You are on page 1of 3

MANIFEST JOVENT LLIBERTARI DE CATALUNYA JOVENTUTS ANARCOSINDICALISTES.

JOVENT LLIBERTARI de Catalunya, joventuts anarcosindicalistes, som una organitzaci de CGT (Confederaci General del Treball) que treballem per donar eines i recursos a totes les persones joves afiliades al sindicat o properes a moviment llibertari. Ens hem configurat com a grup de coordinaci arrel de la Trobada de Joves de la CGT que es va realitzar a Reus a finals del 2011 amb l'objectiu de visualitzar la implicaci juvenil dins la CGT de Catalunya, analitzar els punts febles i buscar-ne solucions. Veient la manca de participaci de joves dins el sindicat, creiem que la creaci d'una coordinaci s un bon instrument per tal d'assolir els nostres objectius com a joves i anarcosindicalistes. Aquesta organitzaci pretn ser un instrument ms del sindicat que treballi un tema especfic, sense oblidar la resta. Creiem que la CGT s un dels rgans vlids per poder desenvolupar una vida sense precarietat, ni patriarcat ni opressi, per cal que la gent jove conegui el sindicat i que aquest pugui ser-li el recurs de lluita contra la precarietat juvenil tan laboral i social. La implicaci d'aquest sector de gent que actualment no sindica, por fer-lo ms dinmic, coherent i fort. Per dur a terme una crida al jovent, s necessari fer-ho des d'una organitzaci juvenil dintre de la CGT. La opressi i la manca de drets socials i laborals, que principalment patim els joves, les dones i els estudiants en contractes precaris, de formaci o becaris, no es desenvolupen de la mateixa manera que fa unes dcades, per tant, creiem que sn necessries noves maneres de lluita, des de tots els mbits possibles, precisament perqu les formes de treball, dominaci i opressi han canviat i s'han multiplicat. Per aquests motius, considerem imprescindible obrir el sindicat a gent jove, perqu cal crear, difondre i utilitzar noves maneres de lluita, en tots els mbits que aquestes siguin necessries. Emmarcades dins d'acci social de la CGT de Catalunya, treballem des de l'mbit acadmic fins al mn laboral amb l'objectiu d'arribar a totes aquelles persones, que des del seu respectius mbits considerin que els abusos de l'estat, les empreses i els sindicats majoritaris, sn un entrebanc per a la llibertat personal i collectiva, intentant donar les eines necessries per tal de poder desenvolupar una vida digna, un treball amb

condicions justes i uns drets socials i laborals pblics i de qualitat. La realitat que estem vivint a Catalunya s aberrant. La precarietat laboral i l'elevat atur juvenil dificulta l'emancipaci i l'autosuficincia. Les retallades, que s'intenten justificar amb la crisi financera, conjuntament amb els pactes entre el govern de l'Estat espanyol i els mal anomenats sindicats, privatitzen a marxes accelerades els drets socials i laborals que han costat anys, vides i esfor aconseguir a travs de la lluita i la desobedincia. El cop d'estat econmic est aniquilant el que s'havia denominat democrcia, la salvatge colonitzaci capitalista del poder poltic ha portat com a conseqncia la precarititzaci de la nostra vida. Tot aix va acompanyat de l'augment del control policial, la repressi i les tortures per a totes aquestes veus que diuen, o intenten dir Prou!. El mtode que l'estat ha implantat per tal d'aconseguir l'actual panorama, amb l'ajuda dels mitjans de comunicaci i l'educaci com a pilars fonamentals del seu funcionament, ha sigut l'aniquilaci de la conscincia, de la lluita collectiva, el fomentant de l'atomitzaci, la indiferncia i l'apatia entre el jovent i l'eliminaci de la conscincia com a classe oprimida, tot adornat amb un consumisme desorbitat i insostenible. Tan els joves, com les dones i els estudiants sn les que rebem amb ms duresa la precarietat conseqent del capitalisme. Ens preguntem qu passa amb tots i totes les joves que veuen com el seu futur s cada dia ms magre? Tenen eines i formes per combatre aquesta realitat? Des de Jovent Llibertari, joventuts anarcosindicalistes, volem canviar aquesta realitat i creiem que mitjanant la coordinaci d'assemblees de jovent Llibertari a cada localitat, dins de la CGT, s una bona manera per dur-ho a terme. Volem demostrar que mitjanant la formaci, l'acci social i sindical des de la base, es pot trencar la visi que la majoria de la gent t actualment sobre el sindicalisme: basat i format per gent treballadora i amb contractes fixos, una realitat que no es correspon amb la que vivim la majoria de persones joves. Entenem el sindicalisme, i l'anarcosindicalisme, com la manera de fer front a la precarietat laboral, sigui jove o no, lluitant per la defensa dels drets pblics i per l'alliberament individual i collectiu de la classe treballadora. La nostra lluita t l'objectiu de construr una societat ms justa i lliure, on tothom pugui treballar i viure diganment, i per aconseguir-ho cal posar en dubte la ideologia del treball, ja que aquest s sinnim d'explotaci. El nostre objectiu s l'autogesti. Les persones han de poder controlar les seves vides, no s un objectiu que podem aconseguir a curt termini.

Som capaces d'imaginar una societat diferent i alhora que lluitem per no perdre els drets socials, construm un model diferent de viure, tal com nosaltres entenem la societat i les relacions entre les persones.

Jovent Llibertari, joventuts anarcosindicalistes no podem quedar callades davant dels abusos de poder, perqu sabem que el futur est per fer i tot s possible. Cal eliminar les desigualtats existents, trencar amb el model social, poltic i econmic que les fomenta, lluitant per l'autogesti, l'educaci lliure, uns mitjans de comunicaci populars, un treball digne, el respecte mutu, per la llibertat i la solidaritat, per la igualtat de gnere, l'eliminaci de les jerarquies, els autoritarismes, el racisme i la xenofbia. Creiem que els mitjans per aconseguir-ho han de ser la denncia pblica, l'ocupaci, l'acci directa, la conscienciaci i l'enfrontament directe amb totes les formes d'opressi. Jovent Llibertari de Catalunya funciona de manera assembleria i lliure des de cada localitat, realitzant trobades peridiques per coordinar les nostres accions, campanyes i mobilitzacions alhora que ens coordinem amb Acci Social de la CGT de Catalunya. Perqu la resposta collectiva no s possible o impossible. s necessria! Som Anticapitalistes, Assembleries, Autnomes, Solidries i Anarcosindicalistes. JOVENT LLIBERTARI. JOVENTUTS ANARCOSINDICALISTES.