STYX NATURCOSMETIC

Uleiuri esenţiale puritate 100%

Aromaterapie
• definiţie • sfaturi şi sugestii • moduri de utilizare • atenţionări şi precauţii • lampa de aromaterapie

în locuri reci. ele rămân la suprafaţă şi pot fi separate cu uşurinţă. din moment ce nu priveşte doar corpul pacientului ci şi mintea şi sufletul acestuia. Particule de frunze. pot cauza efecte secundare neplăcute. Dacă eşti predispus la alergii. Într-un astfel de caz vă sfătuim să contactaţi un specialist. caştigă în intensitate atunci când sunt depozitate corespunzator. Tratamentul extern cu doze prea mari de produse naturiste poate produce mai mult rau decât bine. cunoscut drept terapie holistică. dacă sunteţi sub tratament. Când se răceşte.aromaterapie”. uleiurile esenţiale sunt eliberate. de asemenea. Uleiurile esenţiale sunt substanţe foarte eficiente. rădăcini şi răşini sunt umflate. scoarţă. Câteva uleiuri precum franţuzescul petigraine sau uleiul de patchouli.. el poate afla produsele la care sunteţi alergic. vă sfătuim să vă consultaţi medicul despre uleiurile esenţiale. O introducere în lumea uleiurilor esenţiale Cea mai cunoscută metodă de obţinere a uleiurilor esenţiale este distilarea cu aburi. mărite cu ajutorul aburului. Apa rămasă conţine urme de uleiuri esenţiale şi aceste produse secundare sunt folosite de asemenea în cosmetică (ex: apa de trandafiri). ierburi. Multe uleiuri esenţiale sunt sensibile la influenţele luminii şi aerului. Deşi chinezii ştiau deja despre proprietăţile vindecătoare ale anumitor uleiuri esenţiale încă de acum mii de ani. Cu ajutorul unor teste speciale. dar dacă sunt aplicate în mod greşit. regula de aur este moderaţia. lemn. fructe. 2 . Ambalajele de plastic nu sunt potrivite păstrării uleiurilor esenţiale. în doze mari. acestea îţi pot fi intensifiate sau acutizate chiar şi de către produsele naturiste. francezul René Maurice Gatte Fossé a fost cel care a patentat denumirea de . În special. Din moment ce uleiurile esenţiale sunt mai uşoare decât apa. Ca în cazul multor altor lucruri.Ce este de fapt aromaterapia? Aromaterapia este studiul ştiinţific şi arta tratării bolilor cu esenţe extrase din plante. seminţe. în 1926. Acest tip de terapie este. De aceea se păstrează cel mai bine în sticluţe închise la culoare. aburul se depune pe fundul aparatului de răcire. şi în combinaţie cu aburul se ridică.

din moment ce fiecare persoană. în conformitate cu nevoile şi dorinţele proprii. dureri de cap. Femeile reacţionează mai puternic la tratament decât bărbaţii. deoarece apa se evaporă prea repede şi uleiul începe să se încingă prea tare. în întregime naturală. amintirile şi capacitatea noastră de a învăţa. dozarea este doar un ghid. Aparatele de aromaterapie sunt încălzite prin intermediul direct al unei flăcări sau electric. Persoanele cu un ten deschis au o piele mai sensibilă decât cele cu tenul mai închis la culoare. Copii mici au un simţ al mirosului mai bine dezvoltat decât persoanele mai în vârstă. Sfaturi: • mai întâi puneţi apa caldă în bolul aparatului şi abia apoi adăugaţi uleiul esenţial • trebuie evitată aromatizarea cu uleiuri ce conţin substanţe chimice cu efecte dăunătoare. fiecare tip de piele şi fiecare nas reacţionează în mod diferit. Bolul aparatului nu trebuie să fie prea mic. Folosirea frecventă a uleiurilor esenţiale vă va ajuta să vă creaţi propria reţetă. care se adresează atât simţului mirosului cât şi emoţiilor şi minţii. În mod similar. într-o anumită cameră. Aparatul de aromaterapie reprezintă cel mai simplu mod de folosire a uleiurilor esenţiale pentru bunăstarea ta şi ajută la crearea atmosferei dorite. Este important ca pacienţii ce apelează la această metodă să folosească doar acele uleiuri al căror miros îl găsesc plăcut. resimţite atât în timpul aromatizării. 3 . Distanţa până la flacără ar trebuie să fie de cel puţin 10 cm şi apa nu ar trebui să fie mai caldă de 50-55 de grade. Aromele inhalate ajung la sistemul limbic din creier prin intermediul nervilor olfactivi situaţi în interiorul nasului. Din aceste motive este extrem de important să găsiţi combinaţia perfectă dintre miros şi cantitate. dacă pacientul nu îi apreciază mirosul. Apa nu trebuie să înceapă să fiarbă. senzaţii de vomă. cât şi după • numărul de picături depinde de dimensiunea camerei: 5 picături pentru 5 mp • flacăra va arde cât timp se află sub supraveghere atentă • curăţarea aparatului se face prin spălare cu săpun şi clătire ulterioară cu oţet Chiar şi cel mai eficient ulei nu are nici un efect. care pot provoca iritaţii.Uleiurile esenţiale şi lampa de aromaterapie Aromaterapia este o metodă alternativă. altfel mirosul şi efectul uleiului se schimbă. Sistemul limbic este acea parte a creierului care controlează stările.

fiecare tip de piele şi fiecare nas reacţionează în mod diferit. De o toxicitate medie. Aceste molecule sunt dinamizante. 4 . care se adresează atât simţului mirosului. Uleiul esenţial folosit în aromaterapie ar trebui: •să provină dintr-o cultură biologică. •specia botanică să fie corect identificată. •să placă. • amestecat cu ulei vegetal (3-5 picături la 10 ml de ulei vegetal) împotriva insectelor Folosiţi comprese cu ulei de cuişoare pentru rănile care se vindecă greu şi pentru inflamaţiile pielii În aparatul de aromaterapie: • stimulent sexual • ajută la încălzirea organismului • antispasmic ¹ terpenele-sunt moleculele cele mai răspândite în uleiurile esenţiale. să aibă un efect pozitiv în inima şi creierul nostru Ulei esenţial de cuişoare 10ml Denumirea latină: Eugenia caryophyllata Partea plantei care se foloseşte: boboci de floare uscaţi Miros: aromat şi lemnos. cât şi emoţiilor şi minţii. Ele sunt compuse din carbon şi hidrogen. •să fie distilate la vapori de apă. obţinute prin presare). dozarea este doar un ghid. în întregime naturală. Chiar şi cel mai eficient ulei nu are nici un efect dacă pacientul nu îi apreciază mirosul. pe bază de presiune (exceptând citricele. iritaţii). dulceag şi călduţ Aplicaţii externe: • atunci când ne dor dinţii aplicăm ulei de cuişoare cu ajutorul unui beţişor de urechi. adică stimulează. pure (fără amestecuri cu alte uleiuri nemenţionate pe etichetă) şi totale (nu deterpenizate¹. Copiii mici au un simţ al mirosului mai bine dezvoltat.Aşteptările noastre în aromaterapie Uleiurile esenţiale sunt produse în întregime naturale. decolorate sau rectificate). de aceea reacţia individuală a fiecăruia nu poate fi prevăzută în întregime. Deoarece aromaterapia este o metodă alternativă. dintr-o cultură garantată. terpenele pot provoca diverse reacţii ale pielii (înroşire. dau energie. •să fie naturale (fără adaos de produse sintetice sau de uleiuri minerale). decât persoanele mai în vârstă. din moment ce fiecare persoană. fără pesticide. În mod similar. este important ca pacienţii care apelează la această metodă să folosească doar acele uleiuri al căror miros îl găsesc plăcut.

Uleiuri pentru masaj relaxant 100ml de ulei vegetal presat la rece se amestecă cu: 4 picături de lemn de santal 2 picături de geranium 4 picături de portocală 4 picături de melisă 6 picături de lavandă 2 picături de scorţişoară Ulei pentru dureri în zona pieptului.Masajul aromaterapeutic Mişcările netede şi contactul cu corpul sunt principalele elemente ale aromamasajului ce vin în completarea efectului uleiurilor esenţiale. 10 7 5 b. Amestecaţi 100 ml de ulei de jojoba cu: 5 picături de chiparos 10 picături de geranium 10 picături de ienupăr 10 picături de portocală 10 picături de rozmarin 5 . o mânuşă de masaj sau un burete pentru a aplica uleiul de masaj pe zonele afectate. Sentimentele negative dispar. toxinele sunt eliminate mai uşor şi durerile musculare sunt reduse. data la care aţi facut amestecul precum şi ingredientele folosite. care au fost amestecate conform reţetelor. provocate de răceală Amestecaţi 100 ml de ulei vegetal presat la rece cu: 20 picături de eucalipt 20 picături de mentă 10 picături de arbore de ceai 2 picături de cuişoare Ulei de masaj pentru muşchi încordaţi Uleiurile esenţiale contribuie la tonifierea şi încălzirea musculaturii în vederea activităţii sportive. 10 7 5 picături de rozmarin picături de lavandă picături de ienupăr picături de măghiran picături de cedru picături de nucşoară picături de pin picături de cajeput picături de lămâie Ulei pentru masaj anticelulitic Folosiţi o perie. relaxând totodată tensiunea şi încordarea musculară după practicarea sportului. Notaţi pe sticlă. Această formă gentilă de masaj stimulează circuitul limfatic şi circulaţia sângelui în acele zone specifice. în sticle maro şi agitaţi-le bine. 10 7 5 c. Amestecaţi 100 ml de ulei vegetal presat la rece cu: a. Introduceţi uleiurile esenţiale.

Durata ideală de îmbăiere este de 10-15 minute. emoţional şi fizic. de aceea.Băile aromatice Băile cu uleiuri esenţiale calmante eliberează stresul mental. Caldura relaxantă şi sentimentul de protecţie pe care vi-l oferă apa în amestec cu aceste uleiuri ajută corpul să se relaxeze şi să se deschidă efectelor benefice ale uleiurilor esenţiale. Tămâia facilitează o respiraţie profundă şi vă ajută să vă calmaţi şi să vă relaxaţi. altfel uleiul esenţial se va evapora. După aceasta ar trebui să vă uscaţi corpul bine şi să vă odihniţi pentru o oră. Geraniumul are în primul rând efect echilibrant. Puteţi amesteca uleiurile esenţiale conform reţetei. veţi mai avea încă suficientă energie. Adăugaţi amestecul numai după ce aţi umplut cada. cu 100200 ml de lapte sau cu o linguriţă de miere. iar proprietăţile terapeutice se vor pierde! Temperatura apei pentru baie trebuie să fie între 3538° C. dacă după baie trebuie să fiţi activi. Băi anticelulitice: 5 picături de lămâie 3 picături de ienupăr 2 picături de chiparos Băi afrodiziace: 5 picături de ylang-ylang 3 picături de iasomie 2 picături de lemn de santal Băi antidepresive: 5 picături de bergamotă 3 picături de ylang-ylang 2 picături de portocală Băi pentru răceală: 5 picături de eucalipt 3 picături de arbore de ceai 2 picături de molid Băi antireumatice: 2 picături de ienupăr 2 picături de lavandă 2 picături de rozmarin Băi pentru dureri musculare: 2 picături de lavandă 2 picături de muşetel 2 picături de măghiran 6 .

în loc să se amelioreze. Tampoanele de vată de bumbac. Acoperiţi-vă capul cu un prosop şi ţineţi-l deasupra bolului. inhalând vaporii încet şi adânc. Aveţi grijă ca uleiul care pluteşte la suprafaţa apei să fie întotdeauna absorbit de compresă. pe nas. Un alt mod de inhalare constă în a adăuga între două până la patru picături de ulei esenţial adecvat într-un vas cu apă fierbinte. Înmuiaţi compresa în amestecul ce conţine apa şi ulei. cefalee. expectoraţii. Repetaţi acest tratament de 2-3 ori pe zi. Comprese Compresele reci sunt folosite pentru durerile de cap. Stoarceţi-o bine şi aplicaţi-o pe zona afectată. pentru diminuarea febrei şi ca prim ajutor în caz de luxaţii.). hainele din materiale absorbante. tuse. Ştergeţi-vă bine faţa şi nu părăsiţi locuinţa pentru cel puţin o oră. pentru 5-7 minute. sinusuri blocate. stofele şi prosoapele sunt potrivite pentru comprese.Inhalaţii Inhalaţiile sunt utilizate în principal pentru afecţiuni ale căilor respiratorii (răceli. tensiune arterială. Compresele calde sunt folosite în cazul articulaţiilor dureroase (artrită. reumatism) şi al durerilor de spate cronice. Repetaţi această procedură de 2-3 ori pe zi (în cazul unor afecţiuni mai serioase chiar şi mai des). întinderi musculare şi lovituri. urmată de inhalarea propriu-zisă. etc. ce au fost adăugate conform reţetei. calde amestecaţi 500 ml de apă cu: 2 picături de trandafir 1 picătură de lemn de trandafir 1 picătură de mandarină 7 . Faceţi un nou amestec de apă şi ulei de fiecare dată când repetaţi procedura. altfel durerile s-ar putea să se înrăutăţească. Una din metode este de a picura câteva picături de ulei esenţial pe un şerveţel sau o batistă. Comprese reci pentru febră amestecaţi 500 ml de apă cu: 2 picături de lămâie 2 picături de lavandă 2 picături de melisă 2 picături de eucalipt Comprese faciale. dureri cervicale.

prea subţire sau pur şi simplu vreţi să îi redaţi vigoarea. rebel. astfel încât uleiurile esenţiale să se omogenizeze bine cu baza. amestecaţi-le bine şi lăsaţi-le să se aşeze peste noapte. Agitaţi-l bine şi puneţi-l într-un recipient de sticlă închis la culoare. Puneţi pe cap o folie subţire de plastic şi apoi acoperiţi-l cu prosoape calde. Amestecaţi ingredientele şi adăugaţi 50 ml de apă. 3 picături de ulei de lămâie (pt. Indiferent dacă suferiţi de mătreaţă. deoarece pot influenţa şi echilibra glandele sebacee. 10 picături de lavandă şi 10 picături de lămâie.Îngrijirea esenţială a părului nostru Uleiurile esenţiale sunt preţioase pentru îngrijirea părului. Alcătuiţi-vă propriul dumneavoastră şampon adăugând uleiurile esenţiale la şamponul bază. Amestecaţi bine şi adăugaţi 50 ml de apă. Aplicaţi o parte din acest amestec pe părul umed (pe jumătate uscat). Masaţi-vă cu această loţiune în fiecare seară înainte de a merge la culcare. Şampoanele ce conţin uleiuri esenţiale nu doar miros bine. o linguriţă de oţet de mere. Lăsaţi amestecul să acţioneze pentru 1-2 ore şi apoi spălaţi-vă din nou cu şampon. Păr gras Amestecaţi 200 ml de şampon bază cu: 10 picături de bergamotă 10 picături de muşeţel 10 picături de salvie Păr uscat Amestecaţi 200 ml de şampon bază cu: 10 picături de lemn de cedru 10 picături de muşeţel 10 picături de lavandă Mătreaţă Amestecaţi 200 ml de şampon bază cu: 5 picături de bergamotă 5 picături de patchouli 10 picături de rozmarin 10 picături de arbore de ceai Păr normal Amestecaţi 200 ml de şampon bază cu: 10 picături de lemn de cedru 10 picături de lemn de trandafir 8 Clătirea părului gras: După ce v-aţi spălat părul puteţi folosi următorul amestec: 50 ml de alcool. Loţiune de păr contra mătreţii: Amestecaţi 50 ml de alcool cu 30 picături de rozmarin. Lăsaţi-l să acţioneze timp de 10 minute şi clătiţi părul din nou. ci şi stimulează şi regenerează părul şi scalpul. păr negru). . Clătirea părului normal: Adăugaţi la o ceaşcă de apă. Împachetări pentru păr uscat: Amestecaţi 10 ml de ulei de măsline sau migdale presat la rece cu 5 picături de muşeţel german şi masaţi scalpul cu acest amestec. păr blond) sau 3 picături ulei de rozmarin (pt. păr gras. folosirea regulată a şampoanelor conţinând uleiuri esenţiale vă va îmbunătăţi aspectul părului în mod semnificativ.

curăţarea şi îngrijirea atentă sunt importante. trandafir. lavandă. o bună circulaţie sanguină. este important să vă cunoaşteţi tipul de piele. textură fină. Pentru ca îngrijirea pielii să fie cât mai eficientă. În acest fel apar punctele negre. lămâie. transpiraţia şi machiajul blochează porii şi împiedică în acest fel pielea să respire în mod corespunzător. ylang-ylang De echilibrare: lavandă.Ten normal Este un ten bine hidratat. lemn de santal Ulei de curăţare Amestecaţi 50ml de ulei vegetal presat la rece (uleiul de avocado este potrivit în mod deosebit) cu: 3 picături de trandafir 3 picături de iasomie 3 picături de neroli 9 . cu un tonus muscular ridicat. ienupăr.Îngrijirea pielii Pentru a ne menţine pielea tânără şi proaspătă. lemn de trandafir. neroli. petele şi alte iritaţii ale pielii. Uleiuri esenţiale pentru îngrijirea pielii normale Stimulante: geranium. trandafir Echilibrant: geranium. Uleiuri esenţiale pentru îngrijirea pielii uscate Stimulante: tămâie Sedative: muşeţel. În mod elementar. iasomie. lavandă. fără riduri. de tensionare. arbore de ceai. rozmarin Sedative: bergamotă. distingem 4 tipuri de piele: 1. deoarece glandele sebacee nu produc suficient sebum. Astfel orice cremă va fi absorbită foarte rapid fără a lasa o peliculă grasă. trandafir. aspect îngrijit. Este tipul de ten ideal. este necesar să curăţăm pielea de aceste impurităţi înainte de a merge la culcare. are o luminozitate naturală. neroli. muşeţel. portocală. iasomie. lămâie. Acest tip de piele nu este suficent hidratat şi de aceea este predispus formării ridurilor.Ten uscat şi sensibil Pielea uscată îţi dă o senzaţie de strângere. lemn de santal. deoarece fumul. lemn de trandafir Ulei de curăţare Amestecaţi 50ml de ulei vegetal presat la rece cu: 3 picături de lemn de trandafir 3 picături de portocală 3 picături de bergamotă 3 picături de lămâie 2. De aceea. lavandă.

mentă. Calmante: bergamotă. ghimbir. probabil. . Acest tip de piele este predispus apariţiei punctelor negre. arbore de ceai. patchouli. lămâie. circulaţia sângelui ar trebui activată şi producţia de sebum redusă. este mai uşor de întreţinut şi este mai puţin sensibil decât tenul uscat. lămâie. lămâie Ulei de curăţare Amestecaţi 50 ml de ulei vegetal presat la rece cu: 3 picături de lavandă 3 picături de lămâie 3 picături de arbore de ceai • • • • 10 4. pettigraine. muşeţel. Aceste pete se formează în primul rând pe frunte. portocală. căteva sfaturi: Uleiurile esenţiale ar trebui schimbate o dată la 4 seri. mentă.3. iasomie. lavandă. ghimbir. Uleiurile esenţiale pentru îngrijirea tenului gras Stimulante: geranium. rozmarin Sedative: muşeţel. trandafir. Mai mult decât atât. suferă de eliberări masive de ulei (seboree). În special după exerciţiile fizice.Ten gras Trăsăturile caracteristice ale pielii grase sunt porii măriţi şi aspectul lucios. cel mai răspândit tip de piele întâlnit. Pe de altă parte. ylang-ylang De echilibrare: lavandă. Combinaţiile de uleiuri din reţetele de mai sus sunt doar sugestii şi pot fi oricând schimbate cu alte uleiuri. Combinaţi doar uleiurile al căror miros vă place. a petelor şi a acneei. câteodată sunt ultra active. Uleiuri esenţiale pentru îngrijirea pielii mixte Stimulante: geranium. consultaţi medicul specialist sau cosmeticiana. oamenii care au pielea grasă. nas şi bărbie şi sunt cauzate de glandele sebacee superactive. rozmarin. Glandele sebacee funcţionează haotic. La îngrijirea acestui tip de ten ar trebui folosit mai puţin ulei şi mai multă hidratare. ienupăr. Dacă nu sunteţi siguri de tipul pielii dumneavoastră. iar cateodată nu funcţionează deloc. ylang-ylang De echilibrare: lavandă. lămâie. trandafir Uleiuri de curăţare Amestecaţi 50 ml de ulei vegetal presat la rece cu: 3 picături de bergamotă 3 picături de lavandă 3 picături de trandafir În final. arbore de ceai.Ten mixt Acest tip de piele combină caracteristicile pielii grase cu ale celei uscate şi este. Este oarecum dificil să ajustezi tratamentul de îngrijire a pielii în mod corespunzător.

pe care îl puteţi pune printre haine. Găuriţi pungile pentru a permite mirosurilor minunate să ajung ă la hainele dumneavoastră. Haine parfumate Vă puteţi parfuma lenjeria în sertar sau în dulap. Pe un săculeţ cu lavandă uscată. Împotriva moliilor Pentru a ţine moliile şi alte insecte la distanţă de şifonierele dumneavoastră. Furnicile şi păduchii de plante sunt ţinute la distanţă de următorul amestec. Presăraţi pe discuri de vată cam 6 picături de uleiuri esenţiale de bergamotă. Aceasta adaugă o minunată notă de parfum hainelor dumneavoastră proaspăt spălate. de asemenea. pur şi simplu adăugaţi alte câteva picături de uleiuri esenţiale pe săculeţ. Pentru îngrijirea rufelor Uleiurile esenţiale nu conţin grăsimi şi în consecinţă nu vor păta rufele dumneavoastră. adăugaţi: 5 picături de cedru 5 picături de chiparos Atunci când mirosul îşi pierde din intensitate. să îmbibaţi tampoane de vată de bumbac în uleurile esenţiale. Amestecaţi 100 ml de alcool pur cu: 15 picături de lavandă 15 picături de arbore de ceai 5 picături de cimbru Adăugaţi 400 ml de apă la acest amestec şi introduceţi-l într-un spray de plante. Puteţi. patchouli sau alt ulei preferat şi puneţi-le în pungi impermeabile. . iasomie. cel mai bine este să realizaţi un săculeţ parfumat. Pulverizaţi peste plante de 2-3 ori pe zi. La clătirea finală a rufelor adăugaţi 4 picături de ulei esenţial într-o cantitate mică de apă.Aplicaţii în casă Folosite ca aditivi. uleiurile esenţiale pot ajuta la obţinerea unor succese minunate în casă. geranium. 11 Îngrijirea plantelor Folosirea uleiurilor esenţiale pentru îngrijirea plantelor dumneavoastră le va proteja de insectele de toate tipurile. Agitaţi amestecul bine înainte de fiecare folosire.

echilibrează. tonic. purifică aerul.Calităţile uleiurilor esenţiale 501 555 502 556 513 530 562 540 547 528 514 551 524 573 503 505 531 516 539 525 580 506 538 507 Anason Arbore de ceai Bergamotă Brad Busuioc Cajeput Cedru Chimen dulce Chiparos Cimbru Citronella Coriandru Cuișoare Dafin indian-Bay Eucalipt Geranium Ghimbir Grapefruit Iasomie Ienupăr Isop Jneapăn Lămâie Lavandă relaxează. stabilizează. antibacterian antiseptic respirator. stimulează digestia stimulează. mucolitic armonizare. stimulator antiseptic. stimulează. antifungic. antiseptic răcoreşte. cicatrizant. antidepresiv. antiseptic. analgezic purifică aerul. antidepresiv purifică aerul. sedativ echilibrează. erotic. folosit pentru saună încurajază. tonic. antispasmodic. oferă încredere şi claritate în gândire echilibrează. detoxifiant. antidepresiv. antispasmodic împotriva răcelii. antifungic. activează. revitalizează echilibrează. revigorant antiseptic. cicatrizant curăţă. purificator. activează. înviorează. echilibrează. antiseptic 10 ml 10 ml 10 ml 10 ml 10 ml 10 ml 10 ml 10 ml 10 ml 10 ml 10 ml 10 ml 10 ml 10 ml 10 ml 10 ml 10 ml 10 ml 1 ml 10 ml 10 ml 10 ml 10 ml 10 ml 12 . afrodiziac. antidepresiv. antiinflamator. stimulează. echilibrează. reconfortant. antiviral. tonic. antistres relaxează. calmează. antiinflamator răcoritor. inspiră. antidepresiv încălzeşte. stabilizează dezinfectant. astringent. tonic relaxant. antidepresiv. calmează antiviral. antiseptic combate insomnia. antireumatic antireumatic. antispasmic. euforic. energizant. grăbeşte vindecarea rănilor încălzeşte. tonic.

analgezic. expectorant. cicatrizant. tonic. tonic efect liniştitor. tonic. antiseptic. sedativ. antiviral. cicatrizant antiseptic. analgezic. antialergic. antiviral. stimulant. sedativ. combate dureri musculare stimulant. antidepresiv antiviral. afrodiziac. detoxifiant. tonic antiseptic. afrodiziac antiseptic. afrodiziac răcoritor. decongestionant. antispasmodic. tonic 10 ml 10 ml 10 ml 10 ml 10 ml 10 ml 10 ml 10 ml 10 ml 10 ml 1 ml 10 ml 10 ml 10 ml 10 ml 10 ml 10 ml 10 ml 10 ml 10 ml 10 ml 10 ml 10 ml 10 ml 13 . antistres. afrodiziac. tonic. tonic. astringent răcoritor. tonic. antidepresiv. purifică aerul relaxează. astringent. tonic. sedativ răcoritor. antidepresiv. echilibrant echilibrant. antistres. antiseptic. pentru saună. tonic. cicatrizant antidepresiv. revitalizant. antiseptic. analgezic antiinflamator. încălzeşte. încălzeşte. antireumatic echilibrează. energizant. antidepresiv. antidepresiv. antiseptic antireumatic. antistres. antistres. analgezic. sedativ antitusiv. antiseptic. stimulează. cicatrizant apetisant. tonic inspiră. afrodiziac răcoritor. antiviral.510 532 553 15590 517 522 518 509 577 504 537 527 534 533 535 578 519 546 552 15580 572 508 554 15060 Lemn de trandafir Lemongrass Lime Litsea Măghiran Mandarină Melissa-Roiniţă Mentă Mirt Molid Muşeţel albastru Neroli Niaouli Nucşoară Oregano Palmarosa Patchouli Petitgrain Pin Pinus cembra Piper negru Portocală Portocală amară Portocală roşie echilibrant. balsamic asupra sistemului respirator înviorează. astringent concentrare. antidepresiv. revigorant antispasmodic. antiseptic. energizant. linişteşte revitalizant. tonic.

antispasmodic. reduce tensiunile. afrodiziac. anxietatea şi stresul antidepresiv. molid. cicatrizant. lemongrass. niaouli (racoritor) portocale. melisă. antidepresiv inspiră. antidepresiv calmant. portocală (senzual) bergamotă. antiseptic. cimbru. energizant. sedativ. rozmarin. activează. levănţică. portocală (seducător) lămaie. cuișoare (stimulează) palmarosa. portocale. lavandă. mandarină (anti-tabac) patchouli. lămâie. citronella (eliberează) lavandă. ylang-ylang. antiinflamator revigorant. piper (împrospătează) portocală. eucalipt. lavandă. antiinflamator echilibrant. curăţător. antiinflamator antidepresiv. activator. tonic. litsea. tonic. afrodiziac detoxifiant. sedativ. salvie. citronella (revigorează) mandarină. ylang-ylang (erotic) lemn de trandafir. ylang-ylang (seducător) lămâie. ghimbir. afrodiziac 10 ml 10 ml 1 ml 10 ml 10 ml 10 ml 1 ml 1 ml 10 ml 10 ml Uleiri esenţiale mix 16110 563 564 565 16130 16120 566 567 16140 568 16100 16150 Mix Anti-sforăit Mix Anti Stress Mix Pentru Soferi Mix Erotica Mix Fortuna Mix Noapte de dragoste Mix Magic Love Mix Anti-tabac Mix Romeo Mix Sauna Mix Rază de soare Mix Spirit mentă. ylang-ylang. lemongrass (stimulează simţurile) 10 ml 10 ml 10 ml 10 ml 10 ml 10 ml 10 ml 10 ml 10 ml 10 ml 10 ml 10 ml 14 . astringent. stimulează circulaţia antiseptic. revigorant.511 512 520 523 574 557 541 579 548 521 Rozmarin Salvie Santal Scorţişoară Smirnă Tămâie Trandafir Verbina Vetiver Ylang Ylang răcoritor. geranium (linişteşte) bergamotă. calmant. detoxifiant antiseptic. lămâie. busuioc. lime. ylang-ylang. mentă. portocală. oregano.

busuiocul şi alte uleiuri tonice. •Persoanele care suferă de insomnie ar trebui să evite: menta. •Nu lăsaţi uleiurile esenţiale la îndemâna copiilor. coriandrul. Dacă survine un accident aplicaţi pe piele un ulei vegetal sau un strat gros de cremă. înghiţiţi mai multe linguri de ulei vegetal gras. •În cazul ingerării accidentale a unei cantităţi mai importante de ulei esenţial pur. 15 . salvie. •În cazul epilepsiei nu utilizaţi uleiurile esenţiale de isop şi salvie. •Persoanele care suferă de tensiune arterială ridicată nu trebuie să utilizeze uleiurile esenţiale de isop. •Nu folosiţi uleiuri esenţiale în ochi sau aproape de ei. rosmarin. în timpul sarcinii şi alăptării. este recomandat să se consulte medicul sau un aromaterapeut. Folosiţi uleiurile în diluţie. cimbru şi chiparos.Precauţii •Nu aplicaţi niciodată un ulei pur pe piele (fac excepţie uleiurile esenţiale de arbore de ceai şi lavandă). rozmarinul. •Înainte de a folosi orice ulei esenţial. Dacă uleiul pur vine în contact cu ochiul. clătiţi-vă cu lapte sau cu ulei vegetal şi consultaţi neîntârziat medicul. •Evitaţi expunerea la soare după folosirea uleiurilor fotosensibilizante (citrice în general). provocaţi-vă vomă şi mergeţi la spital urgent.

www.ro. Etaj 1.ro. Cod 021784 Telefon/ Fax: +4 031 4251326. www. 82. Corp C. Bucureşti. Baicului nr. Sector 2. sales@styx.styx.ro.styx.STYX NATURCOSMETIC Uleiuri presate la rece 100% naturale • Jojoba • Migdale • Avocado • Sunătoare • Macadamia • Chimen negru • Germeni de grâu • Seminţe de dovleac • Seminţe de struguri Str. Mobil: 0762 214 090 e-mail: office@styx.shop.ro .