MINIT MESYUARAT 3K SEKOLAH AGAMA MENENGAH UNWANUS SAADAH KANCHONG DARAT, BANTING, SELANGOR KALI 1/2012

TARIKH MASA TEMPAT

: 1 FEBRUARI 2012 : 2 PETANG : BILIK INFO

KEHADIRAN : 1. Puan Mazinah Binti Kasran 2. Puan Arbaniah Binti Ngatiron 3. Puan Falizaleni Binti Mas’ud 4. Puan Nooranisah Binti Samiran 5. Puan Suriah Binti Surip 6. Puan Zahrul Azyan Binti Mohd Zainual 7. Puan Suhaida Binti Sahardin 8. Puan Oziah Binti Musa 9. Puan Fauziah Anim Binti Zainal Abidin 10. Cik Siti Zakiah Binti Sibadar 11. Cik Norfaizah Binti Misleh 12. Puan Wan Hasmah Binti Wan Hassan 13. Puan Dewi Muti’ah Binti Mastor Lani BERSAMA-SAMA HADIR : Encik Abdul Latif Bin Sadli (Pengetua) TIDAK HADIR : 1. Encik Mohd Zubir Bin Mohd Nor 2. Encik Nurul Zaman Bin Md Jais 3. Puan Aryati Binti Ugusman 4. Puan Cik Ajiayatun Najmee Binti Che Ajib 5. Encik Ahmad Saiful Bin Arrifin 6. Puan Misslizah Binti Ahmad Mokhtar

BIL 1

PERKARA Ucapan pengerusi 1.1 Pengerusi mengucap terima kasih kepada semua AJK yang dapat menghadirkan diri dalam mesyuarat.

Tindakan

bilik MPV.1 Ahli mesyuarat bersetuju melantik Cik Siti Zakiah Binti Sibadar dan Puan Fauziah Anim Binti Zainal Abidin sebagai pencatat minit mesyuarat. Murid yang tidak menyertai larian merentas desa akan membantu guru mengemas bilik guru baharu.1 Puan Oziah mencadangkan untuk mengadakan gotong royong kecil pada hari Jumaat bersamaan 3 Februari 2012.2 Penyokong: Pn Falizaleni Binti Mas’ud Tindakan Puan Asnawati Binti Jamaludin Puan Falizaleni Binti Mas’ud 4 Perkara Berbangkit 4. Tindakan: Puan Oziah .2 Ahli mesyuarat juga bersetuju melantik Puan Arbaniah sebagai jurutaip minit mesyuarat. Tindakan Puan Fauziah Anim Binti Zainal Abidin Cik Zakiah Binti Sibadar Puan Arbaniah Binti Ngatiron 3 Membentangkan dan mengesahkan minit Mmsyuarat 3. 2.1 Perkara 3(iii) . Tindakan Unit keselamatan 5 Perkara-perkara baharu yang dibincangkan 5.1 Pencadang: Puan Asnawati Binti Jamaludin 3.Pn Mazinah Binti Kasran 2 Melantik pencatat minit 2. bilik kaunseling dan menyusun atur dewan untuk persediaan mesyuarat PIBG yang akan dijalankan pada hari sabtu bersamaan dengan 4 Februari 2012. Tindakan: Puan Oziah 5.Demontrasi kebakaran dan ceramah keselamatan dengan kerjasama pihak bomba akan dijalankan pada …….2 Puan Oziah mencadangkan akan mengadakan gotong royong perdana pada hujung tahun dan tarikh perlaksanaan akan ditetapkan kemudian.

5.7 Puan Oziah minta peruntukan untuk tandas ceria dan mencadangkan agar 2 masa selepas rehat tutup tandas.6 Pengetua memaklumkan akan cuba selesaikan secepat mungkin. 5. 5.5 En Ahmad Saiful memaklumkan kelas-kelas dewan tiada tempat untuk tampal carta. Kelas yang mendapat markah kurang dari 70% akan dikenakan denda membaca ikrar di hadapan perhimpunan atau menjalani khidmat sosial semasa perhimpunan.1 En Ahmad Saiful mencadangan adakan LADAP Pertolongan Cemas Tatacara Keselamatan apabila ada aktiviti sukan. Tindakan: Puan Zahrul Azyan 5. Penilaian akan dilakukan pada setiap akhir bulan selama 10 bulan.6.8 En Ahmad Saiful mencadangkan adakan program tandas angkat untuk setiap kelas.3 Pn Mazinah meminta guru tingkatan perlu bersama pelajar semasa Membaca ma’thurat. Tindakan: 5.6. Beliau juga memaklumkan telah membuat permohonan kepada PIBG untuk membina pondok-pondok bacaan.3 Puan Mazinah memaklumkan supaya papan-papan kenyataan yang ada di persekitaran sekolah dikemaskini mengikut bahagian yang telah ditetapkan. Tindakan: 5. Tindakan: 5. Tindakan: Puan Zahrul Azyan 5. Permohonan peruntukan telah dihantar kepada pihak PIBG.6 Laporan Unit Keceriaan 5. Hadiah bagi kelas terbersih bernilai RM40.2 Cik Siti Zakiah mencadangkan supaya guru yang masuk kelas masa pertama P & P perlu pastikan kelas dibersihkan terlebih dahulu.6. balai polis dan balai bomba perlu diadakan untuk kemudahan menghubungi pihakpihak terbabit apabila berlaku kecemasan. Tindakan: 5.6.6. 1 pintu 1 kelas. Makluman telah dibuat Setiap kelas.5 Satu papan kenyataan yang memaparkan nombor telefon hospital. Pastikan papan kenyataan 5 Fairuz dikemaskini. Pelajar tidak dibenarkan masuk tandas kerana suka lepak di tandas.6. Tindakan: 5.7 Laporan Unit Keselamatan 5.4 Pn Devi Muti’ah minta papan putih kelas 4 MPV diganti dengan yang lebih baik.7. Tindakan: 5.4 Puan Mazinah memaklumkan supaya satu papan kenyataan bagi unit kesihatan disediakan.1 Puan Fauziah Anim memaklumkan Pertandingan keceriaan antara Kelas akan bermula pada bulan Februari ini. .6. sekaligus pastikan kelas bersih.5.6. Guruguru kelas boleh buat seadanya kerana peruntukan belum ada.

1 Mesyuarat bersetuju Pn Arbaniah menggantikan Pn Nur Izzati yang cuti bersalin sebagai setiausaha Unit Kesihatan. minta pas keluar kelas apabila pelajar tersebut masuk kelas.8.2 Pn Mazinah memaklumkan Program Anti Denggi akan dijalankan setiap hari Rabu. Guru kelas perlu ada bersama pelajar selama 30 minit. terlebih dahulu maklumkan kepada pelajar semasa perhimpunan.2 Pengetua minta supaya maklumkan kepada pihak polis untuk membantu semasa Program Merentas Desa berjalan. Beliau juga mohon peruntukan untuk papan tanda nombor telefon jabatan-jabatan lain apabila berlaku kecemasan. 5.3 Pn Arbaniah minta supaya ada guru lelaki yang duduk di bilik rawatan pelajar lelaki agar dapat pantau sekiranya ada pelajar yang sakit.5.8. Setiap pelawat yang dating ke sekolah perlu tulis nama dalam buku laporan pelawat dan dapatkan pas pelawat daripada pengawal keselamatan. Prosedur Pelajar Sakit dan jadikan bilik rawatan bilik yang berinformasi. Guru yang membuat sebarang aktiviti di luar waktu persekolahan perlu member senarai nama kepada pengawal keselamatan sekolah untuk simpanan Unit Keselamatan. guru bertugas perlu ambil tindakan. 5.4 Guru matapelajaran sekiranya mendapati ada pelajar yang tiada dalam kelas. Perlu ada papan tanda kereta ibubapa tidak dibenarkan masuk dan perlu beri surat makluman kepada ibu bapa.1 Pn Asmah minta peruntukan 5 buah pasu besar dan 50 peket tanah dan baja orkid.Aktiviti dibenarkan selewat-lewatnya sehingga jam 1 tengahari ( Hari Sabtu ).8 Laporan Unit Kesihatan 5. Pelajar yang sakit.3 Pn Suhaida memaklumkan terdapat kereta ibu bapa yang masuk ke kawasan sekolah ketika menghantar dan mengambil pelajar. 5. Pastikan ada makanan dan minuman untuk pelajar.7. .8. Pelajar yang sakit perlu ada pas sakit untuk membolehkan pelajar tersebut membeli makanan di kantin pada waktu P & P sekiranya belum bersarapan.7. Sekiranya tiada. Beliau juga maklumkan setiap premis perlu ada arahan keselamatan dan tatacara Penggunaan kelas dan ditampal dalam kelas. Aktiviti telah disediakan. Pakaian mestilah menutup aurat. perlu hantar laporan ke PPD. Beliau minta peruntukan untuk papan tanda tersebut dandiletak berdekatan dengan tapak perhimpunan. Beliau juga minta bilik rawatan perlu ada Tatacara Penggunaan Bilik Rawatan.8. Beliau juga minta peruntukan air mineral untuk pelajar yang sakit. Sebelum itu. 5. 5. 6 Hal-hal lain 6. guru perlu hubungi ibubapa dan minta ambil pelajar di sekolah. Setiap akhir bulan.7. 5.4 Cik Siti Zakiah memaklumkan untuk Program Sekolah Selamat perlu sedia dan pamer tatacara keselamatan pergi dan balik sekolah.

6. 6.2 Cik Nur Hafiza memaklumkan peruntukan untuk papan kenyataan perlu Tanya pejabat dahulu.53 petang dengan bacaan Tasbih Kaffarah dan Surah Al-‘Asr .3 Pn Mazinah minta agar guru-guru tingkatan melengkapkan buku kedatangan pelajar. Beliau memaklumkan guru tingkatan perlu ambil buku kedatangan pelajar di pejabat. 7 Penangguhan Mesyuarat Mesyuarat ditangguhkan pada jam 3. isi kedatangan pada hari tersebut dan boleh minta pelajar hantar ke bilik beliau. akan masuk hujung bulan februari. Peruntukan belum ada.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful