You are on page 1of 7

FORMAT PELAPORAN AKTIVITI KEM MEMBACA 1MALAYSIA (KM1M) 2011 DAN PROGRAM READ 2011

(31/10/2011 – 4/11/2011) Nama Sekolah No Telefon Tarikh/Hari
31 OKTOBER ISNIN

: SEKOLAH KEBANGSAAN BATU TALAM : 09-3697598 Nama Aktiviti Cara Pelaksanaan       Aluan pengerusi Bacaan doa Ucapan perasmian oleh Guru Besar Persembahan Koir Nyayian lagu Mari Membaca dan Bahasa Kebangsaan Program 1 murid 1 buku Murid dikumpul ditapak perhimpunan Seorang murid dipilih membaca sebuah buku kepada muridmurid yang lain. Setelah selesai,guru menyoal beberapa soalan berkaitan cerita yang dibaca. Murid yang dapat menjawab,diberi hadiah. Pertandingan dijalankan didalam kelas. Murid tahap satu diberi lukisan untuk diwarnakan. Murid tahap dua diberi tajuk poster yang perlu dilukis.

Daerah : RAUB

Sasaran Semua guru dan murid

Bil. Murid Terlibat Semua murid

Majlis pelancaran Kem Membaca 1 Malaysia peringkat sekolah Program 1 Murid 1 Buku

1-3 November Selasakhamis

10 minit bersama buku

 

Semua murid

Semua murid

1 November selasa

Pertandingan mewarna tahap 1 dan melukis poster tahap 2

  

Murid tahap satu dan dua

Membaca di perpustakaan bergerak     3 November Khamis Program Rakan Pembaca Gotong royong menghias Kioks MBM DAN MBI   4 November Jumaat Majlis penyampaian hadiah  Murid berkumpul didalam dewan untuk mendengar ceramah yang bertajuk : Teknik membaca yang berkesan sesi soal jawab oleh penceramah. 2 November Rabu Ceramah dan bengkel membaca oleh ketua perpustakaan awam raub. Semua guru dan murid Semua murid Semua murid Semua murid dan guru . Sesi membaca di perpustakaan bergerak mengikut kelas. Beberapa orang murid tahap 2 yang telah mendapat tahap rakan pembaca membaca bersamasama sekumpulan murid dari tahap 1 Murid tahap dua bersama guru menghias kioks MBM dan MBI Guru Besar menyampaikan hadiah kepada pemenang-pemenang pertandingan telah diadakan. Penyampaian hadiah kepada murid yang yang Berjaya menjawab soalan Penerangan mengenai perpustakaan bergerak.

AKTIVITI KEM MEMBACA 31 OKTOBER 2011 (HARI PERTAMA) UCAPAN PERASMIAN OLEH TUAN GURU BESAR PERSEMBAHAN SAJAK PERSEMBAHAM KOIR OLEH PENGAWAS PEPUSTAKAAN SATU BUKU 1 MURID DAN 1 GURU .

AKTIVITI KEM MEMBACA 1 NOVEMBER 2011 (HARI KEDUA) 10 MINIT BERSAMA BUKU DIBACA OLEH WAKIL MURID PEMENANG WAKIL KUIZ BERKAITAN BUKU YANG DIBACA PERTANDINGAN MELUKIS POSTER TAHAP 2 PERTANDINGAN MEWARNA POSTER TAHAP 1 .

AKTIVITI KEM MEMBACA 2 NOVEMBER 2011 (HARI KETIGA) 10 MINIT BERSAMA BUKU DAN MURID MENJAWAB SOALAN KUIZ CERAMAH DAN BENGKEL MEMBACA OLEH KETUA PERPUSTAKAAN AWAM RAUB MEMBACA DIPERPUSTAKAAN BERGERAK .

AKTIVITI KEM MEMBACA 3 NOVEMBER 2011 (HARI KEEMPAT) 10 MINIT BERSAMA BUKU DAN SOALAN KUIZ PROGRAM RAKAN PEMBACA .

AKTIVITI KEM MEMBACA 4 NOVEMBER 2011 (PENUTUP) .