Cursul 3 poate fi downloadat de aici.

Discuţie cu studenţii despre rezultatele la testul Ecological Footprint Quiz. Cei care călătoresc, în special cu avionul, scot punctajele cele mai defavorabile. Alte comentarii despre Carbon Footprint Calculator.

Video recomandat: The Global Gardner

Permacultura nu este o evanghelie, ci un mod de a gândi.

Ecologia se ocupă cu relaţiile dintre organisme şi mediu. Toată viaţa de pe Pământ se desfăşoară pe un strat subţire, numit biosferă. Omul este în vârful piramidei trofice, dar face totuşi parte din ecosistem. A-l situa în afara sistemului e totuna cu a-l transforma într-un predator iresponsabil. În permacultură, imperativul ecologic este să înţelegem că omul este parte din sistem. Modelul cooperării este superior modelului competiţiei. Ce este o buruiană ? O plantă care creşte în locul în care noi n-am vrea să crească. O parte din plantele ce trec drept buruieni sunt cele mai hrănitoare plante pe care le avem.

O sursa majora de energie pe planetă : lumina soarelui.

c) straturi (niveluri) suprapuse de plante. d) comunităţi de plante.David Holmgren a lansat conceptul de « embodied energy » (energie incorporată). Unul din primele lucruri pe care îl face un proiectant în permacultură este să introducă plante perene. trebuie să urmăreşti: a) ameliorarea solului. ci emergies. în termeni de unităţi energetice ? Numele acestei unităţi este « emergy ». schimbând accentul de la agricultura anuală la agricultura perenă. În UK. Publicat de Radu Iliescu la Trimiteţi prin emailPostaţi pe blog!Distribuiţi pe TwitterDistribuiţi pe Facebook Object 1 . b) plante perene vs. e) grupuri de funcţii. La momentul actual de devastare ecologică. avem nevoie de plante anuale ca să ne hrănim. Atunci când creezi o grădină ecologică. A proiecta înseamnă a face coregrafia unui flux energetic. orice contabilitate financiară îşi pierde sensul. Problema la care încearcă să răspundă acest concept este : Cum anume putem măsura ceea ce facem şi ceea ce suntem. plante anuale. peluza însemna la origini că ai multe oi. În momentul în care energia bazată pe petrol devine hiperscumpă. care pot s-o pască. Deciziile trebuie luate calculând nu banii. Peluza are semnificaţii culturale.

12:02 Salutare Radule. Radu Iliescu3 decembrie 2011. Răspundeţi 2. si schita de amplasare a terenului (dimensiuni si vecini). Pleaaaase help! multumiri. Si a doua: se vor reface masuratorile cu ocazia vanzarii. 04:33 Draga Gabriel. Acolo te inscrii. felicitari si multumiri pt toate cate ne dai.Etichete: David Holmgren. iti recomand sa iei legatura cu un avocat. pentru a obtine inscrierea la Cartea Funciara. de vanz. . Will Hooker Reacţii: Object 2 3 comentarii: 1. gabriel23 noiembrie 2011. asa ca nu stiu cum sa fac abonare la aparitiile de pe blogul tau. in dreapta jos se afla "ABONATIVA LA ARTICOLE". ce trebuie sa fac pt a obtine cartea funciara? Proprietarul are certif. Pentru a te abona la blogul acesta. actiune care nu presupune riscuri in masura in care te-ai inteles cu vanzatorul. daca nimeni nu cere asta? Si uite ca a aparut si a treia: deja sunt de la tara . Am doua aspecte de clarificat: dupa ce am gasit terenul (pamantul) visat. Din cate mi-ai descris tu va trebui sa apelezi la intabularea prin proces. permacultura. -cump.

. toata pe o panta cam abrupta. 5. si ma gandesc la o casa din saci plini cu pamint. multi puieti de pomi crescuti peste tot. in ce judet ''te situezi'' cu terenul? Am reusit sa cumpar un ha de teren in Vrancea. gardul trebuie refacut ( vreo 500 m). gabriel3 decembrie 2011. 09:33 Radule. din care 3000 m sunt padure. Nu are apa pe teren. . Toate acestea le gasesc pe teren!(terenul are aproape 400 m altitudine) 6. 4. faneata.si ceva vie. tencuiti apoi cu lut. Multi pomi..Răspundeţi 3.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful