Beeldig Rond Fotolijstje

Haak rond een kunststof of metalen dunne dames armband (diameter 7 cm) vasten die strak rond elkaar zitten. In de volgende rij heb ik terug vasten gehaakt. Eventueel wisselen van kleur. De laatste rij word op de volgende wijze gehaakt: *1 vaste haken – 1 steek tussen laten en in de volgende steek 8 stokjes haken – 1 steek tussen laten* , op deze wijze * * herhalen tot je weer aansluit bij het begin. In een ander kleur kan je nog een touwtje tussen weven en afwerken met een roosje.

Bijpassend waxinelichtje
Start met een basis van kettingen te haken die mooi strak rond de onderkant van het waxinelichtje zitten, sluit met een halve vaste. Markeer het begin van de cirkel en haak altijd maar vasten tot je de gepaste hoogte hebt bereikt van het glaasje en sluit met een halve vaste.

Achterzijde van het fotolijstje
Voor de achterzijde neem je een stukje karton waar je een cirkel uitknipt die ongeveer een halve centimeter kleiner is dan de ring. Hier kleef je de afbeelding op en de kartonnen cirkel lijm je dan op de ring. Wil je het lijstje doen staan, dan plooi je een voetje in karton en lijm je ook op de achterkant.

www.atelier-valerie.blogspot.com

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful