P. 1
secta diurn nocturn

secta diurn nocturn

|Views: 34|Likes:
Published by tzotzo_oztozt

More info:

Published by: tzotzo_oztozt on Jul 06, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/21/2013

pdf

text

original

Message #10429 of 10434 Re: Secta sau conditio + termene Pentru secta - ce-a spus Mihaela!

De fapt eu cred ca o sa renunt la termenul "secta" pentru cel de factiune pentru ca in unele scrieri latine am intalnit si termenul "Factio" pentru a desemna conditia si "extra factionem" pentru a o desemna pe cea opusa. In unele privinte mi se pare un termen mai bun. Termenul grecesc hairesis (erezie, partid, doctrina distincta) indica de asemenea cu ce se ocupa secta. Dar pentru ca vorbeste de distinctii, seamana in mare masura cu termenele. Termenul (Limita, granita, frontiera in timp si spatiu) este o demnitate esentiala. Asta inseamna ca ii da planetei esse - adica lui saturn ii da saturnitate, lui jupiter - jovialitate adica e capabila sa defineasca o planeta cu proprii ei termeni etc. Termenul este si o trasura acoperita a unei planete - deci ii ofera protectie fata de razele soarelui. Fiind doar o subdiviziune zodiacala e mai slaba: ii dam doar doua puncte. (spre deosebire de domiciliu, exaltare si triplicitate carora le dam 5, 4 si respectiv 3 puncte). Daca Soarele se afla in termenul lui Jupiter si Jupiter aspecteaza, inseamna ca Jupiter il receptioneaza pe Soare. Daca il receptioneaza inseamna ca ii transfera din puterea lui si il mai salveaza de la detriment. Deci, ii da cele doua puncte de putere. In exil, Soarele se afla la -5 puncte... Ii adaugam doua si ramane la -3. Asta inseamna ca Soarele nu va fi atat de saturnin pe cat ar fi fost in varsator, si e putin mai capabil in a realiza ce promite. Inca un avantaj este

< Prev |

Next >

:) Fiind vorba de limite.. Daca Soarele face fructe joviene inseamna ca se orienteaza spre lege.ca o planeta sa fie in termenele unei alteia care apartine aceleiasi factiuni (secte: diurne sau nocturne).dicu@. > > Elementele diurne se vor intelege mai bine intre ele. > la randul lor. termenii care definesc apartenenta .Secta sau Conditio > > In astrologia traditionala se considera ca fiecare element al unei teme de > nastere trebuie sa apartina uneia dintre cele 2 familii. religie. "Mihaela Dicu" <mihaela. a duratei unei actiuni. > Din acest motiv este recomandabil sa se studieze cu mai multa atentie > Soarele in cazul unei teme diurne si Luna in cazul unei teme nocturne. Elendiar. a amplorii unei situatii. Soarele guverneaza casa 11 inseamna ca prietenii se orienteaza spre lege. Compatibilitatea intre un > element diurn si unul nocturn este deficitara.In acubens@yahoogroups. ba chiar a granitelor unei tari. se vor intelege mai bine intre ele.. termenele sunt utilizate la evidentierea limitelor: Adica a anilor de viata. De asemenea termenele vorbesc de fructul actiunii unei planete. > > Soarele este reprezentativ pentru familia diurna. > Luna este reprezentativa pentru familia nocturna.. copii (si eventual. copii (si inselarea nevestei daca mitologia nu minte prea tare). religie. familia diurna sau > familia nocturna. elementele nocturne. inselarea nevestei)..> wrote: > > Conceptul DIURN/NOCTURN in astrologia traditionala . al elfilor obscuri --.com.Daca in harta ta... > > In astrologia traditionala.

> > Conditio [conditzio] . Harta diurna/nocturna > > � O harta diurna este cea in care Soarele se afla deasupra > orizontului.elementelor > unei teme de nastere la familia diurna sau nocturna sunt secta sau conditio. Sagetator. Balanta. > > 2. Semne diurne/nocturne > > Semnele diurne. Leu. partida. drum in viata. . > asortare.in latina inseamna: conduita. Varsator. > Semnele nocturne sunt cele feminine. adica deasupra axei AS-DS (inclusiv in casa a XIIa). Planete diurne/nocturne > > Cele 7 planete traditionale sunt considerate diurne sau nocturne. doctrina. Capricorn. Rac. Pesti. Fecioara. pozitive: > Berbec. > � O harta nocturna este cea in care Soarele se gaseste sub orizont. Gemeni. dupa cum > urmeaza: > > � Planete diurne: > � Soarele > � Jupiter > � Saturn > � Mercur (in anumite situatii) > > � Planete nocturne: > � Luna > � Marte > � Venus > � Mercur (in anumite situatii) > > Poate ca multi se vor mira ca Marte este considerat planeta nocturna si ca > Saturn e considerat planeta diurna. conform traditiei.in latina inseamna (printre altele): asezonare. > Secta . > adica sub axa AS-DS (inclusiv in casa I). Scorpion. negative: > Taur. > > > 1. > > 3. Dar. sunt cele masculine.

functioneaza bine si daca se afla de aceeasi parte a orizontului > ca si Soarele. deci functioneaza > mai bine deasupra orizontului. dar mereu va tinde catre indeplinirea > scopurilor pe care si le propune. fiindca face parte din familia diurna a > Soarelui. Saturn este o planeta diurna. fie diurn. In fond. iar Saturn functioneaza mai bine > in temele diurne.. > > Saturn.Marte > functioneaza mai bine in temele nocturne. tinde sa concentreze activitatile nativului > respectiv in asa fel incat sa integreze armonios semnificatiile pe care le > are in tema. in mitologie Mercur era cel . Acest tip de individ are > tendinta mai degraba sa suporte decat sa actioneze si il va resimti pe > Saturn ca pe un indicator al restrictiilor. > > Sa luam exemplul lui Saturn.] > > > Alta regula generala este ca planetele din aceeasi familie se inteleg mai > bine intre ele atunci cand se afla in acelasi sector. in functie de semnul si casa in care este amplasat. va determina > nativul sa creada ca provocarile pe care le primeste in viata nu au legatura > cu actiunile lui.. Insa. avand o actiune de blocare si > functionand dupa niste paternuri necunoscute. aflat in emisfera opusa celei in care se afla Soarele (Saturn > deasupra axei AS-DS si Soarele sub axa AS-DS si vice-versa). ci ca vin de undeva din exterior. Nu apartine in > mod net nici unei familii. fie sub aceasta axa). > > Mercur este in unele situatii diurn si alte situatii nocturn. fie > nocturn. > > Saturn. Poate avea > efecte atat pozitive cat si negative. [. aflat intr-o tema in aceeasi emisfera cu Soarele (fie deasupra axei > AS-DS.

iar daca ar fi aspectat de o planeta nocturna. > > Faptul ca o planeta se afla in secta (planeta nocturna in sector nocturn sau > planeta diurna in sector diurn) nu are neaparat de-a face cu forta acestei > planete. cand este occidental. > > 4. Ce alte cuvinte. iar planetele > nocturne in harti nocturne. ar > deveni nocturn. > � Planetele diurne prefera sa se situeze deasupra orizontului in teme > diurne si sub orizont in teme nocturne. Hayz > > Cu privire la notiunea de diurn/nocturn. Astfel: > > � Mercur este considerat diurn cand este oriental. adica apune > seara dupa Soare > > Unii autori sustin ca in cazul in care Mercur ar fi aspectat de o planeta > diurna el ar deveni diurn. de orice natura ar fi > aceasta. .care > transmitea vestile. prefera sa fie de > aceeasi parte cu Soarele. in astrologia traditionala. > > Exista totusi anumite reguli dupa care se poate stabili daca Mercur este > diurn sau nocturn intr-o tema data. S-ar putea spune mai degraba ca aceasta pozitie are de-a face cu o > curgere armonioasa a energiei acestei planete. adica rasare > dimineata inaintea Soarelui > � Mercur este considerat nocturn. Situatia se complica insa in cazul in care Mercur primeste > mai multe aspecte de la planete diferite. trebuie > subliniate trei idei fundamentale: > > � Planetele diurne se simt mai bine in harti diurne. iar cei care au sarcini de acest gen nu e necesar sa > aiba o parere personala.

noiembrie 2000 . cu > usurinta. se spune despre ea > ca se afla in Hayz.> > � Planetele nocturne prefera sa se afle deasupra orizontului in teme > nocturne si sub orizont in teme diurne. > deasupra orizontului si in semn diurn > � O planeta nocturna este in Hayz daca se afla intr-o tema nocturna. > > > Mihaela Dicu. deci > in casele VII. daca vrei. iar planetele > nocturne sunt mai valorizate in semne nocturne.ro > (actualmente nu se mai gaseste pe eAstrolog . > � Planetele diurne sunt mai valorizate in semne diurne. indiferent daca aceasta natura este buna sau rea. > > Cand o planeta indeplineste toate aceste trei conditii.articol scris pentru eAstrolog.1). > . poti sa-l ieie si sa-l publici in Astrele). IX. > > Se observa ca intotdeauna planeta in Hayz se afla deasupra orizontului. > deasupra orizontului si in semn nocturn. X. XI. In concluzie. Altfel spus. de cealalta parte a liniei > orizontului (axa AS-DS). > > Despre o planeta in Hayz se mai poate spune ca se afla in Conditio (vezi > pct. > > Planetele in Hayz isi exprima natura proprie intr-un mod foarte clar. exista doua cazuri in care o planeta se > afla in Hayz: > > � O planeta diurna este in Hayz daca se afla intr-o tema diurna.probabil ca era prea indigest pentru un site care se adreseaza publicului larg. VIII. planetele nocturne se > simt mai bine cand sunt mai departe de Soare. XII. Diana.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->