)

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful