Îngerii Vestului

Acesti îngeri guverneaza elementul Foc si, la oameni, intuitia. Ei ne lumineaza prin cunoasterea intuitiva, care ne ofera acces spre ceea ce este nevazut si ne permite sa depasim limitarea învelisului nostru carnal. De asemenea, ne faciliteaza accesul catre Împaratia Cerurilor, ne ajuta sa întelegem adevarata natura a fiintelor, dar si a situatiilor în care ne aflam, sa ne dezvoltam intuitia si sa experimentam viata si prin alte moduri de perceptie decât analiza rationala. Intuitia este forma cunoasterii imediate care nu recurge la rationament. Este, fara îndoiala, primul stadiu al întelegerii umane. Acest sentiment mai mult sau mai putin precis a ceea ce nu se poate verifica sau nu exista înca, se sprijina mai mult pe perceptiile noastre inconstiente sau pe adevarul nostru interior decât pe perceperea realitatii

atunci când întâlnim o persoana sau o situatie noua. Aceasta aptitudine poate fi dezvoltata daca exersam ascultarea vocii noastre interioare. "stim" pur si simplu daca e benefica pentru noi sau daca ne pândeste un pericol. Pentru a întelege sfaturile din sferele angelice. De obicei. Noi ne servim în mod constant de aceasta intuitie. Ma integrez în realitatea obiectiva prin iubire pura si bunatate Cine sunt îngerii . îngerii ne comunica mesajele lor prin imagini sau senzatii interioare pe care noi trebuie sa le interpretam. Sa ne ofere viziunea clara a lucrurilor acestei lumi si sa ne învete sa întelegem sensul profund al evenimentelor din viata noastra. ne servim de intuitie si transcriem într-un limbaj inteligibil semnele pe care le primim.obiective. în functie de capacitatile fiecaruia de a "decodifica" mesajele primite. Rugam îngerii Vestului sa ne ajute sa ne dezvoltam intuitia si sa ne sustina în descifrarea mesajelor pe care Dumnezeu ni le trimite prin intermediul îngerilor. de exemplu.

Pentru a-şi îndeplini misiunea pe care . îngerii au rolul de a intermedia relaţia omului cu Dumnezeu. oceanele. îngerii veghează asupra noastră în orice clipă. ne însoţesc în călătorii. transmiţând mesajele de la Divinitate către om şi invers. După cum ne sugerează şi numele lor. gata să ne ofere ajutorul lor preţios. fiecare înger are atribuţii precise. naţiunile. care suntem constrânşi de legile spaţiului şi ale timpului . sunt păstrătorii unei ştiinţe foarte vaste şi a unei înţelepciuni infinite. ne ajută în momentele dificile şi ne apără de tot felul de pericole. Cunosc secretele naturii. În întreg Universul. este suficient să ne gândim la ei şi imediat sunt alături de noi. Ei cunosc instantaneu consecinţele nenumărate ale unui principiu sau miile de faţete ale realităţii. întotdeauna şi pretutindeni. planetele. sunt încredinţate supravegherii îngerilor. Îngerii reflectă perfecţiunea divină: bunătate şi generozitate infinită. ei se pot deplasa cu o viteză inimaginabilă pentru noi. oraşele. stelele sau. râurile. Îngerii se află pretutindeni: ei veghează asupra caselor. ei au sarcina şi de a ne ghida şi susţine pe lungul drum al vieţii. Nefiind îngrădiţi de legile impuse de materie. stăpânesc legile care guvernează Universul. sunt alături de persoanele care suferă şi care au nevoie de susţinere şi consolare în momentele de descurajare. fiind capabili de o dragoste nelimitată şi beneficiind mereu de o mare fericire pe care doresc să o împărtăşească cu noi. Chiar dacă noi nu percepem prezenţa lor şi nu le acordăm nici un gând. de la om către Dumnezeu. Ei lucrează constant pentru binele omului. dacă vorbim de lumea în care trăim. Galaxiile.Cuvântul "înger" derivă din grecescul "angelos" care înseamnă "mesager". Dar ei nu sunt doar nişte simpli mesageri în înţelesul strict al cuvântului .

Îngerul nostru personal ne fereşte de pericolele care ne pândesc fără ca noi măcar să le bănuim . fără s-o abandoneze niciodată. radiind de lumină şi schimbându-şi fără încetare culoarea şi forma. putem enumera câteva dintre ele. poate lua formă umană pentru a disipa confuzia şi dezorientarea celui căruia i-a fost dat să-l vadă. are sarcina de a transmite mai departe rugăciunile noastre şi intervine neobosit pentru ca noi să primim întotdeauna dragostea divină. Dar ce face mai precis îngerul nostru păzitor? Probabil că n-o să ştim niciodată cu precizie în cursul vieţii noastre terestre. îngerul păzitor se manifestă şi sub aparenţe perceptibile nouă. ne îndeamnă să ne deschidem către ceea ce este bun şi să evităm răul . Aceste persoane vorbesc în general despre . cultură sau religia de care aparţine. Nu ştim niciodată exact cât de mult veghează şi câte fac pentru noi proprii părinţi pe care îi cunoaştem şi îi percepem fizic. fiecare fiinţă umană este lăsată sub protecţia unui înger care are sarcina precisă de a o asista în orice moment al vieţii sale. indiferent de rasă. Chiar şi persoanele care spun că sunt atee. dintre numeroasele lucruri pe care le fac. Numeroase persoane care au intrat în contact cu îngerii îi descriu ca fiind creaturi înaripate. au un înger personal. În împrejurări particulare. materialiste convinse sau cele care refuză să creadă într-o altă dimensiune decât cea terestră.o au pe Pământ. Relatările celor care spun că au întâlnit un înger într-un moment particular al vieţii lor sunt destul de diferite. ei se consacră foarte mult pentru ghidarea şi protecţia oamenilor. iar când este absolut necesar. cum am putea şti precis câte fac îngerii care nu sunt vizibili ochilor noştri fizici ? Dar. Fiecare persoană are deci propriul său înger păzitor. Încă de la naştere.

au rostit cuvinte potrivite pentru a ne lumina şi a ne modifica profund viaţa. Dar cum ne dezvoltăm o relaţie cu îngerii astfel încât atunci când îi apelăm să putem percepe răspunsul ? Îngerii sunt ai Divinităţii. Şi noi deţinem o părticică din . Etape în comunicarea cu îngerii Cunoaştem deja că îngerii ne ghidează când ne aflăm în faţa unor situaţii dificile. Chiar dacă trăim în lumea materială.fiinţe în carne şi oase care le-au ajutat în situaţii de urgenţă. ne luminează şi ne vindecă. aşa cum razele de lumină sunt ale soarelui. înainte de a pleca. Dumnezeu i-a creat pentru ca ei să ne servească şi să aibă grijă de noi. Nimic nu ne împiedică să credem că persoanele întâlnite aparent întâmplător într-un moment al vieţii (poate chiar în circumstanţe banale) ar putea fi îngeri : fiinţe cu care ne intersectăm în drumul nostru şi care. Răspunsul la rugăciunile noastre face parte din rostul lor de a fi. ne avertizează deseori asupra unor pericole. avem o legătură specială cu Dumnezeu prin intermediul îngerilor săi. pentru ca ulterior să dispară în mod misterios.

în inima noastră. să ne apropiem de îngeri şi ei se vor apropia de noi. relaţia noastră cu îngerii va deveni ca o spirală . de sentimentele pure. emoţiile. putem face ca lumea noastră interioară formată din gândurile. Rămânem liniştiţi şi aşteptăm să « sosească » gândurile pe care îngerii le pun în spiritul nostru. Solicitările noastre pot viza ajutorul personal. Mai întâi. ascultăm. ne aşteptăm la răspunsurile lor. Fiind atraşi în mod natural de bucurie. Să facem loc îngerilor în viaţa noastră Îngerii trăiesc în lumea spiritului. Dar ne putem elibera de iritare sau furie începând să comunicăm cu îngerii câteva minute pe zi. în consecinţă. pentru a ne apropia mai uşor de ei. Apoi. droguri). iar noi trăim în lumea materială. Cu timpul. ca noi să le dorim prezenţa. Le vorbim îngerilor despre problemele noastre. Apoi solicităm prezenţa îngerului păzitor sau a unui înger pe care-l dorim aproape. îi putem ruga să-i însoţească pe copii şi săi ferească de violenţă sau de diferite obiceiuri nesănătoase (fumat. Le vorbim ca şi cum ne-am adresa celui mai bun prieten. De pildă. Atâta vreme cât solicitările noastre sunt pozitive şi nu fac rău altora sau nu interferează cu planul divin.Dumnezeu. şi anume aceea de a nu interveni în lumea noastră decât dacă noi le-o cerem. să fie asemănătoare lumii lor. Putem chiar să ni-l imaginăm cu ochii minţii şi să-l rugăm să rămână într-un loc anume : în faţa noastră sau stânga. o scânteie divină este în noi şi ne permite să solicităm îngerilor să ne ajute şi. Cu alte cuvinte. în lumea celestă. de asemenea. Căci ei au o regulă pe care rareori o încalcă. Îngerii aşteaptă. ne creăm o atmosferă plăcută şi liniştită. simplu şi natural. Îngerii ne încurajează să avem gânduri de pace şi iubire. îngerii vor răspunde chemării noastre. de încântare. ţinându-ne de mână – de pildă. dar şi al celorlalţi. intenţiile noastre.

Şi atunci când utilizăm energia lui Dumnezeu care este în noi ca să chemăm îngerii. ei pot să ne răspundă cu toată puterea universului. Acestea fac ca omul să lucreze împreună cu Dumnezeu pentru a realiza schimbări constructive. Acestea sunt rugăciuni care ne permit să modulăm energia divină în lumea noastră fizică. Ea reprezintă puterea de a crea în numele Domnului – şi de a face solicitări îngerilor. ca atunci când ne întâlnim cu o persoană. ei ne vor ajuta să ne simţim mai pozitivi. Să invocăm numele lui Dumnezeu Dumnezeu este în noi.ascendentă . Să ne rugăm îngerilor Îngerii mai degrabă răspund unei rugăciuni în linişte sau unei dorinţe intense a inimii. Şi faptul de a ne simţi pozitivi ne apropie şi mai mult de îngeri. » De fiecare dată când spunem « Eu . Cuvintele noastre au multă putere : puterea de a crea sau de a distruge. Scânteia divină din noi este ca o flacără vie care arde continuu şi pe care Dumnezeu ne-a dăruit-o în calitate de fiu sau fiică a Sa. Dacă vom trăi o viaţă în armonie cu Dumnezeu şi ne vom consacra timp şi energie în a-i ajuta pe alţii. vom vedea cum porţile Cerului se vor deschide pentru noi. ca cea pe care o realizăm atunci când o spunem din străfundurile sufletului nostru. Putem combina această ultimă formă de rugăciune cu invocaţiile. Atunci când rugăciunile noastre sunt ferme şi clare. rugăciunea structurată – cum este « Tatăl Nostru ». îngerii ne vor ajuta în cele mai mici detalii ale vieţii noastre. Iisus utiliza numele lui Dumnezeu atunci când spunea : « Eu Sunt adevărul şi viaţa. Nu e neapărat nevoie să le vorbim pentru a le atrage atenţia asupra unei nevoi. Rugăciunea poate lua diferite forme : invocaţii. Dar putem obţine un răspuns mai puternic şi mai clar atunci cand le vorbim. rugăciunea nestructurată.

pe parcursul timpului. » atrăgând astfel către noi lucrurile care sunt în armonie cu noi.. rugăciunile noastre cotidiene pot să aibă consecinţe pe care nici nu le bănuim. ei dirijează lumina prin ei pentru a ajuta pe toţi cei care trec prin situaţii dramatice. ei se aşteaptă să fie chemaţi. dar ajutăm. am deveni ca nişte copii care au mereu nevoie de mama lor. Să apelăm îngerii potriviţi . nu numai că ne ajutăm pe noi înşine. nereuşind să se maturizeze. trebuie să le cerem ajutorul de fiecare dată când avem nevoie. Să cerem ajutorul După ce am stabilit o relaţie cu îngerii. iar dacă nu reuşim să solicităm ajutor. O perioadă de 5-7 minute constituie un început bun. Atunci când găsesc aceşti parteneri. boli. violenţă sau dezastre naturale. Astfel. Să ne rostim rugăciunile în fiecare zi Îngerii ne sunt întotdeauna alături. Când ne rugăm pentru probleme cotidiene. Îngerii respectă liberul nostru arbitru. Altfel. Îngerii sunt încântaţi să răspundă oamenilor care invocă în mod constant lumina lui Dumnezeu şi îi fac parteneri în vindecarea planetară. Rareori intervin fără ca noi să le-o cerem. oameni pe care nu-i cunoaştem încă. Dar noi nu ştim cum să facem să-i simţim întotdeauna aproape. Este bine că înainte de a-i chema pe îngeri în ajutor să căutăm să ne ajutăm singuri. Dar. Şi cel mai bun mod de a comunica este de a ne consacra zilnic un timp pentru apelări sau rugăciuni.Sunt » noi spunem în realitate « Dumnezeu în mine este. Cea mai buna modalitate de a ne asigura că îngerii ne răspund întotdeauna atunci când îi chemăm este aceea de a crea o punte bine trasată între inima noastră şi inima lor comunicând în fiecare zi cu ei.. Nu e necesar ca acest timp să fie prea lung. de asemenea.

dar pentru ca cererile noastre să fie împlinite. rugăciunile tuturor. să nu fie în contradicţie cu planul divin sa nu dăuneze persoanei care solicită.Îngerii au diferite roluri. Dacă nu ne dăm seama exact de natura problemei. dar adesea ele pot fi doar atenuate. Să ne aşteptăm la surprize De ce îngerii răspund la anumite rugăciuni şi la altele nu ? De ce o persoană se roagă timp de 10 ani fără a obţine ceea ce cere şi o alta obţine imediat ? De ce unele case sunt distruse de apă sau foc pe când altele rămân neatinse ? Îngerii ascultă. rugăm îngerul păzitor să cheme îngerii potriviţi şi el o va face în locul nostru. Îngerii trebuie să respecte legea karmei. bazat pe adevăratele nevoi ale sufletului nostru. ele trebuie să îndeplinească trei condiţii : 1. De aceea este bine să apelăm îngerii potriviţi. specifici genului de problemă pe care o avem. Îngerii ascultă toate rugăciunile noastre. câteodată efectele karmice pot fi eliminate. Rugăciunea este întotdeauna urmată de răspuns : trebuie numai să ştim unde să privim pentru a-l recunoaşte Momentul angelic . Un prim motiv este că răspunsul îngerilor la rugăciunile noastre este bazat pe efectele cumulative ale acţiunilor noastre trecute – acţiunile noastre bune şi mai puţin bune din viaţa aceasta şi din vieţile precedente. Când ne rugăm şi oferim rugăciunile noastre lui Dumnezeu şi îngerilor. desigur. nici altei persoane sincronizarea în timp trebuie să fie bună. Ei utilizează energii de frecvenţe diferite pentru a îndeplini aceste roluri. Să ne rugăm şi să avem încredere că ingerii ne dau cel mai bun răspuns posibil. care au numele de karma. 3. 2.

Permiteţi-vă să simţiţi prezenţa lui Dumnezeu în voi. Veţi fi pur şi simplu uluiţi de energia pe care o puteţi primi prin acest moment de comuniune cu îngerii. Lăsaţi-i să vă ajute să vă relaxaţi muşchii.Începeţi prin a închide ochii şi vizualizaţi lumina angelică învăluindu-vă. . Dacă ceva v-a deranjat astăzi permiteţi luminii angelice să coboare asupra voastră şi să vindece rănile şi dezamăgirile. permiteţi-vă să simţiţi duioşia şi iertarea coborând asupra voastră. Credeţi în existenţa lor şi vizualizaţi-i ca pe nişte fiinţe înalte de lumină care vă înconjoară. putere. Dacă vă simţiţi singuri. pace şi bucurie. Ea va veni pe măsură ce veţi începe să simţiţi iubirea şi compania îngerilor în jurul vostru. Acceptaţi din partea lor darul de energie. Fiţi conştienţi că ei sunt acolo pur şi simplu pentru că dragostea şi dorinta voastră i-a atras. Imaginaţi-vă stând relaxaţi în această lumină strălucitoare. Respiraţi adânc în lumina lor şi fiţi conştienţi că ei vă înconjoară pur şi simplu. permiteţi-vă să vă odihniţi în lumina îngerilor şi să simţiţi apropierea lor. Lăsaţi îngerii să cureţe pânza de păianjen a confuziei din mintea voastră. Cu credinţă. Vizualizaţi-vă liniştiţi şi receptivi la imaginile şi sunetele îngerilor. Armonia vă va îmbrăţişa atunci când faceţi aceasta. Veţi fi uimiţi de schimbarea care poate să intervină în atitudinea voastră. dragoste. Dacă există un eveniment viitor pentru care sunteţi anxioşi.

Dar dragostea îngerilor este imuabilă şi răbdarea lor infinită. o mică . Ne trebuie doar puţin ca să ne schimbăm obiceiurile . o mare disponibilitate de a-i accepta pe ceilalţi şi a te înţelege cât mai bine pe tine însuţi. Lăsaţi ca viaţa să vă fie ghidată de dragostea îngerilor într-un astfel de moment magic. cu toată sinceritatea. Prezenţa îngerilor vă înconjoară şi vă cuprinde într-o tandră. protectoare mantie de pace. învăţători. Dacă ne obişnuim cu ideea că împărtăşim cu îngerii viaţa noastră cotidiană. linişte şi siguranţa că viaţa voastră se desfăşoară conform unei ordini divine. facem prea multe ca să facilităm sarcina pe care o au. martori ai problemelor noastre şi prieteni prevăzători care ne alina durerile. Mai ales atunci când ne îndoim de existenţa lor. Dacă faceţi aceşti simpli paşi şi practicaţi constant aceasta. un gând bun de dimineaţă. vom fi mai disponibili pentru alţii şi mai sensibili şi toleranţi faţă de tot ceea ce ne înconjoară. Acordaţi-vă zilnic un astfel de moment în care să experimentaţi îngerii într-o scurtă şi liniştită meditaţie. rareori îi ascultăm sau tindem să facem chiar opusul a ceea ce ei ne sfătuiesc. nu putem spune că noi. Să învăţăm să ascultăm îngerii Îngerii sunt întotdeauna cu noi. Trăiţi în eternul "acum" cu această singuranţă. Şi. profesori şi însoţitori plini de dragoste. O bună relaţie cu îngerii presupune o mai mare deschidere spirituală. cei care beneficiem de existenţa lor.lăsaţi lumina angelică să strălucească deasupra voastră şi să vă umple de seninătate. dorinţa de comuniune cu îngerii va fi cea mai buna alegere pe care aţi făcut-o vreodată.

ne "sugerează" să adoptăm o direcţie care să fie cea mai optimă. ei ne inspiră gândurile astfel încât să nu greşim sau să comitem fapte rele . deoarece avem liberul nostru arbitru. G. noi suntem cei care decidem asupra atitudinii şi comportamentului pe care să-l adoptăm. deci. trebuie să cunoaştem modul în care ei ne vorbesc. pentru a nu ne expune unor riscuri care ar putea să ne pună în pericol starea fizică sau psihică. căci ele ne permit să devenim conştienţi de consecinţele negative ale acţiunilor noastre şi. ne încurajează să dăm curs ideilor noi. Este limpede pentru oricine că. Înainte de a învăţa cum să auzim vocea îngerilor. îngerii şoptesc sfaturile lor sufletului şi nu urechilor noastre. Din acest motiv. De asemenea. Del Ton afirmă că "cuvintele lor fără sunete corespund liniştii care vorbeşte inimii.rugăciune sunt suficiente pentru a ne relua viaţa într-un mod diferit şi pentru a ne simţi mai senini şi mai încrezători. ." Pentru a ne conduce pe drumul înţelepciunii şi al iubirii. ei pot interveni asupra amintirilor. uneori. dar pot de asemenea să ne ajute să facem faţă problemelor cotidiene şi chiar să protejăm interesele noastre materiale dacă ele sunt importante pentru evoluţia noastră spirituală. Ei ne îndeamnă la reflectare (spontan sau declanşând evenimente) şi la atenuarea slăbiciunilor noastre. putem să urmăm drumul pe care îngerii ni-l indică sau să ignorăm îndemnurile lor şi să ne chinuim datorită greşelilor pe care le facem. Astfel. Pe scurt. benefice şi să alimentăm fără încetare viaţa noastră interioara pentru ca ea să nu amorţească în rutină. din contră. ei nu pot interveni peste voinţa noastră: suntem liberi să acceptăm sau să refuzăm imboldurile lor. conştienţi că nu suntem singuri şi nici nu am fost vreodată. Totuşi. restructurând experienţa acumulată şi reamintindu-ne ceea ce trebuie să facem sau. ceea nu trebuie să facem. îngerii stabilesc cu sufletul nostru o comunicare liniştită . deşi fiecare dintre noi este asistat de un înger păzitor. acest ghid preţios nu ne scuteşte de accidente şi situaţii dureroase (care ar fi fost mai numeroase fără ajutorul său) : o atitudine imprudentă şi superficială din partea noastră ne pune în faţa unor experienţe care ne sunt necesare. oamenii continuă să ofenseze principiul binelui. îngerii neputând să facă nimic fără colaborarea noastră. să putem evita ulterior încercările mai dure la care am putea fi supuşi. Îngerii veghează asupra sufletului nostru.

lăsând mijloacele moderne de comunicare să ne invadeze intimitatea. ne lasă prea puţin timp pentru noi. Îngerul îi va fi întotdeauna alături. cel care se adresează în mod conştient îngerului său păzitor. Să vorbim cu îngerii în viaţa cotidiană . care. de pildă. ne înspăimântă. căci suntem scufundaţi constant într-o lume zgomotoasă şi tumultoasă. Revenim astfel. Este primul pas de realizat pentru a intra în contact cu ei şi acest demers este mai simplu decât ne imaginăm. dormim puţin. atât de stresantă. sau chiar o neagă. Liniştea ne înspăimântă. interpelându-l în momentele dificile şi dorindu-i ajutorul. dornic să intervină în favoarea ocrotirii sale şi să îi primească cererile. liniştea devenind astfel sinonimă cu singurătatea. Nu mai găsim nici timpul şi nici locul necesar pentru a percepe lumea noastră interioară. iar apoi să le permitem să ne elibereze fiinţa de tensiuni şi preocupări care ne ţin ancoraţi în realitatea trepidantă.Cel care nu este dispus să acorde atenţie existenţei îngerului său păzitor. care este de fapt în noi şi care ne permite să intrăm în contact cu sursa divină a Totului. atât de bogată în stimuli. Viaţa modernă. Rareori căutăm această linişte. dar acţiunea să va fi diminuată căci el nu va reuşi niciodată să intre într-un contact real cu persoana căreia i-a fost încredinţată. viitorul devine dimensiunea cea mai importantă a vieţii. Iată de ce este important să învăţăm să ascultăm îngerii. la noi înşine cu sentimentul că aparţinem întregului Univers. în sfârşit. deschizându-şi inima la cuvintele sale tăcute. Toate se fac în grabă. cel care nu i se adresează niciodată şi nu îi cere niciodată nimic. fireşte. Astfel. Din contră. atât de prodigioasă în imagini. va putea conta pe sprijinul preţios al unui prieten fidel. A asculta îngerii înseamnă de fapt să le rezervăm un spaţiu al liniştii. informaţii. Şi atunci ne străduim să combatem absenţa zgomotului şi a stimulilor exteriori. este puţin probabil să beneficieze cu adevărat de sfaturile lui. Mâncăm repede. senzaţii. traversată de mesaje mediatice. gândim şi vorbim repede : suntem fără încetare proiectaţi spre ziua de mâine. În acest sens este bine să ţinem cont şi de câteva consideraţii importante. Suntem continuu solicitaţi de mediul în care trăim. pierzând în felul acesta însăşi valoarea zilei.

sau în diferite împrejurări în care avem nevoie de ghidarea unor îngeri cu atribuţii specifice. armonie şi pace. şi de alţi îngeri. îngeri care ne ajută să devenim conştienţi de starea noastră de sănătate pentru a o îmbunătăţi şi preveni îmbolnăvirile. Cei care au avut privilegiul de a comunica cu ei afirmă cu toţii că există îngeri care au sarcina de a proteja familia. materială. dar şi cu ceilalţi oameni. îngeri care ne susţin în dialogul cu membrii familiei.În anumite momente din viaţa noastră suntem însoţiţi. ştim că ritmul vieţii moderne şi condiţionările exterioare. îngeri care veghează asupra expresiei noastre artistice. multe dintre ele create de noi înşine. Or. îngeri ai naturii. nici o realitate obiectivă. îngerii pot să ne ofere un ajutor eficace pentru a ne regăsi direcţia şi buna dispoziţie. când este nevoie de o intervenţie continuă. etc. Îndeosebi în anumite faze ale dezvoltării noastre. ne determină să pierdem din vedere propriile obiective şi să lăsăm dezordinea şi confuzia să ne invadeze. în copilărie. bucurie. îngeri care îi alină şi îi susţin pe cei bolnavi. Îngerii se află printre noi într-un număr nelimitat şi nici o fiinţă. nici o manifestare spirituală nu scapă de asistenţa lor perseverentă. pe lângă îngerul păzitor. . Dacă dorim. optimism. În viaţa de fiecare zi avem nevoie de încredere. de pildă.

Putem să le cerem ajutorul în momente în care trebuie să facem faţă unor probleme personale sau când greutăţile vieţii par insuportabile. Aşadar. Un înger adoră să renască un zâmbet pe chipul nostru. nu trebuie să ne simţim stânjeniţi faţă de ei pentru toate imperfecţiunile noastre pe care ni le-am "expune" într-un dialog sincer cu ei. Ei ne pot ajuta să dobândim o atitudine diferită despre lumea în care trăim şi să percepem într-un mod mai conştient legătura care există între ceea ce suntem noi şi acţiunile noastre. Suntem tentaţi să ţinem cont de ceea ce este aparent şi observăm în final că ceea ce am considerasem iniţial ca fiind . Nu există limite pentru ceea ce îngerii ar putea să realizeze. în marea lor înţelepciune. Îngerii sunt capabili de o înţelegere profundă. privesc şi acceptă slăbiciunile noastre ca pe nişte obstacole inevitabile pe parcursul existenţei omeneşti. căci îngerii ne cunosc infinit mai bine decât ne cunoaştem noi înşine. fiind astfel mereu pregătiţi să le ascultăm sugestiile care ne vor ajuta să ne îmbunătăţim calitatea vieţii şi să devenim mai senini. Le putem cere să ne asiste în treburile cotidiene. Câteodată. căci el ştie că o atitudine sănătoasă. ei cunoscând bine străfundurile sufletului uman şi. calmă şi pozitivă este primul pas spre schimbare şi transformare. anumite evenimente care ne apar ca fiind nedrepte pot fi considerate. dacă reflectăm cu puţină atenţie la sensul lor. să ne aducem aminte tot timpul că aceste ajutoare sunt posibile şi că îngerii sunt gata să ne asigure ceea ce solicităm. singura condiţie fiind aceea ca solicitarea noastră să fie făcută din puritatea inimii şi nu din interese egoiste. dar cu condiţia ca cererile noastre să nu fie dictate de interese pur materiale. ca elemente de schimbare. Prin urmare.

relaţiile noastre cu ceilalţi vor fi mai armonioase. Asta înseamnă. adevăratele maladii care ne afectează sunt de fapt orgoliul. Fiecare dintre aceste defecte sfârşesc prin a ne crea neplăceri. să ne ferim să dăm la o parte ceea ce nu ne place. Comportându-ne în felul acesta. Să învăţăm să fim sinceri. intoleranţa. Această invitaţie de aprofundare a cunoaşterii de sine prin comunicarea liniştită cu sufletul nostru ne este adresată constant. deschişi spre noi perspective. o stare de spirit pozitivă nu poate avea decât efecte pozitive asupra sănătăţii noastre. Dacă am fi conştienţi că fiecare dintre noi este compus în egală măsură din elemente psihice şi fizice. din când în când. suferă de aceleaşi boli. să-i invităm să ne fie alături. vanitatea. teama şi egoismul. să le percepem prezenţa şi să le adresăm rugăciuni. vom învăţa să apreciem aspectele pozitive ale lucrurilor zilnice fără a le subestima pe cele mai neplăcute. Fără îndoială. Îngerii sunt întotdeauna alături de noi. modeşti. să fim pregătiţi să-i auzim şi să le urmăm sugestiile şi sfaturile. acceptând doar ceea ce convine mai mult modului nostru obişnuit de a fi şi de a acţiona. înainte de toate. Iar dacă vom dezvolta în noi încrederea şi acceptarea. căutarea armoniei interioare ar fi mult uşurată.dramatic nu era decât o experienţă transformatoare care a avut menirea să ne facă să evoluăm. un . Ori. să le rezervăm un loc în inima noastră. fără a avea pretenţia de a "şti" ceea ce este mai bine pentru noi. O stare sufletească negativă este una din cauzele cele mai frecvente ale îmbolnăvirilor şi fiecare poate observa că. Dacă vom avea această atitudine vom avea numai de câştigat. dar au nevoie de sinceritatea şi încrederea noastră. instabilitatea. devenind astfel mai echilibraţi şi mai optimişti. Nu trebuie decât să ne gândim la ei. vom resimţi şi o stare de bine fizic.

în cele din urmă. În această primenire a fiinţei. Este suficient să le invocăm ajutorul. Dimineaţa. În concluzie. putem recurge cu toată încrederea la ajutorul îngerilor.sentiment de conflict şi dizarmonie interioară care. Îngerii pot face multe pentru noi. să avem încredere în sfaturile binefăcătoare ale îngerilor. Un proces de vindecare profund şi adevărat este cel care implică vindecarea sufletească : reechilibrându-ne personalitatea vom putea să diminuăm. . Când ne simţim cuprinşi de tensiuni şi nelinişti. se reflectă într-o maladie de tip somatic. putem să ne adresăm îngerului păzitor şi să-l rugăm să ne ajute să redăm sufletului nostru pacea şi seninătatea. chiar să eliminăm suferinţele fizice. organele nu sunt afectate întâmplător : problemele care se manifestă sunt strâns legate de tulburările spirituale de care suferim. când oboseala ne copleşeşte şi ne simţim goi. înainte de a fi absorbiţi de vârtejul activităţilor cotidiene şi seara.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful