1.

Fill

the blank with suitable pronoun:

We are going for a movie. Will you come with _______?
A. Her B. Them C. Us D. Him

2. Complete the sentence using

either of the reflexive pronoun:

“Why are you crying?” I fell down and hurt _________.
A. Yourself B. Myself C. Himself D. Herself

3. Select the adjective that best describes A. Famous B. Sick C. Cool D. Cold

the picture

4. Select adjective from the following

sentence:

The old man went to the church every Sunday.
A. Old B. Man C. Church D. Went

5. Select adjective from the following

sentence:

Goa is a beautiful place. We went there last year.
A. Goa B. Is C. There D. Beautiful

6. Fill

the blank with appropriate adverb:

A lion ________ eats grass.
A. Never B. Sometimes

C. Always D. Clearly

7. Fill

the blank with appropriate adverb:

The bride looked ________ beautiful.
A. Suddenly B. Rarely C. Happily D. Very

8. Select the adverb

in the following sentence:

Mr. Rochester wants to meet the ladies tonight.
A. Wants B. To meet C. Ladies D. Tonight 9. Fill

in the correct preposition in the blank:

They both were born _____ 9th May.
A. In B. Into C. On D. Onto

10. Look

at the picture and fill the blank with appropriate preposition:

Preeti ran _____ the ball.

A. After B. Before C. In D. Up

11. Fill

in the correct preposition in the blank:

Will you please get _____ ? It’s almost noon.
A. Up B. Off C. At D. Over

12. Select the correct article.

Some option may not require the use of an article:

It’s _____ beautiful day.
A. A B. An C. The D. None of these

13. Select which

article would come before the following noun:

'pack of wolves'
A. A B. An C. The D. None of these.

14. Select the correct article.

Some option may not require the use of an article:

Let’s buy _____ sugar.
A. A B. An C. The D. None of these

15. Select an

appropriate conjunction to fill in the blank:

The policeman caught the thief _______ he ran away.
A. But B. So C. Because D. As

16. Select the option

which uses conjunction at the right place

A. So I will help him he is my friend. B. I will help him so he is my friend. C. He is my friend so I will help him. D. None of these

17. Select the option

which uses conjunction at the right place

A. Although I studied for two hours, I could not finish my work. B. I studied for two hours although I could not finish my work. C. I could not finish my work although I studied for two hours. D. None of these

18. Punctuate the following

paragraph:

Jawahar Lal Nehru was born in Allahabad. He was the son of a lawyer___________ He was educated in England. He returned to India in 1912. He became the Prime Minister of India in 1947. He died in 1964.
A. (.) B. (,) C. (?) D. (!)

19. Punctuate the following

paragraph:

Do you think the Earth is land surrounded by water? You’re wrong. You know this is a water planet_________________ It is the oceans which are the earth. The land masses are just barriers in between. Seas are not oceans, so don’t make that mistake. But seas do feed into oceans. It’s really all one big water body. It just has different names depending on which part of the land is closest to it.
A. (.) B. (,) C. (?) D. (!)]

it

20. Punctuate the following

paragraph:

Jawahar Lal Nehru was born in Allahabad. He was the son of a lawyer. He was educated in England. He returned to India in 1912. He became the Prime Minister of India in 1947. He died in 1964_____________
A. (.) B. (,) C. (?) D. (!)

21. From the following

options given, select the one which is correct:

A. haridwar is on the banks of river Ganges B. haridwar is on the banks of river ganges. C. Haridwar is on the banks of river Ganges D. haridwar is on the banks of river ganges.

22. A group

of four words are given. Out of the four, three are synonyms. Select the odd one out:

A. Beautiful B. Ugly C. Unattractive D. Repulsive

23. Select the synonym of

the word given below:

'Foe'

A. Enemy B. Well wisher C. Friend D. Pal

24. Select the synonym of

the word given below:

'Accurate'
A. Correct B. Incorrect C. Wrong D. Possible 25. Select the antonym of

the word given below:

'Less'
A. More B. Few C. Small D. Reduced

26. Select the prefix

that would be added to the word to make its antonym:

'Proper'
A. Im B. In C. Il D. Ir

27. Select the antonym of

the word given below:

'Empty'
A. Blank B. Full C. Bare D. Vacant

28. Select the antonym of

the word given below:

'Coarse'
A. Rough B. Uneven C. Harsh D. Fine

29. Select the correct option A. Car B. Bag C. Carrot D. Children

30. Select the correct homophone.

'We all have read the story of the ______ and the tortoise'.
A. Here B. Hare C. Hear D. None of these

31. Select the correct homophone.

'Yesterday Nina________ a lot of time'.
A. Waisted B. Wasted C. Both A and B D. None of these

32. Imagine you

are Arun. It is your birthday the next week and you are hosting a party for your friends at your home in the evening at 5:30. Complete the following invitation to Neeraj with choice given below: 13th March 2012 25 Park Road Ashok Enclave, New Delhi-110005 Dear Neeraj, It is my birthday on Friday, 20th March. I am giving a party for my friends. I am organizing many games. Mom is planning to_________ our favorite dishes. We will play our favorite games. And it will be fun time for all the friends. Please do join us at 5:30 PM at my house. Arun.

A. Cook B. Eat C. Throw

D. None of these

33. Rahul

lives in a hostel. His school is organizing an educational trip to Jaipur where they plan to visit places like Hawa Mahal, Jantar Mantar, etc. He wrote the following letter to his father, informing him and asking for money to take care of the trip expenses. Complete the letter with the choice given below: Room No. 23 Boys’ Hostel Springfields School New Delhi. 2nd February 2012 Dear father, How are you? I am fine here; I hope you are fine too. Our school is organizing an educational trip to Jaipur. It will be an enriching experience for the students as they will ______ various historical monuments in the city. We shall also be taken to important places like the Maharaja’s Palace, Amer Fort, Hawa Mahal, Jantar Mantar, etc. We shall be staying in a three star hotel. I request you to send me a sum of Rs. 3000 to take care of the trip, hotel and other expences on the way. Please send it at the earliest. Regards to mom and love to Sneha. Yours lovingly, Rahul .
A. Notice B. Visit C. Buy D. Go

34. Read

the message below and complete the conversation that must have taken place: Message Message for : Aanchal Who called : Sakshi Time : Noon Message: Sakshi called. It is her birthday on Sunday and she wanted to invite you to the same. It is at McDonalds at 4:00 p.m. Who took the message: Neha Neha : Hello! Sakshi: Hello! Is that Aanchal? Neha: No, it’s her sister, Neha . May I know who is calling? Sakshi:HiNeha, I’m Sakshi, Aanchal’s friend. It’s my birthday this Sunday I wanted to invite Aanchal to it. Can you pass the message to her? Neha : I’ll do that. ________ : Thanks! Tell her that the party is at McDonalds at 4:00 pm. Neha: Ok, I’ll tell her that Bye!
A. Neha B. Sakshi C. Aanchal D. None of these

35. Imagine you

are Arun. It is your birthday the next week and you are hosting a party for your friends at your home in the evening at 5:30. Complete the following invitation to Neeraj with choice given below: 13th March 2012 25 Park Road Ashok Enclave, New Delhi-110005 Dear _________, It is my birthday on Friday, 20th March. I am giving a party for my friends. I am organizing many games. Mom is planning to cook our favorite dishes. We will play our favorite games. And it will be fun time for all the friends. Please do join us at 5:30 PM at my house. Arun.

A. Pankaj B. Aarti C. Neeraj D. Friends

36. Read

the message below and complete the conversation that must have taken place: Message Message for : Aanchal Who called : Sakshi Time : Noon Message: Sakshi called. It is her birthday on Sunday and she wanted to invite you to the same. It is at McDonalds at 4:00 p.m. Who took the message: Neha Neha : Hello! Sakshi: Hello! Is that Aanchal? Neha: No, it’s her sister, Neha . May I know who is calling? Sakshi:HiNeha, I’m Sakshi, Aanchal’s friend. It’s my birthday this Sunday I wanted to invite Aanchal to it. Can you pass the message to her? ______ : I’ll do that. Neha : Thanks! Tell her that the party is at McDonalds at 4:00 pm. Neha : Ok, I’ll tell her that Bye!
A. Neha B. Sakshi C. Aanchal D. None of these

37. Read

the passage given below and answer the question that follows:

Passage India is an ancient country. Many great kings have ruled over India. Some of them built wonderful buildings that today

remind us of them. The most famous of these is the Taj Mahal at Agra. The Mughal kings built many buildings. One of the greatest Mughals was Emperor Shah Jahan. He was known to be fond of large and beautiful buildings. Shah Jahan loved his wife Arjumand Bano Begum very much. In fact, he changed her name to Mumtaz Mahal. When she died, the emperor was very sad. He wanted something which would remind him of her and her beauty. Shah Jahan decided to build a marvelous tomb for her. This tomb was to be no ordinary grave. It was to be the Taj Mahal, a grand monument in memory of a beloved empress. It took twenty-two years to build. Hundreds of workers toiled at the task of getting it ready. The best materials were brought from all over. It cost about three crores to build. Shah Jahan left no stone unturned in planning and building the tomb. He wanted the world to see and wonder at the beauty of the Taj Mahal. The Taj Mahal is built of white marble that shines with different hues at different times of the day. This magnificent structure looks especially beautiful on a full moon night. Thousands of tourists from India and abroad come to visit the Taj each year. On a particular full moon night in October, there are a very large number of tourists. This is the night when the Taj looks more beautiful than on any other night. Indians are proud of this monument. How long did it take to build the Taj?
A. 5 years B. 22 years C. 34years D. 10years

38. Read

the passage given below and answer the question that follows:

Passage Take a walk in a garden especially when the sun is shining. What do you see? Besides the beautiful flowers, there are lovely winged creatures flying from flower to flower. Yes you’ve guessed it. They are butterflies. They sit on blooms and look like flowers themselves. “Painted Lady’ is the name given to two kinds of butterflies. They have been given this name because of the attractive patters on their wings. The wings of these butterflies are five centimeters across when open and have marbled markings. The underwings are pink or brown and the upper surfaces of the wings are mainly orange-brown. Painted Lady butterflies often settle on the bare ground and bask in the sun with their wings wide open. These butterflies can fly quite fast and can cover long distances. Each spring, they migrate from Africa to Europe, across the Mediterranean Sea. The female butterfly lays small eggs on the underside of the leaves of thorny plants. The word ‘patterns’ means
A. Move from one place to B. Kinds C. Designs D. With nothing on it

another

39. Read

the passage given below and answer the question that follows:

Passage Take a walk in a garden especially when the sun is shining. What do you see? Besides the beautiful flowers, there are

lovely winged creatures flying from flower to flower. Yes you’ve guessed it. They are butterflies. They sit on blooms and look like flowers themselves. “Painted Lady’ is the name given to two kinds of butterflies. They have been given this name because of the attractive patters on their wings. The wings of these butterflies are five centimeters across when open and have marbled markings. The underwings are pink or brown and the upper surfaces of the wings are mainly orange-brown. Painted Lady butterflies often settle on the bare ground and bask in the sun with their wings wide open. These butterflies can fly quite fast and can cover long distances. Each spring, they migrate from Africa to Europe, across the Mediterranean Sea. The female butterfly lays small eggs on the underside of the leaves of thorny plants. The word ‘bare’ means
A. Move from one place to B. Kinds C. Designs D. With nothing on it

another

40. Read

the passage given below and answer the question that follows:

Passage Coconut oil is used in India as cooking oil, hair oil, body oil and industrial oil. It accounts for 6 percent of the total vegetable oil pool in the country. Coconut oil is colourless to pale brownish yellow. It is extracted from dried coconut kernel. The oil is fluid as water under warm conditions but solidifies at cooler temperatures. It is neutral; in its effects on blood, fats and cholesterol. It is also an excellent hair oil. It prevents dandruff and keeps the skin soft and moist. In addition, the oil is extensively used in ice-creams, whipped cream, biscuits and similar products Coconut Oil is used in India as
A. Hair oil B. Cooking oil C. Body oil D. All of these

41. Read

the story given below and answer the following question:

Passage Harris was riding a bicycle with his wife through Holland. The roads were stony, and the machine jumped a good deal. ‘Sit tight,’ said Harris, without turning his head. Mrs. Harris thought he said, ‘Jump off.’ Mrs. Harris did jump off; while Harris pedaled away hard, thinking that she was still behind him. At first she thought he was riding up the hill just to show off. She expected him to jump off when he reached the top of the hill, and lean in a careless and graceful manner against the bicycle, waiting for her. When she saw him pass the top of the hill and cycle rapidly down the other side, she was quite alarmed. She ran to the top of the hill and shouted, but he never turned his head. She watched him disappear into a wood a mile and a half away, and then sat down and cried. She had no money and she knew no Dutch. People passed, and seemed sorry for her. She tried to make them understand what had happened. They gathered that she had lost something, but could not grasp what. They took her to the nearest

village, and found a policeman for her. From the signs she made, the policeman thought that some man had stolen her bicycle. They found a boy driving a lady’s bicycle about four miles away. They brought him to her in a cart, but as Mrs. Harris did not want either him or his bicycle, they let him go again. Meanwhile, Harris continued his ride with much enjoyment. It seems to him that he had suddenly become a stronger cyclist. “1 haven’t felt this machine so light for months. It’s this air, I think. It’s doing me good,” he said. Then he told his wife not to be afraid, and he would show her how fast he could go. He sped merrily on for about five miles. Then, the feeling began to grow upon him that something was wrong. He stretched out his hand behind him and felt there was nothing there. He jumped, or rather fell off, and looked back up the road. It stretched white and straight and not a living soul could be seen on it. Harris was in a panic. He asked several people, but nobody could understand anything that he was saying except that he seemed to have lost a lady. A young man suggested the police station at the next town. Harris made his way there. The police gave him a piece of paper, and told him to write down a full description of his wife, together with the details of when and where he had lost her. He did not know where he had lost her- all he could tell them was the name of the village where he had his lunch. He knew he had her with him then, and they had started from there together. With the help of a hotel-keeper, who spoke a little English, the police were able to make out what he wanted. In the evening they brought her to him in a covered wagon, together with a bill of expenses. She was very angry! (Adapted from Three Men on the Bummel by Jerome K. Jerome)

Why did Mrs. Harris Jump from the bicycle?
A. Because she thought her husband asked her to ‘Jump-off’. B. Because she was tired of riding on the bicycle. C. Because she thought she would fall from the bicycle. D. Because Mr. Harris jumped from the bicycle.

42. Read

the story given below and answer the following question:

Passage It was a warm, spring Saturday morning, but that wasn’t the only reason Jim woke up in a good mood. He was going to the nursery with his father. Jim loved gardening, and Mr. Ito’s nursery was Jim’s favourite store. Jim could see from the parking lot that the flowers and shrubs at the nursery were already in full bloom. There were yellow daffodils and tulips in a range of colors from white to purple so dark they were almost black. Jim loved the bright green of the new leaves on the trees. It had been a long, cold winter, and the flowers cheered him up. Jim’s father rubbed his hands together. “Let’s go do some shopping,” he said. Jim pushed the shopping cart while his father piled things into it. They bought a bag of potting soil. Jim loved the way it smelled. They walked down rows of plants and seedlings, and piled pots into their cart. They bought petunias and geraniums for the hanging baskets they made every year. They bought ferns and flowers for their deck. They bought fertilizer. Jim’s father held up a birdhouse. “Should we get this?” he asked Jim. Jim shook his head. “Let’s make our own,” he said. They bought vegetable seeds for their garden. They got radishes, carrots, zucchini and red beet seeds. They bought trays of young tomato plants and lettuce. “Are you sure we should get lettuce? Jim asked his father. “Remember how the slugs ate it all last year?” His father sighed and nodded. “I’m going to spread sawdust this year. I heard that keeps the slugs away.” After Jim and

his father filled their cart, they parked it in the shade and strolled around the nursery looking at all the shrubs and trees. “I think we should plant an apple tree this year,” said Jim. “I agree,” said his father. “There is no room in the car this time, but may be we can come back next week and pick one out.” They paid and drove home, and spent the rest of the day working in the yard. Jim was tired when he went to bed, but he was happy and the yard looked great. He couldn’t wait to eat the vegetables. What is a synonym for nursery, as used in this story?
A. Day care center B. Garden center C. Hospital D. Dairy

43. Read

the story given below and answer the following question:

Passage Rantideva, who was a king, became a hermit. He had given his wealth to the poor and lived a simple life in the solitude of the jungle. He and his family had only the bare necessities of life. One day, after a fast of forty-eight hours, a light meal of rice with milk and sugar was prepared for him. A poor Brahmin came up to the door of the hut and asked for food. Rantideva gave him half of his rice. Then came a Sudra begging for help and Rantideva gave him half of what remained. Next, Rantideva heard a dog barking; the poor beast seemed to be starving. Rantideva gave him what was left. Last of all came a pariah who stopped at the hermit’s door and asked for help. Rantideva gave him the milk and the sugar, and continued to fast. Suddenly, four gods stood in front of Rantideva. “It was to us, Rantideva, that you gave food, for we assumed the forms of a Brahmin, a Sudra, a dog and a poor outcast. You were good to us all and we praise you for your loving thoughts.” A kind heart treats all men and even animals as members of one family, one humanity. He gave the milk and sugar to
A. Brahmin B. Dog C. Sudra D. Pariah

44. Read

the story given below and answer the following question:

Passage It was a warm, spring Saturday morning, but that wasn’t the only reason Jim woke up in a good mood. He was going to the nursery with his father. Jim loved gardening, and Mr. Ito’s nursery was Jim’s favourite store. Jim could see from the parking lot that the flowers and shrubs at the nursery were already in full bloom. There were yellow daffodils and tulips in a range of colors from white to purple so dark they were almost black. Jim loved the bright green of the new leaves on the trees. It had been a long, cold winter, and the flowers cheered him up. Jim’s father rubbed his hands together. “Let’s go do some shopping,” he said. Jim pushed the shopping cart while his father piled things into it. They bought a bag of potting soil. Jim loved the way it smelled. They walked down rows of

plants and seedlings, and piled pots into their cart. They bought petunias and geraniums for the hanging baskets they made every year. They bought ferns and flowers for their deck. They bought fertilizer. Jim’s father held up a birdhouse. “Should we get this?” he asked Jim. Jim shook his head. “Let’s make our own,” he said. They bought vegetable seeds for their garden. They got radishes, carrots, zucchini and red beet seeds. They bought trays of young tomato plants and lettuce. “Are you sure we should get lettuce? Jim asked his father. “Remember how the slugs ate it all last year?” His father sighed and nodded. “I’m going to spread sawdust this year. I heard that keeps the slugs away.” After Jim and his father filled their cart, they parked it in the shade and strolled around the nursery looking at all the shrubs and trees. “I think we should plant an apple tree this year,” said Jim. “I agree,” said his father. “There is no room in the car this time, but may be we can come back next week and pick one out.” They paid and drove home, and spent the rest of the day working in the yard. Jim was tired when he went to bed, but he was happy and the yard looked great. He couldn’t wait to eat the vegetables. Who is Mr. Ito?
A. Jim B. Jim’s father C. The nursery owner D. Jim’s gardener

45. Read

the poem given below and answer the question that follows:

Freedom is the right to do Anything that pleases you, As long as you keep in sight That others also have a right. Have you the right to kill a cat? Oh no! It’s wrong, just consider that The cat has the right to live like you A right of eating and drinking too! So remember that it’s certainly wrong To deprive a nightingale its song To cheat the poor people, as rich men do To rob the innocent, as robbers do To injure someone to win a race To despise some and others embrace To disobey every order and rule And drown a swimmer in the pool And shout and scream like a fool Disrespecting the teachers in the school. So never forget that although you are free, You should think of others, not only ‘ME’. We have a right to do __________ as long as we remember that _________.
A. Whatever we want, others have this right too. B. Nothing that we want, other have the right to do anything they want. C. Whatever we want, others do not have this right. D. Nothing that we want, others do not have the right to do anything.

46. Read

the poem given below and answer the question that follows:

Mary had a little lamb, Its fleece was white as snow. And everywhere that Mary went, The lamb was sure to go. It followed her to school one day, Which was against the rules, It made the children laugh and play, To see a lamb at school! And so the teacher turned him out, But still it lingered near, And waited patiently about, Till Mary did appear. And then it went to her and laid, His head upon her arm, As if he said, “I am not afraid, You’ll keep me from all harm.” “What makes the lamb love Mary so?” The eager children cry--“Oh! Mary loves the lamb, you know,” The teacher did reply. “And you each gentle animal in confidence may bind, And make them follow at your call, If you are always kind!” (Sarah Joseph Hale)

Find the word which mean the following: 'Fleece'
A. The sheep’s coat B. Without worrying her C. Stayed D. Excited

47. Select the adjective:

Rapunzel had long hair.
A. Rapunzel B. Had C. Long D. Hair

48. Select the correct preposition

from the choices given below:

We spent the whole day there and didn’t get ______ until dark.
A. Off B. Over C. Back D. Up

49. Read

the passage and answer the question that follow:

HOW THE CHIPMUNK GOT ITS STRIPES Long ago, the Earth was covered in darkness. None of the creatures living there knew what daylight looked like. One day, all of the animals of the forest gathered together in a clearing. They wondered if it would be better to remain in darkness, or if it would be better to also have light. Deer, Chipmunk, Raccoon, Wolf, Bear, and many other creatures climbed to the top of the highest mountain. The mountain stood so tall that there were no trees on its top, and it was covered only with rocks. Millions of stars blinked in the dark sky overhead. The biggest and most powerful animal in the forest was the bear, and he was the first to reach the mountaintop. Bear stood on the highest peak, looked out over the forest below, and argued for remaining in darkness. He said that the creatures of the forest would be able to sleep better in darkness because there would be no light to keep them awake. Most of the other animals were afraid, and they agreed with Bear. Raccoon said that he did not mind the darkness because he was so smart that he could find plenty of food, even in the dark. Wolf was easy to please, too. She didn’t mind the darkness because she could howl in darkness or in light. But one animal did stand up to the Bear. Chipmunk, the smallest of the animals, argued that it would be better to have both light and dark. Chipmunk was very clever. As Bear continued to argue for darkness, she made many good arguments for light. Slowly, the night passed. Bear grew tired of talking, but Chipmunk chattered on and on, as if she had all of the energy in the world. As the other animals dropped off to sleep, one by one, Chipmunk kept arguing. Finally, the first sunrise ever seen by the animals appeared over the top of the mountain. They woke up and were amazed by what they saw. Chipmunk began to dance from rock to rock. Bear became angry because he didn’t get his way. He roared loudly and ran after Chipmunk. He chased Chipmunk all the way down the mountain. Bear was fast, and he reached out his giant paw to grab Chipmunk. Chipmunk got away, but not before Bear managed to scratch her back with his long claws. And that is why, to this day, you can see stripes on Chipmunk’s back! What is the theme of this story?
A. Stand up for what you believe in. B. It is always better to go along with the crowd. C. There is only one right way to do things. D. Making decisions is easy. 50. Read

the passage and answer the question that follows:

AMAZING BLACK HOLES How many things can you see in the night sky? A lot! On a clear night you might see the Moon, some planets, and thousands of sparkling stars. You can see even more with a telescope. You might see stars where before you only saw dark space. You might see that many stars look larger than others. You might see that some stars that look white are really red or blue. With bigger and

bigger telescopes you can see more and more objects in the sky. And you can see those objects in more and more detail. But scientists believe there are some things in the sky that we will never see. We won’t see them with the biggest telescope in the world, on the clearest night of the year. That’s because they’re invisible. They’re the mysterious dead stars called black holes. You might find it hard to imagine that stars die. After all, our Sun is a star. Year after year we see it up in the sky, burning brightly, giving us heat and light. The Sun certainly doesn’t seem to be getting old or weak. But stars do burn out and die after billions of years. As a star’s gases burn, they give off light and heat. But when the gas runs out, the star stops burning and begins to die. As the star cools, the outer layers of the star pull in toward the center. The star squashes into a smaller and smaller ball. If the star was very small, the star ends up as a cold, dark ball called a black dwarf. If the star was very big, it keeps squashing inward until it’s packed together tighter than anything in the universe. Imagine if the Earth were crushed until it was the size of a tiny marble. That’s how tightly this dead star, a black hole, is packed. What pulls the star in toward its center with such power? It’s the same force that pulls you down when you jump - the force called gravity. A black hole is so tightly packed that its gravity sucks in everything - even light. The light from a black hole can never come back to your eyes. That’s why you see nothing but blackness. So the next time you stare up at the night sky, remember: there’s more in the sky than meets the eye! Scattered in the silent darkness are black holes - the great mystery of space. According to the article, what causes a star to die?
A. As its gases run out, it cools down. B. It collides with other stars. C. It can only live for about a million years. D. As it gets hotter and hotter, it explodes.

1. C 6. A 11. A 16. C 21. C 26. A 31. B 36. A 41. A 46. A

2. B 7. D 12. A 17. A 22. A 27. B 32. A 37. B 42. B 47. C

3. B 8. D 13. A 18. A 23. A 28. D 33. B 38. C 43. D 48. C

4. A 9. C 14. D 19. A 24. A 29. C 34. B 39. D 44. C 49. A

5. D 10. A 15. A 20. A 25. A 30. B 35. C 40. D 45. A 50. A

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful