You are on page 1of 2

Mona Wallin

Profil - webbkommunikatör med hjärtat i dialogen Min drivkraft är som störst när jag jobbar tillsammans med andra mot ett bestämt mål. Det är viktigt för mig att arbetet jag gör känns meningsfullt, som när jag ser att det gör skillnad för någon annan, eller när jag själv lär mig nya saker. Jag tror starkt på dialogen som en mäktig motor i kommunikationsarbetet och utvecklingen av den sociala webben är det jag tycker är roligast i mitt nuvarande arbete. Det är också roligt att hitta kraftfulla kombinationer av bild, text och rörligt för att väcka intresse och engagemang. Det jag vill utveckla nu är framförallt mina kunskaper inom sökmotoroptimering, mätning och analys, viral spridning och projektledning. Jag har en professionell och ödmjuk attityd, är driven, fokuserad och engagerad i mitt arbete. Yrkeserfarenhet - kommunikatör med lärarbakgrund
2010 - NATURSKYDDSFÖRENINGEN - WEBBREDAKTÖR MED ANSVAR FÖR SOCIALA MEDIER

Ansvarar för webbplatsens innehåll och kvalitet på klimatsidorna samt strategi och utveckling av föreningens närvaro i sociala medier och för föreningens talan i kanaler som Twitter, Facebook, bloggar och på forum. Jag har infört livesändningar av seminarier andra rörliga medier som en del i kommunikationsarbetet. Ansvarar för bevakning av hur föreningen omtalas på internet samt att det kommer organisationen till kännedom och arbetar med blogg-PR. Upphandling av tjänster och projektledning av mindre projekt och nära samarbete med marknads- och pressavdelningen ingår också i arbetsuppgifterna.
2007 - MONA WALLIN (EGEN FIRMA) - FRILANSANDE SKRIBENT OCH FÖRELÄSARE

Föreläser om organisationers närvaro i sociala medier. Har skrivit ett flertal reportage som publicerats.
2009-2010 SVERIGES KUNGLIGA DRAMATISKA TEATER, - WEBBKOMMUNIKATÖR

Byggde upp Dramatens närvaro i sociala medier. Ansvarade för strategi och produktion av innehåll för all digital kommunikation vid sidan av webbplatsen.
2003-2009 TALLBACKASKOLAN, SOLNA STAD - LÄRARE MA/NO 6-9

Undervisning i Ma/NO och livskunskap årskurs 6-9. Mentorskap med ansvar för elevernas sociala tillvaro i skolan samt kunskapsutveckling samt kontakt med elevernas föräldrar. Ansvar för NO-institutionens ekonomi, beställningar och leveranser.
1999-2003 KÄPPALA SKOLA, LIDINGÖ STAD - LÄRARE MA/NO 4-9

Undervisning i Ma/NO och drama i årskurs 4-9. Mentorskap med ansvar för elevernas sociala tillvaro i skolan samt kunskapsutveckling samt kontakt med elevernas föräldrar. Deltog i utvecklingsprojekt inom IT, portfolioteknik samt framtagandet av skolans lokala betygskriterier. Utbildning - kommunikation nya medier, pedagogik och teater
2009 MEDIEINSTITUTET - KOMMUNIKATION NYA MEDIER

Copy och Journalistiskt skrivande för webben, Projektledning, produktion för nya medier, grafisk kommunikation, kommunikationsteori. Praktiserade på Miljöpartiets pressavdelning i riksdagen, Tradedoubler och på Dramaten.
1999 LÄRARHÖGSKOLAN I STOCKHOLM OCH UNIVERSITY OF QUEENSLAND, AUSTRALIEN -

Grundskollärarexamen
1992 CALLE FLYGARE TEATERSKOLA - SKÅDESPELARUTBILDNING

Skådespelarutbildning
T: 0733 388 373 Mona Wallin, Johan Enbergs Väg 22 , 17161 SOLNA M: mona@monawallin.se W: http://monawallin.se Tw: @monawallin

Egenskaper - effektiv och lojal sociala-webben-nörd med puckellängtan När jag tycker något är viktigt blir jag väldigt envis. Jag brukar oftast få det som jag vill när jag har bestämt mig för någonting. Men jag ogillar när andra blir överkörda eller förbisedda. Lojalitet, ödmjukhet, noggrannhet och effektivitet är några av de egenskaper som jag värderar högt och eftersträvar. Jag arbetar målinriktat, metodiskt och effektivt och tar initiativ till förändringar och förbättringar när jag ser behov av dem.
INTRESSEN

Efter ett antal år med ryggproblem har jag äntligen börjat hitta tillbaka och njuter av att kunna springa och träna igen. I puckelpisten flyger skidorna av ibland, men oftast hittar jag dem igen och brukar komma ner helskinnad, ser fram emot att plocka upp det också. Men - en vardag är ju ändå en vardagar. Mina guldkanter är då en bra film eller en god middag med familj och vänner.
SPRÅK

Svenska är mitt modersmål men Jag skriver och pratar också flytande på engelska, klarar mig ganska bra på franska och spanskan finns där, men det var länge sedan jag behövde den.
PROGRAM OCH WEBB

Självklart behärskar jag hela officepaketet, Photoshop och inDesign och sociala tjänster som Facebook, Twitter,Youtube, Flickr, Bambuser, Scribd, Slideshare, Kundo, och håller koll på ett 50-tal bloggar om webb och sociala medier, Jag bloggar helst med en självhostad Wordpress och är mycket van vid att arbeta i Episerver och sköter bevakningen med hjälp av Retriever, Connycom, Social mentions, Google och diverse tjänsters egna sökmotorer.
STYRELSEARBETE OCH IDEELLT ARBETE

Jo, jag är en sådan som inte mer än hinner flytta in på ett nytt ställe innan jag sitter i bostadsrättsföreningens styrelse. Det har också hänt att jag spelat amatörteater och engagerat mig i olika processer kring föreställningar (främst marknadsföring), byggt webbplats åt amatörteaterföreningen Teaterpiraterna och tränat fotbollslag och ungdomsgrupper i orientering. Referenser Lämnas på begäran

2