You are on page 1of 3

- C I R R I C U L U M

Persoonlijke gegevens
Naam: Adres: Wouter Onderweegs Kamille 25 7577HC Oldenzaal Mobiel: 06-20640108 E-mail: wouter_onderweegs@hotmail.com Geboren: Oldenzaal, 4 juli 1987 Rijbewijs: B

V I TA E -

Werkervaring
Communicatie en Multimediadesign bij Hexos Mysteries Afstudeeropdracht uitgevoerd bij Hexos Mysteries te Aalten. In deze stageperiode heb ik me voor mijn opdracht bezig moeten houden met het onderhouden van een online community en het ontwerpen/ontwikkelen/realiseren van crossmediale en interactieve mysteriespellen voor kinderen. Binnen dit project heb ik voornamelijk gewerkt met Adobe programmas Flash, Premiere Pro, After Effects en Photoshop en het CMS systeem Joomla!. Mijn afstudeeropdracht is succesvol afgerond. Communicatie en Multimediadesign bij Base Media Tijdens mijn opleiding Communicatie en Multimediadesign, heb ik stage gelopen bij Base Media te Nijmegen. In deze stageperiode heb ik me voor mijn opdracht bezig moeten houden met markt- en klantenonderzoek en het realiseren/onderhouden van websites met systemen als Joomla en Wordpress. Naast deze hoofdwerkzaamheden heb ik me bezig moeten houden met grafisch design (zoals het ontwikkelen van logos en huisstijlen), klantenondersteuning en het ontwikkelen/uitvoeren van Social Media campagnes voor de klanten van Base Media. Mijn opdracht en mijn stage zijn allebei met ruim voldoende afgerond. Applicatieontwikkeling bij SM&C Internet Services Tijdens mijn opleiding voor Applicatieontwikkelaar, heb ik stage gelopen bij SM&C Internet Services te Enschede. In deze stageperiode heb ik een applicatie moeten maken, voor uitbreiding van de producten die in het bedrijf gemaakt worden. Deze stage is succesvol afgerond wat tot het behalen van mijn diploma heeft geleid. Na mijn stage heb ik nog een half jaar bij dit bedrijf doorgewerkt. Gezien het een klein bedrijf is, varieerden mijn werkzaamheden van programmeren tot klantenondersteuning, en van vormgeven tot het afhandelen van de post. Systeembeheer en gebruikers-ondersteuning bij Ambulance Oost. Tijdens mijn opleiding voor Medewerker Beheer ICT, heb ik stage gelopen bij Ambulance Oost. In deze stageperiode heb ik ondersteuning moeten geven aan de systeembeheerders en werknemers van Ambulance Oost, op het gebied van computers en netwerken. Deze stage is succesvol afgerond wat tot het behalen van mijn diploma heeft geleid. Verkoop Ik heb ruim 4 jaar als bijbaan bij Visspecialist Hans Dijkman te Hengelo gewerkt als verkoper. Hier heb ik vis moeten bereiden en verkopen aan klanten evenals het informeren van klanten over onze producten.

-Wouter Onderweegs-

- C I R R I C U L U M
Opleidingen en stages
2012

V I TA E -

HBO: Afstudeeropdracht bij Hexos Mysteries te Aalten. Afsluitend voor de opleiding Communication & Multimediadesign heb ik een afstudeerproject uitgevoerd bij Hexos Mysteries te Aalten. Tijdens deze stage heb ik gewerkt aan het bedenken, ontwikkelen en realiseren van crossmediale mysteriespellen voor kinderen tussen de 9 en 16 jaar en de fictieve opdrachtgever van deze spellen, een spionnenkantoor genaamd NOI92, populair te maken. De spellen worden zowel als kinderfeestjes (betaald) als via een website (gratis) aangeboden. Mijn werkzaamheden hebben voornamelijk bestaan uit het bijhouden van de online community via de website en op basis van feedback vanuit de doelgroep geschikte, interactieve en crossmediale spellen te ontwikkelen. De afstudeeropdracht is succesvol verlopen en hiermee is mijn opleiding Communicatie & Multimediadesign afgesloten met een 8 en heb ik mijn diploma behaald.

2011 - 2012

HBO: Stage en minor Communicatie & Multimediadesign aan de HAN te Arnhem. In deze periode heb ik in navolging van mijn semesters een stage gelopen bij het full-service webdesign bedrijf Base Media te Nijmegen. Hier kreeg ik de opdracht voor een klant een marktconcept uit te werken naar een eerste prototype. Hierbij heb ik een klantenonderzoek en marktonderzoek moeten uitvoeren en vervolgens samen met de klant tot een goed eindproduct te komen. Tijdens deze stage heb ik naast mijn opdracht erg veel gewerkt met webdesign, grafisch design en het opzetten van campagnes via Social Media als Twitter, Facebook en Hyves. Na de stage heb ik de minor Digital Communication for Businesses aan de HAN te Arnhem gevolgd. Hier heb ik geleerd te kijken naar de huidige situatie van bedrijven op het gebied van digitale communicatie en vervolgens een nieuwe visie en marketing strategie kan opgezet. Deze wordt vervolgens vertaald naar het opzetten en ontwikkelen van een sterke campagne. Deze minor is succesvol afgesloten met een 8.

2009 - 2010

HBO: Hoofdfase Communicatie & Multimediadesign aan de HAN te Arnhem. Tijdens de hoofdfase van deze opleiding volg ik verschillende semesters. Op dit moment heb ik drie semesters succesvol afgerond, waarbij ik een geavanceerde website en een interactieve applicatie tbv het Nationaal Historisch Museum te Arnhem heb ontwikkeld. Tevens heb ik samen met 34 andere studenten in 8 weken een 3D game ontwikkeld, die zelfs is laten zien tijdens het INDIGO evenement voor zelfstandige en innovatieve games. HBO: Propedeuse Communicatie & Multimediadesign aan de HAN te Arnhem. Tijdens de propedeuse heb ik een inleiding gehad in de wereld van multimediadesign. Ik heb hier allerlei producten moeten ontwerpen en ontwikkelen, zoals websites, interactieve applicaties, een magazine en het produceren van een online wiki. Propedeuse certificaat behaald. MBO: Applicatie-ontwikkelaar niveau 4 op het ROC van Twente te Hengelo. Tijdens deze opleiding heb ik geleerd om klantgerichte applicaties te ontwikkelen en deze vervolgens te presenteren. Tevens heb ik geleerd om klanten te ondersteunen bij vragen over (onze) producten. Opleiding en stage succesvol afgerond. Diploma behaald.

2008-2009

2006-2008

2005 2006 MBO: Medewerker Beheer ICT niveau 3 op het PIOT te Hengelo. Hier heb ik vooral geleerd computer gerichte problemen op te lossen en het ondersteunen van klanten en personeel deze problemen. Opleiding en stage succesvol afgerond. Diploma behaald.

-Wouter Onderweegs-

- C I R R I C U L U M
Opleidingen en stages
2003 - 2005 2000 - 2003

V I TA E -

VMBO op het Twents Carmel College te Oldenzaal 3e en 4e jaar gedaan, eindexamen behaald met voldoendes. HAVO/VWO brugklas op het Twents Carmel College te Oldenzaal Eerste jaar gehaald, na het tweede jaar een niveau lager gegaan.

Vaardigheden, interesses en overige informatie


Eigenschappen en vaardigheden: Vrolijk, sociaal, gemotiveerd, stressbestendig, flexibel. Ervaring met verkoop en klantenondersteuning. Goede kennis van Photoshop, Illustrator, Flash, Fireworks, InDesign, After Effects, Premiere Pro en 3D Studio Max. Grote kennis en ervaring van de Content Management Systemen Joomla en Wordpress. Basiskennis van SQL, C#, ASP.NET, Javascript, HTML. Goede Kennis van Word, Excel en PowerPoint

Interesses en hobbys: Groot muziekliefhebber, zowel passief als actief. Ik drum al vele jaren, ben lerend gitarist en wil graag nog meer instrumenten leren bespelen. Verder heb ik jarenlang in een band gespeeld en speel ik nog altijd in een muziek-kapel, waar ik elke week mee oefen. Met kapel treed ik regelmatig op in Duitsland. Sinds een paar jaar weer actief sporter; hardlopen en fitness. Ik doe veel aan grafisch ontwerp en webdesign in mijn vrije tijd.

Overige activiteiten Actief lid van carnavalsvereniging De Oelewappers uit Oldenzaal, waar ik momenteel voorzitter ben van de jongerencommissie. Organiseren en onder steunen van de vereniging zijn hierbij de voornaamste taken. Verder heb ik jarenlang in een band gespeeld en speel ik nog altijd in een muziek-kapel, waar ik elke week mee oefen. Met kapel treed ik regelmatig op in Duitsland. Daarnaast organiseer ik zon n of twee keer per jaar Ezoo, een zogenaamd LAN-evenement, met vrienden. Dit is een evenement dat speciaal is opgezet voor de gaming-community in Oldenzaal, waarbij er 3 dagen lang op competitatief niveau tegen elkaar wordt gespeeld voor prijzen. Voor dit evenement is jaarlijks veel vraag en waardering.

Portfolio Voor een indicatie van mijn vaardigheden en gemaakt werk, kunt u terecht op mijn online portfolio

- http://woeter.foliohd.com -Wouter Onderweegs-