You are on page 1of 36

Ects 3 16 Grupa Albastră

Farmacia Camomile

PROIECTE ECONOMICE ÎN COMERȚ

Farmacia

Profesor coordonator: Asist.Dr. Ruxandra Ciulu

Realizatori:

Iași 2010

-1-

Ects 3 16 Grupa Albastră CUPRINS

Farmacia Camomile

1. Domeniul de activitate al firmei și piața țintă............................................................ 3 1.1 Domeniul de activitate ........................................................................................... 3 1.2 Piața țintă ..................................................................................................................... 3 2. Bariere de intrare și ieșire .......................................................................................... 3 2.1.Bariere de intrare ......................................................................................................... 3 2.2. Bariere de ieșire .......................................................................................................... 4 3. Segmentarea pieței ..................................................................................................... 4 4. Obiective per ansamblu și pe 3 segmente alese ......................................................... 7 5. Concurență ................................................................................................................. 8 A.Concurență per ansamblu .............................................................................................. 8 B.Concurență pe segmente ................................................................................................ 8 6. Simulare costuri vânzări ............................................................................................ 8 7. Magazin off-line și on-line ........................................................................................ 9 7.1 Analiza SWOT pentru magazinul virtual .................................................................... 9 7.2 Analiza SWOT pentru magazinul clasic ................................................................... 10 7.3 Analiza SWOT pentru magazinul virtual şi clasic .................................................... 11 8. Lay-out şi atmosferă ................................................................................................ 11 Atmosfera ........................................................................................................................ 11 Layout .............................................................................................................................. 13 9. Digital signage ......................................................................................................... 17 10. Capital social și mijloace fixe.............................................................................. 17 11. Sortimente și stocuri ............................................................................................ 24 12. Activitate PR ....................................................................................................... 35

-2-

Ects 3 16 Grupa Albastră

Farmacia Camomile

1. Domeniul de activitate al firmei și piața țintă
1.1 Domeniul de activitate – farmaceutic Cod CAEN rev.2/2010 - 4773 Comerț cu amănuntul al produselor farmaceutice, în magazine specializate (Corespondență cu CAEN rev.1 5231, Corespondență cu ISIC 4 4772*, Corespondență cu NACE rev.2 - Dispensing chemist in specialised stores)1 1.2 Piața țintă – femei și bărbați, cu vârsta peste 25 de ani, din mediul urban și rural, cu un venit de peste 700 lei/luna.

2. Bariere de intrare și ieșire
2.1.Bariere de intrare a) de natură legislativă (autorizații, licenţe şi brevete mai greu de obținut şi care presupun costuri mari, limitări impuse de Camera Comerțului datorate supraaglomerării, găsirea de furnizori autorizaţi); b) de natura capitalului investițional (având în vedere că afacerea presupune 3 puncte de desfacere, un depozit şi un sediu central se cere o investiţie majoră; costuri iniţiale ridicate cauzate de obţinerea licenţei şi a autorizaţiilor de deschidere şi funcţionare); c) de natură geografică; d) de natură concurențială (piaţa farmaceutică a cunoscut în ultimele decenii o supraaglomerare, de aceea accesul pe acest segment va fi îngreunat şi din acest punct de vedere). Tot ca o barieră de intrare poate fi catalogată şi lipsa unui personal calificat pentru acest domeniu, resimţită tot mai acut în ultimii ani. Deşi au existat încercări din partea marilor jucători ai acestui domeniu de a diminua această problemă, precum aducerea de specialişti din țările vecine sau atragerea de studenţi, rezultatele au fost destul de modeste, criza de personal putând fi clasificată în continuare drept barieră de intrare a domeniului farmaceutic. Economiile de scară reprezintă şi ele o barieră semnificativă în acest domeniu, aducându-ne în imposibilitatea de a intra pe piaţă cu un produs competitiv din punct de vedere al preţului, aspect reliefat nu doar de competitori, ci şi de restricţiile acestui domeniu.

1

http://www.rubinian.com/caen_5_clase.php?sect=G&diviz=47&id=477

-3-

case de marcat. Farmacia Camomile .dificultate în a vinde mijloacele fixe folosite (mobilier. computere. b) strategice . contracte care au fost încheiate pe o anumită perioadă de timp şi nu mai pot fi onorate).costuri cu resurse umane (traininguri. Bariere de ieșire a) economice . ecrane LCD) pentru a recupera valoarea rămasă neamortizată.devalorizarea bunurilor materiale.Ects 3 16 Grupa Albastră 2. prin intermediul lui.2. .păstrarea unui punct de vânzare (care nu aduce profitul scontat) deoarece. având în vedere că aceasta este prima afacere ne asumăm pentru o perioadă pierderile menţinând această firmă în speranţa recuperării resurselor investite. 3. cursuri. .atașament față de afacere. c) emoționale .imposibilitatea de a epuiza stocurile de marfă rămase în depozit. putem face publicitate celorlaltor puncte de vânzare. Segmentarea pieței CRITERIU Demografic VARIABILE Vârsta SEGMENTE Sub 18 ani 19-25 ani 26-40 ani 41-60 ani Peste 60 ani Sex Feminin Masculin Mediu Ocupația Urban Rural Casnic Lucrător Pensionar Venit lunar Sub 300 lei 301-700 lei 701-1000 lei -4- .

Ects 3 16 Grupa Albastră 1001-1500 lei 1500-2000 lei Peste 2000 lei Ciclu de viață Celibatari tineri Seniori celibatari Căsătoriți Căsătoriți cu copii Divorțați Părinți singuri cu copii Văduvi Geografic Oraș Botoșani Suceava Piatra Neamț Iași Bacău Vaslui Focșani Galați Psihografic Clasa socială Inferioară De mijloc Superioară Stil de viață Farmacia Camomile Persoane care preferă remedii homeopate Persoane care preferă remedii medicamentoase Personalitate Coleric Sangvinic Melancolic Flegmatic Comportamental Cunoștințe Persoane din domeniu medical Persoane ce dețin cunoștințe in domeniu Persoane ce au nevoie de asistență Atitudini Persoane care cumpără numai pe baza unei rețete -5- .

sunt greu de influențat.5%)” http://www. au deja o opinie formată pe baza unei păreri avizate – medic etc. b) segmente pe care trebuie insistat:  persoane care au nevoie de asistență în procesul de cumpărare. 2 care nu acordă importanță ”pe segmente. Părinți singuri cu copii – cumpără atât pentru ei. scepticism). produsele cu prescriptie medicala au crescut cu ceva mai mult decat cele fara prescriptie medicala (+ 25.2  indivizi cu temperament sangvinic. cât și pentru copiii lor).). din mediul rural.html -6- .pharma-business.  celibatari.Ects 3 16 Grupa Albastră Persoane farmacistului care Farmacia Camomile cer recomandări Persoane care cumpără în baza unei opinii dobândite în timp Loialitate față de marcă Persoane axate pe o singură marcă Persoane care nu acordă importanță acestui detaliu Reacția față de publicitate Persoane care cumpără doar produse cunoscute prin intermediu publicității Persoane publicității Concluzii asupra segmentelor de piață a) segmente care trebuie abandonate:  persoane care preferă remedii homeopate. cu venit sub 300 lei.  persoane din domeniu medical (medici care prescriu medicamente inovatoare). pensionare.  indivizi cu temperament flegmatic (nu acceptă sfaturi. lentoarea procesului de cumpărare.  persoane ce dețin cunoștințe în domeniu (nu au nevoie de asistență.7%.  persoane din mediul rural.  părinţi (Căsătoriți cu copii.  femei cu vârsta peste 60 de ani.  persoanele care sunt axate pe o singură marcă . respectiv + 22.ro/oportunitati/tendintele-industriei-farmaceutice-romanesti.

pensionare: ne propunem ca în perioada 1 ianuarie 2010 – 31 decembrie 2011 să creăm un program care să genereze o bază de date ce va folosi la gestionarea stocului de medicamente necesare acestui segmet de piață.informatiamedicala.2010creșterea notorietății în rândul pieței țintă. Politică defensivă de aprovizionare pentru segmentul femei cu vârsta peste 60 de ani. au o mare dorință de cumpărare. ei direcționând cumpărătorii finali către anumite medicamente. Paști.produse pentru acnee(1 din 3 oameni dau bani pe produse de genul) 3 Persoanele cu vârsta cuprinsă în intervalul 19-25 ani reprezintă un segment care are perspectivă.googleusercontent.ro/stirimedicale/Noi-tratamente-pentru-acnee-piele-sensibila-si-impotriva-matretii2166. Persoanele din domeniul medical reprezintă un segment pe care trebuie insistat. Indivizi cu temperament sangvinic sunt interesați de noutăți. adolescenți . Referitor la criteriul geografic folosit în segmentarea pieţei. 3 http://webcache.dec. Obiective per ansamblu și pe 3 segmente alese Obiectivele generale ale firmei noastre sunt:   atingerea unei cote de piață de 15% în primul an de activitate (1.html+statistici+cat+cheltuiesc+oamenii+pe+medicamente&cd=7&hl=ro&ct=clnk&gl=ro -7- . ne propunem creșterea vânzărilor la produse cosmetice și pentru bebeluși. ne propunem extinderea afacerii după primul an de existenţă dincolo de zona Moldovei. din mediul rural. indicații venite din partea personalului din farmacie. ale căror unic distribuitor pe zona Moldovei suntem. urmează să treacă într-un alt ciclu de viaţă care presupune un loc de muncă stabil. prin amplasarea a două noi puncte de vânzare în oraşele Braşov şi Sibiu în prima jumătate al celui de-al doilea an de funcţionare. cu un procent de 10%.ian. deci un venit mai mare. în perioada sărbătorilor de iarnă și Sf. vor informații din orice domeniu.Ects 3 16 Grupa Albastră Farmacia Camomile  Persoane cu vârsta cuprinsă între 19-25 de ani. Pentru segmentul persoanelor care au nevoie de asistență în procesul de cumpărare. 4.2011). întrucât puterea lor de cumpărare va creşte. 31. sunt receptibili la nou și la sugestii.com/search?q=cache:OAlpe89YFCAJ:www.

Modafen.5 7. 6. cabinete particulare.200 36.000 2.510 15.000 4.5 20.000 17.html -8- . Algocalmin. Iassyfarm. Aloe Vera. avem o concurență din partea farmaciilor care au un plafon mai ridicat stabilit de CJAS.informatiamedicala. pe piaţa Moldovei existând numeroase farmacii: Farmacia Longavit. Pharma. Pronatura. Simulare costuri vânzări Firma noastră vinde 10. Biomed.05 37. farmacia Rosmarin. Teofarm. VitaPlant. Nurofen.500 7. Fervex. ACC) pe piața internă. aceasta este puternică. Greencert.500 37.000 20. După segmentarea comportamentală a atitudinilor. Floare de colț.000 de bucăți (cutii Paracetamol. reprezentată de plafaruri și una directă. City Pharma. După stilul de viață al clienților avem de a face cu o concurență indirectă.ro/farmacii-Iasi. Diana.000 2. Concurență A. Coldrex.000 2.000 18. Sensiblu. Humex.000 2.000 2. Remedia Farm etc. Donna.Concurență per ansamblu a) directă: Sensiblu. Tabel 1. A&A Longavit4. b) indirectă: Plafar. NOVA Pharm. B. Catena. clinici private (Arcadia Hospital).000 4 http://www. adică farmaciile din zona de habitație a consumatorilor. Comandă medicamente Produs Paracetamol Humex Coldrex MaxGrip Fervex Modafen Nurofen 400mg Algocalmin ACC Cantitate(buc) Preț/buc(cutie)inclusiv TVA(lei) 4. c) de soluții: spitale.000 2. Iris Phyto Pharma.2 18 Preț total(lei) 41. Biosfarm.000 20.51 15 18 17.Ects 3 16 Grupa Albastră Farmacia Camomile 5.Concurență pe segmente În ceea ce priveşte concurenţa pe segmentul geografic.

.imposibilitatea eliberării rețetelor.descriere detaliată a specificațiilor unui clienți.comunicare instantanee. Magazin off-line și on-line 7. -9- . manevrare și personal.Ects 3 16 Grupa Albastră TOTAL    385 420 Farmacia Camomile Cheltuieli variabile de achiziţionare: 400 000 lei (pentru cele 20 000 buc) Cheltuieli fixe de achiziţie: 385 420 lei Cheltuieli fixe de comercializare pe piaţa internă 4 000 lei. 671lei/buc Costul marginal pentru o comandă suplimentară de 1. . . cadrul magazinului).27 lei/buc 7.interfață (poate să nu fie user friendly) . . în intimitatea spațiului propriu excluderea timpilor de deplasare a produselor. produs. cât și veridicitatea produselor.renunțarea la costurile de depozitare (din .program de lucru non-stop .produs nedeteriorat de mânuirea de către personal . produse doar la comandă .000 = 17.încredere redusă a clienților în ceea ce disponibilităţii articolelor.000 de bucăți este calculat după cum urmează: Costul total: (400 000/20 000 x 11 000)+4 000 = 224 000 lei Costul marginal total: 396 710 – 224 000 = 172 710 lei Costul marginal unitar: 172 710/1.produse jenante.nu există contact direct între vânzători și . Costul total la intern: (400 000/20 000)x10 000+(385 420/20 000)x10 000+4 000 = 396 710 lei Cost unitar de revenire: 396 710/ 10 000 = 39.availability (cunoașterea în timp real a .1 Analiza SWOT pentru magazinul virtual Puncte tari: Puncte slabe: . a duratei de livrare. privește plata în avans și apoi livrarea a stadiului în care se află comanda).

Oportunităţi: Ameninţări: adaptabilitate Farmacia Camomile . . .eliberarea medicamentelor pe bază de rețetă.newsletter. . așteptare la rând.program de lucru limitat.costuri de depozitare.timpi de trasport. .costuri de personal. experiențe proprii.dezvoltarea tehnologiilor IT. . .2 Analiza SWOT pentru magazinul clasic Puncte tari: Puncte slabe: .răspunsuri la probleme pe e-mail/site/zona forum etc..intrarea imediată în posesia produsului. pentru specializat. . ..deservirea unei piețe mai mari din punct de vedere numeric (nu mai există granițe geografice). . detalii subiective (țin de .promovarea magazinului. 7.posibilităţi de extindere a nomenclatorului fără costuri suplimentare. reduceri etc.contact direct cu personalul. în urma - redusă de variațiile personal comenzilor online făcute de clienți (oferirea tehnologice (costuri de cadouri.newsletter. . recomandări pe baza unui .publicitate mai agresivă. vânzător.creșterea frecvenței folosirii plăților pe internet. software). .creearea unei baze de date. .recomandarea unui produs complementar. fidelizare). cumpărare din . feerback pozitiv din partea altor clienți).10 - . recomandări. .Ects 3 16 Grupa Albastră clientului. așteptare la rand etc.deservirea persoanelor care nu au acces la internet. .

3 Analiza SWOT pentru magazinul virtual şi clasic Puncte tari: Puncte slabe: .11 - . Lay-out şi atmosferă Atmosfera A. Oportunităţi: costuri personal (administrare site.impactul tehnologic (ecrane touch screen - pentru recomandare de medicamente pe baza afișate pe site și cele reale.posibilitatea de a ridica comanda de la punctul de vânzare.deservirea unei pieţe mai mari. Oportunităţi: . . de culoarea crem.șanse mai mari de a crește notorietatea.  Pereți: .acces facil. . simptomelor precizate). propriu. 7. asistenta tehnica).strămutarea mediu urban-rural.emigrare.prezenţa în amblele tipuri de mediu (on. . . Ameninţări: neconcordanțe între disponibilitățile . . cumpărare ulterioară în cadrul magazinului clasic. 8.infrastructură.Ects 3 16 Grupa Albastră impuls.importanță fluctuantă între cele două . Ameninţari: Farmacia Camomile .personal punct de desfacere. transport. .informare virtuală. fără a plăti costuri de livrare și cu respectarea confidențialității tipului de produs comandat. . .construirea de noi imobile. line şi off-line).promovarea locației magaziului pe site-ul tipuri de magazine. Elemente tangibile:  Podea: -pardoseala va fi din gresie pentru trafic intens.

în apropierea zonei de așteptare.  temperatura: .spoturi pentru luminozitate și accentuarea zonelor dorite. punem accent pe lumina naturală. wobblere etc.  Plafon: .osteodensitometru.case de marcat (amplasate cu fața spre intrare. .  Vitrina .canapea cu măsuță.  Zone de așteptare .materiale publicitare (panouri. pentru vizualizarea clientelei).pereții vor fi de culoare albă. din rigips.totodată. această culoare contribuind la sporirea senzației de curățenie și prospețime.va fi fals. .  Punctul de vânzare .automat medicamente 24h. .  aromele: . este necesară și lumina artificială. . în surdină. .12 - .în funcție de anotimp (pe timpul veri va fi răcoare – aer condiționat. iar atunci când afară vor fi temperaturi scăzute. va fi amplasat un ecran LCD. larg. . imv ). pentru a da impresia de spațiu deschis.  Alte elemente tangibile .mascotă. bannere. .ecran touchscreen cu prezentarea produselor. . tensiune.reclame pe monitorul LCD.Ects 3 16 Grupa Albastră Farmacia Camomile .volum scăzut.geamuri mari.având în vedere că vom avea vitrine mari.  Lumini: .). Elemente intangibile:  muzica: . .ProDerm (dispozitiv dermatologic). B. . funizată de becuri de 200 W și spoturi.scaun cu vibromasaj.platformă dignosticare și măsurare (greutate. având în vedere că vitrinele nu acoperă decât un perete din cei patru. de sus până jos. . înăuntru va fi cald). glicemie. urmărind liniile punctului de vânzare.

naturale.Ects 3 16 Grupa Albastră . **În timpul sărbătorilor. magazinele vor fi decorate cu în spiritul sărbătorilor. Layout Fig. pot purie. iar vara. Mărțișor). pentru a nu lăsa punctele de vânzare fără materiale promoționale. vom amplasa mascota. cu ornamente specifice (ex: Sărbători de Iarnă.spray cu senzori de mișcare (eliberează odorizantul de atmosferă la detectarea persoanei care intră în raza senzorială).1. Farmacia Camomile .13 - .Punct de desfacere 1 . panouri etc. Paște.

2.14 - .Ects 3 16 Grupa Albastră Farmacia Camomile Fig. Punct de desfacere 2 .

4.Ects 3 16 Grupa Albastră Farmacia Camomile Fig.15 - . Sediu central .3. Punct de desfacere 3 Fig.

16 - .5. Depozit .Ects 3 16 Grupa Albastră Farmacia Camomile Fig.

http://www. pentru o mai bună cunoaștere a clienților. În acelaşi timp scanează corpul pentru un diagnostic precis şi detaliat cu ajutorul camerei video încorporate. paracetamol. com amplasa Healthcare Kiosks. a datelor medicale ale acestora și relaționare cu tratamentul si nevoile lor. 10.retailcustomerexperience.retailcustomerexperience. Digital signage Inovații: automat cu produse cel mai frecvent cumpărate (pansamente. antiinflamatoare. 1 sediu central) și determinați valoarea amortizarii pentru fiecare categorie de mijloace fixe. prezervative).com/showcase/product/3791/Healthcare-Kiosks Personal Healthcare Kiosks vor funcționa ca portale pentru a promova inițiativele de sănătate.Ects 3 16 Grupa Albastră Farmacia Camomile 9.17 - . http://www.com/watch?v=6ZGTDynFGOI&feature=related De asemenea. Touch screen-uri cu dicţionare medicale (se introduce termenul medical şi apoi este oferită definiţia). Valoarea capitalului social al firmei Camomile este de 500 000 lei. Capital social și mijloace fixe Capitalul social al firmei. stabiliți valoarea mijloacelor fixe din fiecare locație a firmei (3 magazine. .youtube. http://www.com/showcase/product/3785/Personal-HealthStation-Kiosk Elementele de digital signage vor oferi o experienţă de cumpărare clienţilor. cât și pentru personalul calificat. iar noutatea adusă prin intermediul acestora ne va diferenţia de concurenţă şi ne va contura o imagine mai bine definită în rândul cumpărătorilor. plasturi absorbante. 1 depozit central. a facilita acesul la informație atât pentru cetățeni. Touch screen care oferă un diagnostic pe baza simptomelor introduse şi care indică un tratament (prescripţie medicală).

utilaje.Ects 3 16 Grupa Albastră Tabel 2.crt. instrumente. 1 2 3 4 Categorie de UM mijloace fixe Clădiri buc Construcții speciale Maşini. dispozitive. instalaţii de lucru Aparate şi instalaţii de măsura. control şi reglare Mijloace de transport Animale şi plantaţii Unelte.18 - . mobilier. aparatură de birotică Computer + casă de marcat cu scanner Gondole Scaun vibromasaj Ecran LCD Set masă rotundă + canapea Centrală termică + aer condiţionat Cameră video Sistem antiincendiu + sistem de alarmă TOTAL MIJLOACE FIXE Cantitate 1 - Preț unitare (lei/UM) 260 000 Valoare (lei) 260 000 5 6 7 - 2 6 1 1 1 buc 1 3 000 300 2 000 1 500 1 200 5 500 6 000 1 800 2 000 1 500 1 200 5 500 buc buc 2 1 1 000 3 000 2 000 3 000 283 000 . Structura mijloacelor fixe la M1 Farmacia Camomile Nr.

dispozitive.crt. utilaje. instalaţii de lucru Aparate şi instalaţii de măsură. control şi reglare Mijloace de transport Animale şi plantaţii Unelte. aparatură de birotică Computer + casă buc de marcat cu scanner Gondole buc Platformă buc diagnostic Ecran LCD buc Set masă rotundă + buc canapea Automat buc medicamente Centrala termică+ buc aer condiţionat Cameră video Sistem antiincendiu+ sistem de alarmă TOTAL MIJLOACE FIXE buc buc Cantitate 1 - Farmacia Camomile Preț unitare (lei/UM) 200 000 Valoare (lei) 200 000 5 6 7 - 1 3 000 3 000 4 1 1 1 1 1 300 2 000 1 500 1 000 3 500 5 500 1 200 2 000 1 500 1 000 35 5 500 2 1 1 000 3 000 2 000 3 000 222 700 .19 - . instrumente. mobilier.Ects 3 16 Grupa Albastră Tabel 3. 1 2 3 4 Categorie de UM mijloace fixe Clădiri buc Construcții speciale Maşini. Structura mijloacelor fixe la M2 Nr.

scaner biofotoni) Set masă rotundă + canapea Centrala termică+ Aer condiţionat Cameră video Sistem anti-incendiu+ Sistem de alarmă TOTAL MIJLOACE FIXE UM Cantitate Farmacia Camomile 1 2 3 4 buc 1 - Preț unitare (lei/UM) 230 000 Valoare (lei) 230 000 5 6 7 - buc buc buc 2 9 1 3 000 200 3 000 6 000 1 800 3 000 buc buc 1 1 1 000 5 500 1 000 5 500 buc buc 2 1 1 000 3 000 2 000 3 000 252 300 Tabel 5.Ects 3 16 Grupa Albastră Tabel 4. dispozitive. instrumente. instalaţii de lucru Aparate şi instalaţii de măsură. control şi reglare Mijloace de transport Animale şi plantaţii Unelte. Categorie de mijloace fixe Clădiri Construcții speciale Maşini. instalații de lucru Aparate și instalații de măsură. control și reglare Mijloace de transport UM buc Cantitate 1 Preț unitare (lei/UM) 230 000 Valoare (lei) 230 000 5 - .crt.crt. pro derm. utilaje. aparatură de birotică Computer + casă de marcat cu scanner Gondole Platformă diagnostic (osteodensiometru. 1 2 3 4 Categorie de mijloace fixe Clădiri Construcții speciale Mașini. Structura mijloacelor fixe la Sediu Central Nr. mobilier. Structura mijloacelor fixe la M3 Nr. utilaje.20 - .

aparatură de birotică Computer Set birou + scaune Centrală termică + aer condiţionat Cameră video Sistem alarmă + sistem anti-incendiu Total Mijloace Fixe UM buc Cantitate 1 - Preț unitare (lei/UM) 600 000 Valoare (lei) 600 000 buc 3 - 24 000 72 000 buc buc buc buc buc 2 2 1 1 1 2 200 1 900 4 000 2 500 3 000 4 400 3 800 4 000 2 500 3 000 689700 .crt. dispozitive.Ects 3 16 Grupa Albastră 6 7 Animale și plantații Unelte. aparatură de birotică Computer Set birou + scaune Set masă + scaune Set canapea + masă Set bucatărie Centrală termică + aer condiţionat Cameră video Sistem alarmă + sistem antiincendiu Total Mijloace Fixe - Farmacia Camomile buc buc buc buc buc buc buc buc 5 4 1 1 1 1 1 1 2 200 1 900 1 800 1 800 3 500 4 000 2 500 3 000 11 000 7 600 1 800 1 800 3 500 4 000 2 500 3 000 295 200 Tabel 6. instrumente. mobilier. utilaje. dispozitive.21 - . mobilier. Structura mijloacelor fixe la Depozit Nr. 1 2 3 4 5 6 7 Categorie de mijloace fixe Clădiri Construcții speciale Mașini. instrumente. instalații de lucru Aparate și instalații de măsură. control și reglare Mijloace de transport Animale și plantații Unelte.

10 dispozitive.M1 intr. intr. Crt ( ani) intr. mobilier. instrumente.M2 . intr. 3. Val. intrare Total mijloace fixe 230000 0002222 72000 Val. SC 50150 Aan M1 (lei) 0022 Aan M2 (lei) 0222 Aan M3 (lei) 0022 Aan DC (lei) 00222 00022 725 Aan SC (lei) 0022 785 785 4520 0022 0222 0022 0222 0022 0022 0222 0022 0222 0222 0022 0222 0022 00222 00022 00222 0022 0222 0222 0222 0022 002 022 002 022 002 022 002 022 002 022 002 022 002 0022 .Amortizarea Mijloacelor Fixe Categoria de Nr.Ects 3 16 Grupa Albastră Tabel 7. 2. Clădiri 50 Mijloace de 0 transport Unelte. aparatură de birotică Computer Computer + casa de marcat cu scanner Gondole Scaun vibromasaj Ecran LCD Platformă diagnostic Automat medicamente 260000 200000 Farmacia Camomile Val.DC 600000 00222 Val. intr.M3 002222 Val. mijloace fixe Dn Val. 1.22 - .

23 - .Ects 3 16 Grupa Albastră Set masă rotundă+canapea Set birou+scaune Set masă+scaune Set bucătărie Centrală termică + aer condiţionat Cameră video Sistem alarmă + sistem antiincendiu Total mijloace fixe 0022 0222 0222 000222 0022 0222 0222 000022 0022 0222 0222 000022 0222 0022 0222 007022 0022 0222 0222 0022 Farmacia Camomile 0022 0022 0022 0022 0222 0022 0222 000022 0222 00022 0022 0022 00022 00222 00222 0000202 002 022 022 0000 002 022 022 0000 002 022 022 0002 022 002 022 00070 002 022 022 002 002 002 002 002 022 002 022 00002 .

6 384 181.2 100. 1 Denumirea produselor Cosmetice femei Creme antirid Săpun Creme.8 100.6 300 156 180 192 5 M1 si M3 au aceeași suprafață . gel de duș Exfoliante Antiperspirante.44 115.8 288 285.8 100.92 163. Loțiuni. Deodorante femei Gel Păr Creme ten sensbil Contur ochi Creme antiacneice Produse curățare față Creme lifting Fond de ten Demachiante Total Cosmetice Femei 2 Cosmetice bărbați Creme de față Curățare-tonifiere Creme-geluri de ras After shave Spălare și îngrijire păr Geluri de baie Deodorante.8 198.6 218.6 20 30 40 50 50 50 50 50 35 21 25 13 15 16 1000 1050 840 1250 650 750 800 240 252 201. Situația sortimentelor și stocurilor pentru M1 și M35 Nr.2 165.84 336 384 240 122.72 91.Crt.Ects 3 16 Grupa Albastră Farmacia Camomile 11.4 108 4443. lapte corp Spălare și îngrijire păr Tonice față Creme cuperoză Creme autobronzante Albirea tenului Creme Hidratantenutritive Creme ten uscat Creme toate tipurile de ten Măști de față Mascara Produse pentru baie.88 177.6 72 39. Sortimente și stocuri Preț de achiziție fără TVA(RON) 35 8 19 12 15 36 19 20 30 34 32 28 23 17 23 10 11 38 39 28 32 40 30 18 597 Tabel 8.24 - . Antiperspirante B B1 B2 B3 B4 B5 B6 B7 Sortiment A A1 A2 A3 A4 A5 A6 A7 A8 A9 A10 A11 A12 A13 A14 A15 A16 A17 A18 A19 A20 A21 A22 A23 A24 Cantitate 40 50 30 35 28 23 20 21 40 35 50 27 21 40 30 30 15 24 19 50 50 25 17 25 745 Valoarea mărfurilor 1400 400 570 420 420 828 380 420 1200 1190 1600 756 483 680 690 300 165 912 741 1400 1600 1000 510 450 18515 TVA de dedus 336 96 136.

4 171.4 Total Întreținere și îngrijire 5 Medicamente pentru afecțiuni Vaccinuri Răceală și gripă Antibiotice Antiinfecțioase Antialergice.04 25 20 60 40 40 35 60 35 19 15 349 10 13 5 9 13 11 27 9 25 25 147 250 260 300 360 520 385 1620 315 475 375 4860 60 62.8 92.6 296. șervețele umede Produse baie și aromaterapie Scutece adulți D D1 D2 D3 D4 D5 D6 D7 D8 D9 D10 224 185 4996 1199. antihistaminice Repelente.4 Total Produse Pentru slăbit 4 Întreținere și îngrijire Îngrijire și albire dinți Adezivi proteze Îngrijirea Urechilor Îngrijirea Buzelor Îngrijirea Mâinilor.8 165.4 417.6 252 243.8 75.2 226.24 176.Ects 3 16 Grupa Albastră Farmacia Camomile Total Cosmetice Bărbați 3 Pentru slăbit Ceaiuri pentru slăbit Produse dietetice Produse pentru scăderea poftei de mâncare Accelerarea metabolismului Scăderea asimilării Adjuvante în cura de slăbire C C1 C2 C3 C4 C5 C6 290 175 6340 1521.4 388.25 - .6 450 246.6 114 90 1166.6 211.4 124. unghiilor Îngrijire picioare Protecție solară Demachiante.8 546 864 384 .4 72 86.6 55 60 30 25 19 35 10 2 23 75 54 21 550 120 690 1875 1026 735 132 28. antiparazitare Analgezice Produse pentru diabet Tiroidă Gută Osteoporoză Prostată Afecțiuni dermatologice Afecțiuni cardiovasculare Afecțiuni pulmonare E E1 E2 E3 E4 E5 E6 E7 E8 E9 E10 E11 E12 E13 E14 E15 60 100 45 70 70 55 65 60 35 35 40 35 65 80 80 30 14 35 30 18 13 19 29 30 29 22 27 35 45 20 1800 1400 1575 2100 1260 715 1235 1740 1050 1015 880 945 2275 3600 1600 432 336 378 504 302.

2 100. suplimente Tonice generae Creșterea părului.8 216 163.4 187.6 300 324 352.Ects 3 16 Grupa Albastră Afecțiuni ORL Afecțiuni urinare Afecțiuni neuropsihice Afecțiuni digestive Afecțiuni oftalmologice Articulații Antiseptice Dezinfectante Soluții perfuzabile Total Medicamente pentru afecțiuni 6 Vitamine.4 67.2 285.8 124.2 244.2 127.4 84 118.26 - .8 .2 3139.8 442.68 108 2581.8 134.8 100.8 48 81. unghiilor Minerale Vitamine Înpotriva fumatului Detoxifierea organizmului Spasmofiliehipocalcemie Rahitism Anemie Pentru memorie Suplimente pentru sportivi Suplimente digestive Imunostimulante Antistres.6 136.36 158.2 182.8 99.4 115.2 220.2 3907. anxolitice Total Vitamine-suplimente 7 Produse naturiste Ceaiuri Tincturi Extracte Aloe Vera Produse ecologice Produse fitoterapice Apiterapice și homeopate Total produse Naturiste 8 Pentru femei Depilare Tratamente hormonale Menopauză Produse igienă intimă Vitamine și suplimente sarcină H H1 H2 H3 H4 H5 G G1 G2 G3 G4 G5 G6 G7 E16 E17 E18 E19 E20 E21 E22 E23 E24 70 70 50 90 70 40 35 45 50 1415 F F1 F2 F3 F4 F5 F6 F7 F8 F9 F10 F11 F12 F13 F14 40 30 40 60 30 45 40 20 20 30 30 40 28 30 483 19 17 25 15 21 14 8 14 11 540 33 36 22 17 14 41 13 10 17 19 30 17 19 15 303 Farmacia Camomile 1330 1190 1250 1350 1470 560 280 630 550 31800 1320 1080 880 1020 420 1845 520 200 340 570 900 680 532 450 10757 319.2 132 7632 316.8 109.2 151.8 259.68 60 50 45 35 40 40 60 330 30 23 20 40 40 6 7 11 13 327 19 13 396 14 18 33 12 23 360 350 495 455 13080 760 780 16280 420 414 660 480 920 86.2 211.

Loțiuni.84 106.4 86. viață sexuală Anticoncepționale Prezervative Lubrifiante Total Cuplu.Crt.27 - .4 93.56 40 40 60 40 180 9 7 11 25 52 360 280 660 1000 2300 86. lapte corp Spălare și îngrijire păr Tonice față Creme cuperoză Creme autobronzante Albirea tenului Sortiment A A1 A2 A3 A4 A5 A6 A7 A8 Cantitate 30 30 25 25 20 16 15 16 Preț de achiziție fără TVA(RON) 35 8 19 12 15 36 19 20 Valoarea mărfurilor 1050 240 475 300 300 576 285 320 TVA de dedus 252 57. Situația sortimentelor și stocurilor pentru M2 Nr.24 68.2 50.6 114 72 72 138.4 76. suzete Creme pentru îngrijire a pielii Pudre Săpuniri.4 115.08 559. 1 Denumirea produselor Cosmetice femei Creme antirid Săpun Creme.4 240 552 35 20 22 21 17 30 29 20 30 40 30 23 34 351 40 50 25 115 4305 30 12 15 14 15 7 27 13 12 12 22 17 13 209 23 8 14 45 2353 1050 240 330 294 255 210 783 260 360 480 660 391 442 2333 920 400 350 1670 86465 252 57.8 96 84 400.6 TOTAL PRODUSE Tabel 9.92 220.8 .4 187.92 62.8 20751.Ects 3 16 Grupa Albastră Farmacia Camomile Total Produse femei 9 Pentru copii Cereale Piureuri Vitamine și suplimente Produse pentru baie copii Total produse copii 10 Pentru sugari Lapte praf Parazitoze copii Colici sugari Accesorii pentru îngrijire Biberoane Tetine.6 79. gel de duș Șervețele Ceaiuri Inele dentiție Spălare și îngrijire păr TOTAL Produse sugari 11 Cuplu.2 158.56 61.2 158. viață sexuală I I1 I2 I3 I4 I5 J J1 J2 J3 J4 J5 J6 J7 J8 J9 J10 J11 J12 J13 K K1 K2 K3 153 100 2894 694.4 67.2 70.

4 140.4 110.8 4 D D1 D2 D3 20 15 35 10 13 5 200 195 175 48 46. gel de duș Exfoliante Antiperspirante.8 42 .4 93.84 122.28 - .4 Total Cosmetice Bărbați 3 Pentru slăbit Ceaiuri pentru slăbit Produse dietetice Produse pentru scăderea poftei de mâncare Accelerarea metabolismului Scăderea asimilării Adjuvante în cura de slăbire C C1 C2 C3 C4 C5 C6 35 30 25 20 15 25 10 2 23 75 54 21 350 60 575 1500 810 525 84 14.4 26.4 50.48 10 20 30 36 35 20 25 176 50 35 21 25 13 15 16 175 500 700 630 900 455 300 400 3885 120 168 151.2 216 109.4 3036. Antiperspirante B B1 B2 B3 B4 B5 B6 B7 Farmacia Camomile A9 A10 A11 A12 A13 A14 A15 A16 A17 A18 A19 A20 A21 A22 A23 A24 30 25 25 20 17 30 20 21 10 20 15 25 25 15 17 20 512 30 34 32 28 23 17 23 10 11 38 39 28 32 40 30 18 597 900 850 800 560 391 510 460 210 110 760 585 700 800 600 510 360 12652 216 204 192 134.2 72 96 932.4 168 192 144 122. Deodorante femei Gel Păr Creme ten sensbil Contur ochi Creme antiacneice Produse curățare față Creme lifting Fond de ten Demachiante Total Cosmetice Femei 2 Cosmetice bărbați Creme de față Curățare-tonifiere Creme-geluri de ras After shave Spălare și îngrijire păr Geluri de baie Deodorante.4 182.4 126 Total Produse Pentru slăbit Întreținere și îngrijire Îngrijire și albire dinți Adezivi proteze Îngrijirea Urechilor 150 185 3820 916.4 86.4 138 360 194.Ects 3 16 Grupa Albastră Creme Hidratantenutritive Creme ten uscat Creme toate tipurile de ten Măști de față Mascara Produse pentru baie.

36 90 60 754.4 180 139.6 67. unghiilor Minerale Vitamine Înpotriva fumatului Detoxifierea organizmului 5 E E1 E2 E3 E4 E5 E6 E7 E8 E9 E10 E11 E12 E13 E14 E15 E16 E17 E18 E19 E20 E21 E22 E23 E24 50 60 25 50 50 45 40 40 25 20 25 20 40 60 50 50 40 30 60 40 20 25 26 20 911 F F1 F2 F3 F4 F5 F6 20 20 20 40 19 30 33 36 22 17 14 41 30 14 35 30 18 13 19 29 30 29 22 27 35 45 20 19 17 25 15 21 14 8 14 11 540 D4 D5 D6 D7 D8 D9 D10 25 25 24 35 21 15 10 225 9 13 11 27 9 25 25 147 Farmacia Camomile 225 325 264 945 189 375 250 3143 54 78 63.4 182.8 45.6 210 360 216 140. unghiilor Îngrijire picioare Protecție solară Demachiante.76 660 720 440 680 266 1230 158.2 132 129.84 295. șervețele umede Produse baie și aromaterapie Scutece adulți Total Întreținere și îngrijire Medicamente pentru afecțiuni Vaccinuri Răceală și gripă Antibiotice Antiinfecțioase Antialergice.29 - .2 . 6 suplimente Tonice generae Creșterea părului.Ects 3 16 Grupa Albastră Îngrijirea Buzelor Îngrijirea Mâinilor.4 278. antihistaminice Repelente.6 163.4 172.2 48 87.2 180 216 201.36 52.2 63. antiparazitare Analgezice Produse pentru diabet Tiroidă Gută Osteoporoză Prostată Afecțiuni dermatologice Afecțiuni cardiovasculare Afecțiuni pulmonare Afecțiuni ORL Afecțiuni urinare Afecțiuni neuropsihice Afecțiuni digestive Afecțiuni oftalmologice Articulații Antiseptice Dezinfectante Soluții perfuzabile Total Medicamente pentru afecțiuni Vitamine.32 1500 840 875 1500 900 585 760 1160 750 580 550 540 1400 2700 1000 950 680 750 900 840 280 200 364 220 20824 360 201.8 4997.36 226.6 336 648 240 228 163.8 105.

2 50.28 72.4 43. anxolitice Total Vitamine-suplimente 7 Produse naturiste Ceaiuri Tincturi Extracte Aloe Vera Produse ecologice Produse fitoterapice Apiterapice și homeopate Total produse Naturiste 8 Pentru femei Depilare Tratamente hormonale Menopauză Produse igienă intimă Vitamine și suplimente sarcină Total Produse femei 9 Pentru copii Cereale Piureuri Vitamine și suplimente Produse pentru baie copii Total produse copii 10 Pentru sugari Lapte praf Parazitoze copii Colici sugari Accesorii pentru îngrijire Biberoane Tetine.8 62.08 54 1544.16 30 25 20 20 20 21 30 166 15 16 15 20 20 86 6 7 11 13 327 19 13 396 14 18 33 12 23 100 180 175 220 260 6540 399 390 8164 210 288 495 240 460 1693 43.6 79.2 120 276 20 12 12 15 12 15 30 12 15 14 15 7 600 144 180 210 180 105 144 34.30 - .6 82.6 110.4 1569.76 93.6 95.6 1959.96 115.4 406.2 81.56 43.Ects 3 16 Grupa Albastră Spasmofiliehipocalcemie Rahitism Anemie Pentru memorie Suplimente pentru sportivi Suplimente digestive Imunostimulante Antistres.2 42 52. suzete I I1 I2 I3 I4 I5 J J1 J2 J3 J4 J5 J6 H H1 H2 H3 H4 H5 G G1 G2 G3 G4 G5 G6 G7 Farmacia Camomile F7 F8 F9 F10 F11 F12 F13 F14 25 15 16 16 16 20 18 15 290 13 10 17 19 30 17 19 15 303 325 150 272 304 480 340 342 225 6434 78 36 65.12 118.8 57.2 33.36 50.2 .2 25.32 20 20 30 20 90 9 7 11 25 52 180 140 330 500 1150 43.4 69.

lapte corp Spălare și îngrijire păr Tonice față Creme cuperoză Creme autobronzante Albirea tenului Creme Hidratantenutritive Creme ten uscat Creme toate tipurile de ten Măști de față Mascara Produse pentru baie. 1 Denumirea produselor Cosmetice femei Creme antirid Săpun Creme.2 138 244. gel de duș Exfoliante Antiperspirante.4 537.6 31.4 76.8 276 120 66 246.2 81. Loțiuni.6 336 144 129.12 136. viață sexuală Anticoncepționale Prezervative Lubrifiante Total Cuplu. Situația sortimentelor și stocurilor pentru Depozit Nr.92 311.28 470. viață sexuală Farmacia Camomile J7 J8 J9 J10 J11 J12 J13 K K1 K2 K3 20 10 15 20 15 20 16 202 20 40 20 80 2722 27 13 12 12 22 17 13 209 23 8 14 45 2353 540 130 180 240 330 340 208 1298 460 320 280 1060 55959 129.4 13430.Ects 3 16 Grupa Albastră Creme pentru îngrijire a pielii Pudre Săpuniri. Deodorante femei Gel Păr Creme ten sensbil Contur ochi Creme antiacneice Produse curățare față Creme lifting Fond de ten Demachiante Sortiment A A1 A2 A3 A4 A5 A6 A7 A8 A9 A10 A11 A12 A13 A14 A15 A16 A17 A18 A19 A20 A21 A22 A23 A24 Cantitate 100 110 50 55 35 33 30 25 60 45 70 35 25 60 50 50 25 27 23 70 70 35 20 30 Preț de achiziție fără TVA(RON) 35 8 19 12 15 36 19 20 30 34 32 28 23 17 23 10 11 38 39 28 32 40 30 18 Valoarea mărfurilor 3500 880 950 660 525 1188 570 500 1800 1530 2240 980 575 1020 1150 500 275 1026 897 1960 2240 1400 600 540 TVA de dedus 840 211.6 79.4 126 285.6 .24 215.2 537.8 67.52 110.2 57. gel de duș Șervețele Ceaiuri Inele dentiție Spălare și îngrijire păr TOTAL Produse sugari 11 Cuplu.16 TOTAL PRODUSE Tabel 10.6 235.8 120 432 367.2 228 158.31 - .2 43.Crt.2 254.6 49.

unghiilor Îngrijire picioare Protecție solară Demachiante.6 Total Cosmetice Bărbați 3 Pentru slăbit Ceaiuri pentru slăbit Produse dietetice Produse pentru scăderea poftei de mâncare Accelerarea metabolismului Scăderea asimilării Adjuvante în cura de slăbire C C1 C2 C3 C4 C5 C6 65 70 40 35 25 55 10 2 23 75 54 21 650 140 920 2625 1350 1155 156 33.6 220.6 84 108 156 118. Antiperspirante B B1 B2 B3 B4 B5 B6 B7 1133 597 27506 6601.4 1941.8 630 324 277.32 - .2 Total Produse Pentru slăbit Întreținere și îngrijire Îngrijire și albire dinți Adezivi proteze Îngrijirea Urechilor Îngrijirea Buzelor Îngrijirea Mâinilor.2 138 120 1453. șervețele umede Produse baie și aromaterapie Scutece adulți 290 185 6840 1641. antihistaminice .6 10 13 5 9 13 11 27 9 25 25 147 350 390 350 450 650 495 1890 405 575 500 6055 84 93.Ects 3 16 Grupa Albastră Farmacia Camomile Total Cosmetice Femei 2 Cosmetice bărbați Creme de față Curățare-tonifiere Creme-geluri de ras After shave Spălare și îngrijire păr Geluri de baie Deodorante.8 546 648 345.6 97.8 453.44 30 40 50 60 60 60 60 360 50 35 21 25 13 15 16 175 1500 1400 1050 1500 780 900 960 8090 360 336 252 360 187.6 4 D D1 D2 D3 D4 D5 D6 D7 D8 D9 D10 35 30 70 50 50 45 70 45 23 20 438 E E1 E2 E3 E4 E5 75 130 65 90 80 30 14 35 30 18 2250 1820 2275 2700 1440 540 436.2 Total Întreținere și îngrijire 5 Medicamente pentru afecțiuni Vaccinuri Răceală și gripă Antibiotice Antiinfecțioase Antialergice.2 216 230.

2 324 313. anxolitice Total Vitamine-suplimente 7 Produse naturiste Ceaiuri Tincturi Extracte Aloe Vera Produse ecologice G G1 G2 G3 G4 G5 E6 E7 E8 E9 E10 E11 E12 E13 E14 E15 E16 E17 E18 E19 E20 E21 E22 E23 E24 65 75 70 45 45 50 45 75 90 90 80 80 60 110 80 50 45 55 60 1710 F F1 F2 F3 F4 F5 F6 F7 F8 F9 F10 F11 F12 F13 F14 60 50 60 80 45 45 55 35 25 45 45 50 34 45 674 33 36 22 17 14 41 13 10 17 19 30 17 19 15 303 13 19 29 30 29 22 27 35 45 20 19 17 25 15 21 14 8 14 11 540 Farmacia Camomile 845 1425 2030 1350 1305 1100 1215 2625 4050 1800 1520 1360 1500 1650 1680 700 360 770 660 38430 202.8 171.2 442.4 151.2 324 204 155.4 360 396 403.04 162 3552.4 .8 100.2 168 86.8 326.2 432 316.2 140.8 145.2 1980 1800 1320 1360 630 1845 715 350 425 855 1350 850 646 675 14801 475.8 326.6 84 102 205. antiparazitare Analgezice Produse pentru diabet Tiroidă Gută Osteoporoză Prostată Afecțiuni dermatologice Afecțiuni cardiovasculare Afecțiuni pulmonare Afecțiuni ORL Afecțiuni urinare Afecțiuni neuropsihice Afecțiuni digestive Afecțiuni oftalmologice Articulații Antiseptice Dezinfectante Soluții perfuzabile Total Medicamente pentru afecțiuni Vitamine.6 630 972 432 364.2 264 291.33 - .4 9223. unghiilor Minerale Vitamine Înpotriva fumatului Detoxifierea organizmului Spasmofiliehipocalcemie Rahitism Anemie Pentru memorie Suplimente pentru sportivi Suplimente digestive Imunostimulante Antistres.24 70 60 55 45 55 6 7 11 13 327 420 420 605 585 17985 100.8 342 487.4 184. 6 suplimente Tonice generae Creșterea părului.4 4316.8 158.Ects 3 16 Grupa Albastră Repelente.

6 237.8 93.4 248.4 50 50 70 50 220 9 7 11 25 52 450 350 770 1250 2820 108 84 184.2 226.4 129.6 84 79.4 237.8 218.Ects 3 16 Grupa Albastră Produse fitoterapice Apiterapice și homeopate Total produse Naturiste 8 Pentru femei Depilare Tratamente hormonale Menopauză Produse igienă intimă Vitamine și suplimente sarcină Total Produse femei 9 Pentru copii Cereale Piureuri Vitamine și suplimente Produse pentru baie copii Total produse copii 10 Pentru sugari Lapte praf Parazitoze copii Colici sugari Accesorii pentru îngrijire Biberoane Tetine.48 TOTAL PRODUSE .8 300 676. suzete Creme pentru îngrijire a pielii Pudre Săpuniri.2 27354.8 45 30 26 25 22 40 35 30 45 55 45 30 40 468 60 70 35 165 5658 30 12 15 14 15 7 27 13 12 12 22 17 13 209 23 8 14 45 2353 1350 360 390 350 330 280 945 390 540 660 990 510 520 3220 1380 560 490 2430 113977 324 86.4 93.6 583. viață sexuală I I1 I2 I3 I4 I5 J J1 J2 J3 J4 J5 J6 J7 J8 J9 J10 J11 J12 J13 K K1 K2 K3 H H1 H2 H3 H4 H5 G6 G7 55 70 410 40 30 30 55 45 200 19 13 396 14 18 33 12 23 100 Farmacia Camomile 1045 910 21970 560 540 990 660 1035 3785 250.2 134.4 908.8 134.4 117.8 331. viață sexuală Anticoncepționale Prezervative Lubrifiante Total Cuplu.2 67.6 122.4 124.4 5272.34 - . gel de duș Șervețele Ceaiuri Inele dentiție Spălare și îngrijire păr TOTAL Produse sugari 11 Cuplu.6 158.6 158.8 772.6 129.

Activități în interes public: Sponsorizarea Spitalului Sfânta Maria (sensibilizarea părinților. Evenimente Team-buildinguri pentru angajați. comunicate de presă Angajații noștri cu studii superioare medicale vor putea publica articole în reviste de specialitate. Participarea la târguri medicale. cât și pe posturile naționale de televiziune. atât între angajații punctelor de vânzare și cei de la logistică. Știri. Colaborare cu Crucea Roșie – campanii Anti-SIDA. propuneți o activitate și descrieți-o. sân. boli cu transmitere sexuală ) În cadrul conferințelor medicale. cancer la sân. astfel rezolvând temporar problema de personal. vom organiza petreceri cu angajații. vom desemna un reprezentant pentru a prezenta cetățenilor produsele inovatoare. pentru a responsabiliza și implica persoane de toate vârstele. contractat de farmacia noastră. boli cardiologice. promova produsele în scurte clipuri media. Precizați cărui scop îi servește aceea activitate de PR. totodată stabilindune obiectivele pe anul viitor. c.35 - . Activitate PR Pentru fiecare instrument major de PR. a. d. participa la conferințe în țară și străinătate. în afară de cele menționate mai sus. segment pe care am stabilit că insistăm) cu scopul de a creea o imagine bună clienților.Ects 3 16 Grupa Albastră Farmacia Camomile 12. pentru o mai bună colaborare și o sudare a relațiilor colegiale. difuzate atât în incinta punctelor de vânzare (ecrane LCD). totodată familiarizând studenții cu piața muncii și contribuind la specializarea acestora. . La aniversările firmei. Condițiile de eligibilitate pentru studenți. Discursuri Organizarea de prezentări pentru a informa cetățenii cu vârste cuprinse între 2550 de ani asupra prevenirii și tratării celor mai des întâlnire boli (osteoporoză. includ și efectuarea unui traning de 30 de ore. b. îi vom premia pe cei mai buni dintre ei și vom reaminti reușitele de pe parcursul acelui an. pus la dispoziție de personal calificat. conferințe (standuri de prezentare). comercializate în punctele noastre de vânzare. Încheierea unor contracte cu UMF Iași în vederea preluării studenților din an terminal sau care trebuie să efectueze practică. cancer la colon.

Farmacia Camomile .Ects 3 16 Grupa Albastră e.36 - . Materiale și publicații ale firmei Reviste specializate distibuite în punctele de vânzare.