You are on page 1of 17

104995/00

PROGRAMMA VAN EISEN

JAS EN BROEK, BASIS, VLAMWEREND EN INSECTENWEREND, DIVERSE CAMOUFLAGES

KPU-BEDRIJF / AFDELING KETENMANAGEMENT / SECTIE TECHNIEK Juli 2012

DMO KPU-bedrijf

PVE-nummer Bladzijde

: 104995/00 :2

Opgesteld door
(handtekening)

: Afdeling Ketenmanagement / Sectie Techniek / A. Cijs

Voor gezien

: Hoofd Sectie Techniek ir. W.A.E. Thomas

(handtekening)

Aantal pagina’s

: 17, inclusief voorblad en bijlagen

Hiermee vervalt

:

Template versie 11.1

DMO KPU-bedrijf

PVE-nummer Bladzijde

: 104995/00 :3

INHOUDSOPGAVE
1 1.1 1.2 2 2.1 2.2 2.3 2.4 2.5 2.6 3 3.1 3.2 3.3 INLEIDING ........................................................................................................................ 4 Toepassingsgebied en gebruikersdoel .................................................................................. 4 Relatie met andere artikelen ............................................................................................... 4 CRITERIA ......................................................................................................................... 5 Functionele criteria ............................................................................................................ 5 Technische eisen ............................................................................................................... 5 Onderhoud en inspectie ...................................................................................................... 8 Artikelspecifieke eisen bij aflevering..................................................................................... 8 Milieu en Arbo ................................................................................................................... 9 Instructie en handleiding .................................................................................................... 9 AANVULLENDE INFORMATIE.............................................................................................. 10 Definities van termen en afkortingen ................................................................................. 10 Bijbehorende documenten ................................................................................................ 10 Wijzigingen ten opzichte van vorig PVE .............................................................................. 11

BIJLAGE 1 NATO-STOCKNUMMERS.................................................................................................. 12 BIJLAGE 2 AFMETINGEN ................................................................................................................ 13 BIJLAGE 3 TEKENINGEN EN AFBEELDINGEN ..................................................................................... 15 BIJLAGE 4 ARTIKEL-ETIKET............................................................................................................ 17

Template versie 11.1

DMO KPU-bedrijf

PVE-nummer Bladzijde

: 104995/00 :4

1

INLEIDING
Militairen van de Nederlandse Krijgsmacht treden wereldwijd op in verschillende klimaatgebieden en terreinomstandigheden. Inzetbaarheid tijdens militaire operaties met een hoog geweldsniveau onder extreme omstandigheden heeft tot gevolg dat er specifieke en hoge eisen aan materieel en de Kledingstukken worden gesteld. Dit PVE stelt de criteria aan de Jas en Broek, basis, vlamwerend en insectenwerend, in diverse uitvoeringen vast.

1.1

Toepassingsgebied en gebruikersdoel
De Jas en broek, basis uitgevoerd in de camouflagepatronen NFP-Green, NFP-Tan of donkerblauw zijn onderdeel van het basis gevechtstenue (GVT) van de Nederlandse Krijgsmacht en worden gedragen tijdens operationele situaties, trainingen en missies. De volgende klimaatgebieden zijn van toepassing: (NATO AECTP 200, leaflets 2311-1 t/m 3): A- Hot B- Wet warm C- Cold (A1=extremely hot dry; A2=hot dry; A3=intermediate) (B1=wet warm; B2=wet hot) (C0 = mild cold; C1=intermediate cold; C2=cold)

Gezien de ervaringen opgedaan in uitzendgebieden, wordt -40 ºC tot 60°C als maximale extremiteit aangehouden.

1.2

Relatie met andere artikelen
De jas en broek, basis, vormen de basislaag en wordt over ondergoed gedragen en kan naar behoefte met overkleding worden aangevuld.

Template versie 11.1

DMO KPU-bedrijf

PVE-nummer Bladzijde

: 104995/00 :5

2

CRITERIA
Het artikel dient vervaardigd te worden volgens de eisen beschreven in dit PVE. Er mag in geen geval aanspraak gemaakt worden op enig verzuim in deze beschrijving om bepaalde handelingen niet te hoeven uitvoeren of inferieure materialen te gebruiken om zodoende een artikel af te leveren waarvan de kwaliteit niet onberispelijk is.

2.1

Functionele criteria
Bij dit gereed product is eenheid van tenue erg belangrijk. Daarom dient dit artikel te allen tijde een representatieve uitstraling te hebben in verwerking, kleur en accessoiregebruik. Het gereed product dient comfortabel draagbaar zijn en mag de gebruiker op geen manier hinderen in het uitoefenen van zijn/haar functie. Het gereed product dient vrij van draden te zijn en er verzorgd uit te zien. De kwaliteit is duurzaam bij een draagperiode van minimaal 2 jaar, wanneer de jas minimaal 3 dagen per week gedragen wordt. De jas dient bestand te zijn tegen intensief gebruik en ervan uitgaande dat de jas veelvuldig gereinigd wordt. Reiniging mag geen negatieve invloed hebben op het uiterlijk, pasvorm en infrarood waardes.

EISEN REPRESENTATIE

DRAAGCOMFORT UITERLIJK KWALITEIT

DUURZAAMHEID ONDERHOUD

Het artikel is vrij van gebreken, onzuiverheden en fouten die uiterlijk, functionaliteit en levensduur kunnen schaden. Het artikel is eenvoudig te onderhouden en onderhoud mag niet van invloed zijn op de functionele eigenschappen, op de vorm en op de kleur.

2.2

Technische eisen

2.2.1 Algemeen
OMSCHRIJVING TECHNISCHE EIS DOCUMENT / TESTMETHODE AANTAL / PLAATS

ALGEMEEN

Wanneer bij de materialen wordt verwezen naar een ander document/PVE, gelden voor de desbetreffende materialen de daarin beschreven eisen, waarden en toleranties evenals de vigerende keuringstechniek(en) en zijn deze onverkort van toepassing op het gerede artikel. Voor zover niet specifiek beschreven, dient de kwaliteit van de onderdelen te zijn afgestemd op het product en het gebruiksdoel. Fournituren in een bepaalde kleur dienen onderling in kleur gelijk te blijven. De kleur dient afgestemd te zijn met het basisdoek van het artikel. Eigenschappen dienen afgestemd te zijn op functionaliteit van het artikel. Kleur: NFP-Green: NFP-Tan: groen donker zand Visueel Overeenkomend met de kleur van de stof. ISO 105 A t/m Z Alle stiksels en fournituren

FOURNITUREN EN NAAIGAREN

KLEURECHTHEDEN

Licht ≥ 5, Water ≥4

Alle materialen

KRIMP

≤ 3% Na 5x wassen en drogen

ISO 5077 ISO 6330 2A / 5A, E ISO 105 A t/m Z Visueel

Doek

INNAAI-ETIKET

Kleur: wit met zwarte opdruk. Afwerking: snijvast. Kwaliteit: handelsgebruikelijk, dient de gehele levensduur van het artikel goed leesbaar te zijn. Zie bijlage 4 Artikel etiket voor invulling.

Jas: Aan de binnenzijde van de rugpas, direct onder aanzetnaad. Broek: Aan de binnenzijde broek op de rechter achterzak.

Template versie 11.1

DMO KPU-bedrijf

PVE-nummer Bladzijde

: 104995/00 :6

2.2.2 Stofspecificaties
OMSCHRIJVING TECHNISCHE EIS DOCUMENT / TESTMETHODE PVE 105094 AANTAL / PLAATS

STOF, BRANDWEREND EN INSECTENWEREN 180GR/MK

Kleur: NFP-Green NFP-Tan

Jas en broek

2.2.3 Fourniturenspecificaties
OMSCHRIJVING TECHNISCHE EIS DOCUMENT / TESTMETHODE PVE 102733 AANTAL / PLAATS

KLITTENBAND

Eigenschappen afgestemd op functionaliteit artikel. Type haak-en lusband

Verstelmogelijkheid broek

VERSTEVIGINGSMATERIAAL

Grondstof: Geweven tussenvoering of gelijkwaardige kwaliteit met polyester coating. Na 5 x op 60 °C of industrieel wassen mag er geen blaasvorming ontstaan.

ISO 6330 2A

In beleg, onderkraag en ½ manchet.

RITSSLUITING

Grondstof: Band en Spiraal van Polyester of polyamide Type: DIN 3418-KA10-r a 1 S

DIN 3416-3418

Voorsluiting en mouwzakken Jas en sluiting broek.

KNOOP MET SLEUF

Materiaal: POM of een overeenkomstige slagvaste technopolymeer Slagsterkte: Bij -40 tot+60 °C: 15- 20 KJ/m²

Chemisch

Voorsluiting broek en sluiting van de zakken jas en broek.

NEN-EN-ISO 180/1A NEN-EN-ISO 3146C NEN-EN-ISO 62 Meten

Smeltpunt: ·> 160 0C Wateropname: ·< 0,9% / 24h Grootte: 25 mm Opening sleuf: 10 mm Grootte: 20 mm Opening sleuf: 8 mm BAND, GEWEVEN KEPERBAND EMBLEEM, GEWEVEN, NLVLAG Breedte: 8 mm. Breedte: 20 mm dubbel geslagen 2 cm zichtbaar. NSN 8455-17-046-8170

Meten

Meten Meten PVE 103022

Bevestiging knoop met sleuf T.b.v. zakkleppen 1x, op de klep van het pennenzakje linkermouw

2.2.4 Ontwerp en constructie
2.2.4.1 Algemeen
EIS De constructie is uitgevoerd in overeenstemming met de eisen die in dit voorschrift zijn gesteld, de door de opdrachtgever goedgekeurde patronen en het standmodel. Onderdelen dienen nauwkeurig volgens de in de tekening (patronen) aangegeven markeerpunten te worden geplaatst. Aanbrengen van merktekens d.m.v. boorgaten is niet toegestaan. De kettingrichting van de stof dient in het artikel parallel te lopen met de lange kanten van het gereed product of te wel recht van draad. Zie ook de aanwijzingen op de patroondelen. Na confectioneren mogen er geen kleurverschillen optreden in de panden/onderdelen onderling. Fournituren in een bepaalde kleur dienen onderling in kleur gelijk te zijn.

OMSCHRIJVING ALGEMEEN

KLEUREN

Template versie 11.1

DMO KPU-bedrijf OMSCHRIJVING KNOOPSGATEN KNOOP MET SLEUF NADEN, STIKSELS EN HECHTSTIKSELS EIS

PVE-nummer Bladzijde

: 104995/00 :7

De grote oogknoopsgat is gelijk aan de knoopgrote, met een tolerantie van + 1 mm. Het band door de sleuf dient glad verwerkt te worden, zodat de knoop tegen de stof aan is verwerkt. Loshangende draden van garens en vezels zijn niet toegestaan. Naden en stiksels dienen bij de hechtingen van zakken e.d. op het artikel door middel van een trens te worden vastgezet. De steekgrootte dient onderling gelijk te zijn: ongeveer 3,5 steek per 10 mm. Trenzen en overige hechtstiksels dienen sterk en deugdelijk te zijn.

2.2.4.2

Jas
EIS DEF 352 code 170412 Jas, basis

OMSCHRIJVING PATROONCODE MODEL

-

Eendelige kraag welke tevens hooggesloten, afsluitbaar is te dragen. Verdekte voorsluiting over de volle lengte. Op het voorpand platte borstzakken met klep. De klepsluiting is afsluitbaar. Een verticale naar beneden sluitende lummel t.b.v. ROT (middenvoor). Een kompaszakje (geldt alleen voor Jungle uitvoering). Vrije schouderpas. Rugplooien aan de achterzijde. Schuin geplaatste mouwzakken op bovenarm, afsluitbaar door middel van klittenband/ blinde knoopsluiting. Tevens bevindt zich in de voorzijnaad van de mouwzak, een ritssluiting t.b.v. een extra opbergmogelijkheid. De mouwzakken zijn uitgevoerd met een pennenzak. De ellebogen zijn verstevigd doormiddel van dubbele stof. Verstelbare afsluitmogelijkheid van de zoom van de mouwen door middel van klittenband. De sluiting is verstelbaar van voor naar achteren.

KLITTENBAND

Lusband, lengte x breedte met een tolerantie ± 1 mm. Manchetten: Mouwzakken: (midden op pennenzak gedeelte) Rechter jukstuk: Linker jukstuk: Linker binnen- en buitenkraag: Sluitplek op voorpand voor lummel rangteken Voorsluiting rechterpand 4 stuks 200 x 70 mm 100 x 100 mm 150 x 25 mm 50 x 50 mm 60 x 25 mm 35 x 25 mm 50 x 25 mm

Haakband, lengte x breedte met een tolerantie ± 1 mm. KEPERBAND LUMMEL RANG Manchetten: Mouwkleppen: (15 mm van kleprand) Rechter buitenkraag: ( 50 mm van de voorrand) Linker buitenkraag naast lusband: Lummel Rangteken Voorsluiting linkerpand 4 stuks 65 x 70 mm 100 x 25 mm 65 x 50 mm 60 x 25 mm 35 x 25 mm 50 x 25 mm

Een kleine lus uit de zakkleppen van de mouw. Zichtbare lengte van 4 cm dubbelgevouwen met een breedte van 2 cm. De lummel voor het rangteken op de voorsluiting van de jas net onder het jukstuk geplaatst. De lummel heeft een breedte van 40 mm en een lengte van 130 mm. Over de lummel komt een lus van 12 mm breed en 45 mm lang, op een hoogte dat er ruimte blijft voor het rangteken van 90 mm. Tolerantie van ± 1 mm. Op het midden van de pennenzak.

EMBLEEM, NL VLAG GEWEVEN

Template versie 11.1

DMO KPU-bedrijf OMSCHRIJVING RITSSLUITING EIS

PVE-nummer Bladzijde

: 104995/00 :8

-

Aan de voor zijnaad van de mouwzak, verdekt een rits van 14 cm.
Deelbare rits bij de voorsluiting van bovenrand kraag tot 5 cm onderzijde.

NADEN EN STIKSELS TRENZEN ZOOMBREEDTE

Conform standmodel en aanwijzingen opdrachtgever.

Uiteinden van ritssluitingen en lussen, klepeinden en zakhoeken. 2cm.

2.2.4.3

Broek
EIS DEF 353 code 170412 Broek, basis Tailleband met verstelbare klittenbandsluiting. Gulpsluiting. Riemlussen t.b.v. koppelriem. Ergonomisch geplaatste harmonicazakken voorzien van sluiting. Verstevigingsdelen zitvlak en knie. Insteekmogelijkheid voor kniestukken. Verbandpakzakje op beide benen.

OMSCHRIJVING PATROONCODE MODEL

CEINTUURLUS

5 ceintuurlussen met een lengte van 65 mm en een breedte van 18 mm, en 2 voorpand ceintuurlussen van 10 cm lang met een trens op 65 mm. tolerantie van 1 mm. De lus is aan de onderkant in de tailleband verwerkt. Lusband, lengte x breedte met een tolerantie ± 1 mm. Tailleband op uiteinden buitenkant onderslag: Klep onderbeenzakken : (15 mm van kleprand) 220 x 25 mm 100 x 25 mm

KLITTENBAND

Haakband, lengte x breedte met een tolerantie ± 1 mm. Tailleband op uiteinden binnenkant overslag: Onderbeenzakken, 2 stuks, per zak 110 x 25 mm 25 x 25 mm

(bij maat xxxx/6070 loopt het klittenband tot de eerste riemlus met een minimum van 19 cm) Attentie: Bij de uitvoerig in jungle camouflage dien haak- en lusband voor wat betreft de plaatsing tegengesteld te worden verwerkt. KNOOP MET SLEUF

-

Iedere bovenbeenzak 2 knopen: Voorsluiting Iedere achterzak 2 knopen:

25 mm 20 mm 20 mm

BAND RITSSLUITING NADEN EN STIKSELS TRENZEN

Een aansnoer bandje in iedere broekspijp zoom. Zo plat en sterk mogelijk. Voorsluiting van de broek. Conform standmodel en aanwijzingen opdrachtgever. Op de gulpsluiting aan het einde en bij het vastzetten van het gulpbeleg, lussen paspeleinden Zakhoeken.

ELASTIEK ZOOMBREEDTE

In de bovenrand van de bovenbeenzak, breedte 25 mm met een lengte van de zakbreedte minus 25 mm. 35 mm.

2.3

Onderhoud en inspectie
N.v.t.

2.4

Artikelspecifieke eisen bij aflevering
Voor de algemene procedure voor aflevering van artikelen wordt verwezen naar PVE 104948.

Template versie 11.1

DMO KPU-bedrijf

PVE-nummer Bladzijde

: 104995/00 :9

Dit artikel valt hierin onder groep A:

Artikelen in dozen

2.5

Milieu en Arbo
Voor normen die met het aspect milieu en arbo samenhangen, wordt verwezen naar PVE 104800.

2.6

Instructie en handleiding
Het artikel is voorzien van een duidelijke Nederlandstalige gebruikers- en onderhoudsinstructie.

Template versie 11.1

DMO KPU-bedrijf

PVE-nummer Bladzijde

: 104995/00 : 10

3 3.1

AANVULLENDE INFORMATIE Definities van termen en afkortingen
AECTP: Allied Environmental Conditions and Test Publication DMO : Defensie Materieel Organisatie KMar : Koninklijke Marechaussee NSN : Nato-Stocknummer NFP PVE ROT : Netherlands Fractal Pattern : Programma Van Eisen : Rangonderscheiding tekens POM : Polyoxymethyleen

3.2

Bijbehorende documenten Climatic categories and their geographical location. Kunststoffen - Bepaling van de waterabsorptie. Methoden van de bepaling van de kleurechtheid van textiel. Kunststoffen - Bepaling van de slagsterkte volgens Izod. Kunststoffen - Bepaling van het smeltgedrag. Textiel. Symbolencode op behandelingsetiketten.

3.2.1 AECTP 200, Leaflet 2311/1 t/m 3 3.2.2 NEN-EN-ISO 62 3.2.3 ISO 105 A t/m Z 3.2.4 NEN-EN-ISO 180/1A 3.2.5 NEN-EN-ISO 3146 3.2.6 ISO 3758

3.2.7 ISO 5077 Textiel. Bepaling van de dimensionale verandering in wassen en 0000000000000000000drogen. 3.2.8 ISO 6330 Textiel. Huishoudelijke was- en droogprocedures voor de 0000000000000000000beproeving van textiel. 3.2.9 DIN 3416-3418 Ritssluitingen.

3.2.10 Richtlijn 2008/121/EG Stofbenaming. 3.2.11 PVE 102733 3.2.12 PVE 103022 3.2.13 PVE 104800 Klittenband. NL- Embleem vlag. Het stellen van beperkingen aan de aanwezigheid van voor de mens en milieu schadelijke stoffen in textiel, kledingartikelen, persoonsgebonden uitrusting en schoeisel. Procedures voor aflevering van artikelen. Stof, vlamwerend en insectenwerend.

3.2.14 PVE 104948 3.2.15 PVE 105094

NATO documenten kunnen worden aangevraagd bij de NATO / "Military Agency for Standardization" te Brussel. Normen en standaarden kunnen worden aangevraagd bij de civiele normenbureaus. In Nederland is dat: Nederlands Normalisatie Instituut Vlinderweg 62 2623 AX Delft Tel. +31 (0)15 269 0390 Fax. +31 (0)15 269 0190 e-mail: info@nen.nl Website: www.nen.nl Overige documenten kunnen worden aangevraagd bij het KPU-bedrijf. Template versie 11.1

DMO KPU-bedrijf

PVE-nummer Bladzijde

: 104995/00 : 11

Voor zover in bovengenoemde documenten wordt verwezen naar van toepassing zijnde ISO, DIN c.q. NEN bladen is de versie van de documenten van toepassing welke van kracht is op de datum van de offerteaanvraag.

3.3

Wijzigingen ten opzichte van vorig PVE N.v.t.

Template versie 11.1

DMO KPU-bedrijf

PVE-nummer Bladzijde

: 104995/00 : 12

BIJLAGE 1 NATO-STOCKNUMMERS
Jas, basis, FR, perm, NFP-Gr.
MAAT MNSN 5060/8085 6080/8085 6080/8590 6080/9095 6080/9500 6080/0005 6080/0510 7090/1015 7090/1520 7090/2025 8000/8085 8000/8590 8000/9095 8000/9500 8000/0005 8000/0510 9010/1015 9010/1520 9010/2025 9010/2535 NSN 8405-17-120-1321 8405-17-120-1322 8405-17-120-1323 8405-17-120-1324 8405-17-120-1325 8405-17-120-1326 8405-17-120-1327 8405-17-120-1328 8405-17-120-1329 8405-17-120-1330 8405-17-120-1331 8405-17-120-1332 8405-17-120-1333 8405-17-120-1334 8405-17-120-1335 8405-17-120-1336 8405-17-120-1337 8405-17-120-1338 8405-17-120-1339 8405-17-120-1342 8405-17-120-1343

Broek, basis, FR, perm, NFP-Gr.
MAAT MNSN 6575/7080 7080/8090 7585/7080 7585/9000 8090/6070 8090/8090 8090/0010 8090/1020 8595/7080 8595/9000 9000/8090 6575/9000 7080/6070 7080/0010 NSN 8405-17-120-1389 8405-17-120-1390 8405-17-120-1391 8405-17-120-1392 8405-17-120-1393 8405-17-120-1394 8405-17-120-1395 8405-17-120-1396 8405-17-120-1397 8405-17-120-1398 8405-17-120-1399 8405-17-120-1400 8405-17-122-8550 8405-17-122-8551 8405-17-122-8552

Template versie 11.1

DMO KPU-bedrijf

PVE-nummer Bladzijde

: 104995/00 : 13

BIJLAGE 2 AFMETINGEN
Jas, basis Afmetingen in centimeters. Tolerantie +/– *= Zie bijlage 3 voor toelichting.

MAAT AANDUIDING *1 *2 *3 *4 *5 *6 *7 *8 *9
Ruglengte 1/2 Bovenwijdte 1/2 Zoomwijdte Schouder breedte Lengte naad jukstuk Mouwlengte 1/2 Bovenmouwwijdte 1/2 mouwzoomwijdte RITSLENGTE

5060/ 8085 74,0 52,5 52,5 47,0 42,5 58,5 25,00 19,00 60 7090/ 1015 83 67,5 67,5 56 51,5 67,5 28,75 20,5 65

6080/ 8085 78,5 52,5 52,5 47,0 42,5 63,0 25,00 19,00 65 7090/ 1520 83,5 70 70 57,5 53 68 29,25 20,75 65

6080/ 8590 79,0 55,0 55,0 48,5 44,0 63,5 25,50 19,25 65

6080/ 9095 79,0 57,5 57,5 50,0 45,5 63,5 26,25 19,50 65 8000/ 8590 85 55 55 48,5 44 69,5 25,5 19,25 70

6080/ 9500 79,5 60,0 60,0 51,5 47,0 64,0 26,75 19,75 65 8000/ 9095 85 57,5 57,5 50 45,5 69,5 26,25 19,5 70

6080/ 0005 79,5 62,5 62,5 53,0 48,5 64,0 27,50 20,00 65 8000/ 9500 85,5 60 60 51,5 47 70 26,75 19,75 70

6080/ 0510 80,0 65,0 65,0 54,5 50,0 64,5 28,00 20,25 65 8000/ 0005 85,5 62,5 62,5 53 48,5 70 27,5 20,0 70

6080/ 1015 80,0 67,5 67,5 56,0 51,5 64,5 28,75 20,50 65 8000/ 0510 86 65 65 54,5 50 70,5 28,0 20,25 70

6080/ 1520 80,5 70,0 70,0 57,5 53,0 65,0 29,25 20,75 65 9010/ 1015 89 67,5 67,5 56 51,5 73,5 28,75 20,50 75

6080/ 2025 80,5 72,5 72,5 59,0 54,5 65,0 30,00 21,00 65 9010/ 1520 89,5 70 70 57,5 53,0 74,0 29,25 20,75 75

6080/ 2535 81,0 75,0 75,0 60,5 56,0 65,5 30,50 21,25 65

TOL. 1 0.5 1 0.5 0.5 0.5 1 1 1

MAAT AANDUIDING *1 *2 *3 *4 *5 *6 *7 *8 *9
Ruglengte 1/2 Bovenwijdte 1/2 Zoomwijdte Schouder breedte Lengte naad jukstuk Mouwlengte 1/2 Bovenmouwwijdte 1/2 mouwzoomwijdte RITSLENGTE

7090/ 2025 83,5 72,5 72,5 59,0 54,5 68,0 30 21,0 65

8000/ 8085 84,5 52,5 52,5 47 42,5 69 25 19,0 70

9010/ 2025 89,5 72,5 72,5 59 54,5 74 30 21,00 75

9010/ 2535 90 75 75 60,5 56 74,5 30,50 21,25 75

TOL. 1 0.5 1 0.5 0.5 0.5 1 1 1

ALLE MATENREEKSEN
totale hoogte borstzak(langste zijde) breedte borstzak hoogte klep borstzak(langste zijde) totale hoogte verbandzak mouw breedte verbandzak mouw

STANDAARD AFMETINGEN 20 17 8 18,5 12,5

TOL. 0,5 0,5 0,2 0,5 0,2

hoogte klep verbandzak mouw

8

0,2

Template versie 11.1

DMO KPU-bedrijf

PVE-nummer Bladzijde

: 104995/00 : 14

Broek, basis
MAAT AANDUIDING 1/2 Bandwijdte met 3 cm steekzakopening Zijlengte Tussenbeenlengte 1/2 Heupwijdte op einde ritshoogte ½ bovenbeenwijdte 1/2 Zoomwijdte hoogte dijbeenklep vanaf band afstand afstand dijbeenzak en verband zak hoogte kniestuk in midden 8090/ 6070 34 109 85 47 29,5 20 23 8090/ 8090 44 110 85 57 35,5 22 23 8090/ 0010 54 111 85 67 41,5 24 23 8090/ 1020 59 112 85 72 44,5 25 23 6575/ 7080 39 92 70 52 32,5 21 20 6575/ 9000 49 93 70 62 38,5 23 20 7080/ 6070 34 97 75 47 29,5 20 21 7080/ 8090 44 98 75 57 35,5 22 21 7080/ 0010 54 99 75 67 41,5 24 21 7585/ 7080 39 104 80 52 32,5 21 22 8595/ 7080 39 116 90 52 32,5 21 24 8595/ 9000 49 117 90 62 38,5 23 24 9000/ 8090 44 122 95 57 35,5 22 25 9000/ 0010 54 123 95 67 41,5 24 25 TOL.

*1 *2 *3 *4 *5 *6 *7

1 1,5 0,5 1 0,5 0,5 0,5

*8 *9

19,5 32,5

19,5 32,5

19,5 32,5

19,5 32,5

13,5 28

13,5 28

15,5 29,5

15,5 29,5

15,5 29,5

17,5 31

21,5 34

21,5 34

23,5 35,5

23,5 35,5

0,5 0,5

ALLE MATENREEKSEN
A a" A' B b" B' C C' D totale hoogte dijbeenzak breedte klep dijbeenzak hoogte klep dijbeenzak totale hoogte verbandzak breedte klep verbandzak hoogte klep verbandzak breedte achterzak klep Hoogte achterzakklep steekzak hoogte

STANDAARD AFMETINGEN TOL.
25,5 27,5 8 19,5 12 6 15 5,5 16 0,5 0,5 0,2 0,5 0,2 0,5 0,5 0,2 0,2

Template versie 11.1

DMO KPU-bedrijf

PVE-nummer Bladzijde

: 104995/00 : 15

BIJLAGE 3 TEKENINGEN EN AFBEELDINGEN
Jas, basis voorzijde

Jas, basis achterzijde

Template versie 11.1

DMO KPU-bedrijf

PVE-nummer Bladzijde

: 104995/00 : 16

Broek, basis Achterzijde broek Voorzijde broek

Template versie 11.1

DMO KPU-bedrijf

PVE-nummer Bladzijde

: 104995/00 : 17

BIJLAGE 4 ARTIKEL-ETIKET
Voorbeeld innaai-etiket Onderhoudssymbolen conform ISO 3758. Stofbenamingen in de etikettering volgens richtlijn 2008/121/EG en EN 530 norm. Eventueel n.t.b. aanvullen met: 50x wassen. Jas of broek, basis met FR en permethrine.

KPU-bedrijf
Ministerie van Defensie NSN 0000-00-000-0000* BO 000.00.0000.00*

maat: --/--* Samenstelling*

+Wxág
Dit artikel is voorzien van FR en een insectenwerende finish

*invullen wat van toepassing is.

Template versie 11.1

Related Interests