You are on page 1of 9

Invata in acest tutorial cum sa schimb fundalul unei fotografii cu ajutorul unei metode de selectie mai avansata, folosind

Channels, obtinand o selectie curata si precisa chiar si a celor mai mic detalii. 1.Deschidem pentru inceput fotografia pe care o dorim in Photoshop : File Open selecteaza poza OK. Ar trebui sa alegem una care sa aiba pe fundal o culoare cat de cat uniforma. Eu am folosit urmatoarea, o poti salva si tu (Click dreapta pe ea Save..) dupa care sa o deschizi in Photoshop si sa o folosesti ca exemplu.

2.Deschidem fereastra Channels (Window Channels). O fotografie color este dispusa pe 3 Canale (Channel) Red / Green / Blue - RGB. Noi cautam sa alegem canalul cu cel mai mare contrast intre fundal si conturul copacului. Asadar dupa ce deschidem panoul Channels, apasam CTRL + 1,2,3 pentru a vedea cum arata imaginea pe fiecare canal. Observam ca in canalul Blue contrastul este cel mai mare asadar CTRL + 3 pentru a-l selecta. Trebuie sa modificam imaginea in asa fel incat la sfarsit sa avem alb si negru, alb fiind fundalul care va fi sters, iar restul ce avem nevoie negru.

3.Click dreapta pe el Duplicate Channel.. OK pentru a face o copie. Apoi facem o copie si a canalul Red - click dreapta pe canalul Red Duplicate Channel.. OK.

4.Selectam canalul Red Copy (CTRL + 5 daca nu merge selectat, selecteaza intai un alt canal : CTRL + 3 de exemplu, apoi apasa CTRL + 5), apoi de sus Image Adjustments Levels... (sau Ctrl+L) si adauga valorile > 50 0.85 220 :

5.Tinand apasata tasta CTRL, click pe iconita canalului Red Copy. Acum ideea este sa izolam culorile prea deschise din canalul Blue Copy.

6.Selecteaza canalul Blue Copy apasand CTRL + 4 si deschidem panoul Levels : Image > Adjustments > Levels (Ctrl+L) dupa care adaugam valorile > 120 1.2 255 :

7.Apasa CTRL + D pentru a deselecta dupa care deschide din nou panoul Levels : Image > Adjustments > Levels (Ctrl+L). Schimba valorile astfel incat totul sa fie alb si negru:

Si imaginea cum ar trebui sa arate in acest moment:

8.Urmeaza sa adaugam masca care sa separe copacul de fundal. Avand selectat canalul Blue Copy din nou, tinand apasat CTRL da click pe iconita canalului Blue Copy. De sus Select Inverse pentru a inversa selectia.

9.Selecteaza canalul RGB si revin-o in panou Layers.

10) Click dreapta Duplicate layer Avand layerul cu poza selectat si selectia activa apasa pe butonul Add Layer Mask de jos : 11) Dezactivat primu layer, background

Acum fundalul deja ar fi trebuit sa dispara. Dupa cum puteti vedea selectia s-a facut foarte precis, nu puteati reusi cu o unealta precum Polygonal Lasso sau Pen Tool ceva asemanator:

10.Putem adauga un nou layer sub el cu un alt cer sau alta imagine , depinde de caz.

Sursa: http://www.tutorialul.ro/schimbare-fundal-selectie-utilizand-channels.html