KERTAS KERJA

BULAN KECERGASAN
TARIKH : 1 JULAI – 31 JULAI 2011

TEMPAT : SMRA JEMPOL

ANJURAN : PANITIA PENDIDIKAN JASMANI DAN KESIHATAN DAN UNIT KOKURIKULUM SEK MEN REN AGAMA JEMPOL

1.0

PENGENALAN Selaras dengan perkembangan semasa dan hasrat kerajaan untuk menerapkan budaya bersukan dan sihat dalam kalangan murid di negara ini, Program Bulan Kecergasan, SMRA Jempol akan menganjurkan mini sukaneka,walkathon,ceramah kesihatan, perlawanan futsal dan ping pong antara rumah sukan. Program ini dirasakan perlu bagi mengeratkan silaturahim antara guru dengan pelajar yang merangkumi sukan untuk semua dan sukan untuk kecemerlangan.

2.0

Matlamat Matlamat program ini diadakan adalah untuk memupuk semangat kerjasama, persefahaman dan interaksi yang sihat di kalangan peserta. Selain itu, aktiviti permainan sukaneka yang dijalankan dapat membentuk sikap dan amalan positif dikalangan peserta dengan menunjukkan disiplin yang tinggi. Di samping itu, sukaneka ini juga secara tidak langsung dapat menjadikan murid-murid tersebut aktif dan seronok menjalankan aktiviti yang menarik dan produktif.

3.0

Objektif 1. Memupuk keyakinan dan sikap tidak berputus asa dalam diri para peserta 2. Mengeratkan lagi silaturrahim di kalangan peserta. 3. Membentuk peserta agar sentiasa bersikap positif. 4. Memberi peluang kepada peserta dalam menunjukkan bakat masing masing. 5. Melahirkan nilai-nilai murni dalam diri seperti bekerjasama, rajin dan bertanggungjawab.

6.

Memberi

peluang

kepada

murid-murid

mempelajari,

mengaplikasi,

memperoleh pengalaman dan memperkembang kemahiran, pengetahuan dan nilai yang terdapat dalam aktiviti sukaneka yang dijalankan. 4.0 Butiran Program TARIKH 9 Julai 2011 AKTIVITI Pelancaran bulan kecergasan Larian ria Sukaneka Gotong royong Kuiz kesihatan Ceramah kesihatan Pertandiangan futsal (L) Pertandiangan Ping Pong (P)

20 Julai 2011 26-28 Julai 2011

5.0 Jawatankuasa Pelaksana Pengerusi Naib Pengerusi Setiausaha Bendahari Ajk : Pn. Samsiah Bt Chik ( Pengetua ) : En. Zainudin B Kasim ( GPK Kokurikulum ) : Cik Noor Azreen Bt abdul Hamid : Cik Aimy Hafizah Bt Fadzilah : AJK Aktiviti - En Azhar B Aziz - Pn Rohaida Bt Simok - Pn Norazean Bt Mahmod AJK Tempat dan Alatan - Pn Siti Hainani Bt Abd Rahman - Pn Siti Syazwani Bt Rizwan AJK Makanan - Pn Syarifah Faridah Bt Syed Ahmad - Cik Norfaridahanim Bt Pendek

AJK Disiplin - Pn. Faizah Bt Ahmad - Pn. Norasida Bt Yusof AJK Hadiah - Cik Najihah Bt Mat Shah - Cik Nor Rusliza Bt Mat Atan 6.0 Penutup 2 Program Bulan Kecergasan SMRA Jempol amat berharap agar program ini akan dapat dijalankan dengan jayanya sebagaimana yang telah dirancangkan. Semoga aktiviti yang akan dijalankan ini dapat membantu murid-murid Pendidikan Khas dalam meningkatkan potensi hidup mereka ke arah yang lebih baik. Sekian Terima kasih.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful