You are on page 1of 3

TULPANEN, UPPSALA

ALLMÄN INFORMATION – VECKA 47
Vi har reflektions- och planeringsdag tisdag 29 januari 2013. Förskolan är då stängd. Från och med januari kommer vi att byta från onsdag till fredag som ledig dag för de barn som går 20 timmar i veckan.

Veckan som varit
Eftersom vi fått mycket nya leksaker och konstruktionsmaterial inne på Gul stoppade vi denna vecka upp lite på de vanliga aktiviteterna då vi märkte att barnen behövde tid att undersöka och prova. Så veckan har inneburit mycket att bygga med de stora legoklossarna och kaplastavarna, klä ut sig till ett djur med våra masker samt duka på det lilla bordet till dockorna. I onsdags hade vi ett födelsedagsbarn så innan mellanmålet så sjöng vi för Risty som fyllde 3 år. Han fick ett födelsedagskort och en krona att ha på huvudet som visar att det var han som fyllde år. Under torsdagens utflykt tränade vi lite extra på att hålla en kompis i handen. Barnen fick prova på vägen till lekparken och tillbaka. Vi passade på att besöka två lekplatser och hade fruktstund vid den sista. Vi har även ritat mycket denna vecka på barnens initiativ. Vi har nu lagt fram papper inne på Gul i barnens nivå så dom lätt kan bli inspirerade till att skapa. Torsdagseftermiddagen innebar pysselstund. Med papper, lim, saxar och olika sorters pennor skapade barnen fritt. En förfrågan kom upp på förra föräldramötet gällande om vi pratade någon engelska med barnen. Detta såg vi som en spännande idé och vi har nu lite smått tagit in det i verksamheten. Vi räknar ibland på engelska och de största barnen pratar lite engelska under lunchen. Någon engelsk sång kommer också finnas med under samlingen så småningom. Vi har börjat boka in tider för utvecklingssamtal. Om vi inte tagit kontakt med dig än så får ni gärna komma och förseslå en tid så bestämmer vi något tillsammans.

Veckan som kommer
Vi fortsätter med våra dagliga aktiviteter. Samlingarna kommer se lika ut som innan då vi jobbar mycket med ipaden. Vi fortsätter att strukturera miljön inne på Gul.

Blomdahls väg 9 • 756 49 Uppsala • tulpanen@halsansforskola.se • www.halsansforskola.se

Veckan som varit
Vi började veckan med en promenad till lekparken. Där vi började vårt besök i lekparken med att samlas på bänken för en gemensam fruktstund. Efter fruktstunden så fick barnen leka fritt. I tisdags började vi dagen med en stunds utevistelse på gården. Sedan gick vi in och hade samling. Omar som är vecksans duk-värd dela ut frukt till alla barnen. Under samlingen sjöng vi sånger och pratade om färgerna som vi har på våra kläder. Under våra samlingar pratar vi även om vad det är för väder ute och sjunger om det. Torsdag promenerade vi till BMXbanan. Vi började med att samla ihop oss på en stor sten och åt frukt. Efter det sprang vi upp och ner för backarna på BMX banan. Efter en stunds springande så var det dags för oss att gå tillbaka till förskolan och äta lunch. De barn som sover var väldigt trötta och somnade snabbt. Vi har nu barn som inte sover. Dessa sitter och har läsvila med en pedagog.

Veckan som kommer
Går vi till skogen, fortsätta arbeta med färgerna och leka med våra nya pedagogiska leksaker.

Blomdahls väg 9 • 756 49 Uppsala • tulpanen@halsansforskola.se • www.halsansforskola.se

Veckan som varit
Den här veckan har varit en fartfylld vecka. Vi har skapat kring temat havet, pratat om snäckor i havet, tittat på snäckor och läste i en bok vad de olika snäckorna heter. Vi tittade också på vår hörsel-snäcka som finns i örat. Då kom vi in på våra öron och att vi ska tänka på att inte skrika allt för högt. Vi ska träna på att ha en bra ljud-volym för vår hörsel. Där efter skapade vi cirklar likt en snäcka och klippte runt länge så att cirklarna blev en lång orm. Vi har även tittat på alla olika figurer som kan finnas med i ett Lucia-tåg. Sen har vi sjungit en jul-sång till varje figur, eftersom vi ska fira Lucia i december på vår förskola. Barnen sjunger så starkt och hjärtligt, de är som om de vore en riktig kör. Ni föräldrar måste komma till förskolan, då det är Lucia och lyssna. I torsdags packade Hajarna sina ryggsäckar och begav sig iväg på en utflykt till Rosendals brandstation. Vi åkte med buss nr 3. Där träffade vi brandmannen Lasse som guidade hos runt på brandstationen. Barnen tyckte att brand-stången och brandbilarna var mest spännande. Men barnen undrade också mycket över hur brandmännens kök såg ut, men se det var hemligt. Så dit fick vi inte gå. Under tiden som Hajarna var på sin utflykt, fick Bläckfiskarna använda gymnastikhallen. Det var roligt och spännande för dem att få vara i en riktig gymnastikhall. Fast det är rätt långt att gå orkade alla barnen att gå fram och tillbaka och ändå klättra, springa. Den här fredagen var sista dagen för Brittis och vi har pratat mycket om hur det känns när någon slutar. Det känns alltid lite tråkigt att säga hej då.

Veckan som kommer
Nästa vecka är en ny spännande vecka, vi fortsätter med vårt tema-arbete. Går på utflykt och har gymnastik och rörelse.

Blomdahls väg 9 • 756 49 Uppsala • tulpanen@halsansforskola.se • www.halsansforskola.se

Related Interests