TOP 13 Metode groaznice de tortura.

2 dintre ele au fost foarte populare in tara noastra

Pe vremea cand "serul adevarului" nu exista, metodele de obtinere a informatiilor valoroase implicau multa violenta. Uite 13 metode groaznice de tortura folosite in toata lumea Scaunul cu spini Cel mai des acest scaun era folosit de catre spanioli, care in aceasta privinta au avut foarte multa imaginatie. Au existat 2 variante faimoase ale acestui scaun. In prima varianta, fiecare scaun era dotat cu pana la 1.500 de tepuse metalice care intrau pana la urma in carnea celui torturat. Mainile se prindeau practic intre spini si o incuietoare, miscarea fiind limitata de durere.

ci carbuni incinsi si foc. Scaunul era perforat cu sute de gauri si ulterior asezat pe carbuni incinsi peste care se aruncau lemne. In foarte multe cazuri in foc erau aruncati si ardei iuti care se transformau in funingine. Spargatorul de capete Spargatorul de capete era larg raspandit. contribuind astfel la provocarea durerii. Focul patrundea prin gauri si ardea carnea celui asezat.A doua varianta a scaunului nu implica spini. fiind mai ales prezent in arsenalul .

sfaramand mandibula. Varful scaunului patrundea in anus sau vagin. iar victima era torturata prin propriile miscari. .Inchizitiei. Calaul rasucea surubul pana cand dintii celui torturat cedau. Cel torturat murea in chinuri groaznice. Metoda era simpla. Scaunul lui Iuda Acesta era un scaun in forma piramidala. iar fruntea intra intr-o cupola metalica prinsa cu un surub. dezbracata si asezata pe acest suport. Victima era legata zdravan. barbia se fixa pe un suport.

Operatiunea aducea in general mutilari care provocau moartea in chinuri groaznice. . deschizandu-se ca o floare. aceasta ustensila era de obicei folosita pentru torturarea homosexualilor. pentru ca in general cei torturati nu ajungeau la moarte.De obicei aceasta metoda era folosita mai mult pentru umilinta in public. Para se introducea in anus si ulterior era actionata de o manivela. "Para Durerii" Avand forma de para.

patul de tortura implica un sistem de prindere prin care corpul celui asezat era intins la maxim pana cand toate incheieturile cedau.Patul de tortura Foarte popular in Evul Mediu. .

Aceasta are originea in perioada Evului Mediu cand aceasta practica reprezenta o metoda de tortura destinata celor care se impotriveau cu vehementa. victima decedand pana cand se ajunge la abdomen. Atunci cand nimic nu dadea roade intervenea un calau care manuia foarte bine un cutit.Daca victima nu dorea chiar cu pretul vietii sale sa spuna unele informatii secrete urmau si alte metode mult mai brutale. Jupuirea De foarte multe ori cred ca ati auzit de expresia "te jupoi de viu". De obicei incepea jupuirea pielii din zona fetei. .

. il cam treceau caldurile si apoi ardea de-a dreptul ca o friptura intr-un cuptor.Taurul de metal Taurul era construit din metal masiv pentru a conduce mai usor caldura. Sub el se facea un foc zdravan. Mai mult chiar. Pe nari. Victima intrata cu forta in taur avea niste stari speciale. In alta ordine de idei. taurul scoate si un fum cu un miros groaznica.

Trasul in teapa Metoda brevetata pe la noi de catre Vlad Tepes a fost de multe ori imprumutata si pe alte meleaguri. Foarte apreciata pentru eficienta. Procesul implica infigerea unui tarus inalt si foarte ascutit prin anusul celui torturat. dupa care greutatea corporala facea totul. Moartea survenea tarziu si in chinuri groaznice. .

ce consta dintr-un colier metalic ce se punea in jurul gatului si apoi se strangea gradat cu un surub. Ultimul om care a fost executat in acest mod a fost José Luis Cerveto. Catalanii aveau un dispozitiv prevazut si cu spini metalici. Decesul survenea prin ruperea gatului corelata cu durerea insuportabila. . in anul 1977. Victima statea pe un scaun.Frangerea gatului Pana in 1978. in Spania s-a utilizat o metoda deosebit de dura. cu capul imobilizat.

Fiertul de viu In foarte multe desene animate exista scene cu canibali care fierbi oameni. in functie de cat de grava era pedeapsa. La prima vedere pare o joaca. . Mutilarea implica scufundarea in apa clocotita sau ulei de cateva ori. un individ putea fi mutilat sau omorat prin aceasta metoda. dar in realitatea aceasta era o masura de tortura greu de suportat. In Evul Mediu.

iar apoi zdrobita cu un ciocan. De regula. . un tambur prevazut cu spini trecea peste victime. pentru ca spinii sa patrunda prin tesuturi. strapungand organele vitale si omorand victima. dinspre picioare spre cap.Trasul pe roata S-a practicat din Evul Mediu si pana in secolul XIX. Roata inainta. Durerea groaznica ii facea pe unii sa spuna totul. Persoana putea fi pusa peste roata. in multe tari din Europa si fireste si in Romania.

Cele 1000 de taieturi Numita si metoda Lingchi. . acest tip de tortura avea drept scop educarea populatiei. S-a practicat din anul 900 pana in 1905 in China si in general celui torturat i se taiu bucati de carne din corp cat timp statea legat foarte bine de un tarus de lemn.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful