You are on page 1of 2

Het opzetten van een Wordpress blog in enkele stappen Check vooraf: heb je een hostingpakket en alle inlogcodes

? Je kunt een eigen domeinnaam en pakket hier redelijk goedkoop registreren: http://www.flexwebhosting.nl/ 1. Wordpress software 1. 2. 3. 4. Download de laatste versie van Wordpress via nl.wordpress.org. Pak het bestand uit (met een open source zip 'uitpakker' zoals http://www.7-zip.org/). Zet het hele bestand op je desktop. Open de WordPress Folder.

5. Zoek het bestand wp-config-sample.php. 6. Verander de naam van het wp-config-sample.php bestand naar wp-config.php. 7. Open nu het bestand wp-config.php met notepad of een andere editor. Laat deze even open staan.

8. MySQL database: maak via je de admin-site van je hostingpakket een nieuwe MySQL database aan. Noem de database 'Wordpress' en kies een wachtwoord dat straks matcht met je gegevens van de map wp-config.php. 9. Verander nu in je wp-config.php bestand alle juiste gegevens. Bij Flexweb betekent dat overigens dat de gebruikersnaam (in onderstaand voorbeeld p_25366) blijft staan. Zo dus: // ** MySQL settings - You can get this info from your web host ** // /** The name of the database for WordPress */ define('DB_NAME', 'p23966_wordpress'); /** MySQL database username */ define('DB_USER', 'p23966_aalten');

/** MySQL database password */ define('DB_PASSWORD', 'billenk03k');

10. download een FTP programma (Filezilla 3.5.2) en installeer op je computer. 11. Login met je gegevens van je host (dus niet die je net hebt aangemaakt in de MySQL database!).

Upload alle inhoud van de Wordpress map (maar niet de map zelf!) naar de root directory van je webserver op public_html. LET OP! Verwijder het bestand index.html, anders zie je je site nog niet. 12. Ga naar http://voorbeeld.nl/wp-admin/install.php en log in met je de gegevens zoals je die in de wp-config.php hebt ingevuld. 13. Kies een thema... en knutselen maar. Krijg je bij het uploaden van media de volgende melding: 'Kan map /home/p44112/domains/voorbeeld.nl/public_html/wp-content/uploads/2011/11 niet aanmaken. Is de bovenliggende map beschrijfbaar door de server?', zorg er dan voor dat je de rechten aanpast. Dat doe je door op het mapje content te staan (van je site, dus in de rechterkolom), met de rechtermuiskop te klikken en dan het onderste woord aan te klikken (dat verschilt per FTP server, maar het zijn de eigenschappen van die map). Je ziet een aantal vakjes (lezen / schrijven, of read / write in het Engels), die moeten allemaal aangevinkt zijn. Daarna is het probleem verholpen.

Maak altijd een backup!