You are on page 1of 2

www.ag-bi.blogspot.

com

www.ag-bi.blogspot.com

Kanceri dhe shkallt e tij


Kanceri sht nj term q prdoret pr smundjet n t cilat kemi zhvillim jonormal dhe t pakontrolluar t qelizave t cilat jan t afta t pushtojn edhe indet tjera. Kanceri mund t diagnostikohet n preparate mikroskopike. Shkallt e kancerit jan: Shkalla e par.Tumori lokalizohet n nj zon dhe mund t hiqet me rrug kirurgjikale. Shkalla e dyt.Metastazat vihen re n nyjet limfatike t lokalizuara pran tumoreve primare.

Shkalla e tret.Jan formuar metastazat dhe tumoret sekondare jan formuar pran vendit t tumoreve primare. Shkalla e katrt.Tumoret sekondare jan formuar n t gjitha pjest e trupit.

Agon Bislimi
www.ag-bi.blogspot.com www.ag-bi.blogspot.com