You are on page 1of 12

S GD & T BNH INH TRNG THPT CHUYN L QUY N H tn th sinh: ....................................... SBD: ...................................Lp:.............

KIM TRA HC K II NM 2010 Mn:TING ANH - Khi: 11 C BN Ngy kim tra: 10/05/2011 M 001 Thi gian lm bi: 45 pht ny c: 02 trang, 40 cu

Choose the best answer among A, B, C or D: 1. The first person ________ the classroom last Monday might know the reason. A. entered B. to enter C. who enters D. whom enters 2. Elvis Presley, ____________died in 1977, earned millions of dollars. A. who B. whom C. that D. whose 3. Do you know that environmentalist _________? A. with whom I used to work C. with I used to work B. with that I used to work D. with who I used to work 4. Exposure to pollution can cause many serious illnesses ________ to death. A. that leading B. which led C. led D. leading 5. Each country sends its best athletes ________ participation expresses the friendship and solidarity. A. who B. which C. that D. whose 6. It is not a sport ________ a great deal of thought. A. to which I devote B. to that I devote C. I devote D. devoting 7. These houses are _______ offer at bargain prices. A. on B. with C. in D. for 8. Neither the TV nor the video sets ________ properly. A. works B. work C. has worked D. is working 9. _______ last week looks nice. A. The house which was repainted C. The house repainting B. It was the house was repainted D. The house is repainted 10. The Great Pyramid of Giza is one of the famous man-made wonders of the world. A. artificial B. natural C. modern D. eternal 11. Tom has a large ________ of foreign coins. A. collecting B. collective C. collector D. collection 12. No one is indifferent to praise, __________? A. is one B. isnt one C. is he D. are they 13. The most common _________ activities in my country are home based. A. test B. leisure C. practice D. freedom 14. All students should be equipped _______ a pocket calculator. A. for B. in C. of D. with 15. They live in a fairly modest house, considering their wealth. A. expensive B. fairly small C. very cheap D. very big Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest: 16. A. played B. admired C. liked D. called 17. A. stamps B. friends C. relatives D. guitars 18. A. material B. pollution C. benefit D. stop Choose the word which is stressed differently from the rest: 19. A. energy B. natural C. relative D. pollution 20. A. alternative B. geothermal C. environment D. expensively Choose A, B, C or D that best fits each numbered blank in the following passage: There are a number of things I like to do in my free time. They are my hobbies. The hobby I like most is (21) __________my guitar. My uncle, (22) _____________is an accomplished guitarist, taught me how to play. Now I can (23) _____________ a few simple tunes. I have even begun to sing while playing the guitar, but I have not been very successful (24)_______ this. My uncle tells me that all I need is to practise regularly and I should be able to do it. He is very good at (25) _________ people singing with his guitar and I admire him very much.

21. A. played B. playing C. plays D. play 22. A. that B. who C. whose D. whom 23. A. plays B. play C. played D. be played 24. A. of B. at C. in D. about 25. A. to accompany B. accompany C. accompanying D. accompanied Choose the correct sentence among A, B, C, or D which has the same meaning as the given one: 26. People say that six out of the seven wonders of the ancient world were destroyed. A. It was said that six out of the seven wonders of the ancient world were destroyed. B. Six out of the seven wonders of the ancient world is said to be destroyed. C. Six out of the seven wonders of the ancient world is said to have destroyed. D. Six out of the seven wonders of the ancient world are said to have been destroyed. 27. It is believed that a buried treasure was hidden in the tomb. A. They believed that a buried treasure was hidden in the tomb. B. A buried treasure is believed that was hidden in the tomb. C. A buried treasure is believed to hide in the tomb. D. A buried treasure is believed to have been hidden in the tomb. 28. John Smith is a farmer. I bought his land. A. John Smith, whose land I bought, is a farmer. B. John Smith, who is a farmer, whose land I bought. C. John Smith, whom I bought his land, is a farmer. D. John Smith, a farmer, bought his land. 29. John cannot play football and run fast. A. John not only plays football but also runs fast. B. John neither plays football nor runs fast. C. John either plays football or runs fast. D. John both plays football and runs fast. 30. The skyscraper is said to have been built in 1930. A. They said that skyscraper was built in 1930. B. It was said that skyscraper was built in 1930. C. They are said that skyscraper is built in 1930. D. It is said that the skyscraper was built in 1930. Identify the underlined part among A, B, C or D that needs correcting: 31. (A) Your grandfather could (B) speak five (C) languages, could he? 32. (A) The song to that we (C) listened last night (D) was beautiful. 33. (A) Not only my teacher (B) but also my great friend are (D) here. 34. He is the (A) second person be killed (C) in (D) that way. 35. Im very (A) hungry and (B) thirsty now. I could ate a horse and (D) drink an ocean. Read the passage and choose the best answer to each question: A new study shows that women can reduce their chances of developing heart disease by jogging for about three hours every week. The researchers at Harvard University Medical in Boston have just reported the results of the study on the New England Journal of Medicine. The study is the first to show the effectiveness of jogging in the developing of heart disease in women. Only a few earlier studies have examined the effects of jogging on the heart, but nearly all have been done on men. The new study involves more than 72,000 women between the ages of forty and sixty-five during a period of eight years. The researchers have found that women who jog at least three hours a week have a thirty to forty percent lower chance of suffering a heart attack than those who do not. 36. The new study is about __________. A. men and heart attack B. effects of jogging on womens heart C. men and jogging D. medicine in Harvard University 37. Who have done the research?

A. The journalists on the New England Journal of Medicine B. The researchers at Harvard University Medical in Boston C. Women between the ages of forty and sixty-five D. Some joggers 38. How many hours should women jog at least a week to reduce heart attacks? A. 3 B. 40 C. 65 39. Most of the early studies have been done on __________. A. babies B. children C. women 40. How long does the new research take? A. 3 years B. 8 years C. 10 years --- HT--1B 11D 21B 32D 2A 12D 22B 32B 3A 13B 23B 33C 4D 14D 24B 34B 5D 15B 25C 35C 6A 16C 26D 36B 7A 17A 27D 37B 8B 18B 28A 38A

D. 72 D. men D. 12 years

9A 19D 29B 39D

10A 20B 30D 40B

S GIO DC - O TO

KIM TRA HC KII- NM HC 2010 -2011 MN TING ANH - LP 11 ( Dnh cho c nng cao v c bn) Thi gian lm bi : 45 pht (Khng k thi gian pht ) H v tn hc sinh : ................. S bo danh : Phng thi s : M THI :111 ( Ch : Hc sinh lm bi trn phiu trc nghim) Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others from 1 to 3 1. A. accomplished B. indulged C. practised D. stamped 2. A. race B. maintenace C. danger D. discharge 3. A. accompany B. occupy C. simply D. hobby Fill in each blank with one suitable word or phrase from 4 to 7 Television is one of man's most important (4).of communication. It brings pictures and sounds from around the world into millions of homes. A person with a television set can sit in his house and watch the President make a speech or visit a foreign country. He can see a war being fought and watch statesmen try to (5) . peace .Through television, home viewers can see and learn about people, places, and things in faraway lands. TV even takes its viewers out of this world. It brings them (6) . of America's astronauts as the astronauts explore outer space. In addition to all these thing, television brings its viewers a steady stream of programs that are (7) . to entertain. In fact, TV provides many more entertainment programs than any other kind. The programs include action-packed dramas, light comedies, sporting events and motion pictures. 4. A. procedure B. technology C. manner D. means 5. A. move around B. make out C. bring about D. carry around 6. A. looks B. covering C. coverage D. views 7. A. designed B. monitored C. built up D. patterned Choose the best option to complete the sentence from 8 to 27 8. A. May I take this CD to my room, please? B . .... A. Youve done a good job. B. Yes. It was my favourite, too. C. OK. Thres no doubt about it. D. Sure. But remember to bring it back. 9. A. I think teenagers like us can change the world. B ..... A. Youre right. We cant do it. B. Neither do I. C. I bet ! D. I cant agree with you more. 10. Cycling and karate are among her hobbies A. entertainment B. amusement C. pastime D. pursuits 11. Dinosaurs became ............. millions of years ago. A. disappear B. endangered C. extinct D. lost 12. Many efforts have been made to protect ............. animals. A. dangerous B. endangered C. in danger D. endanger 13. Demonstrations were held as a gesture of ... with the hunger strikers A. solid B. solidarist C. solidarity D. solidarism 14. He has the ability to generate..............in others A. enthusiastically B. enthusiastic C. enthusiast D. enthusiasm 15. My parents were ashamed ............... my bad manner. A. on B. at C. of D. through 16. My neighbors always indulge ............... my affairs. A. in B. with C. on D. to 17. By the time the police., the thieves ..the stolen money. A. arrived - hid B. arrived - had hidden C. had arrived - had hidden D. was arrived - had been hidden 18. I was tired . If I ..............some food , I .............. hungry. A. had would not be B. had had would not have been C. have will not be D. had would not have been 19. Not only her parents but also I .............. angry. A. are B. am C. has been D. is 20. Her trousers ..new, but his .not

A. look are B. looks are C. looks is D. look is 21. The scientist produced a working modelreliable tests could be conducted. A. on that B. which C. for which D. on which 22. She isnt the last personthe program A. to sponsor B. who she sponsored C. sponsoring D. sponsored 23. We thoroughly enjoyed the music.. at the concert last night A. which heard B. we heard C. that is heard D. what we heard 24. Did you get the message .. the special meeting ? A. that concerning B. concerning C. which it concerned D. to concern 25. Both Jimmy and Cathy ...................me the truth. A. was told B. were told C. have told D. has told 26. It was the houses .. A. what were sold by the agent. B. that were sold by the agent. C. that was sold by the agent. D. that the agent was sold . 27. Neither I nor my friend ..to the USA. A. are going B. am going C. were going D. is going Choose the best option to have the same meaning with the above sentence from 28 to 30 28. The house I was born and grew up was destroyed in an earthquake 10years ago. A. I was born and grew up in the house destroyed in an earthquake 10years ago. B. I was born and grew up in the house was destroyed in an earthquake 10years ago. C. The house was destroyed that I was born and grew up in an earthquake 10years ago. D. The house was destroyed in which I was born and grew up an earthquake 10years ago. 29. My sister doesnt come back home. My brothers dont , either. A. Neither My brothers nor my sister comes back home. B. Not only my brothers but also my sister comes back home. C. Either My brothers or my sister comes back home. D. Both my brothers and my sister come back home. 30. I discovered my mistakes years later. A. It is my mistakes that I didnt discover years later. B. It was my mistakes that discovered years later. C. It was my mistakes that I discovered years later. D. It was my mistakes that was discovered years later. Read the passage carefully, then choose the correct answer from 31 to 34 The sun today is a yellow dwarf star. It is powered by thermonuclear reactions near its center that change hydrogen into helium. The sun has existed in its present state for about 4 billion, 600 million years and is thousands of time greater than the earth. By studying other stars, astronomers can predict what the rest of the sun's life will be like. About 5 billion years from now, the core of the sun will become smaller and hotter. The surface temperature will fall. The higher temperature of the centre will increase the rate of thermonuclear reactions. The outer regions of the sun will expand approximately 35 million miles, about the distance to Mercury, which is the closest planet to the sun. The sun will then be a red giant star. Temperatures on the earth will become too hot for life to exist. Once the sun has used up its thermonuclear energy as a red giant, it will begin to shrink. After it becomes smaller to the size of the earth, it will become a white dwarf star. The sun may throw off huge amounts of gases in violent eruptions called nova explosions as it changes from a red giant to a white dwarf. After billions of years as a white dwarf, the sun will have used up all its fuel and will have lost its heat. 31. What is the primary purpose of this passage? A. To describe changes that the sun will go through . B. To discuss conditions on earth in the far future. C. To present a theory about red giant stars. D. To alert people to the dangers posed by the sun. 32. It can be inferred from the passage that the sun. A. is rapidly changing in size and brightness B. has been in existence for ten billion years C. will continue as a yellow dwarf for another ten billion years. D. is approximately halfway through its life as a yellow dwarf.

33. What will probably be the first stage of change as the sun becomes a red giant? A. Its sun will throw off huge amounts of gases. B. Its surface will become hotter 'and shrink. C. Its centre will grow smaller and hotter. D. Its core will cool off and' use less fuel. 34. When the sun becomes a red giant, what will conditions be like on earth? A. It will become too hot for life to exist. B. It will be enveloped in the expanding surface of the sun. C. Its atmosphere will freeze and become solid. D. It will be destroyed in nova explosions. Choose the word whose main stress is placed differently from the others from 35 to 36 35. A. extinction B. environment C. agriculture D. establishment 36. A. sophisticated B. recreation C. population D. entertain Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting from 37 to 40 37. Either Mr. Andersin or Ms Wiggins are going to teach our class today. A. or B. today C. are D. Either 38. Neil Armstrong was the first person walking on the moon in 1969 A. was B. walking C. first D. in 1969 39. Pollution is a topic of such important today that even elementary school children are well-informed about its danger. A. its B. well-informed C. Pollution D. important 40. The last person leaving my party was George, my closest friend A. leaving B. was C. the last D. closest -------- The end ---------1B 11C 21D 31A 2D 12B 22A 32D 3B 13C 23B 33C 4D 14D 24B 34A 5C 15C 25C 35C 6C 16A 26B 36A 7A 17B 27D 37C 8D 18B 28A 38B 9D 19B 29A 39D 10D 20A 30C 40A

S GIO DC - O TO

KIM TRA HC KII- NM HC 2010 -2011 MN TING ANH - LP 11 (c bn) Thi gian lm bi : 45 pht (Khng k thi gian pht ) H v tn hc sinh : ................. S bo danh : Phng thi s : (Hc sinh gch cho 2 ng cho ca vung tng ng vi p n cui trang th hai)

M C1

M phch:

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from others: (1 2) 1. A. capture B. gather C. fascinating D. alternative 2. A. tomb B. throne C. co-exist D. notify Choose one word whose stress pattern is different from others: (3 4) 3. A. advance B. appoint C. nation D. enlist 4. A. collect B. hobby C. enjoy D. improve Choose A, B, C or D to complete the following sentences: (5 20) 5. Many kinds of rare animals are in danger of A. extinction B. survival C. death D. destruction 6. At the Asian Games, friendship and .. are built and deepened. A. competition B. cooperation C. solidarity 7. Your help was greatly ....................... A. appreciation B. appreciated C. appreciative D. appreciating 8. Peter was the last applicant by that interviewer. A. to interview B. interviewing C. to be interviewing D. to be interviewed 9. The brown hat was the one . Mrs. Jenny left in the class today. A. which B. what C. who D. whose 10. Jim and Paul were the two men on Mr. Smiths roof. A. worked B. to work C. work D. who were working 11. I believe there is someone ............... at the door. A. knock B. knocking C. knocks D. knocked 12. My sister has toothache headache. A. not only - but also B. either - or C. neither - or D. both - but 13. He is said ...................108 years old. A. is B. be C. was D. to be 14. You can see the sea in the distance, ...................? A. can you B. dont you C. cant you D. do you 15. Sports that people often watch are A. watching sports B. favorite sports C. spectator sports D. popular sports 16. Have you read any novels ..............by Shakespeare? A. wrote B. writes C. writing D. written 17. The woman .................son is studying in my college class is a famous doctor in this city. A. whose B. who C. whom D. that 18. They gave you this book on your birthday, .....................? A. didnt they B. did they C. did them D. didnt them 19. It was at the shop ................... she bought him a present. A. which B. who C. that D. whose 20. The activities are home based. They are organized....................... A. outdoors B. indoors C. far away from home D. at home Find out a mistake in the following sentences: (21 25) 21. On Sunday mornings, I either go shopping or staying at home and read books and newspapers. A B C D 22. Neither my sister nor my brother were at Marys wedding party two days ago. A B C D

D. entertainment

23. Do you know the man in red comes towards your sister? - I certainly do. A B C D 24. The boy about whom you were angry is my son. A B C D 25. Have you met my father, that you called yesterday? A B C D Choose a sentence that has the meaning as the one given: (26 30) 26. Tom doesnt speak French. Paul doesnt, either. A. Either Tom or Paul speaks French. C. Both Tom and Paul doesnt speak French. B. Neither Tom nor Paul speaks French. D. Paul speaks French but Tom doesnt. 27. I myself saw the ghost last night. A. It am I that saw the ghost last night C. It was me that saw the ghost last night B. It is I that saw the ghost last night D. It was I who saw the ghost last night 28. People say that he lives abroad. A. It is said that he lives abroad. C. He is said to lives abroad. B. He is said to living abroad. D. It is said that he is lived abroad. 29. Do you know the man working in the laboratory over there? A. Do you know the man that working in the laboratory over there? B. Do you know the man who is working in the laboratory over there? C. Do you know the man works in the laboratory over there? D. Do you know the man whom working in the laboratory over there? 30. They found the bag they left there, didnt they? A. The bag was found they left there, didnt they? C. The bag wasnt found they left there, was it? B. The bag they left there was found, didnt they? D. The bag they left there was found, wasnt it? Read the following passage and choose a word to fill in each gap: (31 35) Before the telephone invented by Alexander Graham Bell in 1876, it was hard for people (31)over long distances. They wrote letters to each other. It could take days or even weeks for letters to be (32)Then people learned how (33) telegraph messages. The messages traveled as electric signals that represented a code of dots and dashes. An operator on the other end converted the dots and dashes into a regular message. Bells first telephone call went over the same wires used for telegraph messages. As the telephone became (34)and more popular, it largely replaced the telegraph. Today, our huge telephone network does many things besides carrying telephone calls. It sends copies of letters and pictures from one machine to another, called a (35)machine 31. A. to communicate B. communicate C. communicating D. communicated 32. A. seen B. arrived C. delivered D. coming 33. A. to call B. to send C. to see D. to leave 34. A. more B. less C. better D. much 35. A. phone B. telegraph C. printing D. fax Read the passage carefully and choose the correct answers: (36 40) Traveling is one of the most popular forms of recreation in the USA. Most American employees receive an annual vacation with pay, and it is a good time off for traveling. Traveling within the country is popular because foreign travel generally takes more time and money. However, Americans who wish to vacation outside the USA are free to go almost anywhere. Obtaining a passport is a routine matter. Every year about 13 million Americans travel abroad. The most popular vacation periods are during the summer and during the two-week school break on the Christmas and New Years holidays. These periods are also the most crowded and generally the most expensive time to travel, so people who can adjust their schedules sometimes choose vacation in the autumn. American vacationers often travel by car. Most families have a car, and those who do not have a car can rent one. Cars are usually the economical way to travel, especially for the families. It is also fairly fast and convenient. Excellent highways connect the major cities. They enable vacationers to travel at an almost steady speed of 55 to 65 miles an hour. Tourists that want to travel faster often fly to their destination and then rent a car to go around when they get there. 36. The reading text is about .. A. Christmas and New Year B going abroad C. traveling in USA D. renting a car for traveling 37. Traveling in the . is the least expensive. A. spring B. summer C. winter D. autumn 38. Which sentence is NOT correct? A. Most Americans like traveling. B. Most American people travel abroad every year. C. There is a two-week break on the Christmas and the New Years holidays.

D. It is difficult to obtain a passport in the USA. 39. The word one in line 7 of the text refers to . A. a vacationer B. a family C. a car D. a holiday 40. Traveling by car is .. A. cheap B. very expensive C. not appreciated D. not suitable for families ----------------------------------------------1 A B C D 21 A B C D 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

M C1 1 A B C D X 21 A B C X D

2 X

3 X

4 X

5 X

6 X

7 X

9 X

10

11 X

12 X

13

14 X

15 X 35

16

17 X

18 X

19 X

20

22 X

23 X

24 X

25 X

26 X

27

X 28 X

29 X

X 30

31 X

32 X

X 33 X

34 X

X 36 X

37

38 X

39 X

X 40 X

S GIO DC - O TO

KIM TRA HC KII- NM HC 2010 -2011

MN TING ANH - LP 11 Thi gian lm bi : 45 pht (Khng k thi gian pht ) H v tn hc sinh : ................. S bo danh : Phng thi s : Chn t (ng vi A hoc B, C, D) c phn gch chn c pht m khc vi nhng t cn li trong mi cu t 1 n 2: Cu 1: A. cooked B. collected C. jumped D. talked Cu 2: A. decisions B. trends C. markets D. offers c k on vn sau v chn phng n ng (A hoc B, C, D) cho mi cu t 3 n 7 Sometimes forest fires have caused serious damage to both private and public property. They destroy many houses and cause deaths, particularly when they have reached villages which are close to the forests. It is more dangerous if a destructive fire burns away plants and trees that prevent erosion. If heavy rains occur after such a fire, landslides, ash flows, and flash floods can occur. This can result in property damage in the immediate fire area, and can affect the water quality of streams, rivers and lakes. Wind sometimes makes contributions to forest fires. In southern California, under the influence of Santa Ana winds, fires could move at tremendous speeds, up to 40 miles (60 km) in a single day, consuming up to 1,000 acres (4 km2) per hour. Cu 3: Forest fires_______ . A. even cause deaths B. cannot cause deaths C. are not related to wind D. do no harm to land Cu 4: Forest fires______ A. are not as dangerous as we think B. can cause erosion C. cannot cause damage to property D. are not close to any village Cu 5: Which sentence is not true? A. Plants and trees can prevent erosion. B. Floods never occur after a forest fire. C. California has ever experienced a big forest fire. D. There are some villages which are next to forests. Cu 6: What is the main idea of the text? A. Houses, deaths and forest fires B. Landslides and forest fires C. Fires in Southern California D. Forest fire destruction Cu 7: ______may happen after a forest fire. A. Wind B. Water purity C. Nothing D. Water pollution Chn cu (ng vi A hoc B, C, D) din t ng vi ngha ca cu ban u t cu 8 n 10: Cu 8: The students are happy. They won the poetry contest. A. The students won the poetry contest are happy. B. The students which won the poetry contest are happy. C. The students who won the poetry contest are happy. D. The students who won the poetry contest they are happy. Cu 9: We cut down many forests. The earth becomes hot. A. The more we cut down forests, the earth becomes hotter. B. The more forests we cut down, the hotter the earth becomes. C. The more we cut down forests, the hotter the earth becomes. D. The more forests we cut down, the earth becomes hotter. Cu 10: Ken doesnt smoke, and I dont either. A. Ken doesnt smoke, and neither do I. B. Ken doesnt smoke, and nor do I. C. A & B are correct. D. Neither A nor B is correct. Chn t c trng m chnh nhn vo m tit c v tr khc vi nhng t cn li 11 n 12: Cu 11: A. condition B. pollutant C. survival D. animal Cu 12: A. environment B. advantage C. potential D. restaurant Xc nh t/cm t c gch di (ng vi A hoc B, C, D) cn phi sa nhng cu sau tr thnh chnh xc t 13 n 16: Cu 13: It is you who is the most excellent student in this college. A B C D Cu 14: He decided to see the doctor, that is a good idea.

Cu 15: Protecting the environment is the duty of people live anywhere in the world. A B C D Cu 16: It was nice to see all his family, all of who I have met before. A B C D Chn t/cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh mi cu t 17 n 33: Cu 17: _______ is a kind of energy formed from the remains of dead plants and animals. A. Geothermal B. Nuclear power C. Solar energy D. Fossil fuel Cu 18: The number of competitors who take part in the Olympic Games increases every year. A. join B. happen C. take place D. accept Cu 19: The Asian Games are_______ every four years in different Asian countries. A. taken place B. held C. happened D. hold Cu 20: I was talking to a businessman_______ works with my father. A. B. who C. which D. when Cu 21: Either I or they_______ enjoying the party now. A. are B. was C. were D. is Cu 22: Jim_______ to his girlfriend on the phone when I_______ in. A. talked, came B. talked, was coming C. was talking, was coming D. was talking, came Cu 23: Neither I nor she_______ seen the film before. A. were B. has C. was D. have Cu 24: Be careful_______ these chemicals, they may do harm_______ your health. A. with-to B. of-to C. for D. with for Cu 25: The woman next door, to_______ I talked last week, is moving next month. A. whom B. her C. who D. that Cu 26: Have you seen the place_______ the graduation ceremony will be held? A. where B. in that C. which D. in where that Cu 27: The Earth is the only_______ having life in the solar system. A. constellation B. star C. comet D. planet Cu 28: Instead of _______ about the good news, Hilary seemed to be indifferent. A. to be excited B. being exciting C. to excite D. being excited Cu 29: When I rang, Jim_______. A. had already left B. already left C. is already leaving D. has already left Cu 30: _______ were punished as they were late. A. Both Tom and Ann B. All of Tom and Ann C. Neither Tom nor Ann D. Either Tom or Ann Cu 31: What I like about you is your enthusiasm for work. A. desire B. appreciation C. concentration D. eagerness Cu 32: Vietnam has established many national parks to protect wildlife. A. found B. maintained C. set up D. preserved Cu 33: In my hometown, there is a park_______ has a beautiful lake. A. in which B. in where C. which D. where Chn cu tr li ng nht t nhng t gi sau t 34 n 35: Cu 34: reading / help / widen my knowledge / relax / my free time A. It is reading that helps me widen my knowledge and relax in my free time. B. Reading that helps me widen my knowledge and relax in my free time. C. It is reading helps me widen my knowledge and relax in my free time. D. Reading it helps me widen my knowledge and relax in my free time. Cu 35: we / plant trees / protect forests /cut A. We need to plant trees and protect forests from being cut. B. We plant trees and protecting forests from being cut.

C. We should plant trees and protecting forests cutting. D. We need planting trees and protect forests cutting. c k on vn sau v chn phng n ng (A hoc B, C, D) cho mi ch trng t cu 36 n cu 40: The first stamp (36)____ the world was an English stamp. It was made in 1840. Before that time people paid money (37)____ the postman for every letter they received and the postman didn't give letters to anybody (38)____ didn't pay him. An English teacher (39)____ name is Rowland Hill thought much about it. One day he said that people who wrote the letters must pay for them and not the (40)____ . He spoke about to people in the government. Soon all the post offices began to sell little pieces of paper with a stamp on them. Cu 36: A. of B. in C. on D. beyond Cu 37: A. for B. to C. D. at Cu 38: A. whom B. whose C. who D. which Cu 39: A. which B. whom C. that D. whose Cu 40: A. postmen B. writers C. receivers D. getters ---------------------------------------------- 1B 11D 21A 31D 2C 12D 22D 32C 3A 13B 23B 33C 4B 14C 24A 34A 5B 15C 25A 35A 6D 16C 26A 36B 7D 17D 27D 37B 8C 18A 28D 38C 9B 19B 29A 39D 10C 20B 30A 40C