You are on page 1of 1

PERSBERICHT Gratis KNX informatiebijeenkomsten in het Evoluon Op woensdag 21 en donderdag 22 november organiseert KNX korte, kernachtige informatiebijeenkomsten over

woning- en gebouwautomatisering en de toepassing van de standaard KNX. Deze sessies zijn vooral bedoeld voor installateurs, adviseurs en andere technici die nog niet of nog niet intensief met KNX werken, maar wel toekomst zien in woning- en gebouwautomatisering. De bijeenkomsten vinden plaats in het Evoluon in Eindhoven en starten om 09.00 uur. Bezoekers aan de bijeenkomsten ontvangen basisinformatie over de markt voor woning- en gebouwautomatisering, de techniek en de opleidingen die beschikbaar zijn. Ook krijgt elke genteresseerde de nodige informatie mee naar huis. De gratis toegankelijke bijeenkomsten duren tot circa 11.00 uur. Na afloop kan elke deelnemer gratis de beurs Domotica & Slim Wonen bezoeken, die tijdens die dagen ook in het Evoluon plaatsvindt. Aanmelding voor de bijeenkomsten kan door naam en adres, en voorkeursdatum te mailen naar info@knx.nl. KNX Nederland organiseert de bijeenkomsten omdat de praktijk uitwijst dat het automatiseren van woningen en gebouwen geen luxe meer is, maar een noodzakelijk onderdeel van de installatietechniek. Bij grote gebouwen was het al geen optie meer om automatisering weg te laten, en die ontwikkeling zet zich door naar middelgrote gebouwen, winkelpanden, zorginstellingen en zelfs middenklasse woningen. De vraag naar domotica zal in de komende jaren dan ook bijzonder snel gaan groeien. Dit blijkt uit onafhankelijk marktonderzoek dat in Nederland en andere Europese landen is uitgevoerd. Zo tonen deze onderzoeken aan dat de grote meerderheid van de installatiewereld het wereldwijd gecertificeerde protocol KNX toepast. KNX is een standaard die door meer dan 270 fabrikanten wereldwijd wordt ondersteund. Tegelijk is KNX ook een vereniging die kennisuitwisseling over woningen gebouwautomatisering verzorgt. In ons land bouwt KNX Nederland al sinds 2009 intensief aan een alsmaar groeiend netwerk van fabrikanten, leveranciers, groothandelaren, adviseurs en KNX Professionals. Deze KNX Professionals zijn installateurs en system integrators die de kennis in huis hebben om KNX-installaties te ontwerpen, installeren en programmeren. Iedereen in dit KNX-netwerk wordt permanent up-to-date gehouden over actuele ontwikkelingen binnen de KNX-technologie. Veel fabrikanten uit het KNX-netwerk, maar ook diverse KNX Professionals, hebben op 21 en 22 november een stand op de KNX-Ring tijdens de beurs Domotica & Slim Wonen in Eindhoven. Een bezoek aan deze beurs is dan ook een belangrijk moment om de benodigde kennis van KNX en domotica te vergaren. KNX Nederland heeft een groot aantal entreekaarten voor de beurs beschikbaar die gratis verkrijgbaar zijn voor alle deelnemers aan de informatiebijeenkomsten.

Voor de pers, niet voor publicatie Voor inhoudelijke vragen, een samenvatting van het internationale onderzoek waarnaar wordt gerefereerd of afbeeldingen kunt u contact opnemen met Annemiek de Vries, telefoonnummer 06 52348746 of per e-mail: annemiek@stijlmeesters.nl.