Message #10429 of 10434 Re: Secta sau conditio + termene Pentru secta - ce-a spus Mihaela!

De fapt eu cred ca o sa renunt la termenul "secta" pentru cel de factiune pentru ca in unele scrieri latine am intalnit si termenul "Factio" pentru a desemna conditia si "extra factionem" pentru a o desemna pe cea opusa. In unele privinte mi se pare un termen mai bun. Termenul grecesc hairesis (erezie, partid, doctrina distincta) indica de asemenea cu ce se ocupa secta. Dar pentru ca vorbeste de distinctii, seamana in mare masura cu termenele. Termenul (Limita, granita, frontiera in timp si spatiu) este o demnitate esentiala. Asta inseamna ca ii da planetei esse - adica lui saturn ii da saturnitate, lui jupiter - jovialitate adica e capabila sa defineasca o planeta cu proprii ei termeni etc. Termenul este si o trasura acoperita a unei planete - deci ii ofera protectie fata de razele soarelui. Fiind doar o subdiviziune zodiacala e mai slaba: ii dam doar doua puncte. (spre deosebire de domiciliu, exaltare si triplicitate carora le dam 5, 4 si respectiv 3 puncte). Daca Soarele se afla in termenul lui Jupiter si Jupiter aspecteaza, inseamna ca Jupiter il receptioneaza pe Soare. Daca il receptioneaza inseamna ca ii transfera din puterea lui si il mai salveaza de la detriment. Deci, ii da cele doua puncte de putere. In exil, Soarele se afla la -5 puncte... Ii adaugam doua si ramane la -3. Asta inseamna ca Soarele nu va fi atat de saturnin pe cat ar fi fost in varsator, si e putin mai capabil in a realiza ce promite. Inca un avantaj este

< Prev |

Next >

Secta sau Conditio > > In astrologia traditionala se considera ca fiecare element al unei teme de > nastere trebuie sa apartina uneia dintre cele 2 familii.com. a amplorii unei situatii.. > la randul lor. > > Elementele diurne se vor intelege mai bine intre ele.. > Luna este reprezentativa pentru familia nocturna.dicu@. "Mihaela Dicu" <mihaela.. elementele nocturne. termenii care definesc apartenenta . a duratei unei actiuni. > > Soarele este reprezentativ pentru familia diurna. familia diurna sau > familia nocturna.. Daca Soarele face fructe joviene inseamna ca se orienteaza spre lege. Soarele guverneaza casa 11 inseamna ca prietenii se orienteaza spre lege.> wrote: > > Conceptul DIURN/NOCTURN in astrologia traditionala . ba chiar a granitelor unei tari. copii (si eventual. copii (si inselarea nevestei daca mitologia nu minte prea tare).:) Fiind vorba de limite. religie.Daca in harta ta. se vor intelege mai bine intre ele. inselarea nevestei). > Din acest motiv este recomandabil sa se studieze cu mai multa atentie > Soarele in cazul unei teme diurne si Luna in cazul unei teme nocturne. religie.In acubens@yahoogroups. al elfilor obscuri --.ca o planeta sa fie in termenele unei alteia care apartine aceleiasi factiuni (secte: diurne sau nocturne). De asemenea termenele vorbesc de fructul actiunii unei planete.. Elendiar. Compatibilitatea intre un > element diurn si unul nocturn este deficitara.. termenele sunt utilizate la evidentierea limitelor: Adica a anilor de viata. > > In astrologia traditionala.

> � O harta nocturna este cea in care Soarele se gaseste sub orizont. > Semnele nocturne sunt cele feminine. doctrina. > asortare. . Leu. Scorpion. Pesti. dupa cum > urmeaza: > > � Planete diurne: > � Soarele > � Jupiter > � Saturn > � Mercur (in anumite situatii) > > � Planete nocturne: > � Luna > � Marte > � Venus > � Mercur (in anumite situatii) > > Poate ca multi se vor mira ca Marte este considerat planeta nocturna si ca > Saturn e considerat planeta diurna. > > 3. Planete diurne/nocturne > > Cele 7 planete traditionale sunt considerate diurne sau nocturne. Sagetator. conform traditiei. Gemeni. partida. Varsator. > > > 1.in latina inseamna (printre altele): asezonare. drum in viata. sunt cele masculine. Fecioara. > > Conditio [conditzio] .in latina inseamna: conduita.elementelor > unei teme de nastere la familia diurna sau nocturna sunt secta sau conditio. > > 2. pozitive: > Berbec. adica deasupra axei AS-DS (inclusiv in casa a XIIa). Harta diurna/nocturna > > � O harta diurna este cea in care Soarele se afla deasupra > orizontului. Dar. Capricorn. Rac. > Secta . negative: > Taur. Balanta. > adica sub axa AS-DS (inclusiv in casa I). Semne diurne/nocturne > > Semnele diurne.

va determina > nativul sa creada ca provocarile pe care le primeste in viata nu au legatura > cu actiunile lui. deci functioneaza > mai bine deasupra orizontului. Acest tip de individ are > tendinta mai degraba sa suporte decat sa actioneze si il va resimti pe > Saturn ca pe un indicator al restrictiilor. > > Saturn. aflat intr-o tema in aceeasi emisfera cu Soarele (fie deasupra axei > AS-DS.] > > > Alta regula generala este ca planetele din aceeasi familie se inteleg mai > bine intre ele atunci cand se afla in acelasi sector. In fond. [. Nu apartine in > mod net nici unei familii. aflat in emisfera opusa celei in care se afla Soarele (Saturn > deasupra axei AS-DS si Soarele sub axa AS-DS si vice-versa). iar Saturn functioneaza mai bine > in temele diurne. > > Sa luam exemplul lui Saturn. in mitologie Mercur era cel . avand o actiune de blocare si > functionand dupa niste paternuri necunoscute. Poate avea > efecte atat pozitive cat si negative.. dar mereu va tinde catre indeplinirea > scopurilor pe care si le propune. functioneaza bine si daca se afla de aceeasi parte a orizontului > ca si Soarele. Insa. fiindca face parte din familia diurna a > Soarelui.Marte > functioneaza mai bine in temele nocturne. ci ca vin de undeva din exterior. fie > nocturn. tinde sa concentreze activitatile nativului > respectiv in asa fel incat sa integreze armonios semnificatiile pe care le > are in tema. > > Mercur este in unele situatii diurn si alte situatii nocturn. in functie de semnul si casa in care este amplasat.. Saturn este o planeta diurna. fie diurn. fie sub aceasta axa). > > Saturn.

Hayz > > Cu privire la notiunea de diurn/nocturn. prefera sa fie de > aceeasi parte cu Soarele. S-ar putea spune mai degraba ca aceasta pozitie are de-a face cu o > curgere armonioasa a energiei acestei planete. in astrologia traditionala. Situatia se complica insa in cazul in care Mercur primeste > mai multe aspecte de la planete diferite. . iar planetele > nocturne in harti nocturne. iar daca ar fi aspectat de o planeta nocturna. > > 4. ar > deveni nocturn. > > Exista totusi anumite reguli dupa care se poate stabili daca Mercur este > diurn sau nocturn intr-o tema data. trebuie > subliniate trei idei fundamentale: > > � Planetele diurne se simt mai bine in harti diurne. iar cei care au sarcini de acest gen nu e necesar sa > aiba o parere personala. Astfel: > > � Mercur este considerat diurn cand este oriental.care > transmitea vestile. > > Faptul ca o planeta se afla in secta (planeta nocturna in sector nocturn sau > planeta diurna in sector diurn) nu are neaparat de-a face cu forta acestei > planete. > � Planetele diurne prefera sa se situeze deasupra orizontului in teme > diurne si sub orizont in teme nocturne. Ce alte cuvinte. adica apune > seara dupa Soare > > Unii autori sustin ca in cazul in care Mercur ar fi aspectat de o planeta > diurna el ar deveni diurn. adica rasare > dimineata inaintea Soarelui > � Mercur este considerat nocturn. de orice natura ar fi > aceasta. cand este occidental.

> > Despre o planeta in Hayz se mai poate spune ca se afla in Conditio (vezi > pct.> > � Planetele nocturne prefera sa se afle deasupra orizontului in teme > nocturne si sub orizont in teme diurne. Diana. planetele nocturne se > simt mai bine cand sunt mai departe de Soare. exista doua cazuri in care o planeta se > afla in Hayz: > > � O planeta diurna este in Hayz daca se afla intr-o tema diurna. cu > usurinta. > deasupra orizontului si in semn diurn > � O planeta nocturna este in Hayz daca se afla intr-o tema nocturna. In concluzie. > deasupra orizontului si in semn nocturn. iar planetele > nocturne sunt mai valorizate in semne nocturne. XI. poti sa-l ieie si sa-l publici in Astrele).articol scris pentru eAstrolog. indiferent daca aceasta natura este buna sau rea. Altfel spus. > . > > Cand o planeta indeplineste toate aceste trei conditii.1). se spune despre ea > ca se afla in Hayz. VIII. IX. noiembrie 2000 .ro > (actualmente nu se mai gaseste pe eAstrolog . X. > > Planetele in Hayz isi exprima natura proprie intr-un mod foarte clar. > > Se observa ca intotdeauna planeta in Hayz se afla deasupra orizontului. deci > in casele VII. > � Planetele diurne sunt mai valorizate in semne diurne. > > > Mihaela Dicu. daca vrei. de cealalta parte a liniei > orizontului (axa AS-DS). XII.probabil ca era prea indigest pentru un site care se adreseaza publicului larg.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful