You are on page 1of 4

1. LATARBELAKANG Sekolah Pusat Bandar Puchong (1) diwujudkan pada tahun 2002 .

SKPBP(1) terletak di Pusat Bandar Puchong dimana ia berada di tengah-tengah pembangunan Bandar di Puchong, Selangor.Sekolah yang berada di atas bukit ini mempunyai kakitangan seramai 49 orang termasuk kakitangan sokongan. Maka, kakitangan ini terdiri dari 46 guru dan ditempatkan di dalam bilik guru yang seluas____________________.

2. OBJEKTIF 3.1 Menaiktaraf bilik guru sedia ada kepada tempat yang lebih kondusif agar guru-guru dapat menjalankan pekerjaan masing-masing dengan lebih efektif. 3.2 Meningkatkan motivasi guru -guru agar bekerja dalam keadaan yang lebih seronok dengan adanya infrastuktur yang selesa.

4 IMPLIKASI 4.1 Melalui projek yang dijalankan; ia akan meningkatkan rasa kecintaan yang tinggi bagi mengangkat nama SKPBP1 ke tahap yang lebih tinggi,

4.2 Memantapkan semanagat fizikal dan mental guru ke arah melahirkan guru-guru yang bersemangat tinggi dan optimis.

5 SKOP PERMASALAHAN 5.1 Memerlukan tingkap cermin yang tertutup agar dapat menggunakan penghawa dingin yang ada.

4 Membina sinki di dalam ruang makan agar memudahkan pergerakkan dalam penggunaan sinki. 5. Kerja-kerja membekal dan memasang tingkap cermin gelungsur. Kerja membina sinki bagi kemudahan di bilik makan dimana sebelum ini hanya sinki di bilik air sahaja yang boleh digunakan. 3 Membina sinki di dalam bilik makan di bilik guru. 5 CADANGAN PROJEK DAN ANGGARAN KOS Bil Projek Skop projek Anggaran kos Justifikasi Projek 1 Mengganti dan memasang tingkap sedia ada dengan tingkap cermin dan bingkai tingkap besi.Bilik guru sekarang terbuka dimana semua bilik tidak dihadang dan menyebabkan guru tidak mempunyai privasi sendiri semasa waktu senggang.3 Lantai bilik guru yang diperbuat dari simen selalu berlubang. Membina partion bagi memisahkan bilik guru dengan bilik makan dan bilik tetamu.5. Bahan: Tingkap cermin Bingkai tingkap besi. 4 Memasang jubin Memasang jubin 2 . Kerja-kerja membina partition untuk membahagikan kepada 3 bahagian bagi memudahkan guru menjalankan tugas harian. 5. ruang makan dan bilik menyambut tetamu.2 Membina partion diantara bilik guru.

Norzuraina Bte Mohd Nor En Kamaruddin Bin Othman Sekolah Pusat Bandar Puchong (1) Jalan Wawasan 2/23.... 47160 Puchong...... …………………... Disediakan oleh...... . ……………………. Disahkan oleh.... 6 SASARAN Menyiapkan projek sebelum bulan April.........menggantikan simen batu yang ada sekarang...... Selangor Tarikh : 3 Jan 2012..... Pusat Bandar Puchong.

... Bersama-sama ini juga disertakan kertas kerja naiktaraf ini untuk dipertimbangkan oleh pihak tuan.... Segala kerjasama dan perhatian daripada pihak tuan didahului dengan ucapan jutaan terima kasih.. Tuan..... Sukacita dimaklumkan bahawa SKPBP(1) akan menaiktaraf bilik guru bagi member lebih keselesaaan kepada guru agar dapat menjalankan tugas harian dengan lebih efektif... MEMOHON SUMBANGAN UNTUK MENAIKTARAF BILIK GURU SKPBP(1).............. (Norzuraina Bte Mohd Nor) ............. 2.. 4.... besarlah harapan kami sekiranya pihak tuan dapat menyumbangkan sumbangan ikhlas berupa sumbangan kewangan agar program ini dapat berjalan dengan lancar.................._________________________________________________________________________ Kepada... terima kasih............. Sehubungan itu................ ............. ................ Sekian....... Sumbangan boleh diberi dalam bentuk cek atas nama Norzuraina Bte Mohd Nor................. . Dengan segala hormatnya perkara di atas dirujuk.................. 5.. 3... "BERKHIDMAT UNTUK NEGARA" Saya yang menurut perintah....