You are on page 1of 4

Q.

1)

Clauza "bruto per neto" - cu privire la ambalaj presupune: D. ambalajul este calculat separat, la pretul unitar al marfii (Correct Answer)

Q.2) In cazul unei livrari pe credit pe termen scurt, prin utilizarea cambiei cu o valoare nominala de 50.000 EUR emosa la 28 iunie, prezentata la plata la 1 august si cu scadenta la 12 octombrie a.c. la o taxa a scontului de 10%, exportatorul va incasa de la banca prin scontare? A. 49000 EUR (Correct Answer)

Q.3) Un comerciant roman importa o marfa cu un pret facturat FOB de 50.000 EUR. Transportul maritim pe parcurs extern costa 2000 EUR, asigurarea 500 EUR, iar alte cheltuieli pe parcurs extern insumeaza 1.500 EUR, coeficientul de evaluare vamala fiind de 4 lei/EUR. In conditiile in care taxa vamala ad-valorem este de 9,5%, comisionul vamal este de 0,5%, acciza este de 10%, iar TVA este de 24%, sa se determine suma totala de plata catre bugetul de stat achitata de importatorul roman: A. 108086,4 lei (Correct Answer)

Q.4) In cazul unui export realizat de o firma romaneasca in Brazilia, elementele de calcul sunt urmatoarele: cost de productie 40.000 $, marja comerciala 10% din costul de productie, ambalajul la export 4.000$, transport auto Bucuresti-Constanta 2.000$, vamuirea la export 400$, vamuirea la import 8.000$, incarcarea marfurilor pe nava 1.000 $, transportul maritim 17.000$, descarcarea marfurilor pe nava 1.000$. Pretul DAT Rio de Janeiro este: C. 69400 $ (Correct Answer) Q.5) Alegeti afirmatia falsa : A. internationalizarea initiala (first landing)presupune ocolirea barierelor protectioniste (Correct Answer) B. printre motivatiile reactive ale procesului de internationalizare se numara si presiunea concurentei C. prelungirea ciclului de viata al produselor reprezinta un motiv pro al deciziei de export D. valorificarea avansului tehnologic detinut in unele domenii reprezinta o motivatie proactiva a procesului de internationalizare Q.6) Politetea, ca principiu de care trebuie sa se tina seama in redactarea scrisorilor comerciale, presupune : A. furnizarea tuturor informatiilor necesare, o redactare corecta, un aspect placut (Correct Answer) Q.7) Printre argumentele pro in luarea deciziei de export nu figureaza: C. crearea unor structuri organizatorice specifice (Correct Answer)

Q.8) Importatorul va asigura marfa daca doreste in cazul conditiilor de livrare : B. EXW, FCA, FAS, FOB, CFR (Correct Answer)

000$. acoperirea prin asigurare continua maxim 60 de zile de la data descarcarii marfii.000 $. cu plata diferata (Correct Answer) Q.16) Avaria comuna are aplicare numai in: B.10) Intr-o licitatie cu pret minim de strigare.12) Comisionarul este o firma care actioneaza : C.13) Filiala in strainatate este: B.All Risks) este cea in baza careia se despagubesc pagubele din orice cauze.000$. marja comerciala 10% din costul de productie. crearea in strainatate de unitati de productie si comercializare in sistemul societatii mixte (Correct Answer) Q. 136.000$.9) In cazul unui export realizat de o firma romaneasca in SUA.15) Conform INCOTERMS 2010. vamuirea la export 500$. in numele propriu si pe contul unui tert (Correct Answer) Q.000 $.mama in strainatate (Correct Answer) Q. FAS. CFR. daca acesta este depusa intr-un depozit intermediar . descarcarea marfurilor pe nava 2. sunt aplicabile transportului pe mare sau pe cai navigabile interioare conditiile de livrare : B.Q. asigurarea "contra tuturor riscurilor" (AR . incarcarea marfurilor pe nava 2. bunul se adjudeca : B. FOB.18) Alegeti afirmatia falsa: A. in favoarea celui dispus sa plateasca un pret mai mare (Correct Answer) Q.17) Exportatorul acorda un credit cumparatorului cand se foloseste acreditivul : C. o firma cu capital propriu constituita de o societate . transport auto Bucuresti-Constanta 3. transportul maritim (Correct Answer) Q.14) Prin revolutiunea unui contract de comert exterior se intelege : B. politele de asigurare cargo sunt utilizate la asigurarea mijloacelor de transport (Correct Answer) D. anularea contractului cu efect retroactiv (Correct Answer) Q. elementele de calcul sunt urmatoarele: cost de productie 100.000$. Pretul CIF New York este: D.000$.Free of Particular Average) este indicata pentru acele marfuri pentru care este suficienta protectia prin asigurare numai contra daunelor ce apar in cazul accidentarii mijlocului de transport B. ambalajul la export 2. dupa descarcarea navei maritime in portul final de destinatie.11) Operatiunile comercial internationale nu vizeaza: C. transportul maritim 16.500 $ (Correct Answer) Q. asigurarea 3. CIF (Correct Answer) Q.000$. vamuirea la import 3. asigurarea "fara raspundere pentru avaria particulara" (FPA . cu exceptia celor excluse in mod expres C.

000 RON (Correct Answer) Q. barat (Correct Answer) .4. in cazul exportului indirect producatorul are posibilitati sporite de a se mentine in contact cu pietele externe B. cea mai frecventa metoda de determinare a calitatii marfii este descrierea tehnica C. ca fiecare parte isi doreste obtinerea unui avantaj (de regula patrimonial) (Correct Answer) Q. pretul pplatit de cumparator ca fi : B.24) Selectia reactiva a pietelor presupune : B. in priviinta cantitatii. prin negociere pretul contractual (Correct Answer) Q.conform uzuantelor internationale (Correct Answer) D.23) Intr-un contract de export este inserata clauza Euro. 425.25 RON. iar 1 EUR = 4 RON la momentul incheiarii contractului.25) Intr-un contract incheiat intre un exportator roman si un importator indian este inserata clauza de revizuire a pretului. organizarea comertului cu amanuntul in strainatate reprezinta o forma de organizare a comertului indirect C. in cazul marfurilor nefungibile este suficienta inscrierea in contract a denumirii complete si a tipului de marfa. reprezentanta comerciala exercita functii fie de mandatar. in contract trebuie precizat locul de deteminare a acesteia B. biroul comercial este organizat si functioneaza ca entitate cu personalitate juridica Q. cele accesorii care apar in aeroportul de plecare si in aeroportul de sosire si contravaloarea marfii sunt colectate de la destinatar (Your Answer) Q. cand marfa este incarcata la bordul navei (Correct Answer) Q. unul din elementele de extraneitate asociate contractelor de export .import poate fi cetatenie diferita a subiectelor raportului juridic Q.26) In cazul conditiei de livrare "Cash on delivery" : C. partile : D. dupa cum urmeaza : pretul contractual este de 400.Daca intre data semnarii contractului si data platii se inregistreaza variatii importante la preturile factorilor de productie.19) Prin contract cu titlu oneros intelegem: A.21) Alegeti afirmatia falsa : A. fie de comisionar (Correct Answer) D. Daca la momentul platii 1 EUR .27) Nu poate fi platit in numerar cecul : C. partile sunt obligate sa recalculeze. CFR si CIF se considera ca riscurile trec de la vanzator la cumparator: B. toate taxele de transport.20) Alegeti afirmatia corecta: A.Q.000 Ron.22) In cazul conditiilor de livrare FOB. exporturi mai mult sau mai putin sporadice (Correct Answer) Q.

29) Factura proforma reprezinta : A.28) Alegeti afirmatia falsa: C.30) Incasso-ul prezinta urmatoarea forma: A. un document care poate fi solicitat exportatorului de catre importator pentru a-i servi acestuia la indeplinirea unor formalitati prealabile efectuarii importului (Correct Answer) Q.Q. conditia de livrare CIF (cost. documente contra plata (Correct Answer) . inssurance and freight) se aplica pentru transportul maritim si rutier (Correct Answer) Q.