You are on page 1of 7

Fests scrapbook oldalon

Nyissunk meg egy vilgos, natr szn httrpaprt, majd egy fott j rtegknt. A fott mretezzk t tetszs szerint s ksztsnk rla kt msolatot. Mentsk el xcf formtumban.

A rtegek prbeszdablakban vlasszuk ki a fels fot rtegt. A menbl a Szrk/ lkeress/Laplace menpontra kattintsunk. A fotbl csak a kontrok maradnak.

www.7szindizajn.hu

A rtegek prbeszdablakban vlasszuk ki az als fot rtegt. A menbl a Szrk/ Elmoss/Gauss elmoss menpontot alkalmazzuk. lltsunk be 15 pixeles sugarat vzszintes s fggleges irnyba is.

A kzps fott vlasszuk ki a rtegek prbeszdablakban. Fedsi mdjt lltsuk t gyenge fnyre.

www.7szindizajn.hu

Fsljk ssze a hrom fot rteget. Jobb egrgomb a fels rtegen: sszefsls lefel. gy 1 db rtegnk lesz a fotbl. Ennek fedsi mdjt lltsuk stttsre.

Tovbbra is a fot rtege legyen kivlasztva a rtegek prbeszdablakban. A jobb egrgombbal grdtsk le a helyi ment s vlasszuk ki a Rtegmaszk hozzadsa funkcit. A rtegmaszk legyen fekete (teljesen tltsz). Az ecsetek kzl vlasszunk valamilyen vzfestk ecsetet s fehr sznnel (teht az eltrsznt lltsuk fehrre) kezdjk el kifesteni a rtegmaszkot ott, ahol a fot is tallhat. gyeljnk arra, hogy a maszk legyen kijellve. Ezt egy fehr keret jelzi a maszk ikonja krl.

www.7szindizajn.hu

Adjunk hozz egy cmet a Szveg eszkz segtsgvel. A szveget mozgassuk olyan helyre, ahonnan a felirat mintzatt ki szeretnnk msolni. Pldul a fot egy bizonyos rsze fl.

A szvegrteget tegyk lthatatlann s a rteget kivlasztva jobb egrgombbal legrdtett helyi menbl vlasszuk ki az alfa csatorna kijellss alaktsa menpontot.

www.7szindizajn.hu

A menbl vlasszuk ki a Szerkeszts/Lthat msolsa menpontot.

Szerkeszts/Beilleszts msknt/j rteg

www.7szindizajn.hu

Az gy keletkezett j rteget helyezzk t tetszs szerint, nveljk meg a rteg hatrvonalainak mrett. Jobb egrgombbal legrdtett helyi menbl a rteg hatrvonal mrett emeljk mindkt irnyba legalbb 10 pixel-lel. Kattintsunk a Kzpre, majd a Mret mdostsa gombokra.

Eltrsznnek lltsuk be a fehret. Az j (felirat) rtegen a helyi menbl vlaszuk ki ismt az alfa csatorna kijellss alaktsa menpontot. A fmenbl pedig a Szerkeszts/ Kijells krberajzolsa, Vonalrajzols 6 pixeles vonalszlessggel. gy egy fehr krvonal kerl a felirat kr aminek ksznheten jobban olvashatv vlik.

www.7szindizajn.hu

rjuk r gondolatainkat, ha tetszik, tegynk r mg packat, firkkat. Mentsk el xcf s jpg formtumban is.

www.7szindizajn.hu