15è maridatge Xerigots amb vins escumosos de Colet a càrrec de Sergi Colet 20 de juny de 2012

www.xerigots.cat

Colet Tradicional amb Rulo de Cabra El Tradicional és el més ortodoxe dels vins espumosos que fan a Colet, si es té en compte les varietats de raïm que s’utilitzen (xarel·lo, macabeu i parellada). Es tracta d’una versió personal del cava elaborat al Penedès, preservant la part de fruita i l’acidesa natural. La criança en rima és de 30 mesos. Proposem maridar-lo amb el formatge rulo de cabra natural, elaborat amb llet pasteuritzada de cabra a la província de Badajoz. Textura untuosa, que es fon, de pasta fina i agradable. És ideal per consumir en fred i en calent a la planxa o gratinat. Admet tot tipus de melmelades per acompanyar.

Colet Priori amb Sant Marcellin Juntament amb el rosat A Posteriori, forma part de la segona fase creativa dels vins de Colet. Elaborat segons el mètode tradicional, conté 50% de macabeu, 25% de chardonnay, 15% de riesling, 7% de gewürztraminer i 1% de moscatell. És la porta d’entrada a l’estil dels vins Colet. Proposem maridar-lo amb Sant Marcellin, un formatge de 7 cm de diàmetre, amb un pes d’almenys 80 grams. Estan elaborats amb llet de vaca quallada, de pasta fresca, lleugermaent salada i sense espècies ni sabors afegits. L’escorça està fermentada a la seva superfície. S’elabora a la regió de la Saboia i és ideal per acompanyar-los amb vins blancs afruitas, amb agulla i caves.

Colet Vatua! amb formatge de Maó semicurat Vatua! és la darrera novetat dels espumosos de Colet. És un vi de doble fermentació, sec i on s’exalta la seva part aromàtica gràcies a la unió de tres varietats de raïm de gran fragància, com el Moscatell (50%), la Parellada (40%) i la Gewurztraminer (10%) Proposem maridar-lo amb formatge de Maó semicurat. És tou i d’una notable elasticitat. De sabor suau, lleugermanet salat i àcid; d’aromes làctics ben evolucionats amb notes a mantega i fruits secs. S’elabora amb llet pasteuritzada de vaca.