You are on page 1of 6

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FINANŢE ASIGURĂRI BĂNCI ŞI BURSE DE VALORI

CAIET DE PRACTICĂ
BRD – Groupe Société Générale SA

STUDENT : CRĂCIUN ADRIANA FABBV, AN3 , Grupa 1549 , seria A

BUCUREŞTI 2010-2011
1

dacă se 2 16. in perioada 15.Caietul de practica cuprinde descrierea succinta a activitatilor desfasurate zilnic in cadrul BRD Groupe Société Générale Buzau.07. plată facturi.2010.2010 19.07. familiarizându-ma astfel cu numele societăţilor care au contact cu banca BRD -am ajutat clienţii să folosească Robo BRD pentru a plătii facturile cu numerar sau cu cardul . cu ocazia efectuarii stagiului de practica.07.2010 20.07.am îndrumat clienţii în vederea efectuării de operaţiuni -mi s-a arătat cum se face analiza în vederea întocmirii unui dosar de credite: se introduc întai datele clienţilor într-o aplicaţie pentru a se face scoringul. în analiză e nevoie de urmatoarele documente: o adeverinţa de venit o fişa fiscală pe 2009 o copie după cartea de muncă (primele trei şi ultimele două pagini) o certificate de căsătorie o buletinul soţului şi al soţiei o grafice de rambursare la alte bănci o factură de utilităti din care să reiasă adresa din buletin Odata introduse în aplicatie datele se poate avea un răspuns clar .07.08.2010 .mi-au fost prezentate produsele şi serviciile bancare -am îndrumat clienţii în vederea efectuării de operaţiuni -am observant cum se opereaza in programul intranet al bancii -am urmărit procedurile cu privire la deschiderea de conturi curente si conturi de economii pentru persoanele fizice -am aranjat în ordine cronologică extrasele de cont în dosare.2010 Descrierea activitatii -doamna directoare Staicu Luciana mi-a facut o scurtă prezentare a băncii şi a mediului în care timp de trei săptămâni eu îmi voi efectua practica şi am semnat un document de confidenţialitate -am cunoscut-o apoi pe doamna Eugenia Petre (responsabil ghişeu) care mi-a comunicat programul şi sarcinile -am facut cunoştină cu operatorii din fron office si cu consilierii personae fizice -am urmărit activitatea celor din front office .am îndrumat clienţii în vederea efectuării de operaţiuni -am stat langă operator ghişeu universal (front office) şi am observant cum se fac operaţiunile legate de card (ex: închidere de card: se completează o cerere(formular) iar apoi cardul este stopat 30 de zile. Data 15. schimb valutar ) .2010 – 15.am văzut cum sunt scanate extrasele de cont şi trimise pe mail şi prin fax pentru firmele care au solicitat asta .

verificarea IBAN-ului pentru beneficiar( dacă acesta este incorect. clientul trebuie să completeze un formular în care să completeze datele personale .07. apoi se semnează şi se pune ştampila (fiecare ofiţer are ştampila lui) şi se trece data curentă dacă nu e trecut de ora 13. apoi se crează contul curent şi dacă doreşte şi card se va procesa şi acest lucru în aceeaşi aplicaţie – pentru a-şi deschide cont. cât şi comisioanele aferente. tipul de card pe care îl doreşte : Maestro.2010 . dacă nu apare se introduc datele acestuia.07.2010 -am printat extrase de cont -am pus extrasele de cont în dosare în ordine -am văzut cum se fac ordinele de plată şi ce trebuie verificat la acestea (interogarea soldului platitorului. pierdute sau au fos blocate de cărte bancă am îndrumat clienţii în vederea efectuării de operaţiuni -am xeroxat cec-uri şi borderourile de încasare am îndrumat clienţii în vederea efectuării de operaţiuni -am observant cum se operează în programul intranet al băncii -am observant cum se actualizează datele clienţilor -am ajutat clienţii să folosească Robo BRD pentru a plătii facturile cu numerar sau cu cardul -am aranjat în ordine cronologică extrasele de cont în dosare -am pus extrasele de cont în dosare -am îndrumat clienţii în vederea efectuării de operaţiuni -am văzut cum se poate deschide un cont curent şi mi s-au explicat paşii (se cere buletinul clientului pentru a verifica dacă acesta apare în baza de date. Mastercard etc) -mi s-a explicat cum se realizează un ordin de schimb valutar (cursul de cumpărare este dat de bancă şi se trece automat din program – se vinde RON din contul curent şi se cumpără EURO de exemplu) pe formularul completat de client -stând lângă un consilier persoane fizice am urmărit întocmirea unui credit de nevoi personale.2010 26. Visa Electron .acesta trebuie sa aibă suficienţi bani în cont astfel încât să acopere atât tranzacţia.07. Actele necesare: o copie buletin soţ şi soţie o certificate de căsătorie o documente care să ateste veniturile :adeverinţa de salariu model BRD.2010 23.07. La sfârşit se semnează cererea de credit. fişa fiscală sau declaraţie de venit pe anul anterior solicitării creditului depuse la Administraţia Financiară (după caz) şi unul 3 22. 21.00 -mi s-au explicat şi mi-au fost prezentate procedurile care sunt necesare pentru a emite carduri care au fost furate.poate beneficia de un credit şi care este valoarea maximă la care se poate încadra. OP-ul nu se poate lucra) în aplicatie.

am îndrumat clienţii în vederea efectuării de operaţiuni -am xeroxat cec-urile şi borderourile de încasare ataşate -am ajutat responsabilul ghişeu cu aranjarea documentelor şi actelor -am ajutat clienţii să folosească Robo BRD pentru a plătii facturile cu numerar sau cu cardul -am urmărit procedura de acordare a unui credit -am urmărit strângerea actelor necesare: o act de identitate: BI. ultimul talon de pensie sau alte documente în funcţie de tipul venitului o Actul de proprietate a imobilului care constituie garanţia creditului şi raportul de evaluare întocmit anterior -am îndrumat clienţii în vederea efectuării de operaţiuni 27.07. copie după contractul individual de muncă.2010 29. copie după contractul individual de muncă sau ultimul talon de pensie sau alte documente în funcţie de tipul venitului o ultima factura de utilităţi (la alegere dintre: telefon fix. cablu TV). Pentru a fii lichidat acesta trebuie sa respecte urmatoarele condiţii:  trebuie să aibă soldul 0  să nu fie definit ca şi cont de finaţare într-o relaţie de tip ZBA  să nu fie ataşată nici o facilitate ACA (overdraft)  să nu existe carduri active  să nu fie implicat în tranzacţii nefinalizate  să nu fie ataşat nici un hold sau o avertizare  să nu aibă contracte încă active ( MyBanking. electricitate.am pus extrasele de cont în dosare în ordine .07. din care să reiasă aceeaşi adresă cu cea din actul de identitate) -mi s-a prezentat de către consilierul financiar creditul prima casa -am văzut cum se poate afla contul unui client folosind numărul de card al clientului (la solicitarea acestuia) -am ajutat responsabilul ghiseu cu aranjarea documentelor şi actelor .am îndrumat clienţii în vederea efectuării de operaţiuni 4 28.07. telefon mobil. CI.am îndrumat clienţii în vederea efectuării de operaţiuni -am pus extrasele de cont în dosare . apa. gaz.07. CPI (original şi copie) o certificat de căsătorie (original şi copie) o documente care să ateste veniturile: adeverinţă de venit model BRD. document fiscal şi unul din următoarele documente: copie după cartea de muncă.din următoarele documente: copie după cartea de muncă. Multicash etc)  să nu fie definit într-o relaţie Transfer – order sau autodebit la nivelul unui cont de credit .2010 30.2010 . PDF.2010 -am observat cum se lichidează un cont curent.

Clienţii se pot informa despre depozite din diferite ce se găsesc în interiorul băncii.2010 4.am xeroxat CEC-urile şi borderourile de încasare aferente lor -am ajutat clienţii să folosească Robo BRD pentru a plătii facturile cu numerar sau cu cardul -am îndrumat clienţii în vederea efectuării de operaţiuni -am văzut cum se realizează trimiterea de bani prin Western Union.2010 5. broşuri puse la dispoziţie .am pus extrasele de cont în dosare în ordine .. oraşul şi ţara unde îi trimite şi codul SWIFT al băncii. persoana de la care o primeşte şi codul CMTN.08.08.am xeroxat CEC-urile şi borderourile de încasare aferente lor 5 3.2010 -am ajutat clientii sa foloseasca Robo BRD pentru a platii facturile cu numerar sau cu cardul .08.am xeroxat CEC-urile şi borderourile de încasare aferente lor -am pus extrasele de cont în dosare în ordine -am observant cum se operează în programul intranet al băncii 2. şi anume. pliante.2010 6. Cel care trimite banii trebuie să specifice numele şi prenumele celui care va primi banii.08. -am ajutat responsabilul ghiseu cu aranjarea documentelor si actelor -am ajutat responsabilul ghiseu cu aranjarea documentelor si actelor -am aşezat extrasele de cont în dosare -am ajutat clienţii să folosească Robo BRD pentru a plătii facturile cu numerar sau cu cardul . Cel care va primi banii trebuie să ştie suma care o primeşte.am observant cum se operează în programul intranet al băncii -mi s-a prezentat oferta la cardul “a la carte”: acesta este un produs nou pe piaţă .2010 9.08. -am verificat cod-urile IBAN pentru OP-uri si CEC-uri -am ajutat clientii să folosească Robo BRD pentru a plătii facturile cu numerar sau cu cardul -m-am informat cu privire la produsele şi serviciile bancare din materialele informative.08.clientul putând personaliza cardul cu orice fotagrafie dorită -am xeroxat CEC-urile şi borderourile de încasare aferente lor -am ajutat clienţii să folosească Robo BRD pentru a plătii facturile cu numerar sau cu cardul -am aflat mai multe informaţii cu privire la depozitele oferite şi despre avantajele acestora (banca BRD are ca scop îndrumarea clienţilor sper economisire ).2010 .am observant cum se operează în programul intranet al băncii -am ajutat clienţii să folosească Robo BRD pentru a plătii facturile cu numerar sau cu cardul .

Vocalis-Phone Banking gratuit. ai posibilitatea de a obţine credite în condiţii preferenţiale. Orice client care are acces la un calculator conectat la internet poate afla date despre transferurile şi plăţile efectuate 10..2010 13.08. costul pachetului este mai mic decât cel al produselor achiziţionate individual -stând lângă consilierul de personae juridice am aflat despre EUROBRD IMM investiţii -am ajutat responsabilul ghişeu cu aranjarea documentelor si actelor -am ajutat clienţii să folosească Robo BRD pentru a platii facturile cu numerar sau cu cardul .am pus extrasele de cont în dosare în ordine .am observant cum se operează în programul intranet al băncii -am aflat mai multe informaţii despre internet banking (BRD-NET).am observant cum se operează în programul intranet al băncii -am îndrumat clienţii în vederea efectuării de operaţiuni -am ajutat clientii sa foloseasca Robo BRD pentru a platii facturile cu numerar sau cu cardul -am verificat cod-urile IBAN pentru OP-uri şi CEC-uri -am xeroxat CEC-urile şi borderourile de încasare aferente lor 11.2010 6 .2010 -am ajutat clienţii să folosească Robo BRD pentru a platii facturile cu numerar sau cu cardul -am verificat cod-urile IBAN pentru OP-uri şi CEC-uri -am pus extrasele de cont în dosare în ordine -mi s-a preyenta şi oferta pentu studenţi.08. mai exact cardul student care are următoarele facilităţi: BRD-Internet Banking gratuit.08.08.am pus extrasele de cont în dosare în ordine -am xeroxat CEC-urile şi borderourile de încasare aferente lor -am ajutat clientii sa foloseasca Robo BRD pentru a platii facturile cu numerar sau cu cardul .2010 12.