Academia de Studii Economice Facultatea de Comert

Campanie de informare publica impotriva traficului de fiinte umane

Bucuresti 2008

Scopul campaniei 2.11. Calendarul campaniei 2. 2.10. Concluzii Bibliografie .3.8.2. Definirea tipului campaniei 2. Stabilirea bugetului Metodele de evaluare a campaniei 3. Publicul tinta 2.Cuprins 1.9. Stabilirea echipei 2. 4.1.5. Analiza situatiei 2.7.6.4. Strategia de actiune 2. 2. Obiectivele campaniei si operationalizarea lor 2. Introducere-Notiuni teoretice Planificarea campaniei 2. Sloganul campaniei 2.

. R. de exemplu. care o/il are ca autor pe .în cadrul cărora se oferă informaţie. stă la baza noţiunii de „campanie de relaţii publice”.. ci poate fi privită mai degrabă ca un proces. -Campanii de informare . Public Relations Campaign Strategies: Planning for Implementation). se diferenţiază de categoria anterioară. Campaniile de relaţii publice sunt construite pentru diferite scopuri.. cu menţiunea că acestea pot fi schimbate şi.. extrase din publicatia “ “. ca o serie de acţiuni care urmăresc îndeplinirea unor obiective propuse. fiecare organizaţie poate să opereze propria sa clasificare: -Campanii de conştientizare pentru public . aşa cum este. în consecinţă. În ceea ce priveşte obiectivele campaniilor de relaţii publice. efort bazat pe aplicarea unor strategii de comunicare şi evaluarea rezultatelor obţinute”( Kendall.1.sunt acele campanii prin care se urmăreşte conştientizarea publicului prin anunţarea subiectului campaniei. Această modalitate de comunicare nu constă într-o idee sau acţiune singulară. Acest mod de a imagina relaţiile publice ca un proces. Introducere-Notiuni teoretice In introducere vom prezenta cateva aspecte teoretice legate de domeniul Relatiilor Publice si campaniile de RP. Patrick Jackson. propune o clasificare a tipurilor de campanii în funcţie de nivelurile de comportament pe care încearcă să le motiveze. Relaţiile publice reprezintă o modalitate de comunicare între organizaţie şi publicurile sale. pe care le ating folosind diferite metode adecvate fiecărei situaţii în parte: „Campania de relaţii publice este un efort susţinut al unei organizaţii pentru a construi relaţii sociale demne de încredere. cu scopul de a atinge anumite obiective determinate în urma unor cercetări. campania de avertizare a şoferilor asupra faptului că începutul anului şcolar îi obligă să fie mai atenţi la copiii care circulă pe străzi. Deşi şi acest tip de campanie produce fenomene de conştientizare.

şi din acest motiv este considerată ca fiind greu de realizat. În acest sens. conceptul de planificare strategică. reprezintă efortul unei organizaţii de a-şi fixa scopuri şi obiective precum şi acţiunile întreprinse şi metodele folosite pentru îndeplinirea acestora. aceste campanii se referă la faptul că publicul poate acumula atât de multă informaţie încât să treacă de la nivel atitudinal la nivel comportamental.presupun convingerea oamenilor de a renunţa la un fel de comportament în favoarea altuia. .folosind cuvântul „educare" în sens pedagogic. alături de alte efecte negative. -Campanii de schimbare a atitudinilor . În această categorie se situează campaniile de convingere a oamenilor să nu conducă în stare de ebrietate sau să renunţe la fumat.sunt adresate acelor categorii de public care nu aderă la poziţia organizaţiei. -Campanii de reîntărire a atitudinilor şi a comportamentului . Un alt element important în practica relaţiilor publice este planificarea.sunt adresate susţinătorilor organizaţiei şi se realizează printr-o readucere aminte a valorilor organizaţiei. -Campanii de modificare a comportamentului . Acest gen de campanie are la bază crearea disonanţei cognitive. Lipsa unei gândiri strategice şi a unei planificări sistematice poate duce la eşecul companiei de a-şi îndeplini obiectivele propuse.-Campanii de educare publică .

2. Planificarea campaniei In planificarea unei campanii distingem urmatoarele etape: -definirea tipului de campanie -scopul campaniei -publicul tinta -analiza situatiei -analiza obiectivelor si operationalizareaacestora -sloganul -strategia de actiune -calendarul campaniei -stabilirea echipei -stabilirea bugetului -tehnici de evaluare a campaniei .

constientizarea persoanelor asupra gravitatii fenomenului.1. care va fi aplicat de catre Guvernul Romaniei cu implicarea autoritatilor locale din municipiile resedinte de judet din toata tara.In continuare vom prezenta planul unei campanii de combatere a traficului de fiinte umane.3. in perioada 15 februarie – 10 aprilie 2009: 2. Scopul campaniei Scopul campaniei este acela de a reduce numarul victimelor traficului de fiinte umane si de a preveni producerea acestuia. 2. cu referire in special la prostitutie. Acest tip de campanie implică de asemenea selectarea mijloacelor de implementare cele mai adecvate pentru a impune această temă: prin media si prin organizare de evenimente. Publicul tinta . deoarece prin aceasta se intentioneaza informarea publicului cu privire la traficul de fiinte umane. modul cum se produce. 2. Avand in vedere acest aspect campania RP pe care o vom desfasura este una atat de constientizare cat si de informare.2. Definirea tipului campaniei Tipul de campanie pe care il vom alege este determinat de necesitatea conceperii si elaborarii planului de relatii publice. de asemenea. cum se desfasoara si ce efecte negative are asupra victimelor si.

catre tarile balcanice si in statele membre ale Uniunii Europene.gov: “Romania este tara sursa si de tranzit pentru traficul de fiinte umane. In 2004. dar ne adresam si traficantilor si potentialilor traficanti. dar şi femei. Persoanele traficate prin Romania provin. de aceea publicul nostru tinta este format in special din adolescente si persoane de sex feminin cu o situatie financiara precara. Analiza situatiei Pentru a aduce la cunostinta situatia actuala in Romania in privinta traficului de fiinte umane. Ucraian si Rusia. in general. ea este reală. un fenomen subteran cu dimensiuni globale.usembassy. Majoritatea au ocupaţii legate de locuri care le dau posibilitatea unui contact direct cu potenţialele victime 2. Au continuat sa existe ingrijorari referitoare la copiii strazii din Romania si la vulnerabilitatea acestora in ceea ce priveste exploatarea si traficul de persoane. imediat ce au sosit in Canada. in scopuri de exploatare sexuala. cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani. munca fortata si cersetorie organizata. peste jumătate au vârste cuprinse între 18-23 de ani). victimele sunt racolate cu predilecţie din rândul fetelor şi tinerelor femei cu vârste cuprinse între 13 şi 33 de ani ( un sfert sunt minore. cateva femei din Romania s-au deplasat in Canada. am prezentat un extras de pe site-ul bucharest. din Moldova. . in special Spania. pentru a lucra ca dansatoare exotice. ca simple obiecte şi apoi exploatate. fiinţele umane fiind vândute şi revândute din ce în ce mai scump. exista dovezi conform carora indivizi care fac parte din crima organizata le-au fortat pe cateva dintre acestea sa se prostitueze. pozitia Guvernului si reglementarile adoptate de acesta. În România.Traficul de persoane este un fenomen complex al zilelor noastre. Acestia sunt de obicei bărbaţi. avand vize de munca temporare. vinovat de producerea a milioane de drame omeneşti. Oricât de crudă ar părea exprimarea.4. Franta si Italia.

la aceasta problema in scopuri de exploatare sexuala si non-sexuala. In decembrie 2004. in . Administratiei si Internelor a investigat 81 de politisti implicati in acte de coruptie legate de traficul de persoane. au concediat 10. In plus. Autoritatile au condamnat un numar de 103 de traficanti. In 2004. iar 40 de cazuri au fost inaintate pentru punere sub acuzare.Guvernul Romaniei nu indeplineste intru totul standardele minime in vederea eliminarii traficului cu fiinte umane. in 2004. Coruptia din randurile autoritatilor insarcinate cu aplicarea legii a continuat sa reprezinte o problema grava. Legislatia romaneasca referitoare la combaterea traficului de fiinte umane se refera. guvernul a reorganizat politia de frontiera si a stabilit unitati speciale pentru lupta impotriva traficului de fiinte umane si a migratiei ilegale. in mod specific. Guvernul Romaniei a marit considerabil numarul condamnarilor si al sentintelor pentru trafic de fiinte umane. In 2004. Directia Generala de Anti-Coruptie din cadrul Ministerului. desi guvernul a luat masuri in acest sens. cu toate acestea. Parchetul National Anticoruptie a revizuit un numar de 10 cazuri de coruptie in legatura cu traficul de fiinte umane. Eforturile guvernului de protejare a victimelor s-au imbunatatit in 2004. Guvernul Romaniei a continuat sa gazduiasca sediul Initiativei de Cooperare in Europa de Sud-Est (SECI) si a participat activ la operatiunile SECI impotriva traficului de fiinte umane. iar 49 au primit sentinte intre 1 si 5 ani. autoritatile au impus sanctiuni administrative referitor la 31 de politisti. prevazand dispozitii referitoare la penalitatile corespunzatoare. Guvernul a inregistrat progrese in stabilirea de adaposturi pentru victimele traficului si in condamnarea traficantilor. Guvernul a deschis cinci din noua adaposturi pentru victimele traficului cu fiinte umane cerute de lege. depune eforturi sustinute in acest sens. printre care se numara Mirage 2004. si a realizat investigatii privind traficul de fiinte umane in colaborare cuSpania si Republica Ceha. cate unul pentru fiecare tribunal si curte de apel. Romania a pus bazele unor succese mai mari in eforturile sale de a combate traficul de fiinte umane. 34 dintre cei condamnati in 2004 au primit sentinte cu inchisoarea de la 5 la 10 ani. Dat fiind imbunatatirile continue in domeniul protejarii victimelor. de la 49 in 2003. Guvernul a creat o retea nationala de 52 de judecatori specializati in cazuri de trafic de fiinte umane.

prin lege. In iunie 2004. In 2004. Ministerul Administratiei si Internelor a asigurat securitatea adapostului non-guvernamental din Bucuresti. Ministerul Educatiei si Cercetarii a initiat un nou curs in cadrul programei nationale pentru elevii scolilor primare si gimnaziale.” 2. In plus. ONG-urile au raportat o buna colaborare cu autoritatile judiciare. care au oferit deja sprijin unui numar de 32 de copii traficati. care a ajutat 100 de victime in 2004. Obiectivele campaniei si operationalizarea lor OBIECTIVE Atragerea atentiei publicului asupra OPERATIONALIZAREA OBIECTIVELOR Oamenii trebuie sa inteleaga ce inseamna . psihologic si social. chiar daca noul sistem referitor la victime nu a identificat si descris in intregime toate victimele recuperate in urma traficului de fiinte umane. politia a inaugurat Centrul de Resurse pentru Traficul de Fiinte Umane. In 2004. guvernul a monitorizat anunturile agentiilor de recrutare referitor la ofertele frauduloase sau inselatoare care ar putea conduce la trafic de fiinte umane.comparatie cu cele doua deschise in 2003. fondurile alocate de Romania pentru organizatiile non-guvernamentale care vin in ajutorul victimelor traficului de persoane au ramas la un nivel scazut. Legislatia adoptata in 2004 imbunatateste protectia minorilor impotriva traficului de fiinte umane si ofera protectie pentru victimele tuturor delictelor. la adapost si la ajutor juridic. intitulata “Fii atent la capcanele traficantilor”. In 2004. Avand in vedere ca victimele au dreptul. inclusiv traficul de fiinte umane. Politia romana si o organizatie non-guvernamentala locala au realizat o campanie televizata comuna. pentru a centraliza datele din toata tara referitoare la acest delict. guvernul a aprobat un plan national de actiune pentru prevenirea si combaterea traficului de minori.5. cursul a venit in sprijinul a 200 de profesori si 6. care va include subiecte de discutie despre traficul cu fiinte umane. guvernul a finantat deschiderea. a 10 adaposturi pentru copiii epatriati neinsotiti. de catre o organizatie non-guvernamentala locala. Ambasadele Romaniei din strainatate au contribuit la repatrierea unui numar de 350 de victime ale traficului de fiinte umane.000 de elevi.

gravitatii fenomenului traficul de fiinte umane. Strategia de actiune . Scopul final al obiectivelor prezentate anterior este reducerea numarului de persoane care sunt agresate fizic si psihic in acest fel. Acest slogan sugereaza ideea de independenta si responsabilitate si indeamna tinerele fete sa isi aleaga singure o cariera. Depistarea traficantilor Se urmareste ca informarea oamenilor aspura gravitatii efectelor prostitutiei sa duca la responsabilizarea acestora si. Sloganul campaniei Sloganul campaniei noastre va fi :”Ia-ti viata in propriile maini”. necontrolat de catre ceilalti si sa aiba capacitatea de a lua propriile decizii 2. Acest obiectiv urmareste prezentarea riscurilor pe care si le asuma cei care devin traficanti de persoane si reducerea numarului acestora. sa isi creeze un mod de viata dupa bunul plac.7. acestia sa ajute la depistarea persoanelor responsabile cu traficul de fiinte umane. astfel. Reducerea numarului de traficanti Diminuarea traficului de persoane 2.6. dimensiunea si amploarea acestui fenomen si efectele asupra individului si societatii.

avand o cariera de succes si o familie fericita. traficul de copii si in final. Spoturile televizate vor fi difuzate pe cele mai importante posturi de televiziune . sa isi realizeze o cariera si sa ia deciziile pe cont propriu. Am facut aceasta alegere deoarece Mihaela Radulescu este o persoana implinita atat din punct de vedere profesional cat si din punct de vedere personal. Al treilea spot prezinta imaginea unei fete care merge dezorientata printr-un cartier intunecat si sinistru si se uita speriata in jur. violenta in familie. Aceasta ultima secventa prezinta o prostituata care este inchisa intr-o camera suportand agrsiunile fizice provocate de proxenetul dezamagit de suma de bani obtinuta. Ultimul spot este cel mai dur si cel mai amplu. iar pentru ca mesajul sa fie transmis in randul publicului larg se vor realiza patru spoturi televizate si unul radio care vor fi difuzate pe tot parcursul campaniei.In ceea ce priveste activitatile care se vor desfasura in vederea atingerii scopurilor campaniei. care sugereaza armonie si liniste sufleteasca. Guvernul va organiza o serie de conferinte in toate municipiile resendinte de judet ale tarii care vor intruni intr-un decurs de doua ore elevii de liceu din orasele respective. Cadrul in care se filmeaza spotul este un peisaj din parcul Cismigiu din Bucuresti. iar aceasta rosteste sloganul campaniei:”Ia-ti viata in propriile maini”. stiindu-se urmarita si intr-un final este prinsa de un grup de baieti si imobilizata. unde condamnatul este agresat de ceilalti detinuti. se refera la comportamentele nocive ale oamenilor cu ilustrarea unor imagini terifiante referitoare la traficul de droguri. Clipul se incheie cu sloganul campaniei. dar inte timp apare un echipaj de politie si fata speriata cere ajutor chiar cu riscul de a fi ranita. Al doilea spot vizeaza traficantii de persoane sau potentialii traficanti si scoate in evidenta riscurile si consecintele acestor practici ilegale. punandu-se accent pe prostitutie ca o problema majora a societatii. In continuarea vom prezenta continutul celor 4 spoturi TV: Primul spot care va fi difuzat o va avea ca personaj central pe Mihaela Radulescu care incurajeaza tinerele sa isi creeze singure un viitor. unde un barbat incearca sa acosteze o tanara si sa o oblige sa plece cu el. iar clipul se incheie cu imaginea Mihaelei impreuna cu familia ei. Traficantul este dus asftel la politie iar cadrul se muta in incinta unei inchisori. Clipul se desfasoara in cadrul unui club.

dar şi alte forme de servitute. plecând în străinătate cu vise caracteristice vârstei şi trezinduse singure printre străini. . Conferinta va debuta cu prezentarea informatiilor generale si statistice referitoare la traficul de fiinte umane in Romania si a masurilor luate de fortele de ordine pentru combaterea acestui fenomen. In continuare va lua cuvantul psihologul. MTV. care va expune si el . Traficul de persoane este un fenomen complex al zilelor noastre. realizata de catre delegatul Inspectoratului Judetean de Politie. Kanal D. ca simple obiecte şi apoi exploatate. TVR1. National TV. În majoritatea cazurilor.nationale: ProTV. abuzate. Conferintele vor avea loc in zilele de miercuri. Kiss FM. Realitatea TV. Radio 21. Kiss TV. o persoana autorizata de la Ministerul Apararii Nationale si un specialist in relatii publice. Specialistul de relatii publice este cel care organizeaza continutul conferintei si al discursurilor. UTV. de asemenea cateva idei legate de prostitutie si de asemenea aspectul social al implicatiilor pe care le presupune: “Având în vedere gravitatea acestui fenomen şi a faptului că tot mai multe tinere devin victime ale traficului de persoane. Prelegerile vor fi tinute de catre o comisie specializata. Antena1. un fenomen subteran cu dimensiuni globale. care au studiat indeaproape fenomenul. joi si vineri ale saptamanii pe tot parcursul campaniei si vor intruni toti elevii de liceu din orasele resedinte ale tuturor judetelor. Pro FM si Magic FM. ameninţate. AcasaTv si TVR2 Spotul radio va avea acelasi text cu cel televizat care este interpretat de Mihaela Radulescu si va fi difuzat pe FM. formata dintr-un psiholog. sechestrate. N24. Oricât de crudă ar părea exprimarea. victimele sunt supuse unor tratamente înjositoare şi exploatate în regim de sclavie. Antena3. vinovat de producerea a milioane de drame omeneşti. adevărate sclave ale traficanţilor. Prinse în capcana traficanţilor. PrimaTV. ele sunt forţate să accepte exploatarea sexuală. fiinţele umane fiind vândute şi revândute din ce în ce mai scump. este binevenită prezentarea câtorva aspecte legate de acest fenomen. ea este reală.

înseamnă o grea încercare pentru victime şi se desfăşoară după anumite etape: . Abia acum victima conştientizează pericolul.Transportul este organizat de recrutor şi se face pe trasee stabilite anterior. Dar seria vânzărilor nu se opreşte aici.Traficul de fiinţe umane. .Vânzarea este esenţa traficului de fiinţe umane. susţinută de credinţa nefondată că. . astfel încât victima să nu aibă timp să se răzgândească. intră în contact cu viitoarea victimă. victimele fiind ameninţate şi abuzate. iar pentru a-i obţine sunt capabile să înfrunte orice pericol. Provenienţa dintr-o familie dezorganizată sau dintr-un mediu în care tânara a suferit abuzuri creşte riscul de a accepta o falsă propunere de lucru în străinatate. Cele mai multe dintre infracţiunile comise în mod repetat de traficanţi sunt şi cele mai grave. drept garanţie. O atare decizie se manifestă mai puternic la persoanele care se confruntă cu o situaţie materială grea şi cu o lipsă de perspective în propria lor ţară. Nivelul scăzut de educaţie impiedică viitoarea victimă să evalueze corect şi realist informaţiile şi planurile prezentate de recrutor. Tinerele cele mai expuse traficului cred că realizarea personală înseamnă. în străinatate. este de o complexitate care îl face greu de anhilat. Are loc la scurt timp după recrutare. a avea bani. victima trece graniţa însoţită de recrutor şi de o „călăuză”. Deşi pare mai puţin gravă. prima verigă a traficului. în primul rând. promisiunea mincinoasă în baza căreia o tânără acceptă să plece din ţară constituie punctul de plecare al tuturor umilinţelor şi suferinţelor de mai târziu. . fiind preluată de primul cumpărător. victima îşi dă acordul să urmeze planul recrutorului de a părăsi ţara. realizarea personală este mai uşoară. . Traficul de fiinţe umane. făcându-i promisiuni mincinoase de angajare în străinătate. Înşelată. acestea lovind în valori umane supreme: dreptul la viaţă şi la libertate. ca fenomen infracţional transnaţional. ca fenomen infracţional trans-naţional.Trecerea frontierei se face adesea în mod fraudulos. îi opreşte paşaportul. Fiecare etapă a lui înseamnă o grea încercare pentru victime. victimele fiind transformate în marfă şi sortate ca atare de traficanţii-cumpărători. . Motorul fenomenului de trafic îl reprezintă decizia de a pleca. care. dar abuzurile fizice şi psihice iau amploare în fazele finale. supuse unor tratamente inumane şi exploatate sexual în regim de sclavie.Recrutarea este momentul în care un „binevoitor”.Exploatarea este totală.

Calendarul campaniei Calendarul dupa care se va desfasura campania este urmatorul: 15 februarie 2009 – 18 februarie 2009: difuzarea pe posturile TV de maxima audienta (ProTV. acestea se pot confrunta cu abuz psihologic. Radio 21. malnutritie. chiar răpire. Trebuie sa retinem faptul ca din perspectiva victimelor. Există şi situaţii când victimele sunt răpite de pe stradă sau din spaţii publice de distracţie şi urcate forţat într-o maşină.politiaromana. Pro FM. PrimaTV. vor avea loc discutii interactive intre public si membrii consiliului. AcasaTv) a primelor doua spoturi televizate si difuzarea pe canalele FM nationale (Europa FM. înşelăciune şi. National TV. lipsa puterii de decizie. utilizarea unor poziţii vulnerabile. 19 februarie 2009 – 21 februarie 2009 : difuzarea primelor trei spoturi televizate si a spotului radio. avort fortat. Antena1. Kiss TV. TVR1. Realitatea TV. abuz de putere.Recrutarea victimelor se realizează prin obţinerea consimţământului unei persoane în schimbul unor beneficii. atac sexual sau viol. contând pe faptul că nimeni nu se va interesa de dispariţia lor.8. Kanal D. Magic FM) a spotului radio. În aceste cazuri extreme. 2. fortarea victimei sa isi recruteze la randul ei familia sau prieteni. recrutorii vizează tinere cu o condiţie materială modestă sau despre care au informaţii că provin din familii dezorganizate. N24. lipsa accesului la servicii medicale. uneori.ro. Kiss FM. cu scopul de a se lamuri toate aspectele legate de acest fenomen. obligarea de a consuma alcool si droguri. UTV. fizic.” Dupa sustinerea acestor discursuri. MTV. . privind aspectul social. Precizam faptul ca informatiile din discurs sunt culese de pe site-ul Ms. supravegherea pentru impiedicarea deplasarii ori liberei circulatii a victimelor. Antena3.

18 martie 2009. 12:00-14:00 conferinte cu elevi de liceu si deschiderea centrelor de consultanta psihologica specializata in Slobozia si Calarasi. 12:00-14:00 conferinte cu elevi de liceu si deschiderea centrelor de consultanta psihologica specializata in Bacau si Vaslui. 12:00-14:00 conferinte cu elevi de liceu si deschiderea centrelor de consultanta psihologica specializata in Piatra Neamt si Iasi. 12:00-14:00 conferinte cu elevi de liceu si deschiderea centrelor de consultanta psihologica specializata in Brasov si Sfantu Gheorghe. 12 martie 2009. 12:00-14:00 conferinte cu elevi de liceu si deschiderea centrelor de consultanta psihologica specializata in Galati si Focsani. 12:00-14:00 conferinte cu elevi de liceu si deschiderea centrelor de consultanta psihologica specializata in Sibiu si Alba Iulia. 12:00-14:00 conferinte cu elevi de liceu si deschiderea centrelor de consultanta psihologica specializata in Targu Mures si Miercurea Ciuc. 25 februarie 2009. 4 martie 2009. 5 martie 2009. 27 februarie 2009. 26 februarie 2009. 13 martie 2009. 12:00-14:00 conferinte cu elevi de liceu si deschiderea centrelor de consultanta psihologica specializata in Botosani si Suceava. 6 martie 2009. 11 martie 2009. 12:00-14:00 conferinte cu elevi de liceu si deschiderea centrelor de consultanta psihologica specializata in Buzau si Braila. . 19 martie 2009. 12:00-14:00 conferinte cu elevi de liceu si deschiderea centrelor de consultanta psihologica specializata in Bistrita si Baia Mare. 12:00-14:00 conferinte cu elevi de liceu si deschiderea centrelor de consultanta psihologica specializata in Tulcea si Constanta.22 februarie 2009 – 10 aprilie 2009:difuzarea tuturor celor patru spoturi TV realizate si a spotului radio.

12:00-14:00 conferinte cu elevi de liceu si deschiderea centrelor de consultanta psihologica specializata in Oradea si Arad. 9 aprilie 2009.20 martie 2009. Stabilirea echipei Echipa organizatorica va fi alcatuita din doi coordonatori PR-isti desemnati de catre Guvern si alte 10 persoane-manageri de proiect care sa se ocupe de toate detaliile organizarii. . 27 martie 2009. 12:00-14:00 conferinte cu elevi de liceu si deschiderea centrelor de consultanta psihologica specializata in Drobeta-Turnu-Severin si Resita. fiecare fiind alcatuita dintr-un medic psiholog. 12:00-14:00 conferinte cu elevi de liceu si deschiderea centrelor de consultanta psihologica specializata in Cluj-Napoca si Zalau. 1 aprilie 2009. 2 aprilie 2009. 12:00-14:00 conferinte cu elevi de liceu si deschiderea centrelor de consultanta psihologica specializata in Deva si Timisoara. 26 martie 2009. 12:00-14:00 conferinte cu elevi de liceu si deschiderea centrelor de consultanta psihologica specializata in Craiova si Targu Jiu. 12:00-14:00 conferinte cu elevi de liceu si deschiderea centrelor de consultanta psihologica specializata in Ploiesti si Bucuresti.9. 12:00-14:00 conferinte cu elevi de liceu si deschiderea centrelor de consultanta psihologica specializata in Slatina si Ramnicu Valcea. 12:00-14:00 conferinte cu elevi de liceu si deschiderea centrelor de consultanta psihologica specializata in Targoviste si Giurgiu. 25 martie 2009. 8 aprilie 2009. 2. 12:00-14:00 conferinte cu elevi de liceu si deschiderea centrelor de consultanta psihologica specializata in Pitesti si Alexandria. Vor fi doua comisii care vor sustine conferintele. 3 aprilie 2009.

Stabilirea bugetului Bugetul se va realiza prin costuri.000 EUR 500.11.000 EUR 2. 2. masa. etc) Total radio nationale -salariu -diverse 50. Rezultatele acestui proces constituie o experienţă ce poate fi folosită şi pentru conceperea campaniilor viitoare.10.000 EUR 100. care vor fi suportate de catre Guvernul Romaniei: Tip de buget Echipa organizatoare a campaniei Comisiile Echipa tehnica Spoturi televizate Tip de cheltuieli -salarii -salarii -salarii -contract cu agentie publicitara si cu Spotul radio televiziunile nationale -contract cu agentie publicitara si cu posturile de Imaginea campaniei Alte cheltuieli (transport.000 EUR 4.un reprezentant al Ministerului Apararii Nationale si un specialist in Relatii Publice.000RON 50. si anume doamna Mihaela Radulescu. In fiecare municipiu vor fi platite cate 5 persoane care vor asigura conditiile necesare desfasurarii conferintelor.000 EUR Costuri 14.000 EUR 730. Activitatea de relaţii publice poate deveni mai . De asemenea avem si o persoana publica ca imagine a campaniei.000 EUR 12. cazare. Metodele de evaluare a campaniei Alegerea metodei de evaluare depinde de întrebările şi scopurile care determină evaluarea şi de criteriile de eficienţă alese.

Ault şi Agee. vom analiza si evalua campania desfasurata pe baza modelului propus de Wilcox. prin răspunsurile date la o listă de întrebări: − A fost campania de relaţii publice bine planificată? − Au înţeles beneficiarii mesajelor conţinutul acestora? − Au fost atinse toate publicurile şi segmentele de public vizate? − Au fost atinse obiectivele organizaţiei? . Concret.eficientă atunci când rezultatele evaluării sunt adăugate la experienţa profesională şi sunt folosite pentru a ajusta campaniile viitoare.

ro .usembassy.mspolitiaromana.gov www. Bibliografie www.bucharest.3.antiprostitutie.ro www.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful