PROIECT TEMATIC

Flori de primavara
- grupa pregatitoare -

PROIECT TEMATIC
Tema: Natura Subtema: Flori de primavara (timpurii : ghiocelul, brandusa, cocoseii) Nivelul II Perioada de derulare : 20.03 - 24.03.2006 Educatoare: Grupa mare pregatitoare
FAZA I

vioreaua,

ALEGEREA TEMEI: educatoare si copii

In acest scop va rugam sa discutati cu copiii d-voastra evenimente sau aspecte referitoare tema anuntata. vom desfasura/ derula un proiect tematic cu tema « Flori de primavara ». pamant. Intrebarile au urmat « De ce au nevoie florile de apa ? ». unde locuiau bunicii unei fetite din grupa noastra. « de ce se ofilesc mai repede in vaza ? » etc. ierbare. Odata ajunsi in sala de grupa. Pentru ca primisem in dar un buchet mare de flori de la bunica fetitei iam rugat pe copii sa ma ajute sa-i punem in vaza.In cadrul activitatilor ce le vom desfasura impreuna cu copiii in saptamana urmatoare. « Cum cresc florile ? ». Momentul le-a starnit curiozitatea copiilor care au inceput sa adreseze o multime de intrebari : 'Ce flori sunt acestea ? ». albume. pe parcursul unei saptamani. « Cum au aparut asa repede ? ». Dragi parinti. am continuat conversatia inceputa. stropitori etc) ne vor fi de folos in derularea proiectului tematic. artificialei. « De ce au capusorul aplecat ? ». uscate. rasaduri. ghivece. Am trecut prin dreptul unei gradini cu flori aflata chiar in apropierea gradinitei. Raspunzand interesului copiilor.Orice materiale legate de tema pe care le putetiaduce( flor naturale.'' Va multumim Educatoare si Grupa " Manutelor harnice" STABILIREA OBIECTIVELOR . creand as 535j98f tfel un colt viu ( centrul tematic incipient ).EVENIMENT DE DESCHIDERE A fost prilejuit de discutiile pe care le-au purtat copiii cu ocazia unei plimbari prin imprejurimi intr-o zi putin mai calda si insorita. a fost planificata tema « Flori de primavara ». seminte. ''Asteptarea indelungata si bucuria venirii primaverii cu vestitorii sai a trezit interesul copiilor d-voastra in a cunoaste cat mai multe detalii despre florile ce vestesc sosirea acestui anotimp .

atlas botanic. mladite. altoire. auditiv. mediu inconjurator. educarea gustului estetic. saritura) . sa formeze multimi de 1-9 elemnte. tactil) . cursiva nuantata . Obiective operationale : . dezvoltarea interesului pentru frumosul din natura. sa recunoasca partile componente ale plantei. a receptivitatii pentru frumos. utilizand cat mai simturi ( vizual. olfactiv. a mediului inconjurator. logica. de crestere si dezvoltare a plantei . . importanta in viata omului . multe - - sa urmareasca si compare elemente din natura( flori timpurii de primavara) din punct de vedere al formei. precum si stimularea curiozitatii pentru investigarea acestuia Scopul : imbogatirea cunostintelor copiilor cu informatii referitoare la plante in generel si la flori in mod special . coerente. sa reprezinte operatia. ritmului si a pauzei.sa observe lumea incunjuratoare in mod concret . sa dobandeasca o exprimare clara. sa respecte comenzile educatoarei( pornire si oprire la semnal) consolidandu-si deprinderi motrice de baza( mers.Obiectiv cadru: dezvoltarea capacitatii de cunoastere si intelegere. utilizand corect simbolulu cifrelor si al operatiilor . aer. sa urmareasca cu atentie. mediul de viata. dezvoltarea vocabularului cu cuvinte si expresii noi ( rasaduri. apa. sa retina expresii ritmate si rimate si sa recite poezii cu respectarea intonatiei. marimii . alergare. interes si curiozitate un timp indelungat intregul proces de incoltire. sa numere constient si sa raporteze numarul si cifra la cantitate si invers . educarea capacitatii de a efectua analiza datelor ce se desprind si formarea priceperii de a le compara si de a stabili trasaturi comune . sera. caldura . etc) . culorii. sa afle conditiile exterioare de care are nevoie o planta pentru a se dezvolta : pamant.

o florareasa ). plantare. ritmul. sa sa intoneze sunete muzicale. • Resurese materiale : flori de primavara. dinamica melodiei. accentul si nuanta. udarea si ingrijirea plantelor). casete). afise cu imagini. sentimente. . atlas botanic. seminte si unelte de gradinarit. finetea mainilor in manuirea materialelorsi a obiectelor . dezvoltandu-si capacitatea de a comunica prin utilizarea limbajului specific activitatilor artistice . specilaisti ( gradinar. aparatura audio si video (aparat foto. auzul fonematic prin limba si muzica . creand noi situatii de joc . ritmul. sa execute exercitii euritmice sincronizand miscarea cu muzica . sa-si dezvolte fantezia si simtul pentru frumos . - RESURSE • Resurse umane: 20 de copii. CD-uri. sa-si dezvolte abiliati manuale. organizarea unei expozitii tematice) . motricitatea. expresivitatea . sa utilizeze calitatile expresive ale limbajului oral si corporal in transmiterea unor idei. sa-si puna in valoare fantezia . carti. albume. sa-si dezvolte indemanarea de a transpune imaginile proprii in plan artistic si a capacitatii de a valorifica lucrarile proprii ( infrumusetarea mediului ambiant. • Resurse de timp : o saptamana. planse. respectand linia melodica. interpretand expresiv . sa comunice cu copiii cu care intra in relatii ( de joc) . sa exprime prin miscare impusa de continutul cantecului.- sa perceapa muzicalitatea limbii. sa traiasca emotii pozitive ca urmare a indeplinirii unor sarcini gospodaresti( insamantare. educatoarea. tempoul.Cdplayer. ghivece. starea sufleteasca creata de muzica .

experimentul. problematizarea. invatarea prin descoperire. • Ce doresc sa afle : Cum cresc florile? Conditiile si ciclul de viata .explicatia. exercitiul. Florile sunt frumoase si colorate. INVENTARUL DE PROBLEME : • Ce stiu copii : Sa recunoasca florile timpurii de primavara . Florile se cumpara de la piata si de la florarie. jocul. Ce dauneaza unei plante Cum protejam o planta Florile se pun in vaza. demonstratia.METODE SI PROCEDEE : brainstormingul. Importanta in viata omului .conversatia . Sa enumere partile partile componente . De ce deasupra florilor zboara fluturii si albinele . observari spontane. Unde cresc florile . Ce este sera ? Cum apar florile ? Ce sunt semintele ? De unde iau oamenii seminte de flori ? De ce primavara este denumit anotimpul florilor ? .

HARTA PROIECTULUI : Pe baza interesului manifestat de copii. am intocmit harta tematicilor pentru proiect. Am prezentat-o copiilor si i-am asigurat ca activitatile urmatoare le vom desfasura dupa acest plan conceput impreuna cu ei. INVENTARUL DE ACTIVITATI :  LUNI  Biblioteca :  Alege imagini ce se potrivesc anotimpului primavara  Joc de masa :  Cauta umbra potrivita ! ( loto cu flori )  Joc de rol :  ''De-a floraresele''  CUNOASTEREA MEDIULUI :  « Florile lunii martie »( observare)  ACTIVITATE PRACTICA  Camp cu ghiocei (colaj)  Plimbare in natura pentru a observa florile. in gradina de flori  MARTI  Stiinta:  Experimente: De la samanta la planta ! (plantam seminte)  Biblioteca :  Lectura ed : Povestea ghiocelului  Arta : .

ghiocelul si brandusa)  Arta :  Invitatii pentru vizita scolarilor in gradinita noastra. .  EDUCAREA LIMBAJULUI:  Memorizare: "Ghiocelul si florile"  EDUCATIE MUZICALA:  Infloresc gradinile (auditie cantec)  Dansul florilor (repetare joc muzical)  OPTIONAL ( Micii mesteri mari) :  Confectionam ghirlande din flori  Activitati gospodaresti : Stropim si ingrijim florile. Modelaj : ghiocelul si brandusa  ACTIVITATE MATEMATICA :  Sa numaram florile din vaza ! ( predarea numarului si a cifrei 9)  EDUCATIE FIZICA : Invatarea sariturii in lungime de pe loc.  MIERCURI :  Biblioteca :  Rasfoim atlasul botanic  Impodobim vaza de flori( ex grafice)  Joc de masa :  Flori-surori ! ( Din jumatati intreg.  Decoram sala de grupa in asteptarea invitatilor. Joc :Sari peste rondou !  Intalnire cu specialistii( profesor de biologie si florareasa)  Curiozitai din lumea plantelor si a florilor.

 Cum si cui oferim flori ? La aniversare.  Stiinta :  Gaseste o floare la fel ca a mea !  Joc de constructie :  Ladite si ghivece pentru rasaduri si flori( lego si rotodisc) . JOI :  Biblioteca :  Auditie : Potecuta mea dintre flori.  ACTIVITATE MATEMATICA :  Flori pentru cei dragi!( exercitii aplicative de adunare si scadere)  EDUCAITE PENTRU SOCIETATE . Realizam ierbarul cu flori  Ghici ghicitoarea mea ! ( concurs de ghicitori despre plante si flori)  Impodobim sala de gupa  VINERI :  Biblioteca :  Scriem in jurnalul grupei  Arta:  Confectionam album cu imagini/ flori  Joc de creatie:  « De-a Craiasa primaverii »  EDUCAREA LIMBAJULUI . ( convorbire)  OPTIONAL :( Ecologistii)  Plante la presat..

creioane colorate. Au urmat o multime de intrebari legate de aceste flori. poze.flori. tema fiecarei zilei fiind un punct de plecare pentru activitatile de a doua zi :  Luni : Observam chipuri si culori nebanuite ale florilor. seminte. unelte de gradinarit. jetoane.  Marti : Joaca cu florile ( numaram si ne miscam ). infrumuseteaza viata omului. apratura audio. reviste.daruri nestiute. carti. ierbare. Le-am sugerat copiilor sa discutam in saptamana urmatoare despre florile care vestesc sosirea primaverii. carti de colorat. ceracolor. uscate. lucrari ale copiilor. CD.culori)  ACTIVITATE ARTISTICO-PLASTICA  A-nflorit gradina! (pictura )  EVALUARE:  Prezentarea expozitiei cu lucrarile copiilor in fata invitatilor  Dansul florilor " Petale catifelate". Cate silabe are cuvantul ? (joc didactic) Numara silabele( primavara. DESCRIEREA VIRTULA A PROIECTULUI : Mi-am imaginat proiectul ca pe o poveste despre miracolul si frumusetea florilor.  Vineri : Florile. le ocrotim si ingrijim. poveste care ne destainuie in fiecare zi o parte din minunata lume a naturii si misterioasa viata a plantelor ( a primelor flori vestitoare a primaverii ). FAZA A II-A REALIZAREA IN FAPT A PROIECTULUI Cu ocazia plimbarii prin imprejurimile gradinitei am descoperit intr-o gradina cativa ghiocei. atlase botanice.  Miercuri : Cantam si dansam cu ele(rime si ritmuri). ghivece.  Joi : Asculatam povestea florilor. hartie creponata/glasata. . CENTRUL TEMATIC : flori naturale si artificiale. plante in ghiveci. discutia fiind continuata si la intoarcerea in gradinita. albume. materiale din natura.

pe care.mamica fetitei din grupa noastra este chiar florareasa. Apoi. fiecare zi avand o subtema. astfel incat sa poata fi observat si abordat in familie . Am planificat o serie de activitati. Am avut grija sa le asezam la lumina.Deoarece in gradinita nu existau toate materialele necesare investigarii subiectului. ingrijirea si vanzarea florilor. rasadurile. am intocmit o scrisoareanunt pe care am afisat-o in hol. prin acest anunt am solictat colaborarea parintilor si bunicilor pentru procurarea materialelor necesare bunei desfasurari a proiectului. precum si motivatia necesara pentru a se implica activ in desfasurarea activitatilor. Planificarea a fost conceputa in asa fel incat activitatile fiecarei zile sa constituie punctul de plecare pentru ziua urmatoare si tinandu-se cont de particularitatile de varsta si individuale ale copiilor din grupa. In fiecare zi am urmarit confectionarea unor lucrari care sa ii ajute pe copii sa realizeze finalitatea proiectului tematic decoratiuni pentru infrumusetarea salii de grupa si relizarea unei expozitii. Pregatirea pentru munca in teren Am apelat la bunicii Denisei care sa ne poata primi sa observam gradina cu flori. Aici au observat straturile de flori. Am trecut la stabilirea inventarului de activitati pentru saptama na in care se deruleazaproiectul. care a constat in deplasarea copiilor impreuna cu educatoarea la obiectivul vizitat. Cu ajutorul materialelor aduse de copii si parinti am amenajat centrul tematic. Munca de teren propriu-zisa A urmat apoi munca de teren . le-am udat si ingrijit pe tot parcursul saptamanii. dupa care au fost grupate pe subteme alcatuindu-se Harta proiectului . copiii observand . Doamna . continutul acestora fiind completate cu actiuni desfasurate pe arii de stimulare .. Urmarea muncii in teren La intoarcerea in gradinita copii au discutat despre tot ce au observat in vizita din gradina cu flori. in cadrul sectorului Stiinta .Intrebarile lor au fost notate in Inventarul de probleme. asa ca nea oferit mai multe detalii despre cresterea. Subiectul proiectului va fi adus la cunostinta parintilor. cu tematica sugestiva. uneltele de gradinarit. in timpul drerularii proiectului l-am imbogatit cu alte materiale procurate si confectionate de copii. Din observarile directe s-au desprins unele raspunsuri la intrebarile puse anterior. am plantat seminte de flori pe care le-am asezat in coltul naturii alaturi de celelelte ghivece.

ajutati de cunostintele specialistului care a dat curs invitatiei noastre. sa-si doreasca sa mearga mai departe. in asteptarea invitatilor. Lucrarile realizate au adus satisfactie copiilor. am cantat. recitam si dansam cu florile ». Am invitat si cativa parinti care au stat de vorba cu copiii. aducand unele lamuriri si informatii suplimentare si au admirat rezultatul muncii copiilor. impreuna cu doamna invatatoare. sa reactioneze in conformitate cu cerintele activitatii desfasurate. fie ca au pictat. Am incercat. am realizat activitatile in maniera integrata. dansului. urmand sa le ingrijim pana vor inverzi si mai apoi vor inflori. modelat sau confectionat flori. organizand jocuri de rol (De-a floraria ). Am presat flori pentru a realiza un ierbar si ne-am imbogatit cunostintele referitoare la lumea plantelor si a florilor. in fiecare zi au fost planificate activitati si momente de euritmie care au asigurat repetarea cantecelor. stimularea copiilor ca.sau cum se daruiesc ( educatie pentru societate). sa-si dezvolte capacitatea de a lua decizii. a poeziilor si confectionarea decorului ( poienite cu flori.procesul de germinatie (incoltirea). respectand obiectivele propuse si dand o finalitate activitatilor zilei : pregatirea in asteptarea invitatilor. tot cu ajutorul florilor.in special. cu fotografii si ipostaze in care copiii au participat la activitatile desfasurate in derularea acestiu proiect. In decursul zilei de miercuri cu subteme « Cantam. am invata cum se cumpara florile. tablouri sau invitatii pentru scolarii pe care i-am astepat la noi in gradinita . dansat si recitat in cinstea sosirii primaverii cu florile ce o vestesc. Am realizat lucrari si ornamente cu care sa decoram sala de grupa. sa le comunice colegilor descoperirile facute. Am realizat albumul grupei. de asemenea. Incetul cu incetul am strans mai multe informatii si am transpus colectia stransa intr-un jurnal de proiect. invitatii. ghirlande. ADAUGAREA DE DETALII SI ATRIBUIREA DE FUNCTIONALITATI . De asemenea. La activitatile matematice am numarat si calculat. functie de rezultatele obtinute. picturi etc) in asteptarea vizitei scolarilor din calsa I. tablouri.

flori uscate etc  Copiii au confectionat flori din hartie colorata si si au improvizat o gradina cu rondouri de flori." ( P.  Programa activitatilor Bucuresti2002 . impreuna cu ea. albumul cu fotografii al grupei si expozitia cu lucrarile realizate de prescolari in timpul saptamanii. Miniped Bucuresti/2002 . instructiv-educative in gradinita de copii.  S-au confectionat invitatii si un afis de reclama prin care sunt anuntati scolarii din clasa I ca sunt invitati la gradinita pentru a le prezenta « Dansul florilor ». . copiii si-au stabilit roluri si responsabilitati (vanzator. "Nu lucrez dupa natura.  La final a urmat o discutie in care s-a subliniat rolul florilor in viata omenilor. EVALUAREA FINALA  S-a realizat un album cu fotografii din timpul saptamanii  S-au realizat aranjamente florale pentru gradinita si expozitia cu lucrarile copiilor  ''Dansul florilor" prezentat colegilor din grupa mica si a scolarilor din clasa I. Ed. )  S-a stabilit un program de servici la ''Coltul naturii'' unde se ingrijeau plantele( udarea cu apa pusa in stropitori/ sticle cu o zi inainte.  Metoda proiectelor la varste timpurii. PICASSO) BIBLIOGRAFIE :  Ghid pentru proiecte tematice. florarese etc. La sugestia copiilor am amenajat o florarie ( din floi artificiale sau confectionate de ei ). Editura V& Integral.  Gradinita altfel. Editura Humanitas Educational /2005 .  S-a imbogatit ''Centru tematic'' si ''Coltul naturii'' cu plante si flori in ghiveci. Bucuresti 2003. cumparator. urmarirea fenomenului de incoltire etc). ci in fata naturii.

ghivece cu pamant. ghivece cu flori.Stimate doamna florareasa. unelte de gradinarit. sa ne impartasiti din cunostintele d-voastra. flori uscate. CU FLORI CLASA DECORAM » GRUPA PREGATITOARE UNITATEA DE INVATAMANT: GRADINITA CRAINIMAT EDUCATOARE : . in folosul copiilor din grupa noastra. Speram sapastram aceasta legatura si in continuare. Ne bucuram ca ati participat activ la activitatile derulate in aceasta saptamana (mai ales la celegospodaresti . Grupa pregatitoare " Manute harnice" de la Gradinita Crainimat va invita marti. seminte etc). Pop Viorica Cunoscand bogata dumneavoastra activitate in domeniul cresterii si vanzarii plantelor ornamentale si a florilor si stiind ca iubiti copiii. la plantarea si ingrujirea semintelor si a florilor in gradina). 21.03. carti si imagini cu flori. branduse si cocosei. Speram ca in acest fel vom afla lucruri interesante din domeniul plantelor si ne vom satisface curiozitati despre florile de primavara si nu numai. Grupa « Manute harnice » si educatoarea. Va multumuim anticipat.2006. Dragi parinti Va multumim ca ati raspuns solicitarilor noastre si ne-ati ajutat cu materialediverse( buchete de ghiocei. Va multumim Educatoarea si Grupa " Manutelor harnice" PROIECT DE ACTIVITATE INTEGRATA TEMA SAPTAMANII: NATURA SUBTEMA: FLORI DE PRIMAVARA TEMA ZILEI « CANTAM SI DANSAM.

« Dansul florilor « ( repetare joc muzical). sa recepteze un text care i se citaste . pentru a demonstra ca l-au inteles. intelegand in mod intuitivcaracteristicile expresive si estetice ale acestuia . ritmului. respectand tonul. sa execute in grup tema data.03 2006 ACTIVITATI DE GRUP: 1. sa reactioneze la acestea. starea sufleteasca creata de muzica.Activitati optionale « Micii mesteri mari » « Confectionam ghirlande din flori » sa selecteze in mod adecvat uneltele de lucru. 3. pauzei .DATA : 22. sa retina idile acestuia si sa descrie ideile lui principale in cuvinte proprii. 4. Educarea limbajului: « Ghiocelul si florile » ( memorizare) sa audieze cu atentie un text. expresic si omogen. sa execute exercitii euritmice sincronizand miscarea cu muzica. b. sa inteleaga si sa transmita mesaje simple . sa exprime prin miscarea impusa de continutul cantecului. Educatie muzicala : a. sa verbalizeze actiunile intreprinse. in functie de activitatea concreta . semnalul de inceputsi respiratia in cant. sa asculte cu atentie o melodie pentru a o putea intona corect.folosind un limbaj adecvat . manifestand spirit de cooperare . 2. « Infloresc gradinile ! » ( auditie cantec) . sa retina expresii rimate si ritmate si sa recite poezii cu respectarea intonatiei. .Activitati pe arii de stimulare Biblioteca:: " Rasfoim atlasul botanic " "Decoram vaza cu flori"( semne grafice) sa « citeasca » imagini din atlasul botanic si sa le compare . sa valorifice propriile lucrari in amenajarea spatiului si a mediului ambiant.

sa manuiasca corect instrumentul de scris.finalizarea tablourilor ce vor fi oferite invatatoarei si a elevilor invitati . directia de la stanga la dreapta . Le-am spus copiilor ca ieri. sa perceapa frumosul din realitatea inconjuratoare . sa respecte pozitia corecta a corpului la masa de lucru pentru o buna coordonare oclomotrica. sa manuiasca obiecte si unelte de gradinarit( stropitori. sa realizeze corect fisa de lucru respectand indicatiile edicatoarei . In plic se afla o scrisoare si un CD audio. spatierea. sa treseze semne grafice relativ corect in ceea ce priveste marimea.. sa lipeasca pe suprafata data petalele. la venirea in gradinita. Activitati gospodaresti : Ingrijim florile din coltul naturii Decoram sala de grupa - sa participe la activitatile gospodaresti alaturi de adulti . copiii gasesc un plic la Centrul tematic. realizand colaje estetice si functionale. a plantelor in general . Joc de masa : « Flori-surori » (din jumatati intreg :ghiocelul si brandusa) - sa recunoasca florile . - realizarea unui portofoliu cu aspecte din activitatea copiilor. SCENARIUL ZILEI : Dimineata. Curiosi. copiii au cerut sa le citesc scrisoarea pentru a afla de la cine am primit-o. sa plieze prin indoire repetata o suprafata de hartie pentru a realiza frunza plantei . in exprimarea gestului grafic . cand am iesit pe . care sa fie prezentat celor care ne viziteaza gradinita. realizarea decorului pentru sala de grupa si a expozitiei cu lucrarile copiilor. in « casuta cu surprize ». galetute cu apa) respectand norme simple de protectie si securitate . Arta : « Tablouri pentru invitati » - sa denumeasca ustensilele de lucru accesibile varsteisi scopul in care sunt folosite .- sa alcatuiasca propozitii simple si dezvoltatedespre aspecte din viata florilor. FINALITATEA ZILEI : . folosind materialesi accesorii necesare ingrijirii plantelor din ghivece .

Suntem cu totii de acord si hotaram ca astazi sa ne pregatim sala de grupa pentri vizita scolarilor (pregatirea unor surprize ce vor fi oferite invitatilor. nu vom uita sa udam si plantele de la coltul naturii. Ne ofera acest CD cu melodii pentru copii.tablouri. Bucuresti 1999. Cand toate vor fi gata vom amenaja expozitia si vom decora sala de grupa si vom dansa cu totii »Dansul florilor ». Ed. pentru ca ei stiu ca voua va place muzica si dansul foarte mult. V & I Bucuresti . Prezint copiilor sectoarele de activitate. Activitati practice pentru gradinita . La sectorul joc de masa vom forma intregul din jumatati. BIBLIOGRAFIE : « Ghid pentru proiecte tematice ». "Acestia mi-au dat plicul pentru voi. Pe CD se afla multe cantece frumoase » De aceea le propun copiilor sa invatam unul de pe CDul primit ca apoi sa-l putem canta si scolarilor. lipind flori (branduse si ghiocei). Ed. 2005. La sfarsitul zilei suntem pregatiti si noi si sala de grupa pentru a ne astepta invitaii. vom confectiona ghirlande de flori pentru decorerea grupei si vom invata cu totii o poezie frumoasa (activitate comuna. Antologie poezii pentru copii. Ei cunosc aproape toate literele alfabetului si ne-au scris cateva randuri. decoram sala si repetam Dansul florilor).poarta gradinitei m-am intalnit cu copiii din clasa I si invatatoarea lor. Aramis. - Document Info . organizarea unei expozitii cu lucrarile noastre. 1993. Copiii isi manifesta dorinta de a-i invita la noi in gradinita pe scolarii din clasa I. Ed Lumea copiilor. care vor sosi in ziua urmatoare la noi in gradinita. Humanitas Educational/ Bucuresti 2005 : Programa activitatilor instructiv-educateive in gradinita de copii. cu intrega grupa de copii). La Biblioteca vom rasfoi Atlasul Botanic si vom decora vaza cu semne grafice cunoscute. In timpul lucrului vom audia CD-ul pentru a invata cantecul « Infloresc gradinile ». Ed. sa invatam o poezie si un cantecel de primavara de pe CD-ul primit.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful