Mada’in Saleh Altă Petra, în Arabia Saudítă

Click pentru continuare

Mada’in Saleh este numele unor vestigii arheologice din Arabia Saudită. Este un oraș sculptat în gresie, aproape necunoscut, și totuși rămășițele sale sunt considerate al doilea cel mai important, după cultura Nabateană de la Petra.

Anterior locute de thalmudişti şi nabateeni, Mada’in Saleh este el primul sit din Arabia Saudítă inscris în Patrimoniul Umanităţii.

Toate caracteristicile arhitecturale au, de fapt stilul lui Petra, nu lipsește nici măcar o crăpătură naturală care ne reaminteşte de orașul soră , deși de mai mici dimensiuni...

Amplasat în deșert, construit din roci gigantice folosite pentru a plasa orașul, care include mai multe palate, temple sculptate și morminte mari din zonă, lucrari care pote fi de până la 16 metri mărime. Chiar și rămășițele orașului sunt chiar mai bine conservate decât cele de la Petra.

Interesant, aproape toată lumea știe despre existența unor resturi de la Petra, dar puţin se ştie despre acest loc. Mada'in Saleh, a fost ceva de genul de capitală a Sudului Nabatean, și astăzi, doar aproximativ 15.000 de persoane o vizitează în fiecare an, în timp ce promovarea turismului pe sit este foarte nouă.

Petra

Gara Mada’in Saleh La revedere din Mada’in Saleh